Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie" - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 16:39   #2761
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"

Widzę Bazylkę . Tęsknimy kochana, skrobnij słóweczko .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 16:55   #2762
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
No chciałam, ale instynkt macierzyński był silniejszy ode mnie --- i bardzo dobrze.

Mój Syn to ekshibicjonista, wczoraj tak chętnie nogi rozkładał....:rolley es:
Malgosiu, gratuluję! Alez musisz byc szczęśliwa - syn - ja bym była

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
wróciłam bo żyć bez Was nie mogę.
Wciąż stąd znikam i wracam, jakaś niestabilna emocjonalnie jestem chyba
Stabilna, niestabilna, Agabilku - ważne że jesteś i do nas zaglądasz. Poprawiły sie juz u Was troszkę nastroje?

Cytat:
Napisane przez patija Pokaż wiadomość
Dlugo mnie tutaj nie bylo... ale teraz chcialabym Wam coś napisac;
Ja okolo 15 lat bralam hormony antykoncepcyjne i kiedy zapragnelismy z moim mezem dziecka, mialam nadzieje ze szybko sie stanie.. Niestety starania trwaly juz 8 miesiecy i nic...popadalam w taka depresje, ze zaczynalam wyzywac sie na mezu i znajomych...zgroza... Przyszedl tez pierwszy i bardzo powazny kryzys malzenski, ktory prawie skonczyl sie rozwodem - maja wina w calosci... Mam wspanialego meza i postanowilam ze nic nie jest tak wazne jak nasze szczescie - nawet jesli mialo byc tylko w dwojke. przestalam nalegac o systematyczny sex, tak naprawde zaczelam bardzo walczyc o to co psulam od prawie roku... Niechec innych i meza do mnie byla ogromna, ale nie poddawalam sie zeby to wszystko naprawic... Czasami - bo nawet jeden raz w miesiacu kochalismy sie. Po kilku misiacach juz raczej wszystko w moim malzenstwie wrocilo do normy, chociaz z seksem nie przesadzalismy - a ja calkowicie przestalam myslec o dziecku i zaczelam sie godzic z tym ze byc moze go nie bedzie. W maju (miesiac cudow i milosci) moj mąz znowu oszalal na moim punkcie, bylismy bardzo zapracowani wiec sexu bylo malo ale za to tak niesamowity jak nigdy... pamietam majowa noc kiedy calkowicie zaspani kochalismy sie - kiedy zasypialam jakos mi przeszlo przez mysl i powiedzialam do męza; wiesz to bylo tak wyjatkowe, ze chyba bede w ciazy
6 tyg pozniej zobaczylam na monitorze USG fasolke - Majowa fasolke, ktora teraz ma juz 32 tygodnie i czeka na przyjscie na swiat. Czekamy na Nią i cieszymy sie ze to wszystko sie zdazylo, bo dalo nam do myslenia o samych sobie o tym jak wazni jestesmy dla siebie i wynagrodzilo nas za wszystko co przeszlismy

Wiem ze duzo dziwczyn martwi sie, stara juz dlugi czas... Ja nie sluchalam i musialo prawie dojsc do rozpadu zwiazku, zebym zrozumiala ze nie mozemy myslec non stop o tym jak bardzo chcemy dzidziusia. myslcie o samych dobraych rzeczach, pielegnujcie swoje zwiazki, rodzine a zaplodnienie zostawcie naturze - ona wybierze odpowiedni czas. Wy zadbajcie o warunki emocjonalne w ktorych pojawi sie maly kosmonauta

Zycze wszystkim "oczekujacym" fasolki, aby mogly przezywac ten cud
Patija, piękna historia, dziękuję Ci za nią

ja mam dzis ochotę strzelać do wszystkich

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 17:18   #2763
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Widzę Bazylkę . Tęsknimy kochana, skrobnij słóweczko .
Podczytuje podczytuje, ale baaaaaaardzo odpoczywam od myslenia o starankach i baaaaaaaardzo mi to jest potrzebne i czuje wielka ulge. Radze sobie calkiem calkiem i znalazlam przyczyne braku ciazy - zdecydowanie blokada psychiczna, bronilam sie rekami i nogami, zeby tego nie powiedziec, ale taka jest prawda, a moglabym zagrysc kiedy ktos mowil, ze to psychika.

Pozdrawiam goraco

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 17:22   #2764
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Syluś gratulacje i wiesz...trzymam mocno kciuki byś przezwyciężyła zła passę, będzie dobrze

Tequillko przykro mi że tym razem się nie udało... ale wierzę z całych sił że następna próba zakończy się powodzeniem

Kropko taki piękny wykres a tu lipa masz już objawy na @ oprócz spadającej temp?

abxcv witamy, tylko nie zasiedź się tutaj jak ja np.

Kons, darianno, Małgosiu, Miramejku

Bazylko ściskam Cię mocno

Ja nie mogę zbyt trwać w depresji ta bezczynnośc jest dobijająca. Dlatego lecę do poprzedniego lekarza w przyszłym tygodniu, kseruję wszystkie wyniki a w styczniu (dokładnie 10 stycznia) biorę męża pod pachę i idziemy razem do Salve, do dr Sobkiewicza. Podobno moze on zdziałać cuda, sporo dobrego czytałam o nim na bocianie.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 17:27   #2765
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Podczytuje podczytuje, ale baaaaaaardzo odpoczywam od myslenia o starankach i baaaaaaaardzo mi to jest potrzebne i czuje wielka ulge. Radze sobie calkiem calkiem i znalazlam przyczyne braku ciazy - zdecydowanie blokada psychiczna, bronilam sie rekami i nogami, zeby tego nie powiedziec, ale taka jest prawda, a moglabym zagrysc kiedy ktos mowil, ze to psychika.

Pozdrawiam goraco
I my pozdrawiamy . Odpoczywaj więc. I rozwal blokadę, nawet gdybyś miała już nic tu nie napisać. Wszystkiego dobrego

Cytat:
Ja nie mogę zbyt trwać w depresji ta bezczynnośc jest dobijająca. Dlatego lecę do poprzedniego lekarza w przyszłym tygodniu, kseruję wszystkie wyniki a w styczniu (dokładnie 10 stycznia) biorę męża pod pachę i idziemy razem do Salve, do dr Sobkiewicza. Podobno moze on zdziałać cuda, sporo dobrego czytałam o nim na bocianie.
Aguś, jesteś wspaniała . Musi być dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-17, 17:36   #2766
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez abxcv Pokaż wiadomość
chyba masz rację musze się uspokoić, może powinnam dzisiaj na jakies zakupy się wybrać i odstresować
No to kochana odstresuj się, kup sobie nowego cienia, błyszczyk, albo cos z ciucha.

Cytat:
bardzo tęskniłam...

Cytat:
(...)
Ciekawa historia, gratuluje fasolki

Cytat:

Pozdrawiam goraco
No to super że sobie odpoczęłaś.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 18:39   #2767
Darianna25
Zakorzenienie

Wróciłam wkurzona na maxa.
Na wizyte umawiałam sie tydzień temu przez telefon. Zachodze a Pani mówi że mam wizyte na 7 stycznia i dziś juz nie da rady. Wizyta następna we wtorek.
Dostali wyniki mojego usg i pani doktor ma do mnie zadzwonić jutro.Chociaż tyle.

Bazylko bardzo dobre podejście.

Bierzmy przykład z Bazylki.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 19:58   #2768
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Witam znowu kochana.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
ja mam dzis ochotę strzelać do wszystkich
To jest nas dwie.

Cytat:

Pozdrawiam goraco
Bazylko
Jeśli tak potrzebujesz, to odpoczywaj skutecznie, ale zaglądaj czasem i zostaw znak co u Ciebie.

Cytat:
Kropko taki piękny wykres a tu lipa masz już objawy na @ oprócz spadającej temp?
Tak, łakomstwo słodyczowe i bóle w dole brzucha.

Cytat:
Powodzenia Aguś. Wielkie za Was.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 20:25   #2769
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abxcv Pokaż wiadomość
cześć chciałam się przyłączyć do Waszego wątku, wczoraj załapałam strasznego doła, który przeszedł na dzisiejszy dzień. Wczoraj miałam już nadzieje, że może w tym miesiącu, a tu ... masz babo placek, wczoraj dostałam @;( jeszcze na dodatek dzisiaj się dowiedziałam ze koleżanka jest w ciąży, oczywiście bardzo się cieszę z jej szczęścia ale jest mi smutno że ja nie...ryczeć mi się chce
Witamy! kochanie to dopiero 3 miesiące! jeśli będziesz tak negatywnie myśleć to sobie zafundujesz problemy emocjonalne! będzie dobrze

Cytat:

aaaaaaaaaaahhhh AGA! witaj! jak sięmasz? tęskniłyśmy cieszę się , że koniec dołka i zaczynacie działaś- słusznie , nie należy się poddawać!!!

Cytat:
Ja okolo 15 lat bralam hormony antykoncepcyjne i kiedy zapragnelismy z moim mezem dziecka, mialam nadzieje ze szybko sie stanie.. Niestety starania trwaly juz 8 miesiecy i nic...popadalam w taka depresje, ze zaczynalam wyzywac sie na mezu i znajomych...zgroza... Przyszedl tez pierwszy i bardzo powazny kryzys malzenski, ktory prawie skonczyl sie rozwodem - maja wina w calosci... Mam wspanialego meza i postanowilam ze nic nie jest tak wazne jak nasze szczescie - nawet jesli mialo byc tylko w dwojke. przestalam nalegac o systematyczny sex, tak naprawde zaczelam bardzo walczyc o to co psulam od prawie roku... Niechec innych i meza do mnie byla ogromna, ale nie poddawalam sie zeby to wszystko naprawic... Czasami - bo nawet jeden raz w miesiacu kochalismy sie. Po kilku misiacach juz raczej wszystko w moim malzenstwie wrocilo do normy, chociaz z seksem nie przesadzalismy - a ja calkowicie przestalam myslec o dziecku i zaczelam sie godzic z tym ze byc moze go nie bedzie. W maju (miesiac cudow i milosci) moj mąz znowu oszalal na moim punkcie, bylismy bardzo zapracowani wiec sexu bylo malo ale za to tak niesamowity jak nigdy... pamietam majowa noc kiedy calkowicie zaspani kochalismy sie - kiedy zasypialam jakos mi przeszlo przez mysl i powiedzialam do męza; wiesz to bylo tak wyjatkowe, ze chyba bede w ciazy
6 tyg pozniej zobaczylam na monitorze USG fasolke - Majowa fasolke, ktora teraz ma juz 32 tygodnie i czeka na przyjscie na swiat. Czekamy na Nią i cieszymy sie ze to wszystko sie zdazylo, bo dalo nam do myslenia o samych sobie o tym jak wazni jestesmy dla siebie i wynagrodzilo nas za wszystko co przeszlismy

Wiem ze duzo dziwczyn martwi sie, stara juz dlugi czas... Ja nie sluchalam i musialo prawie dojsc do rozpadu zwiazku, zebym zrozumiala ze nie mozemy myslec non stop o tym jak bardzo chcemy dzidziusia. myslcie o samych dobraych rzeczach, pielegnujcie swoje zwiazki, rodzine a zaplodnienie zostawcie naturze - ona wybierze odpowiedni czas. Wy zadbajcie o warunki emocjonalne w ktorych pojawi sie maly kosmonauta

wooooow piękna historia....dziękuję, dotknęłaś mojego serca....

Cytat:

Pozdrawiam goraco
Bazylko... odpoczywaj, dobrze ci to zrobi... świadmość problemu to już pół sukcesu...trzymam kciuki...za odpoczynek...owocny odpoczynek...

padam dziś na nos idę do łóżka... dziś wydałam 200 eu.... na prezent dla męża. masakra wiem, ale...chciałam mu podarować coś specjalnego...za to czego nie umiałam mu dać.. mam nadzieję, że będzie się cieszył. to ma być całkowita niespodzianka.

śpijcie dobrze

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 20:33   #2770
Justine1988
Zadomowienie

Mam pytanie to kobietek w ciąży....jedni mówia ,że nie jest łatwo zajść w ciąże, niektorzy staraja sie nawet kilka lat, z drugiej strony tyle wpadek na świecie...Teoretycznie rzecz biorąc aby doszlo do zaplodnienia kobieta musi byc w trakcie owulacji ( miec dni plodne) i do wytrysku musi dojsc w pochwie, wtedy śluz ktory wydziela sie z drog rodnych kobiety przenosi plemniki, dochodzi do zagniezdzenia jejczka w macicy a jak to jest praktycznie....chodzi mi o to czy ktoras z was zaszla w ciaze z przypadku...opiszcie prosze jak to bylo...czy zdarzylo wam sie zajsc w ciaze podczas stosunku przerywanego gdy do wytrysku nie doszlo w pochwie, czy naprzyklad zaplodnily was plemniki znajdujace sie w plynie przedwytryskowym...zastan awiam sie od dluzszego czau czy to mozliwe...sadzilam ze tak ..ale od ponad roku regularnie uprawiam seks, nie stosuje zadnego zabepieczenia poza stosunkiem przerywanym (jesli wogole mozna nazwac to formą zapezpieczeni) i co miesiac opoznia mi sie miesiaczka i caly czas mam cicha nadzieje ze to moze ciaza ( teoretycznie jeszcze nie planuje byc mama,jednak zdalam sie na los;-)...jednak coe miesiac przychodzi okres...wiec moze te plemniki w plynie przedwytryskowym nie sa zdolne do zaplodnia albo poprostu trafialam na dni nieplodne..nie wiem...opiszcie swoje historie...ktora z was zaszla w ciaze bez wytrysku w srodku...
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 20:34   #2771
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
padam dziś na nos idę do łóżka... dziś wydałam 200 eu.... na prezent dla męża. masakra wiem, ale...chciałam mu podarować coś specjalnego...za to czego nie umiałam mu dać.. mam nadzieję, że będzie się cieszył. to ma być całkowita niespodzianka.

śpijcie dobrze
Nika, jak jeszcze raz walniesz taki tekst, to Ci w doopsko przyleję . I nie myśl, że się z Tobą przekomarzam

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-17, 20:47   #2772
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Mam pytanie to kobietek w ciąży....jedni mówia ,że nie jest łatwo zajść w ciąże, niektorzy staraja sie nawet kilka lat, z drugiej strony tyle wpadek na świecie...Teoretycznie rzecz biorąc aby doszlo do zaplodnienia kobieta musi byc w trakcie owulacji ( miec dni plodne) i do wytrysku musi dojsc w pochwie, wtedy śluz ktory wydziela sie z drog rodnych kobiety przenosi plemniki, dochodzi do zagniezdzenia jejczka w macicy a jak to jest praktycznie....chodzi mi o to czy ktoras z was zaszla w ciaze z przypadku...opiszcie prosze jak to bylo...czy zdarzylo wam sie zajsc w ciaze podczas stosunku przerywanego gdy do wytrysku nie doszlo w pochwie, czy naprzyklad zaplodnily was plemniki znajdujace sie w plynie przedwytryskowym...zastan awiam sie od dluzszego czau czy to mozliwe...sadzilam ze tak ..ale od ponad roku regularnie uprawiam seks, nie stosuje zadnego zabepieczenia poza stosunkiem przerywanym (jesli wogole mozna nazwac to formą zapezpieczeni) i co miesiac opoznia mi sie miesiaczka i caly czas mam cicha nadzieje ze to moze ciaza ( teoretycznie jeszcze nie planuje byc mama,jednak zdalam sie na los;-)...jednak coe miesiac przychodzi okres...wiec moze te plemniki w plynie przedwytryskowym nie sa zdolne do zaplodnia albo poprostu trafialam na dni nieplodne..nie wiem...opiszcie swoje historie...ktora z was zaszla w ciaze bez wytrysku w srodku...
Ja co prawda nie wciąży ale jedna z bliskich mi osób zaszła w ciąże nie wiadomo kiedy...tzn...nie doszło do pełnego wytrysku, więc musiały byc plemniki w płynie przedwytryskowym zdolne do zapłodnienia.

Kochana jesli "się starasz" a raczej jak napisałaś zdałas się na naturę bierz folik profilaktycznie, nie zaszkodzi!

Może do tej pory nie trafiłaś w owulacje, albo u Was jednak to jest dobra forma zabezpieczenia.

Wiecie co wiedziałąm że Aga d nas wróci z nowa lepsza energią do działania...ta bezczynnośc ją bardziej zmeczyła niż nasze peplanie

Nika takie rzeczy wypisywać.... wiesz co???!!

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2008-12-17 o 20:48
Stary 2008-12-17, 21:04   #2773
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Wiecie co wiedziałąm że Aga d nas wróci z nowa lepsza energią do działania...ta bezczynnośc ją bardziej zmeczyła niż nasze peplanie
Fajne

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-17, 21:10   #2774
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajne

Dziewczynki jakie witaminki kupić dla tż, ktoś o nich pisał, nie Salfazin, tylko takie co dużo cynku mają....nazwa mi z głowy wyleciała.
Stary 2008-12-17, 21:34   #2775
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie wciąży ale jedna z bliskich mi osób zaszła w ciąże nie wiadomo kiedy...tzn...nie doszło do pełnego wytrysku, więc musiały byc plemniki w płynie przedwytryskowym zdolne do zapłodnienia.
Oczywiście, takie zapłodnienie jest możliwe. W cewce mężczyzny mogą się znajdować plemniki z poprzedniego wytrysku. Stąd się biorą dzieci ze stosunków przerywanych.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
... od ponad roku regularnie uprawiam seks, nie stosuje zadnego zabepieczenia poza stosunkiem przerywanym (jesli wogole mozna nazwac to formą zapezpieczeni) i co miesiac opoznia mi sie miesiaczka i caly czas mam cicha nadzieje ze to moze ciaza ( teoretycznie jeszcze nie planuje byc mama,jednak zdalam sie na los;-)...jednak coe miesiac przychodzi okres...wiec moze te plemniki w plynie przedwytryskowym nie sa zdolne do zaplodnia albo poprostu trafialam na dni nieplodne..nie wiem...opiszcie swoje historie...ktora z was zaszla w ciaze bez wytrysku w srodku...
W preejakulacie nie ma żywych i sprawnych plemników. Mogą się tam tylko zabłąkać z poprzedniego razu.

Moja koleżanka stosuje tę metodę 15 lat, z powodzeniem.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-12-17 o 21:38
Stary 2008-12-17, 21:36   #2776
Zuziunia
BAN stały

Laseczki zmykam spać....
Stary 2008-12-17, 22:06   #2777
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna historia miłosna. Napawa optymizmem, zwłaszcza tych którzy starają się o dziecko.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 22:58   #2778
rumiankowa
Zadomowienie

Kapuściane Pole

aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~@ 18.09 / lodz
aankaa78 (Anna, 30 lat)~~~~~~~@ 04.10
Adaikaka (Aneta 22 lata)~~~~~~@ 20.11/ Krakow
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~ @ 29.11 / Łodź
Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~ @08.12/ Mazury
Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie
Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~@ 04.12 / Dublin
biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~ @20.11/ Bydgoszcz
cellaris (Ola, lat29 )~~~~~~~~~~ @29.11 Katowice
Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~ @07.12/ Warszawa
Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K.
DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~ @ 06.12 / Biala Podlaska cykl 2
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~ @02.12 / Wlkp
Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~ @05.12/ Irlandia
Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~@03.11
Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa
Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~ @ 02.12 / lubuskie
Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~@ 27.11 /Londyn
Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~@20.11/ Świnoujście
Konczita ( Marzena, 24 lata)~~~~~ @ 18.11 / Śląsk
kropka75 (Sylwia, 33 lata)~~~~~~~~@ 20.11
Madziwnia (Magda, 24lata) ~~~~~ @ 01.12 2msc.tabsów (jeszcze 4)/ok Darłowa
Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K
Marta8117 (Marta27)~~~~~~~~~~~~~~ @06.12 /Dolny Śląsk
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~ @ 30.11 / Königsbach
Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~@ 14.12/ małopolska 1 IUI
Miramej (Jola, 32 lata)~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto
ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~ @ 01.11 /Warszawa
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~ @ 07.12 / Kraków
Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice
Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~ @06.12 /Częstochowa
Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~ @ 07.12 (m-c przerwy)
Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~ @ 11.11
Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~@ 04.12
Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia
Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~ @ 23.11/ Krynica
Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~ @ 19.11/ Warszawa 1 IUI
Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~ @ 07.12 / lubelskie

Są dwie kreski II... obecnie: 30

munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ???
*aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ???
siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek
pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina
freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania
roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek
bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek
martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ???
Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ???
jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander
AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda
anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian
niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ???
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip
ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ???
ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ???
gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka
Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ???
Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ???
ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka
Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ???
Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ???
Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub
Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 ??? lub ???
anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ???
Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin
Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos
Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07 ??? lub ???
Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07 ??? lub ???
Ania0104(Ania 25 lat) t.p. 21.07 ??? lub ???

WIELKIE JESIENNE DYMANIE

rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 23:04   #2779
rumiankowa
Zadomowienie

agabil, cudownie że znów jestes tutaj
bazylko,

patija - piękna opowieść. taka życiowa - i najważniejsze - prawdziwa
Stary 2008-12-18, 06:20   #2780
Darianna25
Zakorzenienie

Czesć.
Dziewczyny, krótkie pytanie.
Jakie badania hormonalne robiłyscie, które pomogły w lekarzowi , w podjęciu odpowiedniego leczenia?
Pytam , bo jade do Polski w lutym i musze sie poumawiać do lekarza ginekologa-endokrynologa i chciałabym z wynikami badań tam pojechać bo bedzie to tylko jedna wizyta.
A i czy na wyniki tych badan czekałyscie długo, i czy to tylko pobierają krew?
Dzięki i spadam do pracy.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 07:45   #2781
Konczita
Zakorzenienie

dzien dobry
Rumianeczku prosze o zmiane@ 18.12
Zuziu na endo wcinasz suszone owocki ???
Bazylko, Agabil
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 08:02   #2782
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Czesć.
Dziewczyny, krótkie pytanie.
Jakie badania hormonalne robiłyscie, które pomogły w lekarzowi , w podjęciu odpowiedniego leczenia?
Pytam , bo jade do Polski w lutym i musze sie poumawiać do lekarza ginekologa-endokrynologa i chciałabym z wynikami badań tam pojechać bo bedzie to tylko jedna wizyta.
A i czy na wyniki tych badan czekałyscie długo, i czy to tylko pobierają krew?
Dzięki i spadam do pracy.
Tylko krew.
Badanie hormonalne są różne, zależy czego szukasz. Czas oczekiwania zależny od placówki, od 1 do kilku dni.

Do endokrynologa to podstawą (przy szukaniu przyczyn nie zachodzenia w ciążę) jest TSH. Co do hormonów płciowych i wpływających na płodność to opcji jest dużo i niestety różne hormony robi się w różnych fazach cyklu. PRL i LH 2-3go dnia, progesteron i testosteron różnie, zwykle 21-go dnia.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzien dobry
Bazylko, Agabil
Zaczynamy razem. Mnie się coś właśnie rozkręca.

Stary 2008-12-18, 08:08   #2783
rumiankowa
Zadomowienie

Kapuściane Pole

aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~@ 18.09 / lodz
aankaa78 (Anna, 30 lat)~~~~~~~@ 04.10
Adaikaka (Aneta 22 lata)~~~~~~@ 20.11/ Krakow
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~ @ 29.11 / Łodź
Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~ @08.12/ Mazury
Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie
Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~@ 04.12 / Dublin
biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~ @20.11/ Bydgoszcz
cellaris (Ola, lat29 )~~~~~~~~~~ @29.11 Katowice
Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~ @07.12/ Warszawa
Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K.
DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~ @ 06.12 / Biala Podlaska cykl 2
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~ @02.12 / Wlkp
Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~ @05.12/ Irlandia
Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~@03.11
Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa
Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~ @ 02.12 / lubuskie
Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~@ 27.11 /Londyn
Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~@20.11/ Świnoujście
Konczita ( Marzena, 24 lata)~~~~~ @ 18.12 / Śląsk
kropka75 (Sylwia, 33 lata)~~~~~~~~@ 20.11
Madziwnia (Magda, 24lata) ~~~~~ @ 01.12 2msc.tabsów (jeszcze 4)/ok Darłowa
Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K
Marta8117 (Marta27)~~~~~~~~~~~~~~ @06.12 /Dolny Śląsk
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~ @ 30.11 / Königsbach
Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~@ 14.12/ małopolska 1 IUI
Miramej (Jola, 32 lata)~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto
ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~ @ 01.11 /Warszawa
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~ @ 07.12 / Kraków
Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice
Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~ @06.12 /Częstochowa
Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~ @ 07.12 (m-c przerwy)
Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~ @ 11.11
Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~@ 04.12
Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia
Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~ @ 23.11/ Krynica
Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~ @ 19.11/ Warszawa 1 IUI
Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~ @ 07.12 / lubelskie

Są dwie kreski II... obecnie: 30

munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ???
*aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ???
siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek
pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina
freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania
roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek
bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek
martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ???
Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ???
jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander
AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda
anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian
niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ???
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip
ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ???
ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ???
gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka
Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ???
Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ???
ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka
Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ???
Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ???
Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub
Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 ??? lub ???
anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ???
Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin
Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos
Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07 ??? lub ???
Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07 ??? lub ???
Ania0104(Ania 25 lat) t.p. 21.07 ??? lub ???

WIELKIE JESIENNE DYMANIE

Stary 2008-12-18, 08:22   #2784
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć laseczki....

Proszę mi tu się nie smucić z rana

Przesyłam fluidka na pocieszenie...

Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 08:56   #2785
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki....

Dziękujemy.

A w załączeniu dowód, że piękny wykres to za mało. Tak jak pięknie rosło, tak i pięknie spadło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg XI 08.jpg (124,8 KB, 35 załadowań)

Stary 2008-12-18, 09:10   #2786
Miramej
Zakorzenienie

Cześć babeczki

Cytat:
dzien dobry
Bazylko, Agabil
Konczita

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Zaczynamy razem. Mnie się coś właśnie rozkręca.
No dobra, przyznam się . Ja cały czas miałam nadzieję, że ten test to do d... był . Nie wiem, co się dzieje z tą moją kobiecą intuicją...

Cytat:
A w załączeniu dowód, że piękny wykres to za mało. Tak jak pięknie rosło, tak i pięknie spadło.
No, ale może spadło, bo plemnikom nie chciało się tak długo czekać na jajeczko

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-18, 09:14   #2787
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy.

U mnie jest to samo porażka na calej linii... piekny wykres, a na końcu jedna, wielka doopa a dalej to już tylko pytanie: dlaczego i co jest nie tak? cholera jasna

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 09:24   #2788
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest to samo porażka na calej linii... piekny wykres, a na końcu jedna, wielka doopa a dalej to już tylko pytanie: dlaczego i co jest nie tak? cholera jasna
kons . Najgorsze jest to, że wszystko może być tak i nie wiadomo dlaczego nic z tego. Który cykl się staracie?

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-18, 09:24   #2789
Tequillla
Zadomowienie

Agabil, tak trzymać!!!
To forum skutecznie przegania smutki i mobilizuje do działania

A ja ciągle wierzę w Was i w cud, który się stanie Twoim udziałem...
Stary 2008-12-18, 09:29   #2790
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

mam suszone jabłuszka, dzisiaj moze kupie suszone banany...no i w święta będę popijać czerwone winko.

Cytat:
Cześć laseczki....

Cytat:
U mnie jest to samo porażka na całej linii... piękny wykres, a na końcu jedna, wielka doopa a dalej to już tylko pytanie: dlaczego i co jest nie tak? cholera jasna

Życie jest nie sprawiedliwe to fakt! Ja już się pogodziłam, że tylko CLO może mi pomóc...na razie wierzę że za parę m-cy i ja będę mamą. Nie stawiam sobie nast cyklu w którym będę mieć stymulację za TEN właściwy...przecież to że jest owulacja jeszcze nic nie znaczy.

Tempraturka codziennie o pół stopnia sie podnosi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości