Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 12:29   #2671
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki!To znowu ja..i sytuacja u mnie sie powtarza. Okres powinnam dostać 13 grudnia jakos tak bo u mnie nigdy nic nie wiadomo.Ostatnio miesiączka opóźniła mi się 20- dni bo przeuneła sie owulacja.A teraz niewiem czy to spoznienie jest spowodowane chorobą ktora obecnie przechodze.Mam grype podobno moze opozniac @??Nie wiem co myślec co miesiac wydaje mi sie ze to moze ciaza.Nie zabezpieczam sie podczas wspolzycia ale stosuje stosunek przerywany..teraz obecnie bardzo bola mnie piersi a dokladniej sutki. Nie wiem co ze mna...mam do was prosbe czy ktoras z was moze mi cos powiedziec o tym zespole pco jajnikow??? Moze u mnie to wystepuje..czekam...dodam ze dzis moja temperatura wynosi 37 stopni....choroba juz chyba minela mialam grype zoladkowa ale trwala jakos jedna dobe..teraz juz nie mam objawowo grypy jednak mimo wszytsko czuje sie slabo i mam mdlosci
zrób test.
a czemu sie nie zabezpieczasz?
o pco jest osobny watek - poczytaj sobie.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 12:41   #2672
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
zrób test.
a czemu sie nie zabezpieczasz?
o pco jest osobny watek - poczytaj sobie.
Nie zabezpieczam sie bo nie czuje takiej potrzeby....stosowalam tabletki antykoncepcyjne ale bardzo zaburzyly mi cykle menstruacyjne i zle je znosilam..prezerwatyw nie lubie a ciąza nie bylaby dla mnie tragedia... dzieki poczytam sobie o tym pco
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 15:19   #2673
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zabezpieczam sie bo nie czuje takiej potrzeby....stosowalam tabletki antykoncepcyjne ale bardzo zaburzyly mi cykle menstruacyjne i zle je znosilam..prezerwatyw nie lubie a ciąza nie bylaby dla mnie tragedia... dzieki poczytam sobie o tym pco
Skoro się nie boisz ciąży to się nie stresuj. Możesz byc w ciąży. I nie wiem jak to zrobiłaś ,ze tabletki zaburzyły Ci cykle
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 15:46   #2674
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Skoro się nie boisz ciąży to się nie stresuj. Możesz byc w ciąży. I nie wiem jak to zrobiłaś ,ze tabletki zaburzyły Ci cykle
Brałam tabletki przez dwa lata zanim je zaczelam stosowac mialam nieregularne miesiaczki w trakcie stosowania sie wynormowaly @ wystepowala regularnie o do dnia..ale gdy je odstawilam jakis pnad rok temu miesiaczka opozniala mi sie ponad 40 dni do az dwa cykle i od tamtej pory mam jeszcze wieksze zaburzenia...miesiaczke dostaje czasami nawet z tygodniowym opoznieniem...opoznia mi sie tez owulacja..i wogole jeden wielki balan...teraz narazie spoznia sie 4 dzien...ale od wczoraj mam temperature 37 stopni..czy przed spodziewana miesiaczka tez jest taka temperatura...piersi mnie bola sa nabrzmiale...sutki wrazliwe niby jak przed okresem ale czy napewno???niewiem
Stary 2008-12-17, 17:22   #2675
hammie
Zakorzenienie

odpowiedz znajdziesz robiac test
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 17:40   #2676
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

właśnie z resztą możesz być w ciąży...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 18:05   #2677
nikakg
Raczkowanie

hhehe ale testy tez nie daja 100 % pewnosci ;d
nikakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 19:00   #2678
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikakg Pokaż wiadomość
hhehe ale testy tez nie daja 100 % pewnosci ;d

100% pewności nie ale to zawsze lepsze niż takie 'a może jednak jestem w ciąży a może nie'

nie lepiej sprawdzić?
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 19:50   #2679
Justine1988
Zadomowienie

Wiecie co nie chce robic testu co miesiac go robie..wiem ze moze to glupie co pisze...ale naprawde nie chce zawsze kiedy robie test na nastepny dzien dostaje miesiaczki i sama z siebie sie smieje jaka bylam naiwna..caly czas mam nadzieje ze moze akurat przez przypadek zaszlam w ciaze..test rozwiewa moja nadzieje....jestem zla sama na siebie ze co miesiac ludze sie bez sensu nie majac zadnych konkretnych objawow albo majac jak sie potem okazuje urojone objawy...czuje sie nawet glupio przed moim chlopakiem ze co miesiac wprowadzam taka napieta atmosfere ze co miesiac sugeruje ze moze tym razem....i co miesiac razem patrzymy na wynik testu widzac jedna kreseczke....i mine mojego chlopaka...ten taki usmieszek...ze znow sobie niepotrzebnie uroilam( ja to tak odbieram)..za kazdym razem powtarza mi zebym nie kupowala testu bo nie ma potrzeby i zawsze ma racje..nie chce znow dac mu tej satysfakcji...dziwne co nie..ale tak to widze....wole opierac sie na waszych radach i doswiadczeniach...buzka pozdrawiam..............z reszta lubie to forum i nie chce znow z niego zniknac tak szybko;-)
Stary 2008-12-18, 14:54   #2680
hammie
Zakorzenienie

ok, rozumeimy ale zawsze mozesz zrobic sama dla siebie test i mu nie mowic ze zrobilas
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 15:13   #2681
nikakg
Raczkowanie

jestem juz po USG....ciaży brak ufffff wspaniala wiadomosc na Świeta hihihi czas pomyslec o antykoncepcji i Wam dziewczynki radze to samo...buziaki
nikakg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 15:28   #2682
smerfeta1990
Raczkowanie

W poniedziałek powinnam dostać okres nadal nie mam ale mam sucho ... Co to znaczy ? Ze dostane okres czy jestem w ciąży ?
smerfeta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 15:47   #2683
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość
W poniedziałek powinnam dostać okres nadal nie mam ale mam sucho ... Co to znaczy ? Ze dostane okres czy jestem w ciąży ?
zrób test.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-12-18, 16:16   #2684
smerfeta1990
Raczkowanie

a co oznaczaja takie suche dni??
Stary 2008-12-18, 16:18   #2685
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość
a co oznaczaja takie suche dni??

skoro nie prowadzisz regularnej obserwacji cyklu to może oznaczać wszystko...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-12-18, 17:01   #2686
smerfeta1990
Raczkowanie

Aha dziekuje za odp....
Stary 2008-12-18, 19:05   #2687
sylweczenka
Wtajemniczenie

a ja jakos sie dziwnie czuje, tzn w zsadzie nie mam zadnyhc obaw, bo biore tabletki, ael czort wie. Robilam test- negatywny. Ale jakkies mam piersi wieksze, zyly na nich i brzuch jakis tak idizwny
sylweczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 19:58   #2688
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylweczenka Pokaż wiadomość
a ja jakos sie dziwnie czuje, tzn w zsadzie nie mam zadnyhc obaw, bo biore tabletki, ael czort wie. Robilam test- negatywny. Ale jakkies mam piersi wieksze, zyly na nich i brzuch jakis tak idizwny
tabletki daja 99 % skutecznosci...na twoim miejscu bym sie nie martwila...a wieksze piersi...zazdroszcze widocznie trafilas na fajow tabletki ja takich szukala...jaka maja nazwe??
Stary 2008-12-18, 20:05   #2689
sylweczenka
Wtajemniczenie

heh, o mi urosly troche po 1 op. a teraz juz 4 albo 5, a tabletki to yasminelle
sylweczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 20:28   #2690
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
tabletki daja 99 % skutecznosci...na twoim miejscu bym sie nie martwila...a wieksze piersi...zazdroszcze widocznie trafilas na fajow tabletki ja takich szukala...jaka maja nazwe??
99,8% dokładnie

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 13:00   #2691
trillinka
Rozeznanie

hej dziewczyny chcialam Was spytac czy wedlug Was moge byc w ciazy...
moj ostatni cykl trwal 29 dni teraz jest dzies 38 i okresu jak nie ma tak nie ma brzuch mnie boli plecy niziutko tak samo , tak jak przed okresem piersi mnie nie bola i nie sa opuchniete ( nie zawsze przed okresem bola mnie piersi). Zrobilam juz dwa testy ciazowe a wynik negatywny ,1 zrobilam 1 dzien po terminie a nastepny w 36 dniu i caly czas wynik neg(test 2 mozna bylo wykonac od 14 dnia po mozliwym zaplodnieniu).
Jednak denerwuje sie poniewaz ostatnio mialam regularne okresy(gora 3\4 dni opoznienia) ... brzuch mie boli bardzo tak ze nie spalam w nocy a okresu jeszcze nie dostalam. Nie wiem czy to przez nerwy czy tez moze dlatego ze chyba u mnie z hormanami co nie tak .
za jaki czas najlepiej powtorzyc test ?

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm

Edytowane przez trillinka
Czas edycji: 2008-12-19 o 13:03
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 15:08   #2692
pani_smith
Zakorzenienie

2 testy negatywne, więc robienie w tej chwili 3 pewnie da ten sam efekt. beta powinna dać 100% pewność, ale skoro testy robiłaś w odpowiednich odstępach czasu, to wynik wydaje się być przewidywalny.
proponuję się wyluzować, iść na spacer, a okres sam przyjdzie.
albo do ginekologa - niech skontroluje, czemu nie jest w miarę regularnie.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 17:10   #2693
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Witam Wszystkie Wizażystki;D Czytam od jakiegos czasu Wasze wypowiedzi i dzis postanowilam sie wypowiedziec.. Współżyłam z chliopakiem w 12dniu mojego 30dniowego cyklu.Zazwyczaj jajeczkuje ok.16/17. Wiem,wiem.. mało odpowiedzialne posuniecie.Ale.najpierw TO zrobilismy a pozniej zerknelam do kalendarza;] Teraz oczywiscie jest stres,jako,ze z testem trzeba poczekac do okresu,ktory sie pojawi za jakies 3 tygodnie.. Jyz tyle rzeczy na temat ciąży przegląnełam,ze az glowa boli :p Zupelnie nie wiem,co myslec!?nie mam zadnych objawow ani nic.. Mialam jeszcze przez 3dni po stosunku "śluz dni połodnych"a teraz juz nic. I nie wiem.. Denerwuje sie troche,chociaz kolezanki mowia,ze nie ma sie czego bac. ;| Chcialabym miec dzidzie,ale jak pomysle o reakcji rodzicow to az mnie mdli..;/ Ehh.. Nie wiem,jak to z tym jest?! Myslicie,ze jest duza szansa na dzidzie?!Jeszcze wcozraj rozmawialam z mama i powiedziala mi,ze ja sie poczelam kiedy ona miala 11dzien wiec pewnie jakis procent na TO jest.. ;] I sory,ze tak troche sie wcinam z postem,ale musze sie komus wyzalic z mojej glupoty;| Pozdrawiam

anus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 17:18   #2694
mgielka1988
Raczkowanie

Cześć dziewczynki. Mam ogromną prośbę o odpowiedzi osób które trzeźwo spojrzą na tą sytuację... W sobotę (06.12.2008) doszło do zbliżenia pomiędzy mną a moim narzeczonym, zawsze się zabezpieczaliśmy no ale tego feralnego dnia pod wpływem chwili - nie... On nie skończył we mnie. Mówił że nie mam się co bać bo napewno będzie wszystko ok, bo uważał. 07.12.2008 w niedziele dostałam okres, który jak zwykle trwał 5 dni. Czuję się dobrze, ale jednak mam pewne obawy. Dzisiaj zrobiłam test, wyszedł negatywnie. Jak myślicie moge być w ciąży? Przed miesiączką i w jej czasie są dni niepłodne, prawda?
mgielka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 17:32   #2695
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anus19 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Wizażystki;D Czytam od jakiegos czasu Wasze wypowiedzi i dzis postanowilam sie wypowiedziec.. Współżyłam z chliopakiem w 12dniu mojego 30dniowego cyklu.Zazwyczaj jajeczkuje ok.16/17. Wiem,wiem.. mało odpowiedzialne posuniecie.Ale.najpierw TO zrobilismy a pozniej zerknelam do kalendarza;] Teraz oczywiscie jest stres,jako,ze z testem trzeba poczekac do okresu,ktory sie pojawi za jakies 3 tygodnie.. Jyz tyle rzeczy na temat ciąży przegląnełam,ze az glowa boli :p Zupelnie nie wiem,co myslec!?nie mam zadnych objawow ani nic.. Mialam jeszcze przez 3dni po stosunku "śluz dni połodnych"a teraz juz nic. I nie wiem.. Denerwuje sie troche,chociaz kolezanki mowia,ze nie ma sie czego bac. ;| Chcialabym miec dzidzie,ale jak pomysle o reakcji rodzicow to az mnie mdli..;/ Ehh.. Nie wiem,jak to z tym jest?! Myslicie,ze jest duza szansa na dzidzie?!Jeszcze wcozraj rozmawialam z mama i powiedziala mi,ze ja sie poczelam kiedy ona miala 11dzien wiec pewnie jakis procent na TO jest.. ;] I sory,ze tak troche sie wcinam z postem,ale musze sie komus wyzalic z mojej glupoty;| Pozdrawiam
Możesz byc w ciąży.

Cytat:
Napisane przez mgielka1988 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Mam ogromną prośbę o odpowiedzi osób które trzeźwo spojrzą na tą sytuację... W sobotę (06.12.2008) doszło do zbliżenia pomiędzy mną a moim narzeczonym, zawsze się zabezpieczaliśmy no ale tego feralnego dnia pod wpływem chwili - nie... On nie skończył we mnie. Mówił że nie mam się co bać bo napewno będzie wszystko ok, bo uważał. 07.12.2008 w niedziele dostałam okres, który jak zwykle trwał 5 dni. Czuję się dobrze, ale jednak mam pewne obawy. Dzisiaj zrobiłam test, wyszedł negatywnie. Jak myślicie moge być w ciąży? Przed miesiączką i w jej czasie są dni niepłodne, prawda?
To nie było odpowiedzialne ale skoro dostałaś okres nastepnego dnia to ok.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 17:53   #2696
mgielka1988
Raczkowanie

"Witam Wszystkie Wizażystki;D Czytam od jakiegos czasu Wasze wypowiedzi i dzis postanowilam sie wypowiedziec.. Współżyłam z chliopakiem w 12dniu mojego 30dniowego cyklu.Zazwyczaj jajeczkuje ok.16/17. Wiem,wiem.. mało odpowiedzialne posuniecie.Ale.najpierw TO zrobilismy a pozniej zerknelam do kalendarza;] Teraz oczywiscie jest stres,jako,ze z testem trzeba poczekac do okresu,ktory sie pojawi za jakies 3 tygodnie.. Jyz tyle rzeczy na temat ciąży przegląnełam,ze az glowa boli :p Zupelnie nie wiem,co myslec!?nie mam zadnych objawow ani nic.. Mialam jeszcze przez 3dni po stosunku "śluz dni połodnych"a teraz juz nic. I nie wiem.. Denerwuje sie troche,chociaz kolezanki mowia,ze nie ma sie czego bac. ;| Chcialabym miec dzidzie,ale jak pomysle o reakcji rodzicow to az mnie mdli..;/ Ehh.. Nie wiem,jak to z tym jest?! Myslicie,ze jest duza szansa na dzidzie?!Jeszcze wcozraj rozmawialam z mama i powiedziala mi,ze ja sie poczelam kiedy ona miala 11dzien wiec pewnie jakis procent na TO jest.. ;] I sory,ze tak troche sie wcinam z postem,ale musze sie komus wyzalic z mojej glupoty;| Pozdrawiam"

Hmm... ciężko tu coś stwierdzić... Jest możliwa ciąża. Oblicz sobie (w necie jest wiele stron) kiedy miałąś dni płodne... Dostaniesz odpowiedź. Ja też wiele rzeczy naczytałam się o ciąży, bo jestem panikarą... I też czekam aż w styczniu będę miała okres... Mam nadzieję ze będzie
Stary 2008-12-19, 17:58   #2697
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez mgielka1988 Pokaż wiadomość

Hmm... ciężko tu coś stwierdzić... Jest możliwa ciąża. Oblicz sobie (w necie jest wiele stron) kiedy miałąś dni płodne... Dostaniesz odpowiedź. Ja też wiele rzeczy naczytałam się o ciąży, bo jestem panikarą... I też czekam aż w styczniu będę miała okres... Mam nadzieję ze będzie
i to co te strony Ci pokażą można sobie wsadzić głęboko w...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-12-19, 18:04   #2698
mgielka1988
Raczkowanie

Niekoniecznie, można orientacyjnie dowiedzieć się kiedy są dni płodne. Nie mówie że trzeba się tego trzymać :P Jeżeli uważasz że można je wsadzić w... to napisz swoją opinie. Napisz co sądzisz o przypadku moim i mojej poprzedniczki, jak myślisz jest możliwa ciąża?
Stary 2008-12-19, 19:21   #2699
pani_smith
Zakorzenienie

mgiełka1988 - to co miała na myśli marwari, to to, że te www zastępujące kalendarzyk są warte funkt kłaków, bo opierają się na prostej matmie z przedszkola. 2+2+2.
tyle, że twój organizm to nie robocik, który śrubka w dupkę i chodzi.
by wyznaczyć płodne/niepłodne dni trzeba swoje ciało dłuższą chwilę poobserwować i sprowadza się to do odrobiny więcej czynności aniżeli analizy długości 10 ostatnich cyklów i odliczeniu 2 tyg od końca każdego z nich. to jeszcze obserwacja śluzu, mierzenie temperatury, obserwacja innych dolegliwości.

na moją głowę - prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w twoim przypadku określiłabym jako duże lub bardzo duże.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 19:33   #2700
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
mgiełka1988 - to co miała na myśli marwari, to to, że te www zastępujące kalendarzyk są warte funkt kłaków, bo opierają się na prostej matmie z przedszkola. 2+2+2.
tyle, że twój organizm to nie robocik, który śrubka w dupkę i chodzi.
by wyznaczyć płodne/niepłodne dni trzeba swoje ciało dłuższą chwilę poobserwować i sprowadza się to do odrobiny więcej czynności aniżeli analizy długości 10 ostatnich cyklów i odliczeniu 2 tyg od końca każdego z nich. to jeszcze obserwacja śluzu, mierzenie temperatury, obserwacja innych dolegliwości.

na moją głowę - prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w twoim przypadku określiłabym jako duże lub bardzo duże.

padłam

i całkowicie się z Tobą zgadzam

[SIGPIC][/SIGPIC]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości