|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Cytat:
a czemu sie nie zabezpieczasz? ![]() o pco jest osobny watek - poczytaj sobie.
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Nie zabezpieczam sie bo nie czuje takiej potrzeby....stosowalam tabletki antykoncepcyjne ale bardzo zaburzyly mi cykle menstruacyjne i zle je znosilam..prezerwatyw nie lubie a ciąza nie bylaby dla mnie tragedia... dzieki poczytam sobie o tym pco
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Brałam tabletki przez dwa lata zanim je zaczelam stosowac mialam nieregularne miesiaczki w trakcie stosowania sie wynormowaly @ wystepowala regularnie o do dnia..ale gdy je odstawilam jakis pnad rok temu miesiaczka opozniala mi sie ponad 40 dni do az dwa cykle i od tamtej pory mam jeszcze wieksze zaburzenia...miesiaczke dostaje czasami nawet z tygodniowym opoznieniem...opoznia mi sie tez owulacja..i wogole jeden wielki balan...teraz narazie spoznia sie 4 dzien...ale od wczoraj mam temperature 37 stopni..czy przed spodziewana miesiaczka tez jest taka temperatura...piersi mnie bola sa nabrzmiale...sutki wrazliwe niby jak przed okresem ale czy napewno???niewiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
odpowiedz znajdziesz robiac test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
właśnie z resztą możesz być w ciąży...
#2677 |
Raczkowanie
|
hhehe ale testy tez nie daja 100 % pewnosci ;d
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zadomowienie
|
Wiecie co nie chce robic testu co miesiac go robie..wiem ze moze to glupie co pisze...ale naprawde nie chce zawsze kiedy robie test na nastepny dzien dostaje miesiaczki i sama z siebie sie smieje jaka bylam naiwna..caly czas mam nadzieje ze moze akurat przez przypadek zaszlam w ciaze..test rozwiewa moja nadzieje....jestem zla sama na siebie ze co miesiac ludze sie bez sensu nie majac zadnych konkretnych objawow albo majac jak sie potem okazuje urojone objawy...czuje sie nawet glupio przed moim chlopakiem ze co miesiac wprowadzam taka napieta atmosfere ze co miesiac sugeruje ze moze tym razem....i co miesiac razem patrzymy na wynik testu widzac jedna kreseczke....i mine mojego chlopaka...ten taki usmieszek...ze znow sobie niepotrzebnie uroilam( ja to tak odbieram)..za kazdym razem powtarza mi zebym nie kupowala testu bo nie ma potrzeby i zawsze ma racje..nie chce znow dac mu tej satysfakcji...dziwne co nie..ale tak to widze....wole opierac sie na waszych radach i doswiadczeniach...buzka pozdrawiam..............z reszta lubie to forum i nie chce znow z niego zniknac tak szybko;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
ok, rozumeimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
jestem juz po USG....ciaży brak ufffff
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
W poniedziałek powinnam dostać okres nadal nie mam ale mam sucho ... Co to znaczy ? Ze dostane okres czy jestem w ciąży ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
zrób test.
#2684 |
Raczkowanie
|
a co oznaczaja takie suche dni??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
skoro nie prowadzisz regularnej obserwacji cyklu to może oznaczać wszystko...
#2686 |
Raczkowanie
|
Aha dziekuje za odp....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
a ja jakos sie dziwnie czuje, tzn w zsadzie nie mam zadnyhc obaw, bo biore tabletki, ael czort wie. Robilam test- negatywny. Ale jakkies mam piersi wieksze, zyly na nich i brzuch jakis tak idizwny
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
tabletki daja 99 % skutecznosci...na twoim miejscu bym sie nie martwila...a wieksze piersi...zazdroszcze widocznie trafilas na fajow tabletki ja takich szukala...jaka maja nazwe??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Wtajemniczenie
|
heh, o mi urosly troche po 1 op. a teraz juz 4 albo 5, a tabletki to yasminelle
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny chcialam Was spytac czy wedlug Was moge byc w ciazy...
moj ostatni cykl trwal 29 dni teraz jest dzies 38 i okresu jak nie ma tak nie ma brzuch mnie boli plecy niziutko tak samo , tak jak przed okresem piersi mnie nie bola i nie sa opuchniete ( nie zawsze przed okresem bola mnie piersi). Zrobilam juz dwa testy ciazowe a wynik negatywny ,1 zrobilam 1 dzien po terminie a nastepny w 36 dniu i caly czas wynik neg(test 2 mozna bylo wykonac od 14 dnia po mozliwym zaplodnieniu). Jednak denerwuje sie poniewaz ostatnio mialam regularne okresy(gora 3\4 dni opoznienia) ... brzuch mie boli bardzo tak ze nie spalam w nocy a okresu jeszcze nie dostalam. Nie wiem czy to przez nerwy czy tez moze dlatego ze chyba u mnie z hormanami co nie tak . za jaki czas najlepiej powtorzyc test ?
mezatka od 20.09.2008 ![]() zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm Edytowane przez trillinka Czas edycji: 2008-12-19 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
2 testy negatywne, więc robienie w tej chwili 3 pewnie da ten sam efekt. beta powinna dać 100% pewność, ale skoro testy robiłaś w odpowiednich odstępach czasu, to wynik wydaje się być przewidywalny.
proponuję się wyluzować, iść na spacer, a okres sam przyjdzie. albo do ginekologa - niech skontroluje, czemu nie jest w miarę regularnie.
#2693 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Wizażystki;D Czytam od jakiegos czasu Wasze wypowiedzi i dzis postanowilam sie wypowiedziec.. Współżyłam z chliopakiem w 12dniu mojego 30dniowego cyklu.Zazwyczaj jajeczkuje ok.16/17. Wiem,wiem.. mało odpowiedzialne posuniecie.Ale.najpierw TO zrobilismy a pozniej zerknelam do kalendarza;] Teraz oczywiscie jest stres,jako,ze z testem trzeba poczekac do okresu,ktory sie pojawi za jakies 3 tygodnie.. Jyz tyle rzeczy na temat ciąży przegląnełam,ze az glowa boli :p Zupelnie nie wiem,co myslec!?nie mam zadnych objawow ani nic.. Mialam jeszcze przez 3dni po stosunku "śluz dni połodnych"a teraz juz nic. I nie wiem.. Denerwuje sie troche,chociaz kolezanki mowia,ze nie ma sie czego bac. ;| Chcialabym miec dzidzie,ale jak pomysle o reakcji rodzicow to az mnie mdli..;/ Ehh.. Nie wiem,jak to z tym jest?! Myslicie,ze jest duza szansa na dzidzie?!Jeszcze wcozraj rozmawialam z mama i powiedziala mi,ze ja sie poczelam kiedy ona miala 11dzien wiec pewnie jakis procent na TO jest.. ;] I sory,ze tak troche sie wcinam z postem,ale musze sie komus wyzalic z mojej glupoty;| Pozdrawiam
#2694 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Mam ogromną prośbę o odpowiedzi osób które trzeźwo spojrzą na tą sytuację... W sobotę (06.12.2008) doszło do zbliżenia pomiędzy mną a moim narzeczonym, zawsze się zabezpieczaliśmy no ale tego feralnego dnia pod wpływem chwili - nie... On nie skończył we mnie. Mówił że nie mam się co bać bo napewno będzie wszystko ok, bo uważał. 07.12.2008 w niedziele dostałam okres, który jak zwykle trwał 5 dni. Czuję się dobrze, ale jednak mam pewne obawy. Dzisiaj zrobiłam test, wyszedł negatywnie. Jak myślicie moge być w ciąży? Przed miesiączką i w jej czasie są dni niepłodne, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
"Witam Wszystkie Wizażystki;D Czytam od jakiegos czasu Wasze wypowiedzi i dzis postanowilam sie wypowiedziec.. Współżyłam z chliopakiem w 12dniu mojego 30dniowego cyklu.Zazwyczaj jajeczkuje ok.16/17. Wiem,wiem.. mało odpowiedzialne posuniecie.Ale.najpierw TO zrobilismy a pozniej zerknelam do kalendarza;] Teraz oczywiscie jest stres,jako,ze z testem trzeba poczekac do okresu,ktory sie pojawi za jakies 3 tygodnie.. Jyz tyle rzeczy na temat ciąży przegląnełam,ze az glowa boli :p Zupelnie nie wiem,co myslec!?nie mam zadnych objawow ani nic.. Mialam jeszcze przez 3dni po stosunku "śluz dni połodnych"a teraz juz nic. I nie wiem.. Denerwuje sie troche,chociaz kolezanki mowia,ze nie ma sie czego bac. ;| Chcialabym miec dzidzie,ale jak pomysle o reakcji rodzicow to az mnie mdli..;/ Ehh.. Nie wiem,jak to z tym jest?! Myslicie,ze jest duza szansa na dzidzie?!Jeszcze wcozraj rozmawialam z mama i powiedziala mi,ze ja sie poczelam kiedy ona miala 11dzien wiec pewnie jakis procent na TO jest.. ;] I sory,ze tak troche sie wcinam z postem,ale musze sie komus wyzalic z mojej glupoty;| Pozdrawiam"
Hmm... ciężko tu coś stwierdzić... Jest możliwa ciąża. Oblicz sobie (w necie jest wiele stron) kiedy miałąś dni płodne... Dostaniesz odpowiedź. Ja też wiele rzeczy naczytałam się o ciąży, bo jestem panikarą... I też czekam aż w styczniu będę miała okres... Mam nadzieję ze będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Niekoniecznie, można orientacyjnie dowiedzieć się kiedy są dni płodne. Nie mówie że trzeba się tego trzymać :P Jeżeli uważasz że można je wsadzić w... to napisz swoją opinie. Napisz co sądzisz o przypadku moim i mojej poprzedniczki, jak myślisz jest możliwa ciąża?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
mgiełka1988 - to co miała na myśli marwari, to to, że te www zastępujące kalendarzyk są warte funkt kłaków, bo opierają się na prostej matmie z przedszkola. 2+2+2.
tyle, że twój organizm to nie robocik, który śrubka w dupkę i chodzi. by wyznaczyć płodne/niepłodne dni trzeba swoje ciało dłuższą chwilę poobserwować i sprowadza się to do odrobiny więcej czynności aniżeli analizy długości 10 ostatnich cyklów i odliczeniu 2 tyg od końca każdego z nich. to jeszcze obserwacja śluzu, mierzenie temperatury, obserwacja innych dolegliwości. na moją głowę - prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w twoim przypadku określiłabym jako duże lub bardzo duże.
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam ![]() ![]() ![]() i całkowicie się z Tobą zgadzam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.