szukam przyjaciolki do odchudzania. wsparcie. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-18, 14:44   #121
MiSiApYsia101110
BAN stały

Dot.: szukam przyjaciolki do odchudzania. wsparcie.

ja moge sie zgodzic na zapisywanie wagi ale wymiarow za bardzo bym nie chciała podawac bo nie sa zbyt rewelacyjne zreszta jak i waga ale na szczescie nikt mnie tu nie widzi znacie mnie tylko z niku i nic poza tym wiec mam nadzieje ze bedzie ok
MiSiApYsia101110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 15:04   #122
Liyiah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiSiApYsia101110 Pokaż wiadomość
ja moge sie zgodzic na zapisywanie wagi ale wymiarow za bardzo bym nie chciała podawac bo nie sa zbyt rewelacyjne zreszta jak i waga ale na szczescie nikt mnie tu nie widzi znacie mnie tylko z niku i nic poza tym wiec mam nadzieje ze bedzie ok
nie musisz podawać jeśli nie chcesz aczkolwiek żadnej z nas wymiary nie są rewelacyjne skoro TU JESTEŚMY dlatego nie masz się co przejmować

jejuuu! a moim siostrom przygotowałam na obiad FRYTKI! aaaaaa jaaaa teeeeż chceeee!!!
Liyiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 15:35   #123
MaterialGirl
Raczkowanie

trzymaj sie kochana i nie ruuuuuszaaaj! fryyytkiiii sąą beeee!!
mase tłuuuuszczuuu:P
łaaa...ale zmeczona jestem potańczyłam i pochulałam na hula hop...ide tanczyc jeszcze bo mnie rozpiera energia XD

1).MATURA!!

2).ODCHUDZANIE.

3).ĆWICZENIA,AKTYWNY TRYB ZYCIA!!
MaterialGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 17:30   #124
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

no juz jestem po obiedzie. duża zupa jarzynowa ;/ i pierogi ze śliwką z cukrem. za duzo tych slodkosci. teraz zabieram sie za 4 dzien weidera dzisiaj bylam na solarium i stwierdzam ze coś tam widac ciut miesnie znaczy sa przeswity ze istnieja
kokoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 17:38   #125
natalia1994
Przyczajenie

GG do natalia1994

Cytat:
Napisane przez kokoa Pokaż wiadomość
Jest nas wiecej witaj natalia

ja już zrobiłam 3 dzien z 6 weidera

i się zmierzyłam.

TALIA : 74 (chcę żeby była 60 :P)

BRZUSZEK : 84 (chce żeby było 66 )

PUPA: 93 (może być 89 )

UDO : 51 (marze o 45 )

ŁYDKA: 38 ( żeby było 30)

z nóg najgorzej sie spala. a o nie mi najbardziej chodzi i brzuszek. :P
super a slyszalam ze to sa trudne cwiczenia ta 6 weidera rozumiem ze zaczelas od rozgrzewki
natalia1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 17:38   #126
gliceryna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Liyiah Pokaż wiadomość
nie musisz podawać jeśli nie chcesz aczkolwiek żadnej z nas wymiary nie są rewelacyjne skoro TU JESTEŚMY dlatego nie masz się co przejmować

jejuuu! a moim siostrom przygotowałam na obiad FRYTKI! aaaaaa jaaaa teeeeż chceeee!!!
Mój chłop tez robił frytki, ale ja zadowoliłam się pierogami (10 szt) . wiem, wiem jestem okropna oprócz tego jabłko, jogurt truskawkowy (5 min temu) i znowu czuję się głodna ;(
gliceryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 18:47   #127
natalia1994
Przyczajenie

GG do natalia1994
Unhappy Dot.: szukam przyjaciolki do odchudzania. wsparcie.

JAeSTEM O TYLE W Złej sytuacji ze chodze do szkoly wychodze o 7.30 a wracam 14.40.Do szkoly zazwyczaj mam jedna kanapke i jak wracam do domu to napada mnie wilczy glód.TO JEST W TYM WSZYSTKIM NAJGORSZE KOLACJE JEM MNIEJWIECEJ PRZED 20.obiadów prawie wcale nie jem....pozatym to jestem straszny leń kiedys tak niemiałam.no i wlasnie mam 14 lat 145cm i waze około 60 kg jak sobie o tym pomysle to nic mi sie niechce trace motywacje... MUSZE DODAC SOBIE POWERU TO MOJE POSTANOWIENIE OD JUTRA ZACZYNAM INTENSYWNIE CWICZYC ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 19:08   #128
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

ja do cwiczen weidera nie stsuje rozgrewki. nie potrzebuje. nie czuje zakwasow ani nadwyrezonych miesni. nie są takie trudne.

Natalia ja tez chodze do szkoly na 7:30 do 14:30 wiec cie rozumiem. w szkole mała kanapecza a po szkole napad na lodówke!! kupiłam sobie jednak "ispagul" i jak wracam do domu tonajpierw zjadam 2 łyżeczki ispagulu i po 15 min moge sobie pozwolic na jedzenie. tyle ze po 15 minutach wcale mi sie jesc nie chce to zapchało mi zoladek jest to suplement diety naturalny ( bo to są łupinki z nasionka) wiec nie trzeba sie bać ze sie faszerujemy chemią

powiedzcie mi co sadzicie o rowerku stacjonarnym? moj chłopak w ten weekend mi przywozi. działa ten rowerek? boje sie ze mi miesnie lydek sie rozrosna. ( bo ja mam predyspozycje do przybierania na masie miesni) i mam łydki takie duże. ale nie tylko od tłuszczyku ale mam duze miesnie. tak samo biceps. mam wieksze bicepsy niz chłopaki z mojej klasy. :/ troche to dobija. wiec co myslicie o rowerku? i jak na nim cwiczyc zeby spalac kalorie a nie przybierac miesni.
Stary 2008-12-18, 19:43   #129
gliceryna
Przyczajenie

Cytat:
ja do cwiczen weidera nie stsuje rozgrewki. nie potrzebuje. nie czuje zakwasow ani nadwyrezonych miesni. nie są takie trudne.

Natalia ja tez chodze do szkoly na 7:30 do 14:30 wiec cie rozumiem. w szkole mała kanapecza a po szkole napad na lodówke!! kupiłam sobie jednak "ispagul" i jak wracam do domu tonajpierw zjadam 2 łyżeczki ispagulu i po 15 min moge sobie pozwolic na jedzenie. tyle ze po 15 minutach wcale mi sie jesc nie chce to zapchało mi zoladek jest to suplement diety naturalny ( bo to są łupinki z nasionka) wiec nie trzeba sie bać ze sie faszerujemy chemią

powiedzcie mi co sadzicie o rowerku stacjonarnym? moj chłopak w ten weekend mi przywozi. działa ten rowerek? boje sie ze mi miesnie lydek sie rozrosna. ( bo ja mam predyspozycje do przybierania na masie miesni) i mam łydki takie duże. ale nie tylko od tłuszczyku ale mam duze miesnie. tak samo biceps. mam wieksze bicepsy niz chłopaki z mojej klasy. :/ troche to dobija. wiec co myslicie o rowerku? i jak na nim cwiczyc zeby spalac kalorie a nie przybierac miesni.

Ja mam podobny problem z łydkami tyle, że w większości przeważa tłuszczyk a do tego kłopoty z krążeniem Najgorsze jest jednak to że mam dysproporcję między prawą (która jest OK) a lewą (która wygląda jak u starej baby-nie widać mi kostki). ehhh Co do rowerku to nie będę się wypowiadać bo nigdy nie próbowałam, ale polecam Ci ten wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=%B3ydki
Stary 2008-12-18, 20:53   #130
Aleetzya
Zadomowienie

No to jeszcze ja

U mnie sytuacja jest taka: dwa lata temu odstawiłam faceta i tabletki i zrobiłam się niteczka. Później zaczęłam bardzo szybko tyć. Zmiana trybu życia, żarcie na mieście (nie pytajcie, policzkuję się za to stopami) no i niestety...Do tego mam problemy jelitowe (czytaj wieczorne ciąże). Rano wstaję z płaskim brzuszkiem, wieczorem ustępują mi miejsca w kolejce
Mam 160 wzrostu, ważę 55 kg. Muszę się pomierzyć, bo niby wagę mam w normie ale tkanka tłuszczowa i celulitis (+mega słabe krążenie) doprowadzają mnie do szału.
Nie chcę przechodzić na drastyczną dietę ani łykać suplementów, szczególnie, że mam dość zaawansowaną anemię. Muszę po prostu częściej ruszać dupsko i mam nadzieję, że będziemy się wzajemnie motywowały
Aleetzya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 22:58   #131
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
xxolushiaxx a na czym robiłaś jajecznice ? bo zawsze mi sie wydawało, że to takie tłuste danie, z resztą całe twoje śniadanko wydaje mi się jakieś takie duże, chodź wygląda całkiem smakowicie - prócz jajecznicy;]

ja zaczynam od stycznia teraz okres przygotowawczy, ale zaglądam do Was i trzymam kciuki za Was dziewczyny
na oliwie z oliwek no wlasnie sniadania powinny byc duze! nawet byly testy specjalne przeprowadzane i te dziewczyny ktore jedza duzo na sniadanie maja lepsze efekty...

Cytat:

a co to jest ten "ispagul" ? gdzie mozna klupic i mniej wiecej ile kosztuje?

xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 10:24   #132
Liyiah
Raczkowanie

jeju dziewczyny ale się czuję zmęczona. nie wiem czy po całym tygodniu intensywnych ćwiczeń czy po dzisiejszej nocy. W ogóle nie mogłam spać :/
i coś mi się wydaje, że dzisiaj sobie odpuszczę "trening" bo normalnie nie dam rady, tym bardziej że zaczęliśmy pełną parą przygotowania do świąt...

A wiecie co? wczoraj byłam u mojej przyjaciółki i tak się teraz zastanawiam JAK TU SIĘ NIE ZAŁAMAĆ :P - już mówię o co chodzi:
nie widziałam się z nią jakieś półtora miesiąca. dlatego wczoraj znalazłam chwilę czasu żeby do niej wpaść. Przychodzę, patrzę - a ona prawie jak wieszaczek. nigdy nie była ani grubsza ani chuda, wyglądała zupełnie normalnie, no... może była taka trochę "ubita" i choć tego samego wzrostu co ja to zawsze ważyła conajmniej 5 kg więcej. a teraz to dwa razy mniejsza dziewczyna. szczuplutki brzuszek, bioderka, nóżki. wygląda ŚLICZNIE. (nie jest chuda, jest szczupła).
Jak to zrobiła? no właśnie sęk w tym, że nijak. Nie zrobiła nic. a przez miesiąc schudła 10 kg. po prostu od tego miesiąca ma mały apetyt i niewiele je. (podejrzewam, że zaczęła się przejmować maturą choć zaprzecza temu)

A tu człowiek się męczy, ćwiczy, odmawia sobie wszystkiego, faszeruje się jakimiś środkami i praktycznie jedyne co traci to nerwy bo wagi to nie bardzo ;P

hehe życie nie jest sprawiedliwe :/ ;P
Stary 2008-12-19, 10:58   #133
gliceryna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aleetzya Pokaż wiadomość
No to jeszcze ja

U mnie sytuacja jest taka: dwa lata temu odstawiłam faceta i tabletki i zrobiłam się niteczka. Później zaczęłam bardzo szybko tyć. Zmiana trybu życia, żarcie na mieście (nie pytajcie, policzkuję się za to stopami) no i niestety...Do tego mam problemy jelitowe (czytaj wieczorne ciąże). Rano wstaję z płaskim brzuszkiem, wieczorem ustępują mi miejsca w kolejce
Mam 160 wzrostu, ważę 55 kg. Muszę się pomierzyć, bo niby wagę mam w normie ale tkanka tłuszczowa i celulitis (+mega słabe krążenie) doprowadzają mnie do szału.
Nie chcę przechodzić na drastyczną dietę ani łykać suplementów, szczególnie, że mam dość zaawansowaną anemię. Muszę po prostu częściej ruszać dupsko i mam nadzieję, że będziemy się wzajemnie motywowały

Jak bym siebie widziała.
Stary 2008-12-19, 12:55   #134
MaterialGirl
Raczkowanie

moje wymiary

talia- 70,7cm
brzuch-82,7cm
biodra-86cm
udo-53cm
łydka-37cm

1).MATURA!!

2).ODCHUDZANIE.

Stary 2008-12-19, 16:35   #135
natalia1994
Przyczajenie

GG do natalia1994

Ej a właśnie jaką cene ma ten ispagul i tak z waszych ypowiedzi to sie troche przeraziłam bo niewolno nic nie jesc
Stary 2008-12-19, 21:27   #136
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

ispagul kosztuje 15zł około. mozna go kupic w aptece on nie hamuje patetytu tylko tak zapycha. czujesz ze w zoladku masz pelno. ja dzisiaj tez przygotowywuje sie do swiat. znalazłam wkoncu czas dla chlopaka dluzej i chyba nie bede robić dzisiaj treningu bo jestem padnieta

a i mam pytanko. czy ktoras z was przytyla po pigulkach anty? i czy coś wogole sie u ws zmienilo po ich braniu?
Stary 2008-12-19, 22:08   #137
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
ispagul kosztuje 15zł około. mozna go kupic w aptece on nie hamuje patetytu tylko tak zapycha. czujesz ze w zoladku masz pelno. ja dzisiaj tez przygotowywuje sie do swiat. znalazłam wkoncu czas dla chlopaka dluzej i chyba nie bede robić dzisiaj treningu bo jestem padnieta

a i mam pytanko. czy ktoras z was przytyla po pigulkach anty? i czy coś wogole sie u ws zmienilo po ich braniu?

i duzo ograniczylo ci sie spozywanie pokarmow po nim?;d ja nawet jak nie jestem glodna to np jak siedze przed tv mam ochote cos zjesc masakra:P

Stary 2008-12-20, 13:27   #138
natalia1994
Przyczajenie

GG do natalia1994

aha ufff to dobrze...a dzisiaj zjadłam tylko zupe pomidorowa z makaronem!!
Stary 2008-12-20, 13:39   #139
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

no dzisiaj ciag dalszy porzadkow na kolanach myje podłogi i czyszcze dywany. mam nadzieje ze mi cos zejdzie kalorii jak tak pracuje:d dzisiaj moj chlopak przywiozl mi rowerek. ciekawe jak to bedzie. czy sie chudnie od rowerka;D
Stary 2008-12-20, 13:51   #140
MiSiApYsia101110
BAN stały

Cześć moje drogie wizażanki.Was zostawić na kilka dni to potem tyle nadrabiaia że szok.Ja jak na razie ostatnie dni nie mam czasu na komputer.Dziś jeszcze mnie czeka ubieranie choinki w domu i pieczenie pierniczków a potem ich ozdabianie i myk na choineczke.A co u was ciekawego?
MiSiApYsia101110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 13:52   #141
gliceryna
Przyczajenie

Hej Dziewuszki ważyłam się dzisiaj rano i schudłam 2 kilo teraz ważę niecałe 68 kg . Założę się że po świętach znowu dobiję do siedemdziesiątki... ehh nic tylko trza się pilnować.

Cytat:

Ja po tabletach nie przytyłam a wręcz przeciwnie schudłam do tego miałam straszne wahania nastroju i takie libido, że mój chłop miał mnie dość . Po odstawieniu przytyłam jakieś 7 kg
Stary 2008-12-20, 16:17   #142
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

no dzisiaj jezdziala godzinke na rowerku takim szybkim tempem i zrobilam 6 weidera jestem z siebie dumna
Stary 2008-12-21, 09:09   #143
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

coś nikt sie nie odzywa...
Stary 2008-12-21, 09:18   #144
MaterialGirl
Raczkowanie

hej dziewczyny ;-*

ojj ja tez cały czass sprzątałam w domku ostatnio
ii normalnie codziennie cwicze ponad godzinkee,a poce sie niemiłosiernie.
szkoda ze nie mam wagi
ale jak upłynie tyydzien to sie zmierze i zobaczymy

a własnie,macie jakies pomysly na dietetyczną wigilie?
bo niestety bede sobie musiała odpuscic smakołyki

jak przetrwamy Świeta to przetrwamy wszystko!!

1).MATURA!!

2).ODCHUDZANIE.

Stary 2008-12-21, 12:06   #145
kokoa
Raczkowanie

GG do kokoa

ja bede miec karpia w folii . taki bez tłuszczu z warzywkami w folie zapakowany i do piekarnika. taki dietetyczny trzeba uwazac przy wigilii na chałke (niewiem przez jakie h sie pisze ) bo jest mega smaczna jak jest swieza i mozna sie zapomniec. a to jest kaloryczne. barszczyk postny nie ma praktycznie kalorii. wiec mozemy sobie pozwolić. gorzej z ciastami jak wyjada na stol i salatka jarzynowa . bedzie ciezko. najlepiej opanowac takak taktyke zeby ciagle nie najesc sie do syta i nie zjadac wszystkiego co nalozylsmy na talerz
Stary 2008-12-21, 12:25   #146
MaterialGirl
Raczkowanie

ja to bardzo mało zjem
zeby sie nie zapchac
zero słodyczy,nie tkne nic
aa tak jak piszesz pewnie zjem wiecej rybki,barszczyk i cos sie jeszcze wykombinuje
musze wybrac sie do sklepu ze zdrową zywnością

1).MATURA!!

2).ODCHUDZANIE.

Stary 2008-12-21, 13:43   #147
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

a ja sobie chyba zrobie salatke z tunczykiem przynajmniej zdrowo i malo kalorycznie a KOKOA ile pieczesz karbika czy cos w piekarniku?;> fileta tez tak proboiwalas przyrzadzic?;> bo ja to jesli juz to na oliwie z oliwek robie... i bym zjadlam pieczonego czy jakiegos fileta a karpika w galarecie bo mniej kcal no i zdrowy a ja przerwalam 6 weidera z przyczyn takich ze.... bylam u kuzynki...no i troche sie zasiedzialam:P glupio u niej robic a w domu po staniu w supermarkecie i pakowaniu ludziom zakupow nie mialam sily ale hula hop brzuszki ida dzisiaj w ruch

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 14:50   #148
Liyiah
Raczkowanie

Cytat:
no dzisiaj jezdziala godzinke na rowerku takim szybkim tempem i zrobilam 6 weidera jestem z siebie dumna
Ja byłam z siebie taka dumna wczoraj, bo przez calutki dzień zjadłam tylko paczkę wafli ryżowych (360kcal) i pomarańczkę (ok 80 kcal) a jak wróciłam wieczorem z uczelni do domku to przez godzinkę ćwiczyłam miomo, iż w dni kiedy mam szkołę miałam nie ćwiczyć.

dzisiaj już taka dumna nie jestem bo zjadłam trochę normalnego obiadu :/

wiecie co jest najgorsze? to, że im dłużej jestem na diecie tym większe wyrzuty sumienia mam po każdej zjedzonej rzeczy.
a na początku postanowiłam sobie, że stosuję dietę 1000 kcal i nie schodzę poniżej choćby nie wiem co. a teraz staram się obcinać te 1000 kcal tak bardzo jak to jest możliwe.

Przez dzisiejszy obiad, który na moje oko miał ok. 300, 400 kcal postanowiłam ćwiczyć dzisiaj dwa razy dłużej :/

czy wy też macie takie wyrzuty sumienia przez jedzenie?
Stary 2008-12-22, 17:16   #149
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
Napisane przez Liyiah Pokaż wiadomość
Ja byłam z siebie taka dumna wczoraj, bo przez calutki dzień zjadłam tylko paczkę wafli ryżowych (360kcal) i pomarańczkę (ok 80 kcal) a jak wróciłam wieczorem z uczelni do domku to przez godzinkę ćwiczyłam miomo, iż w dni kiedy mam szkołę miałam nie ćwiczyć.

dzisiaj już taka dumna nie jestem bo zjadłam trochę normalnego obiadu :/

wiecie co jest najgorsze? to, że im dłużej jestem na diecie tym większe wyrzuty sumienia mam po każdej zjedzonej rzeczy.
a na początku postanowiłam sobie, że stosuję dietę 1000 kcal i nie schodzę poniżej choćby nie wiem co. a teraz staram się obcinać te 1000 kcal tak bardzo jak to jest możliwe.

Przez dzisiejszy obiad, który na moje oko miał ok. 300, 400 kcal postanowiłam ćwiczyć dzisiaj dwa razy dłużej :/

czy wy też macie takie wyrzuty sumienia przez jedzenie?

nie jak obnizysz ponizej 1000kcal to mozesz miec pozniej problemy z mnetabolizmem....i za miast chudnac mozesz stac w miejscu wiec lepiej jedz regularnie i mam pyt do dziewczyn ktore stosuje TLII dziala?;> skutki uboczne itp??

Stary 2008-12-22, 18:02   #150
mielnus
Wtajemniczenie

laski pomózcie!!! bo jani eumiem schudną.. i chyba juz mam wlasnie te problemy z etabolizmem;/;/
mielnus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości