Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-20, 22:18   #3811
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczyn z BOB em hehe.Co robicie z nim w dzień slubu?Ja myślałam,żeby zakręcić lekko albo wręcz przeciwnie wyprostować.ATOMUFKA jak to nie wiesz jakie ubrania spakować?Najpotrzebniejsz e czyli wszystkie hihi.Ja zawsze tak robię i TZ krzyczy cała drogę na lotnisko że po co tyle....więcej tego nie było itd.Teraz na 13 dni lecimy to trochę trzeba wziąsć
no niby juz sie spakowalam,ale znajac mnie to jutro zmieni mi sie koncepcjaNie lubie jezdzic na urlop zima,bo te ubrania tyle miejsca zajmuja ....
A jakbym miala zabrac wszystkie to bym musiala z 4 torby miec hehe
a propos uczesania to ja jeszcze nie wiem.Po swietach ide do fryzjera i mam nadzieje ze cos mi podpowie.Na pewno nie bede ich zakrecac.Jak juz to na prosto zostawie.A Ty masz fryzure z grzywka czy bez?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 22:22   #3812
kliwia
Zakorzenienie

jupik na prawde szkoda z tym aparatem
A co do reszty. Pracą si aż tak nie przejmuj, na pewno się trafi ta wyczekiwana. Co do obrączek, nie możecie kupić tych droższych? I tak będą do końca życia, a przynajmiej takie jak wymarzyłaś. No chyba, że to 2300za jedną
Kochana gowa do gówy - przyjeżdżaj do Pily - ponarzekacie sobie z moim Tż - jak to prawnicy po fchu mają źle w naszym kraju - przy winie oczywiście
Głowa do góry. A co z dekoracją nie tak? Może bedzie nie tak jak chcesz, ale wcale nie będzie źle?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 22:23   #3813
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
martucha (nie wiem czy dziś przeczytasz) nie uwieżysz ale widziałam Cię dziś w Silesii w Katosach , tak koło 15.30 w sumie to najpierw Iwi mi się pierwsza 'ukazała' i myśle, sobie 'skądś ją kojarze' a za nią szlaś ty (z TŻ'tami chyba), ale zanim zdąrzyłam zebrać szczene z podłogi to mi znikneliście, zresztą w sumie co bym Wam miała powiedzieć 'siemka poznajesz mnie? to ja zielony_motylek z PM2009' hehehe

a po za tym to mamy obrączki i wzroku od nich oderwać nie moge, potem ?
taaaaaak to bylam ja bylam z iwi i moim wojtkem na zakupah bo chcialam sobie kupic buty i jeszcze prezenty i lazilismy jak ciolki.. ale kupilismy kurde szkoda ze niezawolalas albo cos jak fajnie byloby cie widziec... kurde nooo
nastepnym razem musisz krzyzec bo ja slepa to cie niewidzialm buu... a iwi pozznalas bo jej wlosy przyslaniaja caly swiat.. a potem ja taka ruda zarowa wiec w tlumie sie wyrozniamy ale byloby fajnie jakbysmy sie widzialy no skzoda

a jakie masz obraczki?

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie było mnie praktycznie tydzień, przebiegłam wzrokiem wszystko, co pisałyście

W tym czasie napisałam I rozdział pracy magisterskiej, uczyłam się intensywnie na studia podylomowe, czytałam, robiłam zakupy świąteczne itd.

Martuś, trzymam Cię za słowo Wiesz o czym mówię
Widziałam jakie superanckie pociągi jeżdżą do Tychów!
Co do zębów- ja mam krzywe strasznie. Kiedyś nosiłam aparat ruchomy, który trochę mi pomógł. Chyba zdecyduję się na aparat stały po ślubie, bo moja teściowa jest ortodontą i jestem słabą jej reklamą Tak naprawdę przyzwyczaiłam się do moich krzywusów, ale tak sobie myślę, że fajnie byłoby mieć proste i ładne zęby.

Zielony_motylku, gratuluję obrączek
Nie dziwię się, że byłaś w ciężkim szoku, jak Martuchę zobaczyłaś. To musi być śmieszne wrażenie, jak spotyka się kogoś, kogo zna się tylko z forum, wie się o tej osobie wiele rzeczy itd.
gratuluje napisania pracy - rozdzialu
tak tak zaraz po swietach i cos wymyslimy a pociagi sa super bo to szybka kolej obiecywana od lat teraz 20 minu i jestesmy w katowicach cichym szybkim pociagiem bez korkow itd a caly bilet tylko 3zl

ja tez mam krywe zeby a raczej szpare miedzy jedynkami ogromnaaaa al jak to mowi moj wojtek dziewnie bys wygladala z prostymi.. napewno brzydziej.. a tak podobno mam cos w sobie.. ja sie przyzwyczailam.. nieprzeszkadza mi to ale moja siostra ma kompeksy mimo ze ma mniejsza niz ja.. o osoba to inny poglad..

fajnie tak zobaczyc kogos z tad... zaluje ze niewidzialam motylka.. moze nastepnym raem...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2008-12-20 o 22:51
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 22:40   #3814
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
My to się już chyba nie wybierzemy na kurs...
Nawet mnie samej nie ciągnie jakoś...

A w ogóle jakoś tak się prztykamy ostatnio...
my czasu nie mamy ani chęci zatańczymy dwa na jeden

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 23:00   #3815
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
gratuluje napisania pracy - rozdzialu
tak tak zaraz po swietach i cos wymyslimy a pociagi sa super bo to szybka kolej obiecywana od lat teraz 20 minu i jestesmy w katowicach cichym szybkim pociagiem bez korkow itd a caly bilet tylko 3zl

ja tez mam krywe zeby a raczej szpare miedzy jedynkami ogromnaaaa al jak to mowi moj wojtek dziewnie bys wygladala z prostymi.. napewno brzydziej.. a tak podobno mam cos w sobie.. ja sie przyzwyczailam.. nieprzeszkadza mi to ale moja siostra ma kompeksy mimo ze ma mniejsza niz ja.. o osoba to inny poglad..(...)
Eeee, zobaczymy czy jest czego gratulować, jak mi promotor to odda sprawdzone
W "Fakcie" była afera przez te pociągi
Ja też nie mam jakichs kompleksów z tego powodu, przyzwyczaiłam się do tego, że mam taki zgryz jaki mam. Dopiero zaczęłam mysleć o wyprostowaniu ich jak poznałam TŻa i dowiedziałam się, że jego mama jest ortodontą. Myślę o ich wyprostowaniu przed wszystkim w celach zdrowotnych

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
my czasu nie mamy ani chęci zatańczymy dwa na jeden
My też tak pewnie zatańczymy
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 00:43   #3816
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
no niby juz sie spakowalam,ale znajac mnie to jutro zmieni mi sie koncepcjaNie lubie jezdzic na urlop zima,bo te ubrania tyle miejsca zajmuja ....
A jakbym miala zabrac wszystkie to bym musiala z 4 torby miec hehe
a propos uczesania to ja jeszcze nie wiem.Po swietach ide do fryzjera i mam nadzieje ze cos mi podpowie.Na pewno nie bede ich zakrecac.Jak juz to na prosto zostawie.A Ty masz fryzure z grzywka czy bez?
ja mam grzywkę ale na bok ją biorę.Wogule to ja mam bardzo mało włosów i chyba je zakręcę

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 03:33   #3817
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ja już czekam, żeby po ślubie sobie ściąć. Zawsze miałam długie do łopatek, a teraz moją wymarzoną fryzurką jest bob. Nowa fryzurka wraz z nowym rozdziałem życia hehe
a jak ja bym chciała ściąć grzywkę... matko jak o tym marzę... no ale nie chcę z drugiej strony mieć grzywki na ślubie więc jeszcze będę się męczyć 9 miesięcy

dzisiaj ubraliśmy z TŻ choinkę i zamiast spać gapię się teraz na nią w środku nocy

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 08:11   #3818
śliweńka
Zakorzenienie

ja byłam wczoraj z TŻ i tatą na szkółce choinek wszystkie przebrane dlatego teraz zjem i jedziemy szukać tej jedynej i pachnącej lasem ach jak się cieszę tymi świętami w nocy brat z Anglii przyjechał drugi będzie na 100% u nas na wigilii i to moje ostatnie święta jako panna w domu bo następne chyba u teściowej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 08:41   #3819
motley
Zadomowienie

koleżanka mojego TŻ ma swój własny lasek i zawsze przed świętami rozdaje trochę choinek, bo musi wyciąć te, które już mają za ciasno. Przyjeżdżamy trochę wcześniej i sobie wybieramy jaką chcemy a potem już tylko ją wycinamy przed samymi świętami

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 08:42   #3820
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee, zobaczymy czy jest czego gratulować, jak mi promotor to odda sprawdzone
W "Fakcie" była afera przez te pociągi
Ja też nie mam jakichs kompleksów z tego powodu, przyzwyczaiłam się do tego, że mam taki zgryz jaki mam. Dopiero zaczęłam mysleć o wyprostowaniu ich jak poznałam TŻa i dowiedziałam się, że jego mama jest ortodontą. Myślę o ich wyprostowaniu przed wszystkim w celach zdrowotnych

My też tak pewnie zatańczymy
napewno bedzie dobrze napisane
nieczylam faktu wiec nawet niewiedzialam..a ze co cos z przekretami? pewno tak.. jak zwykle w tym kraju
ja niemysle o wyprostowaniu... moj tata ma taki zgryz ( u nas to rodzinne) i moze dlatego sie tym niemartwie.. ale jesli moje dzieci go odziedzicza to bede im robila zabki...

Cytat:
ja byłam wczoraj z TŻ i tatą na szkółce choinek wszystkie przebrane dlatego teraz zjem i jedziemy szukać tej jedynej i pachnącej lasem ach jak się cieszę tymi świętami w nocy brat z Anglii przyjechał drugi będzie na 100% u nas na wigilii i to moje ostatnie święta jako panna w domu bo następne chyba u teściowej
ja sie tez ciesze... wigilia z tz u moich rodzicow.. super... szkoda tylko ze musze isc do pracy jeszcze bo mimo ze jest 7 dzieci to kazala nam przyjsc - 4 babki beda razem zze mna.. 2 z kuchni i 2 naucycielki... na szczescie od 8 do 13 wiec moze niebedzie najgorzej.. ale za to 31 i 2 styczen mam wolny wiec niejest najgorzej
Stary 2008-12-21, 09:29   #3821
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a my nie ubieraliśmy choinki ale czeka już na nas w domku.Jak byłam mała to godzinami siedziałam pod choinką i bawiłam się bąbkami hehe oczywiście połowę potłukłam

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 10:14   #3822
^olka^
Rozeznanie

Hej dziewczyny!

rzadko tu zaglądam, ale kompletnie nie mam czasu. Dobrze, że między świętami a Sylwestrem udało nam się wziąć wolne to odsapniemy. Generalnie święta począwszy od Wigilii pół na pół spędzamy, trochę u mojej rodziny, trochę u rodziny Bartka.

Z przygotowań weselnych, kupiliśmy garnitur i buty dla TŻa. Także ten temat mamy z głowy, na 29/12 jestem umówiona w Łodzi w sprawie sukni ślubnej: http://www.agatawojtkiewicz.pl/index_pol.html

Aha wczoraj pojechaliśmy do gościa, który ma mały, milutki sklepik z winami u nas w mieście. Mieliśmy kupić wino na święta, a wyszliśmy z winami na wesele, akurat była promocja na kilka rodzajów win francuskich i hiszpańskich.

W styczniu planujemy do księdza się wybrać, termin i godzinę mamy zamówioną, no ale resztę formalności trzeba dograć. No i obrączki musimy wreszcie wybrać. W zeszłym miesiącu byłam na próbnej fryzurze ślubnej, nawet mi się podoba... ale chyba pójdę dla porównania jeszcze do jakiegoś innego fryzjera.

To tyle w wielkim skrócie

Pozdrawiam Was!!!

Edytowane przez ^olka^
Czas edycji: 2008-12-21 o 10:15
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 10:33   #3823
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Zielony_motylku, gratuluję obrączek
Nie dziwię się, że byłaś w ciężkim szoku, jak Martuchę zobaczyłaś. To musi być śmieszne wrażenie, jak spotyka się kogoś, kogo zna się tylko z forum, wie się o tej osobie wiele rzeczy itd.
Cytat:
taaaaaak to bylam ja bylam z iwi i moim wojtkem na zakupah bo chcialam sobie kupic buty i jeszcze prezenty i lazilismy jak ciolki.. ale kupilismy kurde szkoda ze niezawolalas albo cos jak fajnie byloby cie widziec... kurde nooo
nastepnym razem musisz krzyzec bo ja slepa to cie niewidzialm buu... a iwi pozznalas bo jej wlosy przyslaniaja caly swiat.. a potem ja taka ruda zarowa wiec w tlumie sie wyrozniamy ale byloby fajnie jakbysmy sie widzialy no skzoda

a jakie masz obraczki?

fajnie tak zobaczyc kogos z tad... zaluje ze niewidzialam motylka.. moze nastepnym raem...
No tak to było rzeczywiście dziwne wrażenie, bo się tego nie spodziewałam, (jaki ten świat mały ) ale byłam taka jakaś szczęśliwa potem hehe, wy chyba niemogliście mnie widzieć bo ja dopiero co ze sklepu wychodziłam (z house'a) i tak byłam z boku, w dodatku szukałam TŻ'ta i taka byłam zakręcona wyście mi tak mykli szybko że jak się odwróciłam to już Was nie było później cały czas się rozglądalam, czy gdzieś nie idziecie ale już nie widziałam, zresztą byliśmy tam na 15 minut, tylko jeden upominek dokupić, bo prezenty kupiliśmy tydzień temu, a ta wczorajsza liczba ludzi w Silesii to mnie normlanie przerażała, nie lubie łazić po sklepach kiedy jest tyle ludzi bo nic sobie spokojnie nie moge pooglądać
W każdym razie też mi szkoda, że Cie nie zaczepiłam buu a na targach będziecie 4 stycznia? Zresztą Rybulka Wy też, będziecie?

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
dzisiaj ubraliśmy z TŻ choinkę i zamiast spać gapię się teraz na nią w środku nocy
ja ubiore jutro jestem w domu zawsze głównym ubieraczem

Cytat:
to moje ostatnie święta jako panna w domu bo następne chyba u teściowej
No włacha ostatnie święta jako panna.. ahhh dziwnie tak, coś czuje że na życzeniach porycze się jak bóbr

A oto obrączki, tadam:
1. i 3. zdjęcia z lampą
2. bez lampy
4. moja obrączka w obrączce TŻ'ta hihi
Prawdziwy kolor chyba najbardziej oddaje zdjęcie nr 3, zresztą co tu dużo gadać, poprostu klasyczne obrączki

buuu ostrość się jakoś rozmyla jak wrzuciłam na wizaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (46,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 010.jpg (49,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 012.jpg (44,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 017.jpg (118,5 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez zielony_motylek
Czas edycji: 2008-12-21 o 10:35
zielony_motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 11:14   #3824
bzyczka1
Zakorzenienie

śliczne obrączki, my z tż właśnie takie chcemy

mam dzisiaj zrąbany humor dowiedziałam się rano że kuzyn bierze ślub 6 czerwca i to w takiej knajpie że ho wiedzieli że bierzemy ślub i nagle zaczęli załatwiać

a do tego Tż się rozchorował, najpierw ja cały tydzień smarkałam a teraz on. A chyba wiecie jak to jest z chorym facetem w domu jęczy, stęka i tylko "dziubas głowa mnie boli...dziubas a masz coś na gardło..."

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 12:00   #3825
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
napewno bedzie dobrze napisane
nieczylam faktu wiec nawet niewiedzialam..a ze co cos z przekretami? pewno tak.. jak zwykle w tym kraju
ja niemysle o wyprostowaniu... moj tata ma taki zgryz ( u nas to rodzinne) i moze dlatego sie tym niemartwie.. ale jesli moje dzieci go odziedzicza to bede im robila zabki...
(...)
"Fakt" jest poprostu świecie oburzony, że na akiej krótkiej trasie jeżdżą pociągi wypasione i to za tak małe pieniądze, a na linii Katowice-Gliwice jeżdżą łupy, za zdę którymi trzeba płacic dużo więcej... Moja mama kupuje "Fakt", a ja go czytam dla rozrywki Kiedys u nas taka alkohliczka sie powiesiła, a w gazecie zrobili z niej matkę Polkę...
Ja już przestaje narzekać na pociągi, bo wreszcie jada swoją normalna trasą

U mnie w rodzinie praktycznie tylko ja mam taki zgryz...

zielony_motylku, piękne obrączki
My już na pewno nie przyjedziemy na Targi, te w Ryniku mnie rozczarowały i już mi sie nie chce po nich jeździć
Co do ostatnich Świąt w domu... Jak tylko ktś wspomni, że to moje ostatnie w domu, na bank sie poryczę, tak jak przy moich ostatnich urodzniach w domu
W przyszłym roku chyba zjemy dwie kolacje wigilijne, bo rodzina TŻ je już ją o 16.00 (!!!), a my tak ok. 18.00, czasem później

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
śliczne obrączki, my z tż właśnie takie chcemy

mam dzisiaj zrąbany humor dowiedziałam się rano że kuzyn bierze ślub 6 czerwca i to w takiej knajpie że ho wiedzieli że bierzemy ślub i nagle zaczęli załatwiać

a do tego Tż się rozchorował, najpierw ja cały tydzień smarkałam a teraz on. A chyba wiecie jak to jest z chorym facetem w domu jęczy, stęka i tylko "dziubas głowa mnie boli...dziubas a masz coś na gardło..."
bzyczku, nie ma sie co wsciekać Najważniejszy jest Twój slub
Co do chorego TŻa... Mój to zawsze się zachowuje, jakby był śmiertelnie chory, a w środku trzęsę się ze smiechu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 12:25   #3826
basia100
Raczkowanie

Właśnie mi Tż powiedział, że przesadzam z tym ślubem i ciągle o tym gadam. A to dla mnie takie ważne! To z kim ja mam się tym wszystkim dzielić, jak nie z Nim???
basia100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 13:57   #3827
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam strasznego doła wszystko mi się pieprzy ze ślubem, pracy nie mam i zaczynam się obawiać, że już nic nie znajdę, w ogóle masakra miałam taką nadzieję, że inny ortodonta będzie w stanie mi te zęby wykończyć do ślubu a tu dupa no to pomyślałam, że może chociaż zdejmę aparat na ten dzień i najwyżej założą mi go po ślubie, ale pytałam i okazało się, że jak mi zdejmą to muszą cały nowy założyć, a to prawie 2 tysiaki kosztuje no to jeszcze wymyśliłam żeby chociaż biały drut mi założyli i ligatury, ale jak je zobaczyłam, to już chyba metalowe mniej widać. Z obrączkami to już Wam pisałam, jak wyszło, mój TŻ oczywiście w ogóle nie rozumie problemu i twierdzi, że dla mnie zęby sa ważniejsze niż ślub itp. A ja bym chciała żeby cokolwiek wreszcie mi zaczęło wychodzić, żeby ten ślub był chociaż trochę taki, jak sobie wymarzyłam. A jak na razie to będę wyglądać jak jakiś cholerny otwieracz do konserw, obrączki też będą nie takie jak miały być,nie mogę zaprosić połowy moich przyjaciół na wesele, dekoracji sali też nie mogę zrobić jak chce, TŻ zaczyna mnie wkurzać swoim zachowaniem a na to wszystko jestem bezrobotna. Może i mam przerost ego, ale do jasnej choinki, jestem świetnym prawnikiem, inteligentną osobą, skończyłam podyplomówkę oprócz mgra a mój kolega - leniwiec i imbecyl, który nie odróżnia prawa karnego od cywilnego ma pracę a ja nie... już sama nie wiem co ze sobą zobić, mam ochotę usiąść i płakać...
mam nadzieje, że dół Ci już przeszedł.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a nic ja jestem durnpwata i mam glupie mysli

to wszystko przez moje samopoczucie
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dziewczyny posłuchajcie to: http://www.zespolmuzyczny.com/system/demo.php i tam "Dwie bajki" ...idzie sie załamac;/;/;/
tragedia

Cytat:
martucha (nie wiem czy dziś przeczytasz) nie uwieżysz ale widziałam Cię dziś w Silesii w Katosach , tak koło 15.30 w sumie to najpierw Iwi mi się pierwsza 'ukazała' i myśle, sobie 'skądś ją kojarze' a za nią szlaś ty (z TŻ'tami chyba), ale zanim zdąrzyłam zebrać szczene z podłogi to mi znikneliście, zresztą w sumie co bym Wam miała powiedzieć 'siemka poznajesz mnie? to ja zielony_motylek z PM2009' hehehe
ale jaja

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
a ja zaczęłam się pakować...nie nawidzę tego nigdy nie wiem jakie ubrania zabrać.HELP
ja się pakować nawet lubię, za to nie nawidzę się rozpakowywać po podróży, strasznie nie lubie tego robić

Cytat:
ja sie tez ciesze... wigilia z tz u moich rodzicow.. super... szkoda tylko ze musze isc do pracy jeszcze bo mimo ze jest 7 dzieci to kazala nam przyjsc - 4 babki beda razem zze mna.. 2 z kuchni i 2 naucycielki... na szczescie od 8 do 13 wiec moze niebedzie najgorzej.. ale za to 31 i 2 styczen mam wolny wiec niejest najgorzej
ja mam wolne aż do 5.01. na szczęście za mało dzieci było na dyżur zapisanych i mamy urlop

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

rzadko tu zaglądam, ale kompletnie nie mam czasu. Dobrze, że między świętami a Sylwestrem udało nam się wziąć wolne to odsapniemy. Generalnie święta począwszy od Wigilii pół na pół spędzamy, trochę u mojej rodziny, trochę u rodziny Bartka.

Z przygotowań weselnych, kupiliśmy garnitur i buty dla TŻa. Także ten temat mamy z głowy, na 29/12 jestem umówiona w Łodzi w sprawie sukni ślubnej: http://www.agatawojtkiewicz.pl/index_pol.html

Aha wczoraj pojechaliśmy do gościa, który ma mały, milutki sklepik z winami u nas w mieście. Mieliśmy kupić wino na święta, a wyszliśmy z winami na wesele, akurat była promocja na kilka rodzajów win francuskich i hiszpańskich.

W styczniu planujemy do księdza się wybrać, termin i godzinę mamy zamówioną, no ale resztę formalności trzeba dograć. No i obrączki musimy wreszcie wybrać. W zeszłym miesiącu byłam na próbnej fryzurze ślubnej, nawet mi się podoba... ale chyba pójdę dla porównania jeszcze do jakiegoś innego fryzjera.

Pozdrawiam Was!!!
ooo trochę się dzieje u Was w związku ze ślubem, super

Cytat:
No włacha ostatnie święta jako panna.. ahhh dziwnie tak, coś czuje że na życzeniach porycze się jak bóbr

A oto obrączki, tadam:
1. i 3. zdjęcia z lampą
2. bez lampy
Prawdziwy kolor chyba najbardziej oddaje zdjęcie nr 3, zresztą co tu dużo gadać, poprostu klasyczne obrączki

buuu ostrość się jakoś rozmyla jak wrzuciłam na wizaż
piękne obrączki no i widzę, że jedna w drugiej się mieści idealnie, podobno dobrze dobrane pary tak mają
Moja też się zmieści w Tż, z dużym zapasem, bo ja mam rozmiar palca 9, a Tż jakieś 26

Cytat:
"
Co do ostatnich Świąt w domu... Jak tylko ktś wspomni, że to moje ostatnie w domu, na bank sie poryczę, tak jak przy moich ostatnich urodzniach w domu
W przyszłym roku chyba zjemy dwie kolacje wigilijne, bo rodzina TŻ je już ją o 16.00 (!!!), a my tak ok. 18.00, czasem później
no mi też łzy polecą, w piątek na wigilii w pracy wszyscy mi życzyli pomyślności na nowej drodze życia i tez mi się płakać chciało. nie da sie ukryć, że coraz bliżej do wielkich zmian jakie przyniesie nam Nowy rok

Wczoraj w niecałą godzinę kupiłam wszystkie brakujące mi prezenty sprawnie mi poszło
No więc kupiłam tatusiowi portfel ze skóry, mamie srebrny, długi i taki grubszy łańcuszek "kostkę", sobie sweterek, no i kuzynce komplet biżuterii, bo jeszcze w pierwsze święto na jej 18-stkę idziemy. Jestem spłukana ale zadowolona
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 14:03   #3828
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia100 Pokaż wiadomość
Właśnie mi Tż powiedział, że przesadzam z tym ślubem i ciągle o tym gadam. A to dla mnie takie ważne! To z kim ja mam się tym wszystkim dzielić, jak nie z Nim???
Nie martw się, czym będzie bliżej slubu, tym on bardziej zacznie sie stresować i przyzna, że ślub to jednak wielkie wydarzenie i trzeba sie do niego dobrze przygotować

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)
ja mam wolne aż do 5.01. na szczęście za mało dzieci było na dyżur zapisanych i mamy urlop
(...)

no mi też łzy polecą, w piątek na wigilii w pracy wszyscy mi życzyli pomyślności na nowej drodze życia i tez mi się płakać chciało. nie da sie ukryć, że coraz bliżej do wielkich zmian jakie przyniesie nam Nowy rok

Wczoraj w niecałą godzinę kupiłam wszystkie brakujące mi prezenty sprawnie mi poszło
No więc kupiłam tatusiowi portfel ze skóry, mamie srebrny, długi i taki grubszy łańcuszek "kostkę", sobie sweterek, no i kuzynce komplet biżuterii, bo jeszcze w pierwsze święto na jej 18-stkę idziemy. Jestem spłukana ale zadowolona
To masz tak samo wolne, jak ja

Ja oczywiście cieszę sie, bardzo, że coraz bliżej ślub wielkie zmiany, ale z drugiej strony boje sie, że te pierwsze tygodnie, to będzie katastrofa, żeby sie przyzwyczaić.
Będę chyba najbardziej zapłakana panna młodą
My też juz prezenty wszystkie mamy kupione, ale normalnie szło o tak opornie, że szok A ja lubie wiedzieć przed wejściem do sklepu co mam kupic i idę tam tylko po tę konkretną rzecz
Stary 2008-12-21, 14:13   #3829
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oczywiście cieszę sie, bardzo, że coraz bliżej ślub wielkie zmiany, ale z drugiej strony boje sie, że te pierwsze tygodnie, to będzie katastrofa, żeby sie przyzwyczaić.
Będę chyba najbardziej zapłakana panna młodą
My też juz prezenty wszystkie mamy kupione, ale normalnie szło o tak opornie, że szok A ja lubie wiedzieć przed wejściem do sklepu co mam kupic i idę tam tylko po tę konkretną rzecz
ja też się ciesze na zmiany, ale z drugiej strony mam w sobie niepokój jak to będzie, w końcu zamieszkamy razem z Tż, więc dla nas to bedzie ogromna zmiana. Wiem, że sobie damy radę, ale mimo wszystko o tym myśle.
Co do zakupów to ja najpierw ide na zwiady, patrzę co jest, w domu trawię pomysł i dopiero potem idę i kupuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 14:22   #3830
Rybulka
Zakorzenienie

No to Basiu, mamy takie same odczucia co do czekających nas zmian Będzie dobrze W końcu zamieszkamy z miłościami naszego życia
Stary 2008-12-21, 14:34   #3831
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No to Basiu, mamy takie same odczucia co do czekających nas zmian Będzie dobrze W końcu zamieszkamy z miłościami naszego życia
Masz rację
Stary 2008-12-21, 16:04   #3832
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację

A co tu dziewczynki tak cicho? Pichcicie coś, przystrajacie choinkę?

Ja będe choinke stroic za chwilkę, jutro piekę ciastka, pojutrze ciasto i makówki
Uwelbiammmmmm makówki! Dziewczynki ze Śląska, Wy też?

No i moje kochane książki jutro poczyszczę
Stary 2008-12-21, 16:58   #3833
bzyczka1
Zakorzenienie

u mnie choinkę ubierzemy dopiero we wtorek, czekamy jak najdłużej z tym, zawsze ubieraliśmy w wigilię rano ale teraz ubierzemy dzień wcześniej żeby już w środę mieć spokój
Ciasta też upiekę we wtorek, mam do upieczenia keksa (mniam mniam), sernik z rosą, makowca, takie piernikowe z jabłkiem i jeszcze z gotowych krówkę i kostkę rafaelo. Ogrom tego wszystkiego ale my ogólnie jesteśmy ciastożerni a do tego na wigilii będzie nas 9 albo 11osób

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 17:28   #3834
domi7ks
Zakorzenienie

A ja przyszłam z pierwszego dnia nauk

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 17:47   #3835
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie choinkę ubierzemy dopiero we wtorek, czekamy jak najdłużej z tym, zawsze ubieraliśmy w wigilię rano ale teraz ubierzemy dzień wcześniej żeby już w środę mieć spokój
Ciasta też upiekę we wtorek, mam do upieczenia keksa (mniam mniam), sernik z rosą, makowca, takie piernikowe z jabłkiem i jeszcze z gotowych krówkę i kostkę rafaelo. Ogrom tego wszystkiego ale my ogólnie jesteśmy ciastożerni a do tego na wigilii będzie nas 9 albo 11osób
My też jestesmy ciastożerni Oprócz tego, co będe piekła ja (ciastka kruche, ciasto i makówki), moje siostry i mama robią jeszcze inne 2 ciasta i kruche ciasteczka. Dwa rodzaje pierników już są gotowe od kilku tygodni

Cytat:
A ja przyszłam z pierwszego dnia nauk
I jak?
Stary 2008-12-21, 17:52   #3836
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

I jak?

na naukach normalnie, ale juz sie wkrzyłam bo rodzice Tz zachowuja sie jaby nam rozkazwali chodzic na nie i sprawdzaja i przypominaja, wku****wia mnie to

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 18:29   #3837
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
na naukach normalnie, ale juz sie wkrzyłam bo rodzice Tz zachowuja sie jaby nam rozkazwali chodzic na nie i sprawdzaja i przypominaja, wku****wia mnie to
Ja nawet nie wiem czy rodzice TŻ wiedzą, że mamy nauki zrobione

Choinka gotowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 18:59   #3838
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ^olka^ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Pozdrawiam Was!!!
ciesze sie ze tak u was przygotowania do przodu

Cytat:
No tak to było rzeczywiście dziwne wrażenie, bo się tego nie spodziewałam, (jaki ten świat mały ) ale byłam taka jakaś szczęśliwa potem hehe, wy chyba niemogliście mnie widzieć bo ja dopiero co ze sklepu wychodziłam (z house'a) i tak byłam z boku, w dodatku szukałam TŻ'ta i taka byłam zakręcona wyście mi tak mykli szybko że jak się odwróciłam to już Was nie było później cały czas się rozglądalam, czy gdzieś nie idziecie ale już nie widziałam, zresztą byliśmy tam na 15 minut, tylko jeden upominek dokupić, bo prezenty kupiliśmy tydzień temu, a ta wczorajsza liczba ludzi w Silesii to mnie normlanie przerażała, nie lubie łazić po sklepach kiedy jest tyle ludzi bo nic sobie spokojnie nie moge pooglądać
W każdym razie też mi szkoda, że Cie nie zaczepiłam buu a na targach będziecie 4 stycznia? Zresztą Rybulka Wy też, będziecie?

A oto obrączki, tadam:
1. i 3. zdjęcia z lampą
2. bez lampy
obraczki piekne..
coz zaluje ze sie niewidzialysmy ale bylo by fajnie

Cytat:
"Fakt" jest poprostu świecie oburzony, że na akiej krótkiej trasie jeżdżą pociągi wypasione i to za tak małe pieniądze, a na linii Katowice-Gliwice jeżdżą łupy, za zdę którymi trzeba płacic dużo więcej... Moja mama kupuje "Fakt", a ja go czytam dla rozrywki Kiedys u nas taka alkohliczka sie powiesiła, a w gazecie zrobili z niej matkę Polkę...
Ja już przestaje narzekać na pociągi, bo wreszcie jada swoją normalna trasą

fakt jakzwykle.. nie komentuje
u mnie wigilia tez o 16 max o 17.. a u tz zesto gesto 20 a i oozniej co jest dla mnie przesada... mimo to jemy zawsze jedna.. u nieo a po wigili ciacho u mnie abo na odwrt i w tym roku do mnie a kolo 21 jedziemy na ciacho do niego

Cytat:
Moja też się zmieści w Tż, z dużym zapasem, bo ja mam rozmiar palca 9, a Tż jakieś 26

a ja niestety pracyje.. w wigilie jest tylko 7 dzieci a imo to pracujey... uroku niepublicznego...
co do prezentow to zotala nam tylko branatnica tz i najmlodszy brat... i jakies drobiazgi dla przyjaciol ale to np dobra plyte albo cos jutro powinnismy skonczyc prezentyD a choinke zawsze ubieramy w wigilie w tym roku ubierzemy wczesniej bo jestem w przedszkolu a chcialabym pomoc..
jesli chodzi o palec to ja mam 11 a tz 30 wiec tez ogrromna roznica
a o do prezentow to mmie kupilismy estaw kosmetykow tacie gry - klasyka konssera syberia obie czesci, mojej siostrze ksiazke, i od strony tz rodzicom masazer do stop taki na wode z schola, starszemu bratu plytty a bratowej ksiazke, mlodszemu tez plyte a jego nazeczonej ksiazke.. (bo my takie mole jestesmy) no i wlasnie jeszcze bratnicy jakis ciuszek i mlodemu tez ciuszek

Cytat:
dokladnie.. to ostatnie swieta w stanie wolnym nastepne z mezami

Cytat:

Ja będe choinke stroic za chwilkę, jutro piekę ciastka, pojutrze ciasto i makówki
nielbie makowek ale u nas tez sie je robi
Stary 2008-12-21, 19:08   #3839
kliwia
Zakorzenienie

zielony motylek a jak ideanie pasuje, jedna w druga te obraczki. cudeńka!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 19:47   #3840
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

A co tu dziewczynki tak cicho? Pichcicie coś, przystrajacie choinkę?

No i moje kochane książki jutro poczyszczę
ja choinkę mam już ubraną od tygodnia musiałam się jakoś w nastrój świąteczny wprowadzić
Co do reszty przygotowań to dziś się wzięłam za robienie stroików teraz mi pięknie pachną jutro biorę się za sprzątanie, może jakieś ciasto zrobię, zobaczymy. Generalnie nie mam natchnienia

Cytat:
Ogrom tego wszystkiego ale my ogólnie jesteśmy ciastożerni a do tego na wigilii będzie nas 9 albo 11osób
u nas co roku 12 osób w przyszłym być może 14 bo dołączy do nas mój mąż i żona mojego brata
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości