Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-22, 09:40   #691
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cześć dziewczyny,

a ja wczoraj doznałam chwili szczęścia - co prawda generalnie nie ma się z czego cieszyć, ale...

po 30 dniach od poronienia dostałam @ !!!

Szybciuchno przyszła! strasznie się ciesze, bo miałam wizję jako miała przyjść w terminie 6 tygodniowym od poronienia. Także jeszcze tylko sie modlę o to, aby wróciły mi cykle 28 dniowe i juz będe cała happy

Ale generalnie tu jest lipa, bo muszę odwołać wizyte u gina i przesunąć ją albo na po swiętach, albo już w nowym roku.

Nika ta chałupka super!!!! Bardzo mi się podoba, mam nadzieje że będzie wasza

Koty macie super, ale mój malż to nie chce się na żadnego sierściucha zgodzić. Nic a nic... No to nie.

Choinkę my tez mamy prawdziwą, jakoś nie moge mieć sztucznej. Od zawsze mamy prawdziwą i tak jakoś jestem przyzwyczajona, że jak widzę sztuczną u teściowej to aż mnie wzdryga...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 09:41   #692
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
a ja mam choinkę
za to nastrój popsuła mi mama...
(kilka dni temu pisaliśmy o alkoholikach)
ma być wspólna wigilia ..tescie ..rodzice..i w ogole..u nas w domku..
i właśnie od kilku dni moja mama daje do wiwatu tak..ze ledwo przytomna..
a ja płaczę bo nie wiem co zrobić..
no zdarza się..biednemu zawsze wiatr w oczy...
Dlatego pwoeidzialam ze nie chce z moja mama spedzac swiat ostatnio tez co nie co mi powiedziala a potem w zywe sie wypierala i wyszlo ze to ja jestem niedobra córka....moze ona nie pije ale za to odnosi sie okropnie jak powiedzialm jej ze nie dam pieniedzy bo sama nie mam to rozgadała po rodzinie ze jestem okropnia córka ktora nawet kawałka chleba nie da..dlatego postanowilam swieta niech spedza w gronie tym co chce ja swieta spedzam w tym roku z teściowa i jej bliskimi...i bedzie cudownie
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 09:48   #693
kobra913
Raczkowanie

wogule dziewczyny jaki ja mialam dzis sen....ze niby bylam w szpitalu i musialam test ciazowy zrobic...wszytsko by bylo normalne gdyby nie to ze test byl wielkosci pilota od telewizora i wskazywał 2 kreski za chwile juz tryzmalam dzidziusia na rekach ale dzidzius tez jakos taki za duzy byl jak na noworodkaraczej byl wielkosci ok 1,5 roku npormalnie parodia....
Stary 2008-12-22, 09:55   #694
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cześć Kochane Staraczki! Dwa dni mnie tu nie było, ale kompletnie czasu na Wizaż nie miałam w weekend. Ale pierniki upieczone, piergi i uszka polepione, prezenty (z wyjątkiem jednego) zapakowane, choinka (oczywiście żywa) kupiona
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 10:12   #695
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

a ja wczoraj doznałam chwili szczęścia - co prawda generalnie nie ma się z czego cieszyć, ale...

po 30 dniach od poronienia dostałam @ !!!
Super.

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
Dlatego pwoeidzialam ze nie chce z moja mama spedzac swiat ostatnio tez co nie co mi powiedziala a potem w zywe sie wypierala i wyszlo ze to ja jestem niedobra córka....moze ona nie pije ale za to odnosi sie okropnie jak powiedzialm jej ze nie dam pieniedzy bo sama nie mam to rozgadała po rodzinie ze jestem okropnia córka ktora nawet kawałka chleba nie da..dlatego postanowilam swieta niech spedza w gronie tym co chce ja swieta spedzam w tym roku z teściowa i jej bliskimi...i bedzie cudownie
I tak ma być.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane Staraczki! Dwa dni mnie tu nie było, ale kompletnie czasu na Wizaż nie miałam w weekend. Ale pierniki upieczone, piergi i uszka polepione, prezenty (z wyjątkiem jednego) zapakowane, choinka (oczywiście żywa) kupiona
Już??

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 10:47   #696
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Już??
No już, już, bo tylko w niedzielę miałam czas na lepienie. Dziś ubieram choinkę, a jutro do zrobienia są jeszcze śledzie i ciasteczka.
Stary 2008-12-22, 11:13   #697
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaa... Dyduś zawsze robi wrażenie. Bo on jest... specyficzny.
ale za to jak specyficzny - po prostu super
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 11:13   #698
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
No już, już, bo tylko w niedzielę miałam czas na lepienie. Dziś ubieram choinkę, a jutro do zrobienia są jeszcze śledzie i ciasteczka.
to jak sledzie robisz to zrob wiecej bo ja juz sily nie mam co umyje gary to znów rtynek sie robi i tak caly weeken choinka ubrana uszka,pierogi zrobione dzis sałatka i moze ryba naszczescie moj grubasny kucharzyk obiecal mi [pomoc i zrobic pieczen no no
Stary 2008-12-22, 11:18   #699
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
I co, do zamrażarki?
I co będziesz robiła w wigilię, jak już wszystko masz?

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ale za to jak specyficzny - po prostu super
Fakt. Ale za to mądry inaczej.

Stary 2008-12-22, 11:33   #700
katarzinka
Wtajemniczenie

a myśmy z mężem wczoraj robili ciasteczka - pytanie czy dotrwają do świąt ????

ale najważniejsze, że święta już tuż tuż, chwila wytchnienia od pracy się przyda i może prezencik świąteczny w postaci fasolinki się zjawi - tak dla każdej po jednym
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 11:59   #701
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
I co, do zamrażarki?
My też w tym roku pierogi i uszka wcześniej zrobiliśmy do zamrożenia. Mam nadzieję, że smak będzie jednak ten sam.
Dzisiaj czekają nas mięsa do pieczenia, jutro ciasta, a w wigilię pewnie i tak dużo się znajdzie jeszcze do roboty

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ale najważniejsze, że święta już tuż tuż, chwila wytchnienia od pracy się przyda i może prezencik świąteczny w postaci fasolinki się zjawi - tak dla każdej po jednym
Oby tak się stało, to jedyny prezent o jakim w tym roku marzę i pewnie dlatego mam problem z wybraniem dla siebie jakiegokolwiek innego prezentu pod choinkę
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 12:07   #702
kobra913
Raczkowanie

[quote=precious_81;1017088 1
Oby tak się stało, to jedyny prezent o jakim w tym roku marzę i pewnie dlatego mam problem z wybraniem dla siebie jakiegokolwiek innego prezentu pod choinkę [/quote]

dokładnie.Wczoraj jak ubierałam choinke malutka do sypialni mąz podszedl przytulil mnie mocno i powiedzial ze tylko jednej rzeczy zaluje ze w tym roku nie bedziemy we trojke na wigilii wiecie jak mi sie smutno zrobilo i widac ze on tez jest smutny bo wiem ze on tak bardzo juz by chcial tata zostac....
Stary 2008-12-22, 12:25   #703
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
to jak sledzie robisz to zrob wiecej bo ja juz sily nie mam co umyje gary to znów rtynek sie robi i tak caly weeken choinka ubrana uszka,pierogi zrobione dzis sałatka i moze ryba naszczescie moj grubasny kucharzyk obiecal mi [pomoc i zrobic pieczen no no
Sałatkę bede robić w środę - jutro tylko warzywa ugotuję.

Cytat:
I co, do zamrażarki?
Do 12 siedzę w pracy Będzie tylko czas na wyprasowanie obrusu, doprawienie sałatki (mąż ma wolne, więc obierze i pokroi warzywka wcześniej) i przelecenie mieszkania odkurzaczem. Na Wigilię idziemy do moich rodziców.
Stary 2008-12-22, 12:37   #704
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie.Wczoraj jak ubierałam choinke malutka do sypialni mąz podszedl przytulil mnie mocno i powiedzial ze tylko jednej rzeczy zaluje ze w tym roku nie bedziemy we trojke na wigilii wiecie jak mi sie smutno zrobilo i widac ze on tez jest smutny bo wiem ze on tak bardzo juz by chcial tata zostac....
Na mnie Święta działają zarówno melancholijnie jak i radośnie - z jednej strony też myślimy jak fajnie byłoby mieć już dzidzię chociaż w brzuszku i jest żal, ale z drugiej strony myślimy bardziej optymistycznie - są święta więc nadzieja, że przyszły rok przyniesie to czego tak bardzo pragniemy. Także nie ma co się smutać - w przyszłym roku na pewno wszystkie Nasze rodzinki się powiększą
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 12:49   #705
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Na mnie Święta działają zarówno melancholijnie jak i radośnie - z jednej strony też myślimy jak fajnie byłoby mieć już dzidzię chociaż w brzuszku i jest żal, ale z drugiej strony myślimy bardziej optymistycznie - są święta więc nadzieja, że przyszły rok przyniesie to czego tak bardzo pragniemy. Także nie ma co się smutać - w przyszłym roku na pewno wszystkie Nasze rodzinki się powiększą
NO MAM TAKA NADZIEJE a moze jeszcze w noc wigilijna malay anilek przyjdzie do kazdej z nas????
Stary 2008-12-22, 12:58   #706
Nika1980
Zakorzenienie

Patka! super! pamiętam jak ja się cieszyłam kiedy po poronieniu też miesiączka prwie w terminie przyszła!

Kobra, słuszne podejście. przykro mi że jesteście troszke smutni z mężem, ale wiesz co...macie siebie a przed Wami nowy rok i nowe szanse...

Malin ciężko pracuje widzę..ja dziś wpadam na sekundke bo mam dzień sprzątania. właśnie wróciliśmy z banku i jesteśmy krok bliżej naszego domku....

Kropeczko! wklejam wykres. program przeiwdział owu na piątek i najwidoczniej miał rację dziś tempo wzrosła do 36,7 i to trzecie rosnąca tempka z rzędu czyli owu było. taką mam nadzieję.
w części temp niskich jest jedna wyższa 36,4 ale wtedy spałam bardzo źle i się budziłam ciągle...więc myślę, że stąd nagły skok. poza tym moim zdaniem wygląda nieźle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chartgraph_module.php.jpg (43,9 KB, 14 załadowań)

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2008-12-22 o 12:59
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 13:05   #707
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
My też w tym roku pierogi i uszka wcześniej zrobiliśmy do zamrożenia. Mam nadzieję, że smak będzie jednak ten sam.
Dzisiaj czekają nas mięsa do pieczenia, jutro ciasta, a w wigilię pewnie i tak dużo się znajdzie jeszcze do roboty
Ja raz w życiu zrobiłam wcześniej i takie surowe zamroziłam, to potem klęłam na nie, rozwalały mi się w gotowaniu, a do tego nie miałam w ogóle miejsca w zamrażalniku, bo je kładłam bez styku żeby się nie przykleiły. Nie wiem jak ludzie to robią, ale ja już wolę nie.

Cytat:
Do 12 siedzę w pracy Będzie tylko czas na wyprasowanie obrusu, doprawienie sałatki (mąż ma wolne, więc obierze i pokroi warzywka wcześniej) i przelecenie mieszkania odkurzaczem. Na Wigilię idziemy do moich rodziców.
Aaaa to ja mam fuksa, bo mam wolne.
Jutro o 11ej podobno siadamy sobie w pracy do kawki i piernika, więc będzie krótszy już jutrzejszy dzień.

Cytat:
Mnie pokopało wczoraj przy ubieraniu choinki. Nie wiedzieć czemu poryczałam się jak durna.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Kropeczko! wklejam wykres. program przeiwdział owu na piątek i najwidoczniej miał rację dziś tempo wzrosła do 36,7 i to trzecie rosnąca tempka z rzędu czyli owu było. taką mam nadzieję.
w części temp niskich jest jedna wyższa 36,4 ale wtedy spałam bardzo źle i się budziłam ciągle...więc myślę, że stąd nagły skok. poza tym moim zdaniem wygląda nieźle.
Faktycznie, tempka fajna, Wygląda na ładną owulkę.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2008-12-22 o 13:07
Stary 2008-12-22, 13:11   #708
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie pokopało wczoraj przy ubieraniu choinki. Nie wiedzieć czemu poryczałam się jak durna.

Faktycznie, tempka fajna, Wygląda na ładną owulkę.
czasem każdego sentyment łapie...szczególnie w ten niezwykły czas świąt... czasem dobrze trochę wody upuścić z organizmu, Kropeczko, bo jak się jej za dużo nagromadzi to też źle. a tak się organizm i dusza oczyszcza... mi się też zdarza uronić łezkę.

tak wykres jest fajny, cieszę się że zaczęłam mierzyć tempkę. to był dobry pomysł.

Stary 2008-12-22, 13:11   #709
kobra913
Raczkowanie

Nika jak ja bym chciala miec takie podejscie do zycia jak Ty, Moj maz twierdzi ze na wszytsko zawsze przyjdzie czas i nie warto niczego przyspieszac ale czasem juz sie nie moze czlowiek doczekac....ale dziekuje za zawsze cieple słowo od Ciebie
Stary 2008-12-22, 13:20   #710
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

A mnie jakiś dół teraz dopadł... wiecie... dwie straty... kurcze, aż sobie popłakałam...

Jak bym miała w tej chwili podsumować rok 2008 to bym miała na to tylko jedno słowo - huj***owy...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-22, 13:20   #711
madziarkapl
Raczkowanie

wiecie co mi sie przypomnial sen. i w dniu kiedy robilam test snilo mi sie ze sa dwie kreski i stalo sie odwrotnie i byla jedna ale jesli dzieje sie na odwrot to dzis snilo mi sie ze czekalam na @ ale mialam nadzieje ze jestem w ciazy i chcialam isc do ginekologa i jak poszlam sie umyc i zalatwic to dostalam @ i powiedzialam ze juz nie musze isc do lekarza. wiec moze teraz tez bedzie odwrotnie bardzo bym chciala. juz jeden dzien niepewnosci zostal. jesli mam dostac @ to chce zeby jutro najpozniej przyszla bo w pierwsze swieto jestem chrzestna a w drugie wyjezdzam i bym chciala byc juz w polowie @ bo pierwsze dni sa straszne bo brzuch mnie mocno boli i nie chce w tych dniach czuc dyskomfortu. druga sprawa jaka dzis mnie zszokowala to to ze w ciagu tyg. schudlam 1 kg gdzie nie staralam sie odchudzac jadlam hamburgery i co chwile slodycze.
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 13:23   #712
madziarkapl
Raczkowanie

Cytat:
A mnie jakiś dół teraz dopadł... wiecie... dwie straty... kurcze, aż sobie popłakałam...

Jak bym miała w tej chwili podsumować rok 2008 to bym miała na to tylko jedno słowo - huj***owy...
wiem co czujesz tez 2 razy poronilam i boje sie trzeciego zajscia. dla mnie zeszly rok byl straszny bo poronilam w pazdzierniku i mielismy duzo problemow, powazny wypadek samochodowy i wogole, niestety 2008 tez nie byl super bo w lipcu znow poronilam, wszystko sie poprawilo od pazdziernika normalnie jak reka odjal zaczelo nam sie ukladac, problemy pomalu wszystkie znikaly. tak jak w pazdzierniku 2007 zaczely sie klopoty tak doslownie po roku sie skonczyly. jedyny klopot jaki nadal jest to brak dzidzi. i mam nadzieje ze to tez sie ulozy.
Stary 2008-12-22, 13:44   #713
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
wiem co czujesz tez 2 razy poronilam i boje sie trzeciego zajscia. dla mnie zeszly rok byl straszny bo poronilam w pazdzierniku i mielismy duzo problemow, powazny wypadek samochodowy i wogole, niestety 2008 tez nie byl super bo w lipcu znow poronilam, wszystko sie poprawilo od pazdziernika normalnie jak reka odjal zaczelo nam sie ukladac, problemy pomalu wszystkie znikaly. tak jak w pazdzierniku 2007 zaczely sie klopoty tak doslownie po roku sie skonczyly. jedyny klopot jaki nadal jest to brak dzidzi. i mam nadzieje ze to tez sie ulozy.
a no u m nie tez ten rok zaczal sie okropnie dopiero w marcu problemy zaczely sie układac w sierpniu znów problemy ktore dopiero zaczynaja sie rozawoazywac..ogolnie rok 2008 fatalny
Stary 2008-12-22, 14:18   #714
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika jak ja bym chciala miec takie podejscie do zycia jak Ty, Moj maz twierdzi ze na wszytsko zawsze przyjdzie czas i nie warto niczego przyspieszac ale czasem juz sie nie moze czlowiek doczekac....ale dziekuje za zawsze cieple słowo od Ciebie
Kochanie, ależ ja Cię dokładnie rozumiem. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną. w naszym związku to mój mąż jest ostoją spokoju a ja wiecznie huragan emocji...coż ale ciągle sięuczę- każdego dnia od nowa uczęsię wierzyć, mieć nadzieję, marzyć... i kiedyś się nauczę...

Cytat:

Patka... przytulam Cię... jedyną dobrą stronę złego roku jest to, że on się właśnie kończy..a przed nami- wszystko co najlepsze..nadal przed nami. Nowy rok z nowymi nadziejami szansami i świeżymi siłami do walki.

Stary 2008-12-22, 14:33   #715
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Kochanie, ależ ja Cię dokładnie rozumiem. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną. w naszym związku to mój mąż jest ostoją spokoju a ja wiecznie huragan emocji...coż ale ciągle sięuczę- każdego dnia od nowa uczęsię wierzyć, mieć nadzieję, marzyć... i kiedyś się nauczę...

Patka... przytulam Cię... jedyną dobrą stronę złego roku jest to, że on się właśnie kończy..a przed nami- wszystko co najlepsze..nadal przed nami. Nowy rok z nowymi nadziejami szansami i świeżymi siłami do walki.
a widzisz a u mnie nie jest odwrotnie moj maz potrafi byc spokojny ale tez jest az nie do zniesienia taki nerwus za to ja jestem o wiele spokojniejsza ale i niecierpliwa krotka mowiac kogiel mogiel....chodz niestety mam slabe nerwy i jak cos mi sie nie udaje ogarnia mnie smutek i zazwyczaj odrazu wpadam w ryk dobrze ze chociaz zawsze moj grubasek sie wtedy przytuli mocno do mnie i odrazu mi lepiej....czasem wystarczy ze masz ukochana osobe przy sobie i przechodzenie przez problemy losu jest o wiele latwiejsze
Stary 2008-12-22, 14:48   #716
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

Taaaa, najlepsze, że się kończy... ale takie piętno odcisnął w mojej psychice jak studnia bez dna...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-22, 15:11   #717
madziarkapl
Raczkowanie

hurra wlasnie sie dowiedzialam ze jade w piatek do narzeczonego i spedzimy sylwestra razem w holandii w jego pracy. obojetnie co by nie bylo ciesze sie i nawet @ nie popsuje mi humoru chyba ze sie spozni i przyjdzie w dniu wyjazdu. ale jak ma przyjsc to moze juz teraz no chyba ze nie chce wcale przyjsc to bede podwojnie szczesliwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 15:17   #718
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
hurra wlasnie sie dowiedzialam ze jade w piatek do narzeczonego i spedzimy sylwestra razem w holandii w jego pracy. obojetnie co by nie bylo ciesze sie i nawet @ nie popsuje mi humoru chyba ze sie spozni i przyjdzie w dniu wyjazdu. ale jak ma przyjsc to moze juz teraz no chyba ze nie chce wcale przyjsc to bede podwojnie szczesliwa
cieszymy sie razem z Toba madziu....wiec wypij za nas lamke szampana i wracaj nam cala a po powrocie czekamy na relacje...
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
Stary 2008-12-22, 15:23   #719
madziarkapl
Raczkowanie

Cytat:
cieszymy sie razem z Toba madziu....wiec wypij za nas lamke szampana i wracaj nam cala a po powrocie czekamy na relacje...
dzieki niestety chyba nie bedzie zadnych relacji. jesli teraz dostane @ to nie moge sie narazie starac. w pazdzierniku biore slub wiec nie moge zajsc teraz bo bede szla na ostatnich nogach do oltarza. wyliczylam sobie ze to byl ostatni miesiac szansy. narazie staranka wstrzymane albo juz do slubu albo tak zeby nie byc wyzej niz w 5 miesiacu
Stary 2008-12-22, 16:00   #720
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
dzieki niestety chyba nie bedzie zadnych relacji. jesli teraz dostane @ to nie moge sie narazie starac. w pazdzierniku biore slub wiec nie moge zajsc teraz bo bede szla na ostatnich nogach do oltarza. wyliczylam sobie ze to byl ostatni miesiac szansy. narazie staranka wstrzymane albo juz do slubu albo tak zeby nie byc wyzej niz w 5 miesiacu
no to jednak warto zawiesic.....ale i tam mam nadzieje ze dobrze bedziesz sie bawic
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości