|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę, część 4
Ale Nirmala jest w grupie tych co i ja bym chciała poznac
w cytowanym poście była też moja wish-list
|
|
|
|
#572 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
Gwaihally, jakąś wymianę na pewno uda nam się dogadać
). Jeśli będziesz brała tylko próbki, które wymieniłaś to ja w zamian chciałabym:Comme des Garcons Luxe Patchouli, Harissa, Hinoki CB I Hate Perfume Burning Leaves M.Micallef Black Sea, Red Sea Lalique Encre Noire Etat Libre d'Orange Rien, Eloge du Traitre, Nombril Immense Profumum Fiore d'Ambra Monyette Paris. Całą resztą próbek, które wymieniłaś, jestem również zainteresowana, ale jeśli nie dobierzesz sobie czegoś jeszcze, to z nich zrezygnuję Z Twojej listy poszukiwanych mam jeszcze tylko Annayake Tsukimi (ok. 1.5 ml), z męskich Ermenegildo Zegna Z Zegna (ok. 1 ml), ewentualnie Demeter Caramel, Prune, Mulled Cider, Snow, Pomegranate, Cotton Candy, Russian Leather i Lavender Martini (nie wiem czy je znasz czy nie). Tigerlilly, ponieważ Aqaba, Bois 1920 Classic 1920, Bois 1920 Real Patchuly i Aziyade polecą do Gwaihally z próbek, które Cię interesują, zostałyby tylko Becker.eshaya Golden Amber, Serendipituous oraz Red Ginger - nie jestem pewna czy opłacałaby Ci się taka wymiana (ze względu na koszt wysyłki) No chyba, że chciałabyś odlewkę któregoś z tych zapachów, to może wtedy opłacałoby się to bardziej. Zrozumiem jednak, jeśli w takim wypadku wycofasz się z wymiany
Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2008-12-22 o 10:21 |
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiedziałam gdzie to wkleić, a skoro rzeczywiście poszukuję to może tu:
Otóż chodzi o zapach CHIC, ale na 100% nie firmy Carolina Herrera. Pachniała kiedyś tym zapachem moja profesorka i zapytałam jakie to perfumy. Ale nie spytałam o producenta ![]() Jestem ciekawa czy któraś z was wie? Zapach z kategorii wieczorowych klasykow. Będę wdzięczna za podpowiedź. |
|
|
|
#575 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Chique - Yardley???
|
|
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#579 |
|
BAN stały
|
212 sexy znam, dla mnie zdecydowanie to zbyt swiezy zapach
a figo niestety to zupelnie nie moja kategoria
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy 212 sexy nie pomyliło Ci się czasem z klasycznym 212? Bo ten pierwszy trudno raczej nazwać świeżym
|
|
|
|
|
#581 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Gwaihally, wypisałam inne próbki, bo przejrzałam Twoją listę z podpisu i dopisałam to, co mnie zainteresowało
Czy twoja lista osobista różni się od tej z Twojego podpisu? Jeśli tak to oczywiście chętnie ją przejrzę. Zapach lawendy kocham, więc z wielką chęcią zaopiekuję się Antiheros Etat Libre. Tych trzech wymienionych przez Ciebie zapachów CB I Hate Perfume nie znam, więc również je wezmę Wypisuję w takim razie wszystko co mnie u Ciebie interesuje w kolejności w jakiej mnie interesuje: Comme des Garcons Luxe Patchouli, Harissa, Hinoki CB I Hate Perfume Burning Leaves, Fire from heaven, Memory of Kindness, Wild Hunt M.Micallef Black Sea, Red Sea Lalique Encre Noire Etat Libre d'Orange Rien, Eloge du Traitre, Nombril Immense, Antiheros Etat Libre Profumum Fiore d'Ambra Monyette Paris Serge Lutens Serge Noir, Musc Koblai Khan, Chene Washington Tremlett Black Tie La Maison de la Vanille Vanille Noir du Mexique Jo Malone Bleu Agava & Cacao Acqua di Parma Iris Nobile Lorenzo Villoresi Wild Lavender Oprócz tego interesuje mnie także Aroma M Geisha Noire i Montale Oud Cuir d'Arabie, ale na liście zaznaczone są jako zarezerwowane, więc nie wiem czy mogę je sobie dobrać czy też nie. Ewentualnie interesowałyby mnie także Courvoisier L'Edition Imperiale oraz zapachy Demeter: Funeral Home, Sandalwood, Hawaiian Surf. Napisz w takim razie jak widziałabyś wymianę Przesyłka po 4 stycznia pasuje mi jak najbardziej. Ja najprawdopodobniej będę mogła swoją przesyłkę nadać dopiero po Nowym Roku, ponieważ pocztowcy z Liverpoolu znów zorganizowali strajk (drugie Święta Bożego Narodzenia z rzędu
Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2008-12-22 o 22:06 |
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczaczek!
|
|
|
|
#585 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam ostatnio wątek o shalimarze iza pragnęłam poznać go
![]() poszukuje: shalimar edt shalimar edp shalimar light eau de shalimar oddam: Hypnotic poison elixir- o bois blond PG-r 8 888 CdG-r Amethyst Durbano-r in black J. Del Pozo-o prada milano-o le feu- r
|
#589 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
212 sexy to już max słodyczy
|
|
|
|
|
#591 |
|
Perfume Lover
|
Uwolni mnie ktos od Le Baiser du Dragon EDP? Blagam, duza robiona probka- oddam za cokolwiek
![]() Dodatkowo: Silver Rain La Praire Crystal Noir- Versace- EDT Bijan by Bijan- EDP Chloe- Karl Lagerfeld EDT Sun Moon Stars- Karl Lagerfeld EDT Nina-Nina Ricci EDT Chanel no 5 Eau Premiere Tumulte- Christian Lacroix- EDT Gucci EDP- Gucci
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Agniesiu, przykro mi, ale nic dla siebie nie znalazłam
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Mam do oddania :
- Avon Pur Blanca r ( w atomizerze ) - Avon Wish of love r (w atomizerze) - B.U. Wild - około 0,3 ml f - Anisia Bella r - Today Tomorrow Always f - Full Speed intense f - Avon Far Away f x 2 - Avon Little Black Dress f x 3 - Flower by Kenzo - około 0,4 ml f Szukam : -Ralph Lauren, Ralph -Angel -Chopard -Navy -Naomi Campbell (wszystkie) -I love Dior -I love love *_* ! -Flowerbomb -Lolita Lempicka -Pink Sugar -Agent Provocateur -Diesel ++ -212 -Angel -Joop ( wszystkie) -Prada EdP Intense -Fendi Palazzo -Kenzo -Dolce & Gabbana -Amor Amor -Demeter, Play Doh, Rain, Chocolate Covered Cherries najbardziej.(wszystkie)
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Poszukuję próbki Magical Moon Hanae Mori
|
#595 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Youth Dew Amber Dew -EL EDP Dolce&Gabbana EDT F by Ferragamo Rousse SL
|
|
#596 |
|
BAN stały
|
Wszystko oddam za kropelke Loukhoum i Rahat Loukhoum
|
|
|
|
#597 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Szukam:
CdG Champaca, Hinoki, Mint Hermes Hermessence: Ambre Narguile, Brin de Reglisse, Osmanthe Yunnan, Paprika Basil, Vanille Galante CB I Hate Perfume: Tea Rose Profumum: Vanitas, Fiore di Ambre K. Mecheri: Patchoullissime, Mogador, Lokhoum Soir, Scarlett Tauer: le Maroc pour Elle, Reverie Au Jardin Stephanie de Saint Aignan: le Pot aux Roses, Amande Honorable, Berberiades, Blanc d’Hiver, l’Eau Nirique, Voleu de Ciels M. Harris l’Air de Rien Mazzolari Lei Les Nereides: Douceur de Vanille, Patchouli Antique Satellite: Corrida, Ipanema Montale Aoud Rose Petals, Boise Vanille, Patchouli Leaves, Soleil de Capri, Vanille Extasy, Vanille Absolu Nicolai Juste un Reve, le Temps d’une Fete, Maharadjeh, Balle de Match PG Drama Nuui, l’Oiseau de Nuit, Intrigant Patchouli, Querelle, l’Ombre Fauve Calypso: Figue, The Heeley Menthe Fraiche Caoppeneur Eau de Cacao Le Prince Jardinier: Ciel mon Jardin, Bouton de Rose, Labyrinthe Libertin S. Lang: Cashmere, Vanille Champagne Farmacia SS: Aurora, Vaniglia del Madagascar, Patchouly Indonesiano Sinfonia di Note: Amande Sucree, Coeur de Noisette, Poudre d’Epices Lutens: bois et Fruits, El Attarine, Sarrasins, Rose de Nuit FM: Dans tes Bras, l’Eau d’Hiver, Une Rose Armiani Prive: Cuir d’Amethyste, Pierre de Lune, Rose Alexandrie, Oranger Alhambra Ava Luxe: wszystko a zwłaszcza figi Etat Libre d’Orange: Noel Au Balcon La Maison de la Vanille Vanille Sauvage de Madagascar Demeter: Hershey’s, Special Dark, Devil Food, Angel Food, Peony, Cinnamon Toast, Patchouli, Banana Flambee, Madeleine, Incense, Dulce de Leche, Ginger Cookie, Gingerbread, Raspberry Jam, Never Lonely, Hershey’s Kisses Artisan Humeurs wszystkie Guerlain Love is All, Rose Barbare Eau d’Italie: Baume de Dodge, Bois d’Ombrie Oddam: Rosine rose d'amour , rose de feu, d'ete, une folie de rose, poussiere de rose, un zest de rose, My fair rose YR Ispahan Lutens Ambre Sultan eau fraiche Bvlgari Rose Essentielle Lancome Miracle forever, Benghal C. Herrera 212 splash, Bond bo. 9: West side, Coney Island, Broadway Nite Chopard Wish Pink Diamond Cacharel Amor Elixir Passion Givenchy OI Dessert Mist, Hot Couture edp, edt, Pi Avon Sheer Rose Dior, Miss Dior Cherie edp Escada Sunset Heat, Sexy Graffiti A. del Acqua: Woman in Rose Demeter Creme Brulee, Snow , Apple Blossom, Always Sexy, Always Calm, always Energetic, Always Focused, Always Happy Fendi Theorema Legerro, Etat libre d'orange: Antiheros, Divin enfant, Charogne, je suis un homme, nombril immense, eloge du traitre, vraie blonde, vierge&torreros, delicious closet queen, secretions magnifiques, Rossy de palma Mont Blanc Femme Jin Abe edt Etro; Vicolo fiori Maitre Parfumeur &Gantier : Fraiche Passiflora, eau de camelia chinois E. Ungaro Desnuda , Apparition YLS: Paris roses des vergers, paris Roses des bois, Zara ambra Rance Laetitia Artisan: Piment Brulant, fleur de liane, poivre piquant V. Wang Princess Mugler: Angel piwoniowy, różany, fiolkowy, liliowy, Ricci zielone les Belles, Premier Jour Costume National Scent Sheer, Cavalli Serpetine oriflame Yo Chic Choc Aquolina grejfrut Rochas: Absolue simply red, Guerlain Shalimar edp, Nicolai Vanille Tonka, Fig Tea Creed Love in white, Love In Black Carla Fracci Hamlet Ralph Wild Clean Warm Cotton Marc Jacobs Cotton pilar&lucy the exact friction of stars bath body wrosk mango mandarin amouage dia woman, lyric woman, reflection woman noa edt divine l'homme de coeur amorito organza fleur d'oranger demeter mulled cider lutens mandarine mandarin jette dark saphire ghost deep night
![]() Edytowane przez Paulinka_S Czas edycji: 2009-02-24 o 17:32 |
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam próbki - najchętniej na odlewkę jakąś
![]() 1. Ferre Rose edt 1,6ml - orginalna z kartonikiem 2. Slava Zaitsev Maroussia 1,5ml - robiona 3. Dior Escale a portofino 1,5ml - robiona 4. Sergio Tacchini OZONE woman 0,5ml - orginalna z atomizerem 5. Narciso Rodriguez edt 1ml - robiona 6. YSL Babydoll - 0,4ml robiona 7. Alchimie Rochas 1,5ml - robiona 8. Carolina Herrera 212 0,5ml - orginalna z atomizerem 9. Lorenzo Villoresi Yerbamate - 0,4ml orginalna z atomizerem 10. Serge Lutens Serge Noir - 0,5ml robiona 11. Dior Addict eau fraiche 0,6ml - robiona 12. Chanel no 5 - 1,6ml orginalna z atomizerem 13. Escada Magnetism 0,5ml- robiona 14. Bruno Banani Not For Everybody 1,5ml - orginalna 15. Dior Tendre Poison 1ml - robiona 16. Kenzo Amour EDP 1,8ml - robiona 17. Flowerbomb V&R deo - 1,5ml robiona 18. Cristobal Balenciaga 0,6ml - robiona 19. Jasmine Sensation - 0,5ml robiona z atomizerem 20. Armani Aqua di gio woman 1,2 ml - robiona z sephory 21. Ungaro Apparition 0,8ml - robiona 22. Narciso Rodriguez EDP - 1ml robiona 23. Stella McCartney Stella Sheer 2008 edt 1,7ml - robiona 24. Kenzo Flower 1ml - robiona 25. Cerruti 1881 - 0,8ml orginalna z atomizerem 26. YR Neonature Cocon - 3ml robiona 27. Jean Patou Sira des Indes edp 0,5ml - robiona 28. Sonia Rykiel ORGINAL - 1,2 ml robiona 29. Matin Calin 0,5ml - robiona 30. Hermes 24 Faubourg 3ml - robiona 31. L'OR Torrente 0,7ml - robiona 32. Serge Lutens Santal Blanc 0,5-0,8ml orginalna z atomizerem i kartonikiem 33. Amor Amor Cacharel 1ml - orginalna z atomizerem 34. Aqua Allegoria Angelique Lilas 0,5ml - robiona 35. Organza Jaśmin 2ml - robiona 36. Agent Provocateur - 1ml robiona 37. Must de Cartier edt 0,3ml - orginalna z atomizerem 38. Trussardi Skin 0,5ml - robiona 39. Aqua Allegoria Lila Bella - 1,2ml - orginalna 40. Eau de Cristobal 0,6ml - robiona 41. L'Artisan Parfumeur Dzongkha 0,5ml - orginalna 42. Tommy Hilfiger True Star 0,8ml - orginalna z atomizerem 43. Dolce Gabbana Feminine - 1ml robiona 44. Serge Lutens Gris Clair - 1ml robiona 45. Burberry London - 1ml robiona |
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Blue nie będę marudzić powiedz co masz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

w cytowanym poście była też moja wish-list

). Jeśli będziesz brała tylko próbki, które wymieniłaś to ja w zamian chciałabym: