|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kto zaczyna ze mna biegac?
Cytat:
naprawdę ekstra sprawa, dosyć dużo opcji, polecam
|
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych, radosnych, pełnych miłości i rodzinnych Świąt oraz udanego, pełnego sukcesów i poztytwnie zabieganego Nowego Roku!
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samych sukcesów, Zdrowia i szczęścia Wczoraj był lajcikowy bieg 7km niestety coś nie tak się z moim kolanem dzieje i mocno mnie boli.
|
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Konto usunięte
|
A ja znów zaczynam regularne treningi, wczoraj dość luźno, dziś trochę crossa... trochę późno, wiem :|
Zdrowych, wesołych Świąt wszystkm Biegaczkom! |
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
mogę się dołączyć? Biegać zaczęłam prawie rok temu, bardzo ładnie ukształtowałam sobie dzięki temu sylwetkę ale, niestety, miałam cieżki okres w życiu i przybyło mi 10kg Od dzisiaj zaczynam dietkę i dalej biegam godzinkę dziennie (5 razy w tygodniu bo kolanka się buntują ). Ściskam Was mocno, miłego dnia!
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia Mam pytanie w związku z kolanami. Czy robicie coś w związku z tym bólem? |
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wygląda to tak, że zazwyczaj po kilku minutach biegania ból przestaje być uciążliwy ale jednak ciągle jest...Jestem już po bieganiu i właśnie nasmarowałam kolano maścią Arcalen (znalazłam w łazience, niby dla sportowców
) i zobaczymy czy coś da
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, napiszę czy działa
Mnie pachwina nigdy nie bolała ale ogólnie mam problem np z podbiegnięciem gdzieś, bo kolano przestaje właśnie boleć dopiero po porządnym rozgrzaniu...Znalazłam właśnie te teksty http://bieganie.pl/?show=1&cat=3&id=480 i http://bieganie.pl/?show=1&cat=3&id=481 Warto poczytać
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Garden wydaje mi się, że maść trochę działa
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę jak będzie trzymało się moje kolano, na porządku w razie bólu ścisnę opaską uciskową(tata mi polecił), a jeśli to nie będzie wystarczyło to zaopatrzę się w taką maść. Dzięki wielkie
|
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy bieg na poważnie w śniegu i ślizgawicy. Przyznam- truudno biega się po śniegu i znacznie ogranicza to prędkość (a przynajmniej w moim przypadku). No, ale zaliczone 13,27km w ....1h25min (czyli tyle,ile biegam ponad 15km bez śniegu - dla porównania). Ciężko, ale czuję jakbym przebiegła dużo więcej przez ten śnieg
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję dobrego wyniku ![]() A co do mnie to jak narazie biegam po schodach Tak samo jak wy, moja kondycja spadła na dno Wcześniej biegałam bardzo dużo w szkole to na zawody jeździłam i wszystko było wporządku miałam bardzo dobre wyniki, ale kiedy już mi się wszystkiego 'odechciało' to przestałam biegać.. ruszać się.. nawet na baseny nie chodziłam,teraz są tego konsekwencje... Zamierzam biegać 1-2 h dziennie, uważam że na więcej sił by mi nie starczyło Pozdrawiam i życze najlepszych wyników w bieganiu wszystkim użytkowniczkom wizaża
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
W jakich butach biegacie? W jakis zwyklych sportowych czy macie jakies amortyzujace? Mozecie jakies polecic? I w jakim ubraniu? Szczegolnie teraz w zimie, macie jakies specjalne spodnie, bluzy, czapki itp?
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-11 o 22:37 |
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem 1-2h dziennie po takiej przerwie to trochę przegięcie Po pierwsze mięśnie będą niesamowicie zmęczone, a jeśli nie dasz im odpoczynku to się zbuntują, po drugie może lepiej spróbować co 2-gi dzień (czasami jak ktoś ma zapał i chce od razu robić coś codziennie to szybko się on niestety wypala)?Cytat:
Także widzisz. Ważne, żeby mieć dobre buty, a reszta to naprawdę nic nadzwyczajnego. Powodzenia
|
||
|
|
|
|
#3168 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604140937 Czas edycji: 2016-02-24 o 15:31 |
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604140937 Czas edycji: 2016-02-24 o 15:31 |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie pisz jak Ci idzie
|
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
I ja i ja!! Dziś moje pierwsze 40 min. biego-truchtu z kilkoma wstawkami na marsz i rozciąganie i musze powiedzieć,że jestem ogromnie dumna z siebie,że sie w koncu z motywowałam.. własciwie dzięki wam
bo przedtem troche sie rozejrzałam po wątku..no i zaczynam swoja przygodę z bieganiem, pozdrawiam biegaczki
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie - szczegolnie tych, którzy mnie jeszcze pamiętają
![]() Z dniem dzisiejszym zaczęłam sezon biegowy 2009! generalnie nie biegałam od wrzesnia 2008 i po tej przerwie dzis byłam zaskoczona swoją forma - nie była ona zła! Ale trzymałam sie rozsądku i aby nie przegiąć na początku przebiegłam dziś sobie po biezni mechanicznej 30 minut - 4 km. I nie byłam zdyszana czy zmęczona - myślę, że spokojnie dałabym radę przebiec godzinę ale mogłabym to jutro mocno odczuć no i niestety - stawy troszkę sie odzwyczaiły od biegania, lewe kolano dało troszkę o sobie znać, wiec nie biegłam dłużej żeby nie nabawic sie jakiejś kontuzji już na początku. Bardzo brakowalo mi biegania, nareszcie poczułam, że żyję! Ja chcę już wiosny i biegania w plenerze! Tak czy inaczej Tigresska wróciła!
|
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, ostatnio nawet o Tobie pomyślałam Dobra decyzja Pozdrawiam serdecznie i 'do zobaczenia na trasie' Miłego biegania i szybkiego powrotu do dawnej- stalowej kondycji ![]() U mnie wczoraj spokojne 10km w 55minut(w śniegu). No i jutro wyruszam rankiem na dłuższy bieg
|
||
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego biegania jutro
|
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Ze mnie ostatnio jest biegaczka-gawędziara, ale wczoraj dzwonił trener z ochrzanem, może mnie to jakoś zmotywuje . Przygotowania do sesji idą pełną parą, ale postaram się znaleść czas na truchtanie, bez tego nie da się żyć .!
|
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że zaczęły sie powroty w 2009
![]() ja też wracam po ponad miesięcznej przerwie ![]() kawał czasu nie biegałam, nie chce sie wyjść z domu, ale jak pomyśle jakie to fajne uczucie być zmęczonym po bieganiu to jednak tego brakuje ![]() poza tym - bieganie swoje robi - byłam tydzień na desce i jako jedyna z całej ekipy nie odczuwałam negatywnych skutków wysiłku na stoku, cała reszta ledwo z łózka sie podnosiła a ja jak świeżynka jeszcze wstawałam i swoim rozciąganiem przyprawiałam ich o dodatkowy ból ![]() podleczę przeziębienie i zaczynam sezon 2009 |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Gawędziarko!
Nie pisałam bo nie miałam o czym - skoro nie biegałam... ![]() Ale teraz juz biegam Dziś ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu biegałam przez godzinę - 8 km. Jestem w szoku bo to zaledwie moj drugi dzień biegania po 4 miesięcznej przerwie i prawie zerowej aktywności fizycznej w tym czasie. Ja to naprawdę jakaś dziwna jestem! Ale to bardzo miłe zaskoczenie bo ja wchodząc wczoraj na bieznię byłam przygotowana na prawdziwe traumatyczne przezycia a tu proszę! Wiem, ze tempo mam zabojczo wolne, ale zanim zabiore się do jego poprawiania troszkę muszę sie rozbiegać.Jedyny minus dzisiejszego dnia jest taki ze wyczytałam iż Perła w Tychach będzie 5 kwietnia a ja mam wtedy zjazd więc nie bedę mogła na nią jechać...
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
moje bieganie jeszcze sie nie zaczęło :/
przeziębienie nie odpuszcza a nie chce się do końca załatwić :/ a z drugiej strony ciężko mi chyba będzie wyjść z domu po takiej przerwie
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj: 15,5km (1h27min) Dzisiaj: 11,5km (1h 7min) Niestety mam tak naprawdę możliwość biegać tylko w weekendy, stąd mam zawsze dwa, dosyć intensywne dni biegowe pod rząd... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

naprawdę ekstra sprawa, dosyć dużo opcji, polecam

mogę się dołączyć?
Od dzisiaj zaczynam dietkę i dalej biegam godzinkę dziennie (5 razy w tygodniu bo kolanka się buntują
). Ściskam Was mocno, miłego dnia!
Powodzenia 

Ja mam chyba w domu i opaskę, i bandaż także go chyba będę mogła 'dostosować' i zacisnąć tak, jak mi się podoba