![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?
Ach Piti, uśmiecham się szeroko na takie przywitanie
![]() Tak mi miło od samego rana ![]() Generalnie ciężko mi się zmusić do pisania, ale teraz to już pierwsze koty za płoty! Tylko nie wiem jak wstawiać te fajne mordki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]() Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Listę już odkryłam, tylko wierzyć mi się nie chce, że muszę je kopiować ![]() Wolałabym kliknąć i już mordka w tekście ![]() Ale dzięki! Chyba się udało ![]() Witaj Noor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Dot.: cudowne tabletki na zamrszczki ?
Cytat:
Dzięki Mar_go za dobre wieści. W końcu złożę zamówienie na świeży olej. Ps. ile kosztuje przesyłka takiej lodówki? ![]() ![]() Edytowane przez Lenna30 Czas edycji: 2005-11-29 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie jestem naczynkowcem o tlustej cerze i takze stosuje Zorac ,bardzo chetnie bym poczytala Twoj elaborat na ten temat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I nawet mnie to wyniosło taniej niż ze sklepu ze zdrową żywnością. A cenie się juz nawet nie dziwie, bo to raczej ciężkie jest, a poczta pobiera w zależności od wagi poczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
No, kobiety, to niniejszym dolaczylam dzis do suplemenciarek (nie wiem jeszcze czy fanek, efekty przyjda pozniej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Czy któras z Was uzywała może oleju z lnu złocistego z selenem Alphol ?
Na opakowaniu podano dawkowanie 1-2 tabletki 3 razy dziennie. Czy łykanie 1x3 wystarczy, czy lepiej 2x3 ? Wartość odzywcza kapsułki (z opakowania): kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0525 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 0,094 g kwasy wielonasycone - 0,329g w tym z omega 3 - 0,250 g oraz selen 0,010 mg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś brał, nie wiem, czy nie Sylwiasta ![]() Ale to nieekonomicznie wychodzi i my tu sobie zamiast tego polecamy kapsuły Linomag; a tak w ogóle to czekamy kiedy wreszcie GAL wypuści Linimer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie kapsułek Linomag nie ma w aptekach (przynajmniej w 3 w których był mój mąż), a na zamówienie jakoś nie mogą ściągnąć i mój małżonek skapitulował
![]() A znacie może spodziewaną datę wypuszczenia Linimeru ? mamy jeszcze 2 opakowania Alpholu, więc może wystarczy do tego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bez problemu zamawiałam kapsułki Linomag w aptece |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
Hej Madlaine,
(za Biochemią) Najbardziej optymalna, polecana dawka na co dzien to: 2 g oleju rybiego dziennie, ktora to dawka powinna zawierac conajmniej 650mg kwasow EPA+ DHA EPA max. dziennie - 1000-3000mg DHA max. dziennie - 700-2000mg a jeśli chodzi o olej lniany to "zaleca sie max. ok.2.2 g kwasu alfa linolenowego dziennie" ja łykam Alphol, ale dopiero od tygodnia regularnie ![]() Jedna kapsułka ma 500 mg oleju lnianego, więc należałoby brac 4-5 kapsułek dziennie. Ja póki co biorę 3, ale zamierzam to uzupełnić jedną 1000mg kapsułka z rybim olejem. A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Abuba serdecznie dziękuje
![]() ja tez łykam 3 tabletki dziennie, ale chyba dorzucę jeszcze jedną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
![]()
a ja sie skusze na ten ogorecznik, tylko nie wiem kiedy ja te wszystkie oleje i inne cuda lykac bede?
sporo tego marzy mi sie jedna tabletka ze wszystkimi cudami izeby jeszcze malutka byla i latwa do przelkniecia,bo ja mam z tym problem. czasami musze duzo przeplacac za jakis preparat,bo jest po prostu tabletka mniejsza i lepiej przelknac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A.S. i Pitipel parę stron wcześniej rozwazaly preparat Oli-Femin, który ma chyba wszystko, czego chciałaś: 1 kapsułka zawiera: Olej z nasion lnu...................400 mg Olej z nasion ogórecznika...400 mg Olej rybi..................... ..............400 mg Witamina E........................ ......1,7 mg Piti skalkulowała, ale tylko na rybim oleju, ze trzeba by brac 5 kapsułek dziennie, co nie jest ekonomiczne, a poza tym to i tak dużo kapsułek do łykania. Ale jesli przyjmiemy, ze jakoś uzupełnia sie olej rybi z lnianym, to mozemy już brac tylko 3 kapsułki i osobno wit. E. Tyle, ze producent zaleca brać 1-2 tab. dziennie. Drugie moje ale jest takie, ze nie wiadomo jakiego pochodzenia jest ten olej rybi. I trzecie, producent ostrzega, że preparatu nie należy stosować w czasie ciąży i karmienia - co budzi moje zastrzeżenia właśnie co do pochodzenia tego oleju rybiego. Choc to tylko przypuszczenia. Bo może producent nie chcial przebadać produktu pod tym kątem i na wszelki wypadek umieścił taka formułkę? A może rzeczywiście nie wolno? Abuba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie słyszałam żeby omegę odradzano podczas ciąży i dlatego nie podoba mi się to. Poza tym cena 45 za falkon tabsów jest nieco przesadzona. To już wole każdą z osobna za 1/4 ceny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
no to ja sie wypowiem na temat tego preparatu.osobiscie go nie mialam,ale moja przyjaciolka tak i zdam relacje z jego dzialania.
moze z 7-8 lat temu moja kumpelke zlapala luszczyca i to od razu ostra,bo zarowno na ciele jak i we wlosach. wiadomo leki,ziola ,wszytko pomagalo ,ale tylko chwilowo. ktos jej tam doradzil,zeby pojechala do uzdrowiska do turcji i tam w basenach jakies rybki skubia te schorowane cialo(naprawde!). to tez nie pomoglo,tzn pomoglo,ale tylko jak tam byla. w koncu poszla do lekarki zajmujacej sie medycyna naturalna.ta od razu kazala jej pic oleje,najrozniejsze: lniany, olej ryzowy, wiesiolkowy, ogorecznikowy, rybi i jakies inne,ktorych nie pamietam.wtedy to bylo dla mnie nie do pojecia,zeby pic oleje i szczerze jej wspolczulam.ale efekty byly,mniej swedzacych ,czerwonych plam. pamietam tez ,ze czasem ja smarowalam tymi olejami,bo jej to pomagalo.wcierala nawet we wlosy,na kilka godzin jak byla w domu przed myciem. moze ze 2 lata temu pamietam,ze pokazywala mi ten preparat femin oil i sie cieszyla,ze to wszytko prawie w jednym. ale niestety efektow na skorze nie bylo takich jak w przypadku tych pojedynczych olei.pomimo,ze brala w duzych dawkach.wiec nie jestem do niego przekonana. no nic dalej trzeba szukac. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
![]()
Ponieważ 30 zbliża się nieubłaganie postanowiłam wpisać się na listę suplemenciarek!
![]() ![]() ![]() Postanowiłam brać 6 tabletek dziennie ogórecznika i 1 wit.E. Mam nadzieję, że ogórecznik pomoże mi w walce z moją niepokorną skórą.
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Chciałam w imieniu mojej mamy, czy mozna brać dziennie np. 3 tabletki z olejem lniany i 3 z wyciagiem z ogórecznika, czy lepiej brac 6 jednego roadzju przez dłuższy czas, a potem ewentualnie zmienić ?
W sumie zastanawiam się też, czy takie mieszanie ma sens ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem za tym, by brać trzy lnine + trzy ogórecznika, ponieważ zawierają one innego rodzaju dobroczynne kwasy: olej lniany = kwas alfa-linolenowy - ALA olej ogórecznikowy = kwas gamma-linolenowy - GLA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
w sumie racja, one się przecież uzupełniają
![]() serdecznie dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
![]()
ja tez uwazam,ze dobrze jest brac rozne oleje.
teraz pije dyniowy,lniany i ogorecznikowy. dodatkowo tym ogorecznikowym smaruje skore. on dosc szybko sie wchlania ,pomimo,ze mam cere tlusta ,ale to swietnie mi sluzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
![]()
W związku z tematem olejów do picia, chciałam się was poradzić. U mnie w mieście nie ma nigdzie oleju z orzechów włoskich, czy może ktoś zamawiał z tych stron:
http://ekosfera.pl/sklep,1101,,,01,,pl-pln,8102,0.html http://wegetarian.pl/sklep/product_info.php/products_id/296 ![]() Pierwszego nie znam - w rugim kupuję w realu; bardzo porządny sklepik. Niestety na temat obsługi przesyłek przez nich nie mogę się wypowiedzieć, bo jak wspominiałam kupuję idąc po prostu do tego sklepu Edytowane przez Pitipel Czas edycji: 2005-12-12 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzięki
![]() Więc skorzystam z drugiego, jak porządny sklepik to z przesyłkami chyba nie wywijają numerów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
Ja teraz łykam OPTIMUM OMEGA z NU SKIn
-witamina E 6,8 mg -koncentrat z tłuszczu ryb morskich 2000 mg -nienasycone kwasy tłuszczowe omega3; EPA 360 mg DHA 240 mg inne kwasy tłuszczowe 100 mg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
a co myślicie o tranie?
kiedyś łykałam takie fajne "cukierki" tranowe ![]() ![]() oj. Dopisuję, że przecież tran zawiera witaminę A , jakaś dżumka mnie dopadła chyba ![]()
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- Edytowane przez crumb Czas edycji: 2006-01-05 o 17:55 Powód: gapa jestem :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Witam
Z wielkim zainteresowaniem przeczytałam całą waszą dyskusję i czuję, że chyba na tym forum już zostanę, no i przyłączę się do grona suplemenciarek. Jutro po pracy wybieram się do apteki i zobaczę co uda mi się zakupic. Powoli wczytuję się też w biochemię, ale trochę czasu zejdzie mi chyba na zrozumieniu co muszę zmienic w codziennej pielęgnacji no i na wprowadzeniu tych zmian. Zamierzam zacząc od łykania Tokovitu, Omegi 3 i Anti Age. I odnośnie tego ostatniego mam pytanie. W opisie preparatu jest też takie coś: "Preparat poprzez wspomaganie spalania tłuszczu, zapobieganie zatrzymywaniu się wody i poprawę krążenia krwi przyczynia się do redukcji tzw. "skórki pomarańczowej", czyli cellulitu." Nie ukrywam, że problem cellulitu dotyczy również mnie i to, że on jest bardzo mnie denerwuje. Czy zauważyłyście jakieś działanie w tym zakresie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Niemal z wypiekami na twaryz przeczytalam to wszystko co napisalyscie. zaopatrzylam sie juz w Tokovit 400 i Omega 3 forte HL. Mam problemy z dostniem Anti Age, ale moze w koncu sie uda. Wyczytalam jednak,ze polecacie tez kapsulki z ogorecznika. Czy mozna je dolaczyc do powyzszego zestawu? Nie za wiele tych suplementow? I mam jeszcze pytanie, jak dlugo nalezy brac taki zestaw, czy robic jakies przerwy??? Raczej nie mam wiekszych problemow z cera, chodizloby mi raczej o przedluzenie mlodosci:0)
dziekuje za odpowiedzi, a przede wszystkim dzieki za superwatek. Pozdrawiam serdecznie margarita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.