Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2008-12-25, 14:38   #931
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 128
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po

Z Glori± ja mam ten problem... ¿e sp³ywa po szyi nie jest tak gêsta jak Wax.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 14:46   #932
ananonda191
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

no to faktycznie, wax moim zdaniem te¿ za gêsty nie jest. No, ale nak³adasz Gloriê te¿ na skórê?
ananonda191 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 15:00   #933
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 128

Nak³adam na ca³o¶æ, zawijam w reklamówkê, a potem w rêcznik wax te¿ nie za gesty, ale a¿ tak mi nie sp³ywa³... z glori± chyba nawet 5 minut nie usiedzia³am przez to.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 15:04   #934
ananonda191
Zadomowienie

A mo¿e trzeba mniej tego daæ, aby jako tako siê trzyma³o? No nie wiem, ja we wt bêdê szczê¶liw± posiadaczk± tej maseczki (o ile w którym¶ z trzech Auchanów w Wawie znajdê), wiêc zobaczê jak u mnie bêdzie to wygl±da³o. Ja planujê k³a¶æ ten termoczepek do³±czony do waxa. Mo¿e nie bêdzie tak w tym splywa³a, bo jednak ta gumka od tego czepka przylega do¶æ ciasno do g³owy.
Stary 2008-12-25, 15:10   #935
domi7ks
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 141

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Poka¿ wiadomo¶æ
A mo¿e trzeba mniej tego daæ, aby jako tako siê trzyma³o? No nie wiem, ja we wt bêdê szczê¶liw± posiadaczk± tej maseczki (o ile w którym¶ z trzech Auchanów w Wawie znajdê), wiêc zobaczê jak u mnie bêdzie to wygl±da³o. Ja planujê k³a¶æ ten termoczepek do³±czony do waxa. Mo¿e nie bêdzie tak w tym splywa³a, bo jednak ta gumka od tego czepka przylega do¶æ ciasno do g³owy.

a gdzie taki termpczepek mozna kupiæ?
Ja gdy u¿ywam Waxa zawijam g³owe foli± aluminiow± i podgrzewam suszark±

domi7ks jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 15:13   #936
ananonda191
Zadomowienie

no do waxa by³ do³±czony. Mam ich tym sposobem trzy. Ale do waxa 240 g. Bo do tego du¿ego nie. No i w waxie l'biotica s± do³±czane obowi±zkowo. Ale chyba takie termoczepki s± te¿ w farbach do w³osów, ale mogê siê myliæ, bo nigdy nie farbowa³am. I chyba osobno te¿ siê da kupiæ. Ale te¿ nie jestem pewna
Stary 2008-12-25, 15:47   #937
yourenglish
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 452

justyna_dt, a czy Ty po myciu wlosow i przed nalozeniem maseczki wycierasz wlosy recznikiem?

Ja mialam podobny problem na samym poczatku swej przygody z maseczka z olejku rycynowego i zoltka, i kiedy TO lalo sie za kolnierz, bylo nie do smiechu. Dosc szybko sie skapnelam, ze przy nalozeniu maseczki na lekko wilgotne wlosy problem prawie calkowicie ustepuje, bez wzgledu na konsystencje maseczki.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dó³ 02 pa¼dziernika 2009

yourenglish jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 15:50   #938
dontknow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 292
GG do dontknow

a ja mam taki czepek co pod prysznic sie bierze. tez spelnia swoje zadanie, a kosztowal chyba tylko 3 zl ;d
Stary 2008-12-25, 15:54   #939
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 137

JA maske z jajka nak³adam na suche w³osy i zak³adam czepek na basen a pó¼neij an to rêcznik, coby rodzice nie zauwa¿yli i jest good.

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 16:12   #940
La Canela
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 456

Cytat:
Do czasu... Mój czepek po niezbyt intensywnym u¿ytkowaniu jest ju¿ do wyrzucenia.

Dlaczego po zmyciu maseczki z ¿ó³tka (proteiny) nale¿y na³o¿yæ na w³osy jeszcze jak±¶ inn± od¿ywkê?
La Canela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-25, 16:14   #941
yourenglish
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 452

La Canela, po nalozeniu protein zaleca sie stosowanie nawilzajacych maseczek/odzywek poniewaz proteiny moga wysuszac wlosy i tworzyc sianko na glowie.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dó³ 02 pa¼dziernika 2009

yourenglish jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:21   #942
rubinka123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 346

Cze¶æ dziewczyny
Chyba pora wyj¶æ z ukrycia. Moj pierwszy post na wiza¿u :P
Tak wiêc zapuszczam w³oski razem z Wami. Teraz mam w³osy za ³opatki, lekko falowane (postanowi³am odstawiæ prostownice i suszarkê i widzê juz pierwsze 'efekty' - strasznie sianowate i oklap³e w³osy ) Ale postanowi³am odbudowaæ moje w³osy i poprawiæ ich stan, s± zniszczone prostowaniem i loczkowaniem. Nigdy nie by³am zadowolona z wygl±du moich w³osów, zawsze do¶æ cienkie, myszowate. Ale te¿ nigdy specjalnie o nie dba³am. Nale¿y im siê solidna regenracja Jutro dzwoniê do fryzjerki i umawiams siê na podciêcie koñcowek, mam zamiar kupiæ kultowego WAXA , mo¿e jedwab... zastanawiam siê te¿ nad od¿ywk± KANEBO... ponoæ ¶wietna ale ta cena 200 z³ za opakowanie. Jak znajdê i pod³adujê apart wklejê zdjêcie moich k³aczków :P
A jak siê mierzy d³ugo¶æ w³osów? Od czubka g³owy? Ja jak widac jestem ciemna masa Teraz mam jak pisa³am za ³opatki, marzy mi siê d³ugo¶æ do ³okci :P
Zobaczymy czy wytrwam
rubinka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:39   #943
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 072

200 z³ ehh... nie wiem, czy to siê op³aca. ja bym kupi³a raczej nieco tañsz± maseczkê (jak masz takie straszne sianko, to mo¿e L'Oreal Prof. Absolut Repair) i zakupi³a jakie¶ fajne oleje (np. kokosowy). ale to tylko taka moja ma³a sugestia
w ka¿dym razie, ¿yczê powodzenia w zapuszczaniu.
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:58   #944
Magdzia94
Zakorzenienie

Za nied³ugo wstawiê zdjecia. Moze jutro

Edytowane przez Magdzia94
Czas edycji: 2008-12-27 o 15:59
Stary 2008-12-27, 16:02   #945
Magdzia94
Zakorzenienie

Wstawiam zdjecia z dzisiaj. Tym razem robi³ je samowyzwalacz. Rano mia³am na w³osach naftê i ¿ó³tko. Tak teraz wygl±daj±
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (40,5 KB, 120 za³adowañ)

Stary 2008-12-27, 16:11   #946
ananonda191
Zadomowienie

O! Madzia! Jak ³adnie b³yszcz± po tej miksturze Ci teraz. A ile trzyma³a¶ tê naftê? Zmy³a¶ szamponem tak i da³a¶ jeszcze od¿ywkê czy ju¿ nie? A d³ugo¶æ to masz chyba podobn± jak ja
Stary 2008-12-27, 16:15   #947
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 038
GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Poka¿ wiadomo¶æ
Wstawiam zdjecia z dzisiaj. Tym razem robi³ je samowyzwalacz. Rano mia³am na w³osach naftê i ¿ó³tko. Tak teraz wygl±daj±
¦liczne w³oski! G³adkie, l¶ni±ce, widaæ, ¿e zdrowe i zadbane. Na pewno nie masz na co narzekaæ. A ten kolor! To naturalny? Jaki on jest w dziennym ¶wietle?

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-27, 16:18   #948
Magdzia94
Zakorzenienie

Naftê trzyma³am oko³o 45 min.Podczas k±pieli, mia³am j± na g³owie po czepkiem. Ostatnio trzyma³am okoo 1,5h. Najpierw ciep³a woda pola³am w³osy, na³ozy³am szapom dok³adnie wymasowa³am nim, i powtórzy³am to. Poniewaz dziewczyny mi powiedzia³y ze proteiny mog± wysuszac to na koniec nalozy³am moj± Ziaje, potrzyma³am 5min sp³uka³am i wysch³y same. A no mamy podobn± d³ugosc Zobaczymy jak bêd± nam rosnac

Stary 2008-12-27, 16:19   #949
ananonda191
Zadomowienie

No fakt, kolor te¿ jest prze¶liczny. Tylko tak se my¶lê, czemu madzia ma w sumie zbli¿on± d³ugo¶æ do moich, nawet nie wiem czy moje nie odrobinê d³u¿sze a ja jak wyrwê sobie ten d³u¿szy w³os z ty³u (tzn. przeczeszê palcami i jaki¶ mi tam wyleci) to on ma tak 35 cm, nie pamiêtam dok³adnie, ale 30-parê. To jak Wy to mierzycie??
Stary 2008-12-27, 16:23   #950
Magdzia94
Zakorzenienie

jyyli Dziêkujê Ci bardzo mi mi³o Zdrowe ca³kiem to one nie s±, jednak przesuszone trochê. Kolor jest naturalny nigdy nie farbowany, na lato jest ja¶niejszy od s³onca. A w ¶wietle dziennym bardzo podobny mo¿e odrobinke ciemniejszy. Ananonda kazdy inaczek mierzy ja to robiê od czubka g³owy, prawie tam gdzie mi sie koñczy przedzia³ek. A wyrywajac w³os nigdy nie mierze, bo mam pocieniowane wiec g³upoty by wychodzi³y. . .

Stary 2008-12-27, 16:28   #951
ananonda191
Zadomowienie

a tak to te¿ nie równo wychodzi, bo mierzysz centymentrem rozumiem? raz go bardziej napniesz a raz mniej? A w³osy ja te¿ mam pocieniowane, dlatego zawsze wyrywam tam znad karku, bo tam s± najd³u¿sze. Ale stwierdzi³am,¿e ju¿ nie mierzê, bo tylko siê schizujê

Wziê³am przed chwil± nitkê, spu¶ci³am tu od przodu g³owy gdzie mi siê w³osy zaczynaj± (grzywkê pominê³am oczywi¶cie) , potem odmierzy³am to jak d³uga jest nitka od linijki i mi wysz³o ¿e 64 :-| No ale to nie jest rzeczywista d³ugo¶æ przecie¿. Co innego gdybym mia³a wlosy niecieniowane i równo obciête wszystkie, to te które wyrasta³yby tu na samej górze to by tyle mia³y, a te nad karkiem by³yby najkrótsze wtedy. Ehhh sama nie wiem jak to mierzyæ, dlatego nie mierzê ju¿ wiêcej, bo to bez sensu

Edytowane przez ananonda191
Czas edycji: 2008-12-27 o 16:39
Stary 2008-12-27, 16:34   #952
Magdzia94
Zakorzenienie

Raczej stram sie zawsze tak samo mierzyc. A tam te cm sa ma³o wazne , to tylko z ciekawosci robie. Wazniejsze jest czy ja to widzê i czy mam zdrowsze w³osy. Ale postêpy w moich wlosach raczej tylko ja zauwazam i wy bo w innych poparcia nie mam. Dla przyjació³ek mam brzydk± grzywkê bo jest troszkê nad brwi i nie z czubka g³owy. A w³asnie z takiej wychodzi³am, bo mi siê nie podoba³o ze z samego czubka 'wychodzi'. Jedna sie zachwyca w³osami mojej drugiej przyjaciólki, wiem ze ma sliczny kolor i d³ugosc gdzies 20cm wiêcej odemnie, skoro wypadaj± jej i gdybyscie widzia³y jak ona je czesze. Ma po prostu zniszczone, i gdzie tu sprawiedliwosc? A tam wazne ze mi odpowiadaja moje

Stary 2008-12-27, 16:38   #953
ananonda191
Zadomowienie

Madzia nie przejmuj siê, Twoje kole¿anki siê nie znaj±, a Twój tato co Ci jajo na g³owie rozbija tym bardziej wiêc nie s³uchaj ich tylko nas, bo my jeste¶my wiza¿anki i siê lepiej znamy, a Ty masz piêkne, b³yszcz±ce, zdrowe, zadbane w³oski! Zniszczonych chyba nie widzia³a¶! Popatrz sobie jak niektóre kobiety co mijasz na ulicy maj± straszne a wcale siê nie przejmuj±!
Stary 2008-12-27, 16:42   #954
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzieki Ha jeszcze mówie Ci beda mi zazdroscicMoja skromnosc Ahh mój tata to jest nie mo¿liwy, ale wiesz jak mi sie fajnie na wigilije u³ozy³y wlosy Wiem, was bêde s³uchac Mi wystarcza widoki w autobusie, chociaz w klasie ¼le nie jest. Ale jedna kolezanka ma piêkne bl±d w³osy do pasa mHHHm<marzenie> I chyba komplementów jeszcze nigdy tyle nie us³ysza³a na temat w³osów jak odemnei

Stary 2008-12-27, 16:47   #955
ananonda191
Zadomowienie

Ale farbowane? bo mówila¶, ze u Ciebie w klasie to siê farbuj± ca³y czas?
No widzisz wystarczy popatrzyæ w autobusie by siê pocieszyæ i by zrozumieæ, ¿e nasze w³osy s± piêkne i wiele osób nam zazdro¶ci

a ta kole¿anka co¶ robi specjalnego z w³osami? zapo¿yczyla¶ od niej jakie¶ cud-sposoby?
Stary 2008-12-27, 16:52   #956
Magdzia94
Zakorzenienie

Ee nie nie mówi³am ze sie w klasie farbuj± Tylko w szkole, akurat moja klasa nie Ma niefarbowane i nic z nimi nie robi, jedynie myje szaponem.

Stary 2008-12-27, 16:59   #957
LadyPretensja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 405

Nie moge sobie wybaczyæ tego ¿e rok temu w listopadzie mia³am naturalne nie farbowane w³oy ok do ³opatek,ale cos mie podkusi³o i zafarbowa³am na czarno,nie podoba³o mi siê,wieæ sama obcie³am do ramion,okropieñstwo!!Pote m by³o rozja¶nianie,blond,br±z,p rostowanie,itp.z piêknychh d³ugich w³osów lipa...mam teraz takie kótkie !!!!!!!!

,,za 18 miesiêcy siê wyprowadzam,,

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487501
wymianka
LadyPretensja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-27, 17:03   #958
Magdzia94
Zakorzenienie

Ale trafi³as do nas i za nied³ugo znów bêdziesz miec piekne d³ugie zdrowe. 3mam za Ciebie kciuki

Stary 2008-12-27, 17:05   #959
ananonda191
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Poka¿ wiadomo¶æ
Ee nie nie mówi³am ze sie w klasie farbuj± Tylko w szkole, akurat moja klasa nie Ma niefarbowane i nic z nimi nie robi, jedynie myje szaponem.

Aha, no to co¶ us³ysza³am ale przeinaczy³am po swojemu.
No w³a¶nie! I to mnie najbardziej denerwuje! :/ ¯e ja siê mêczê, odzywka po ka¿dym myciu, co drugie waxy, domowe maseczki z ¿ó³tka i inne mazie, a inne osoby maj± w ³azience jeden szampon (i to jaki¶ pierwszy lepszy, nafaszerowany jak nie silikonami to alkoholem, bo osoba siê nie zna co dobre co nie), nie wiedz± co to od¿ywka, a w³osy cud miód, d³ugie, grube, ¿adnej rozdwojonej koñcówki ( Zero sprawiedliwo¶ci na tym ¶wiecie
Stary 2008-12-27, 17:21   #960
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 038
GG do jyyli

Cytat:
Aha, no to co¶ us³ysza³am ale przeinaczy³am po swojemu.
No w³a¶nie! I to mnie najbardziej denerwuje! :/ ¯e ja siê mêczê, odzywka po ka¿dym myciu, co drugie waxy, domowe maseczki z ¿ó³tka i inne mazie, a inne osoby maj± w ³azience jeden szampon (i to jaki¶ pierwszy lepszy, nafaszerowany jak nie silikonami to alkoholem, bo osoba siê nie zna co dobre co nie), nie wiedz± co to od¿ywka, a w³osy cud miód, d³ugie, grube, ¿adnej rozdwojonej koñcówki ( Zero sprawiedliwo¶ci na tym ¶wiecie
Te¿ kiedy¶ tak mia³am: byle jaki szampon a w³osy d³ugie, l¶ni±ce i tak g³adziutkie, ¿e nie mog³am nawet spinki przypi±æ bo zje¿d¿a³a. Chocia¿ pó¼niej, jak u¿ywa³am tylko i wy³±cznie Gliss Kura to by³y jeszcze lepsze. Dopiero gdy g³upia fryzjerka mi zepsu³a pasemka to siê skoñczy³o No i te¿ cieniowanie to sprawi³o, bo podcina³am koñcówki tylko od do³u, a te wy¿ej siê rozdwaja³y kiedy chcia³y. W sumie teraz pewnie te¿ bym mog³a u¿ywaæ tylko nasilikonowanego Gliss Kura i by³oby dobrze, gdyby nie pasemka, których po 4 latach jest jeszcze 26 cm...

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.