![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
Az chce to zrobic
![]() ![]() Dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Wrzucałam już kiedyś przepis
![]() ![]() Składniki: Ciasto: 9 białek 2/3 szkl cukru pudru 1 i 2/3 szkl wiórków kokosowych 1 i 1/4 szkl maku 5 żółtek Krem: 300 g masła 1/3 szkl cukru pudru 3 budynie waniliowe (porcje na 1/2 l. mleka) 1 litr mleka 4 żółtka Polewa: 3 łyżki masła 1 szkl cukru pudru 5 łyżek kakao 1 i 1/3 szkl mleka Dodatki: 1 i 1/2 paczki biszkoptów okrągłych 1 szkl wódki lub innego alkoholu 1/3 szkl wody rodzynki lub kropelki czekoladowe Ubić sztywną pianę z 9 białek, dodawać stopniowo 2/3 szklanki cukru pudru i ubijać dalej. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Piankę delikatnie wymieszać z wiórkami i makiem (nie mielonym i nie parzonym!). Formę wysmarować masłem i obsypać bułką tarta lub kaszą manną. Wyłożyć ciasto. Piec przez ok. 20 min. w rozgrzanym piekarniku - 160C, po upieczeniu wyłączyć piecyk i zostawić ciasto na kilka minut w zamkniętym piekarniku; otworzyć drzwiczki i jeszcze chwilę poczekać.) Ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkami i zmiksować z zimnym budyniem waniliowym. Ugotować polewę z podanych składników. Gotować aż zgęstnieje. Po wystudzeniu "spodu" ciasta, wyłożyć krem budyniowy i poukładać na nim okrągłe biszkopty (zamoczone w ponczu: 1 szklanka alkoholu, 1/3 szklanki wody, nie należy ich zbyt długo moczyć aby się nie rozpadły), na wierzchu każdego biszkopta umieścić po jednej rodzynce, zalać przestudzoną polewą czekoladową,. Trzymać w chłodnym miejscu. Wygląda toto tak jak w załączniku (zdjęcie nie jest moje, ale wygląda tak jak powinno)
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-25 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Vasenko dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
To jest też najczęściej moje sylwestrowe ciacho. To albo rafaello.
#95 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
dziewczyny moja szwagierka ma euphorie ale z cekinami(blyszczacymi kamyczkami) i wzorkami jaki to jest rodzaj euphori??
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
U mnie nieobżarstwa dzień drugi
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
A kupuję normalnie w Tesco na hali. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miałam kiedyś żywą sosnę w doniczce na święta. Stała do maja, bo najpierw i tak nie mogłam jej wystawić z domu, żeby nie zmarzła obudzona w cieple, a potem... Jakoś się do niej przyzwyczaiłam. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam coś w tym stylu, tylko z podwójnym dołem i bez rozdarcia, niestety. ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Vesenko dzięki Tobie chyba znów będę tworzyć nowe wypieki
![]() Większość moich przepisów w zeszycie pochodzi z Wizażu: sernik z brzoskwiniami, szarlotka z przepisu Boniulki(robi się ją 20-30min, i zaraz po wyjęciu znika ponad połowa ![]() Piernik pójdzie na pierwszy ogień.
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Jaki masz ładny avatar !
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od razu skojarzyło mi się z gotyckimi klimatami, z moją bajką ![]() Bardzo, bardzo ładnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() U nas niestety wciąż pokutuje na studniówkach styl Królewna Śnieżka, czyli gorsecik, spódnica w kształcie bezy i odkryte ramiona, z których zwisa szal. Każda dziewczyna ma inną sukienkę, ale wszystkie wyglądają tak samo Z rzadka pojawia się jakiś rajski ptak. Vesenko - utuczysz Mamuśkę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Kochani!
Dziękuję za wszystkie życzenia świąteczne i składam spóźnione nieco, ale szczere życzenia zdrowia, wszelakiego szczęścia, pogody ducha, miłości i spokoju. ![]() ![]() ![]()
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ladna sukienke znalazlam w "Przyjaciolce" babci. Byla z Mango, tylko boje sie, ze teraz, przed okresem sylwestrowym moze juz ich nie byc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Mam powód żeby powalczyć z moją tłumofobią i wybrać się do marketu. Ta czekolada jest pyszna
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na szczęście bardzo lubię piec, ale jeść to już niekoniecznie.
![]() |
#106 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() ![]() Szukając sukienki, kierowałam się przede wszystkim tym, że ma być inna. Bo nie chciałam ani bezy z gorsetem ![]() ![]() ![]() Co do dodatków... Nie jestem pewna. Na pewno ograniczę się do czegoś na szyję, ale nie wiem jeszcze czego. Najgorszy problem mam z butami i fryzurą. Buty ciężko mi znaleźć - pomijając już fakt, że prawie nic mi się nie podoba, głównym problemem jest rozmiar mojej stopy ![]() Z moich włosów niby sporo dałoby się wyczarować, ale postanowiłam już, że zdecydowanie nie chcę ani loków, ani koków. ![]() No i makijaż. Jestem w trakcie szukania kogoś, kto się na tym zna ![]() Princesko: ![]() ![]() Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2008-12-26 o 10:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moze jakos upnij wlosy delikatnie a reszte pozostaw rozpuszczona? Ja kokow tez na pewno nie chce, ale nad lokami/falami sie zastanawiam ![]() Co do sukienki-dziekuje. Mam nadzieje, ze jutro uda mi sie wybraz na zakupy i przyjechac z bajeczna kiecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie
![]() Nie wiecie co pomaga na spierzchnięte usta? Od wczoraj mnie pieką, a wręcz bolą ![]() Chwaliłam się już w wątku prezentowym, ale zrobię to jeszcze tu: TŻ obdarował mnie wielką butlą Aliena ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Mendosito na takie "przypadki" ja zawsze używałam kremu Nivea tak dość obficie, działał kojąco na moje usta i naprawde je nawilżał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten: http://esentia.pl/Herba_Studio_Balsa...ane_p23403.htm Edytowane przez Zielona30 Czas edycji: 2008-12-26 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
lipiec na maksa!!! :)
|
![]() Nie było mnie wcale w VI serii tego wątku, ale do VII już musiałam zawitać ![]() Błogiego lenistwa życzę wszystkim ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam prośbę
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() Dopóki usta się nie wykurują lepiej nie pić gorących napojów, jeśc gorących potraw, bo tylko pogarszają stan .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-26 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja na wysuszone, popękane, spierzchnięte usta nakładam Tisane, lub Carmex ten w słoiczku. Dla mnie oba rewelacyjne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.