|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 92 cz. VII! ;d
widze wszyscy chorzy ;/;/
Zaraz ide do hospicjum (boże zastanawiam się czy przez tą chorobe dam rade tam dojść w ogóle ![]() Mamy nawet prezent dla niego : )) Kupiłysmy mu piżamę xD bo marudził ostatnio, ze mu tam ukradli dwie ;p Powiem wam, że jest to cudowne uczucie, kiedy wchodze do niego do sali i widze uśmiech na jego twarzy, słyszę 'o mooje złotka przyszły'. Gdy widze łzy wzruszenia. Naprawde nie do opisania. Ale jest mi go bardzo szkoda, nie wyobrazam sobie ze miałabym zostać tam sama na świecie, zeby rodzina miala mnie w dupie, oddali by mnie za 1300 zł miesiecznie do hospicjum i odwiedzali raz na rok. Najgorsze jest to, ze jak człowiek był dla nas ważny uświadamiamy sobie dopiero po jego śmierci- kiedy juz jest za późno ![]() Smutne, ale prawdziwe. ehh znów sie rozpisałam.
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Elo gejo!
![]() Święta się kończą powoli... ale przed nami Sylwester! ;DWymianka pochłania kupę mojego czasu
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Łukasz wrócił ;d
ale fajnie
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe Ja też często z przyjaciółką odwiedzałyśmy taką Panią,ale w domu..A jej rodzina mieszkała w tym samym domu,ale piętro wyżej i w ogóle nie odwiedzali jej,tyle co zakupy ,a takto siedziała sama w domu..Żal mi takich osób Ludzie potrafią być okrutni;/
http://www.suwaczek.pl/cache/54a3b631f2.png "Miłość rodzi się z przyjemności patrzenia na siebie, jest karmiona koniecznością widywania się, a kończy się niemożliwością rozstania!" <333 http://www.graphicguestbook.com/agusiaaakrk Narysuj mi coś ![]() |
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!apropos ludzi pozostawionych samych sobie. moja koleżanka mieszka w starszej kamienicy. dość dawno napisała na swoim photoblogu: wiesz jak to jest być samotnym? ale tak naprawde? masz dom ... jeden pokój... połączony z kuchnią o wymiarach 1x2m łazienke z korytarzem 1x2m nie dosięgasz w kuchni do żarówki... spaliła ci się i ... nie ma światła. mieszkasz na 3 piętrze. masz opuchnięte nogi nie masz nikogo mieszkasz sama i nawet nie pamiętasz już ile lat żyjesz tu gdzie żyjesz. na świecie masz tylko brata ... który mieszka w innym mieście... i ... w sumie nie obchodzisz go. jesteś chora... ledwo chodzisz jedyną rozrywką w twoim życiu jest stare przedwojenne radio i wychodzenie na zakupy co 2 dni i to dwa razy pod rząd, bo nie uniesiesz 2 siatek na raz. ze stopy zsuwa ci się rzemyczek, który bardzo cie denerwuje a ciężko ci się schylić i go poprawić. sąsiedzi... co ci po nich skoro sa a jakby nieistnieli. w kazdym bądź razie, poznałam dzisiaj taką panią i pomogłam jej z zakupami i miaała łzy w oczach a jak jej wymieniliśmy żarówke... zapytała niesamowicie błękitnymi, załzawionymi oczami: ilę płacę ?... czytając to w oku zakręciła mi się łza. nie mogę zrozumieć jak można potraktować tak starszego człowieka. tak... bez szacunku.
Edytowane przez AJaLubieSwojeOczy Czas edycji: 2008-12-26 o 17:06 |
|
|
|
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
hej ja juz po gościnie u cioci objadłam się i opiłam
apropo starszych osób to naprawdę nie chcę być stara bo się boje właśnie tej samotności i to mnie ogromnie przeraża,a najgorsze jest to że człowiek wychowuje dzieci a one później mają cię w dupie i nawet na święta cię nie zabiorą do siebie apropo <2> chłopaków to ja tez nie mam kiedyś miałam ale to dawno i krótko nawet moi rodzice ani nikt z rodziny nie wiedział że mam kogoś, moi rodzice chcą żebym miała chłopaka bo tylko siedze w domu jak nie przed telewizorem (oczywiście oglądając mecze) to przed komputerem, nawet chcieli mnie z kilkoma zapoznać ale ja nie chce bo uważam że sama sobie potrafię znaleść albo że nie potrzebuje go ale tak naprawdę to bardzo chciałabym mieć tylko że na razie chyba nie trafił się taki którego chcę ja i on mnie no ale miejmy nadzieję że za rok będziemy wszystkie się chwalić naszymi ukochanymi a tak w ogóle to moi rodzice dzisiaj stwierdzili że chcieliby mieć wnuka albo wnuczkę |
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co z tego jeśli pomóc takim osobom chce naprawdę mało osób ![]() Jak bym mogła- to pomogła bym wszystkim, ale jak wiadomo jest to nie mozliwe. nie zbawię swiata. i nikogo nie nauczę zyc. Jak przechodzę w hospicjum przez korytarz czuję się źle bo wiem, ze oprócz pana Mietka jestem tam jeszcze 20 samotnych ludzi. i piętro wyżej jeszcze 20. To tylko w moim małym mieście liczącym 25 000 ludzi. Ale doliczmy także tych którzy siedza 24h na dobe w domu, bo własnie mieszkają na 3-4 piętrze- zejście i wejście jest dla nich niczym zdobycie Himalai. ich jest znacznie wiecej. nie mają się nawet do kogo odezwać. A oni potem umierają jako nieszczęsliwi ludzie. i czemu sie tak dzieje. dzieje się tak dlatego, ze ludzie są egoistami, obchodzi ich tylko własny sukces, ale jestem pewna, ze kiedys sami bedą w takiej sytuacji i dopiero wtedy zrozumieją swój błąd. no cóż, ludzie uczą sie niestety na włąsnych błędach i tego nic nie zmieni. Ale brak szacunku mnie zaskakuje . Raz w zimie szedł dziadek o lasce. szedł. nawet nie wiem czy to mozna tak nazwać. walczył sam z sobą o każdy nastepny krok. z dachu wysokiego budynku spadła spora bryłka lodu i udezyła mu prosto w głowe. wszyscy zaczeli sie smiać- nikt nie pomyslał zeby podbiec do tego dziadka i zapytać czy nic mu sie nie stało. wtedy siedziałam w autobusie własnie chciałąm wysiaść do niego, ale włąsnie odjechał. dziadek tylko zacisnął z całej siły mięsnie twarzy, tak jakby chciał powstrzymać ból i ruszył dalej,a każdy jego krok wydawał sie jeszcze trudniejszy, od poprzednich. Tak samo jak babcia przewróciła się na chodniku. czy ktos pomyslał zeby jej pomóc. Po co? Przeciez lepiej wyśmiać. ![]() Jak to mawiał mój św. pamieci dziadek 'szkoda gadać'... Chciałabym zeby ludzie byli bardziej wrazliwi, mieli wiecej szacunku i starali sie pomagać innym.
Edytowane przez K0G0 T0 0BCH0DZI Czas edycji: 2008-12-26 o 19:24 |
|
|
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane
Mnóstwo mądrych rzeczy napisałyście, kiedy mnie tu nie było. Ja miałam chłopaka, ale kiedy to było ... W pierwszej klasie gimnazjum, czyli tego w sumie nawet związkiem nie można nazwać. Wiem, że na dzień dzisiejszy jestem gotowa ofiarować komuś swoją miłość. Tylko problem w tym, że nie mam komu. A jeśli już mi się podoba jakiś chłopak, to nie umiem z nim rozmawiać- jestem wtedy cicha, nieśmiała, boję się cokolwiek powiedzieć .. I jak tu w takiej sytuacji mogę mieć jakąś szansę na miłość? Wkurza mnie, że rodzina mi na święta życzyła "żebyś sobie w końcu znalazła chłopaka". No bez przesady, ale ja mam 16 lat, a nie 30 .Solange mnie też się czasem wydaje, że powinnam sama poszukac miłości, skoro ona mnie nie chce znaleźć . Często sobie obiecuję: teraz już będzie inaczej, będę bardziej śmiała, odważna, nie będę bała się być sobą przy kimś, kto mi się podoba. Ale jak przyjdzie co do czego, to zamykam się w sobie. Wiecie co? Wydaje mi się,że to po prostu nazywa się lęk przed odrzuceniem i odtrąceniem .. Bo chyab rzeczywiście tak jest, że się po prostu boję. I tak naprawdę to nie mam pojęcia, jak to zmienić ... Ale się rozpisałam. Dobra, chociaż mi ulżyło .Ja własnie wróciłam od rodzinki. Tyle się czeka na te święta, a one tak szybko mijają .. Ale przed nami na szczęście jeszcze sylwek i kilka dni wolnych od szkoły . Tak sobie teraz myślę, że pownnam się wziąć za lekcje .. Nie wiem jak wy, ale ja mam sporo nauki:/. Kogo to obchodzi wyobrażam sobie, jak dużą radość musisz mieć z tych wizyt w hospicjum Ja w tamtym roku byłam z wolontariatu na święta w szpitalu składać chorym życzenia i dawać kartki. Piękne były uśmiechy tych ludzi i rozmowa z nimi .. Teraz zbieraliśmy na budowę hospicjum w moim mieście i uzbieraliśmy - hospicjum powstanie
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Może się o wydać głupie i absurdalne, ale jestem przekonana że nigdy nikogo nie będę miała, bo nikt mnie po prostu nie zechce.
Ja tam się zawsze boję że palnę jakąś gafę, albo po prostu wolę słuchać. Jestem bardzo dobrym słuchaczem, rzadko się odzywam, nie chodzi nawet już o nowe znajomości, tylko że ktoś z zewnątrz widzi wszystko pozornie i ocenia, a przecież liczy się pierwsze wrażenie. Ktoś sobie może po prostu pomyśleć, że się boję go?? a tak nie jest.. eh.. życie a mnie jakoś brzuch boli (mam jakieś skurcze), a mimo wszystko nie mogę się opanować przed plackiem może z głodu lolmedia.. ja nie odczuwam takiego lęku przed odrzuceniem, w sumie to sie w ogóle nie boję związku, tylko może po prostu powinnam sama sobie kogoś poszukać, no nie wiem poflirtować, popytać,zaczepić, głupie i skomplikowane to wszystko wiem tylko tyle, że czuje się samotna Edytowane przez solange421 Czas edycji: 2008-12-26 o 19:46 |
|
|
|
#4930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W dzisiejszych czasach bycie dobrym słuchaczem to naprawdę wielka zaleta. Bo większość osób woli samemu się wygadac, nie zważając na to, co druga osoba ma do powiedzenia. To racja, pierwsze wrażenie zawsze jest najważniejsze. Mnie się wydaje, że skoro ja jestem jakaś cicha i małomówna przy chłopaku, to on sobie myśli, że jestem sztywna i nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Z tym szukaniem to chyba nie jest wcale taki głupi pomysł. Dużo dziewczyn mówi,ze miłość sama Cię znajdzie i nie trzeba jej szukać, ale to chyba trochę takie oklepane słowa.. Bo jak nie otworzysz się na ludzi, to raczej są małe szanse, że dasz się komuś poznać taką, jaką jesteś naprawdę . Nie martw się, ja też się czuję samotna, więc nie jesteś sama.
|
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzis syndrom niekochanej kobiety :/
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam
![]() ła ale macie tu madre rozmowy ![]() soryy. nie moj poziom
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mi się przypomniało ;P
Przypomniała mi sie najbardziej inteligentna niegdyś osoba naszego wątku, która się wyniosła, bo byłysmy zbyt głupie- a z głupcami w koncu sie nie dyskutuje Kto to taki ?
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
niqsia!
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
ano
buahaha xD Gratuluje wygrałaś główną nagrodę (tylko brak mi inwencji twórczej, zeby wymyślić jaką ;pXD niech Ci ją ktos inny wymyśli;D albo sama sobie wymyśl )
|
|
#4936 |
|
Wtajemniczenie
|
hahhah ;D
ale focha to ***ła ;D
|
#4937 |
|
BAN stały
|
A tak w ogóle to o co poszło, bo wtedy nie zaglądałam na Wizaż?
Chociaż tak z grubsza.
|
|
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a tak w ogóle żeby rozweselić atmosfere to może poopowiadajmy sobie nasze podchody i flirty do chłopaków może te nieśmiałe zastosują jakiś sposób na faceta a i może być śmiesznie to jest jakaś chętna żeby opowiedzieć?
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
media.. tak jest, pierwsze co przychodzi na myśl człowiekowi, to że jesteś niesmiała, nudna, sztywna lub nie chcesz z nim rozmawiać...
jutte, czym się obiawja ten syndrom u Ciebie ![]() La Canela, dosłownie poszło o prawo, ona uważała że aby np. dostać się na takie studia wystarczy wiedza itp, a znajomości się w ogóle nie liczą i nikt na to nie patrzy. kiedy któraś zaczęła, że bez znajomości się daleko nie zajdzie, wtedy ona że my to jeszcze nic nie wiemy o życiu czy coś w tym stylu, że ona to najmądrzejsza jest ![]() ale napisałam |
|
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
mam dzisiaj doła i żeby was już nie wkurzać nie będę nic więcej dzisiaj pisała i chyba w ogóle zaraz idę się myć i spać
|
|
|
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() coo niqusia sie wyniosła :P?
|
|
#4942 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Raczkowanie
|
elooooooooooooo można się dołączyć ?
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
też bym chciala dołączyc
) cześc laski . !! )
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe!
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się tu nas "mnoży"
witam nowe wychodze z zalozenia ze kazdy kogos znajdzie, trzeba miec tylko oczy szeroko otwarte i nie bac się uczucia, otworzyc sie na ludzi
|
#4947 |
|
Przyczajenie
|
To ja również witam nowe dziewczyny, choć i ja sama dopiero co tutaj dołączyłam.
|
|
|
|
#4948 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Rozeznanie
|
mmmm.... :3 łatwo powiedzieć, trudniej wykonać ^^
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doobryyy witam was chlebem i solą
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

ale przed nami Sylwester! ;D

Wkurza mnie, że rodzina mi na święta życzyła "żebyś sobie w końcu znalazła chłopaka". No bez przesady, ale ja mam 16 lat, a nie 30
Włosomaniaczka 

witam was chlebem i solą