Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-26, 21:57   #4201
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a napewno ładniej będą wyglądały, tylko skąd pod koniec października wezme żywe

banki mydlane mówisz...hmmm chyba odgapie
hmm no wsumie masz racje w pazdzierniku bedzie z ty ciezko

no banki mydlane
slicznie to wyglada teraz jak bylismy w pazdzierniku w Polsce na slubie siostry TZeta to przywiozlam ze soba 60 malych buteleczek baniek mydlanych i rozdalam gosciom pod Kosciolem Pani Mloda oczywiscie nic o tym nie wiedziala
i jak wyszli z Kosciola to polowa gosci rzucala groszowkami a polowa bankami mydlanymi slicznie to wygladalo i jakie zdjecia efektowne wyszly wszystkim gosciom bardzo sie podobalo i juz nawet zamowienia mam od paru osob zeby przywiesc na ich wesela heheheh tania rzecz a jak cieszy i rozne rodzaje buteleczek sa popatrz sama

http://weddingshop.theknot.com/weddi...avors(KnotShop)
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:06   #4202
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

no banki mydlane
slicznie to wyglada teraz jak bylismy w pazdzierniku w Polsce na slubie siostry TZeta to przywiozlam ze soba 60 malych buteleczek baniek mydlanych i rozdalam gosciom pod Kosciolem Pani Mloda oczywiscie nic o tym nie wiedziala
i jak wyszli z Kosciola to polowa gosci rzucala groszowkami a polowa bankami mydlanymi slicznie to wygladalo i jakie zdjecia efektowne wyszly wszystkim gosciom bardzo sie podobalo i juz nawet zamowienia mam od paru osob zeby przywiesc na ich wesela heheheh tania rzecz a jak cieszy i rozne rodzaje buteleczek sa popatrz sama

http://weddingshop.theknot.com/weddingwarehouse/SubCategory.aspx?scId=Wed ding%20Bubbles(KnotShop)& cId=Favors(KnotShop)
ale świetne zabciu wow moja chrzestna mieszka w Stanach a konkretnie w New Jersey więc Jej powiem, żeby mi kupiła takie buteleczki to tylko przez intrnet można kupić czy są jakieś konkretne miejsca?

jakie Ty buteleczki ludziom przywiozlaś?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:14   #4203
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ale świetne zabciu wow moja chrzestna mieszka w Stanach a konkretnie w New Jersey więc Jej powiem, żeby mi kupiła takie buteleczki to tylko przez intrnet można kupić czy są jakieś konkretne miejsca?

jakie Ty buteleczki ludziom przywiozlaś?
to widze ze chrzesna sasiadka ja mieszkam w NY
wlasnie mialam Ci pisac ze jak bys miala problem z kupieniem to moge Ci wyslac , ale widze ze nie bedziesz miala takiego problemu

nie nie w sklepach tez sa np w Wal Marcie ( ja tam kupilam ) , Party City . KMarcie , AC Moore , sa tez specjalnie sklepy z takimi rzeczami na sluby wiec jak tam wchodze to jestem w 7 niebie

ja kupilam te najzwyklejsze co sa po 3.99$ za 24 sztuki bo nie bylam pewna jak ludzie zareaguja na taka nowosc w Polsce a sobie chyba te wezme

http://weddingshop.theknot.com/weddi...notShop)&cTypF=

jak by chrzesna miala jakies problemy z kupnem to pisz
Stary 2008-12-26, 22:20   #4204
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
to widze ze chrzesna sasiadka ja mieszkam w NY
wlasnie mialam Ci pisac ze jak bys miala problem z kupieniem to moge Ci wyslac , ale widze ze nie bedziesz miala takiego problemu

nie nie w sklepach tez sa np w Wal Marcie ( ja tam kupilam ) , Party City . KMarcie , AC Moore , sa tez specjalnie sklepy z takimi rzeczami na sluby wiec jak tam wchodze to jestem w 7 niebie

ja kupilam te najzwyklejsze co sa po 3.99$ za 24 sztuki bo nie bylam pewna jak ludzie zareaguja na taka nowosc w Polsce a sobie chyba te wezme

http://weddingshop.theknot.com/weddingwarehouse/ProductPage.aspx?scId=Wed ding%20Bubbles(KnotShop)& pId=P1723(KnotShop)&cId=F avors(KnotShop)&cTypF=

jak by chrzesna miala jakies problemy z kupnem to pisz
dziekuję za dobre checi ciocia to albo mi je przywiezie albo wysle w paczce, jak będzie podawała jakąś wcześnie
też mi sie te z kokardkami spodobały, sliczne i takie pomysłowe

żabcia a co Tobie jeszcze wpadło w oko, powiem w razie czego ciocijak już ma kupować

Stary 2008-12-26, 22:24   #4205
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję za dobre checi ciocia to albo mi je przywiezie albo wysle w paczce, jak będzie podawała jakąś wcześnie
też mi sie te z kokardkami spodobały, sliczne i takie pomysłowe

żabcia a co Tobie jeszcze wpadło w oko, powiem w razie czego ciocijak już ma kupować
no te z kokardka sa slicznie
i zawsze mozesz wybrac jaki chcesz kolor np pod dekoracje sali czy cos w tym stylu

ojj kochana mi to tam wszystko pada w oko takie cudenka mozna kupic ze glowa mala heheh a ja bede miala jeszcze ksiege na wpisy dla gosci , prezenciki dla gosci , no i napewno znajdzie sie cos jeszcze

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-12-26 o 22:29
Stary 2008-12-26, 22:44   #4206
domi7ks
Zakorzenienie

Sliczne te rzeczy sa, taki słodkie mysle, że dla cioci to nie powinien byc problem z kupieniem. W mailu podam jej stronke i przy okazji napisze w jakich sklepach można zaopatrzec się

Stary 2008-12-27, 01:55   #4207
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczne te rzeczy sa, taki słodkie mysle, że dla cioci to nie powinien byc problem z kupieniem. W mailu podam jej stronke i przy okazji napisze w jakich sklepach można zaopatrzec się

no swietne sa
ciocia napewno nie bedzie miala problemow ze znalezieniem jednego z tych sklepow

ciesze sie ze spodobal ci sie moj pomysl z tymi bankami
i ze moglam jakos pomoc
Stary 2008-12-27, 08:23   #4208
kaska87
Zakorzenienie

ja tez na tej stronce co Ty żabcia mam konto fajne maja tam rzeczy

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 09:05   #4209
Daysy85
Zakorzenienie

A ja nie ma nikogo w ameryce i nie będe miała takich cudek

a tak w ogóle to cześć.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 09:22   #4210
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
no banki mydlane

http://weddingshop.theknot.com/weddi...vors(KnotShop)
ja też myślałam o bańkach mydlanych z tym, że do tej pory to tak bardziej o takim jednym jakby pistolecie do baniek ktore by jedna osoba 'generowala' ale takie wyglądają o wiele bardziej uroczo musze się nad tym zastanowić

A tak wogóle to witam po świetach jestem bardzo zadowolona bo byliśmy na obu wigiliach (choć troszke już się normalnie najadłam stresu że niezdązymy, ale było wszystko ok ) i naprawde było super, w dodatku u TŻ'ta na wigilii są całkiem inne przysmaki także jestem tak objedzona, że masakra no i z prezentów też jestem baaardzo zadowolona
Ze spraw ślubnych to zrobilismy wczoraj z TŻ'tem projekt zaproszeń, (tzn narazie tylko na kompie) dziś bedziemy drukować i tworzyć całe przynajmniej 1 bo w niedziele musimy zaprosić chrzesną TŻ'ta (nie mieszka w Polsce, a teraz akurat jest tu, więc nadarzyła się okazja, żeby zaprosić ją osobiscie, a i tak trzeba by ją zaprosić wcześniej )

aaa no i wogóle od dziś jest równo pół roku do Naszego ślubu

Edytowane przez zielony_motylek
Czas edycji: 2008-12-27 o 09:26
zielony_motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 09:46   #4211
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

no banki mydlane

http://weddingshop.theknot.com/weddingwarehouse/SubCategory.aspx?scId=Wed ding%20Bubbles(KnotShop)& cId=Favors(KnotShop)

na allegro widziałam bańki w kształcie tortu

http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=1454

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2008-12-27 o 09:49
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 09:48   #4212
kliwia
Zakorzenienie

domiks ja pod kościołem będę miała żywe płatki kwiatów nie sztuczne
Z działki bo teściowa ma piekn róże na działće

zabcia super pomysł z tymi bańskami
Na allegro sa takie:
http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=1454

jupik kurdeee no rodzice to potrafią zepsuć i odwrócić kota ogonem. Grrrr Szkoda że nie rozumieją Ciebie i nie szanują Twojego zdania. Bo to w końcu Twój ślub
Głowa do góry, może skumają i się opanują.

Nasze świeta zakręcone. jest tyle jedzenia że ja nie wiem kto to skonsumuje, a już i tak zamroziłam połowę.
Mama na 1 dzień świąt wieczorem po spacerze dostała gorączki i dreszczy, Tż mama na 2 dzień świąt wylądowała w szpitalu pod kroplówką, bo po rybach czuła się bardzo źle. W ogóle wrażliwy ma ulład pojkarmowy.
Poznali się w końcu nasi rodzice, wypili brudzia hihi i takie tam
Pokazałam rodzicom kościół w którym będziemy ślubować z zewnątrz wieczorową porą, więc był super oświetlony
sala niestety była w piątek wieczorem zamknięta, a dziś po śniadaniu pojchali do siebie więc, salę zobaczą dopiero na ślub
Tata naprawił nam zegar lekko zabytkowy - cho nie wygląda - i ładnie co pół godzinki sobie bimba dwa razy

Zajrzę może później

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-12-27 o 09:49
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 11:08   #4213
Strobiluska
Zadomowienie

no ja nie wiem, czy bańki to dobry pomysł... nie zostawiaja plam na ubraniach? na zwykłej bluzce atłasowej jak się wodą czy perfumami chlapnie to zostaje ślad, a co dopiero po bańkach.....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 11:27   #4214
martucha84
Zakorzenienie

jupik... ja nie wiem co jes z twoimi rodzicami... jakby sie to niepotoczylo pamietaj ze to bardzo cie bolalo i ze ty swoim corka czy synom tak nezrobisz... ja przyjelam walsnie taka taktyke wszytko co niepodoba mi sie w moich rodzicach czy tz zapamietuje i wiem ze tak swoim dzieciom robic niebede...
czasem sie niedziwie ze dzieci olweaja na starosc swoich rodzicow skoro za zycia ci starsi nimieli za grosz szacunku do mlodych...
ja nie wiem jakby sie moi zachowywali... jakby oni placili.. mysle ze nie az tak zle bo rodzice iwinki i olka robili jej takie jazdy ze sukienka brzydka bi nieiala ze welonu nie ma ze sala nie taka ze alko wybieraja ze swiadkow z dala bo to obcy ludzie i wogole wogole kogo ma zaprosic a kogo nie.. wiec mowilam o tym mojej mmie o ona to krytykowala ze niemona tak dzieciom robic... wie juz wiem ze ona by tak nierozbila no ale.. ludzion rone rzeczy odbijaja...
ja napisze jescze raz.. pogadaj z nia powiedz co niepasuje nawet jakbyscie sie mieli poklocic.. co cie boli ze to cie rani...moze to cos da..
bardzo mocno cie przuylam... mocno..

Scio zadzwon i powiedz ze hcesz sie upewnic czy jest tak jak chcialas.. i tyle.. a jak ci glupio to wlasnie zapytaj o wolny termin na ten dzien.. a mamie powiedz ze kupiliscie obraczki i moze cie to nieinteresuje ale ty jestes szczesliwa.. i e bedziesz z mariuszem tak czy inaczej i ijej fochy tego niezmienia.. iec niech go zaakceptuje bo to bedzie twoj maz i ojciec waszych dzieci...

ja nprawde nie wiem co sie dzieje na tym swiecie... rodzice naprawde sa czasem beznadziejni..
Stary 2008-12-27, 13:37   #4215
Daysy85
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z miasta z pierwszych oględzin Sukien Ślubnych
Byłam z mama w MS Moda w 2 salonach
Kolekcja na 2009 jest pięknaaaaa i mam teraz problem bo podoba mi się dużo sukien ale w sumie w szczególności to 2 ... nic nie przymierzałam i zdjęć w MS nie można robić.
ale chyba na przełomie styczeń luty już zabiorę się do tego na poważnie z przymierzaniem

Wpadłam na chwilkę uciekam zjeść zagrzać się i trochę na TV
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 13:43   #4216
domi7ks
Zakorzenienie

A ja wczoraj w nocy spadłam u Tz ze schodów, uderzyłam się w głowe i ubiłam łokieć, mysleliśmy, że złamałam rękę

Ja po Nowym Roku tez ide ogladac sukienki

Stary 2008-12-27, 13:44   #4217
kasiaher
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Powiedzcie mi jedna rzecz bo moja teściowa to mnie tak wkurzyła w święta że myślałam że jej oczy wydrapie. popierwsze chce zaprosic na wesele swoją swatową tzn. mojego TŻ brata tesciową, oczywiście powiedziałam obsolutnie to nie jest dla mnie żadna rodzina ona teraz wszystkich najmniej ważnych osób zapraszac bo nie ona płaci za sale tylko moi rodzice. Po za tym powiedziała że mam dać wódkę orkiestrze na weselu żeby dobrze grali OK jedna tak nie wiecej a ona powiedziała że im bedzie dawć to powiedziałam jej że klucze od pokoju gdzie będzie stała wódka będzie miał tylko mój ojciec i on bedzie o tym decydował. W końcu jak jej powiedziałam że ma również tak samo jak moja mam pare rzeczy przypilnować to powiedziała że ona to idzie na wesele do syna a nie pilnować kucharek czy kelnerek. W końcu powiedziała że jak ma tak być to ona może wcale nie przyjść a ja jej " proszę bardzo..."
Do tego powiedziała że przyjdzie na wesele z facetem którego w życiu nie widzieliśmy na oczy. Więc TŻ najechał na nią że obcego faceta na jego wesele nie bedzie zapraszać.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 13:48   #4218
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh...laseczki masakra... nie wiem co sie dzieje.... wszystko bylo oki, ale ostatnio coraz czesciej mam mysli, ze nie wiem czy ja chce tego slubu.... nie wiem moze to przez ten stres ciagły... ale K. zaczyna mnie wkurzac... momentami naprawde mam go dosc... choc wiem, ze bardzo go kocham.... Ale ostatnio zrobil sie taki jakis... siedzialby tylko w domu, nawet na glupi spacer nie moge go wyciagnac, juz nie mowiac o jakims disco czy cos.... a ja juz zaczynam sie dusic w domu.... ile miesiecy mozna wracac z pracy, jesc obiad i ogladac tv.... weekedny to samo.... zreszta nie zdazy do mnie wejsc a juz pilota łapie.... czasem ja nawet nie mam ochoty siadac kolo niego, bo wydaje mi sie ze on tylko przyjezdza tv ogladac a nie tak naprawde spotkac sie ze mna.... Boze... ja juz nie wiem... siedze i rycze....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 13:54   #4219
domi7ks
Zakorzenienie

widze, że same problemy mamy mi na poniedziałek trzeba 500 zł na orkiestre zaliczke. Wiadomo, że mój Tz zapłaci orkiestre bo to jego działka, ale jak powiedziałam w domu, żeby mi dali kase to ich głowy rozbolały teraz Tz nie ma kasy, więc jaki problem, zebym ja zapłaciła 500 zł, tym bardziej, że wydatki, które sami sobie bedziemy płacic z Tz to nasze pieniadze
Moj ojciec sie wku***il czego ja mam niby zaliczke wplacic, wiec sie z nim poklocilam i powiedzialam, że w ogole kasy nei wezme w takim razie od noch jak stwarzaja takie prblemy. Dodam, że u nas rodzice maja zaplacic przede wszytskim sale, reszte rzeczy z Tz sami zaplacimy sobie. Poza tym u mojego Tz rodzice tak pieniedzy nie maja u mnie mozna powiedzieć, że maja i w innych normalnych rodzinach normlani rodzice to pewnie cale wesele zafundowaliby swojemu dziecku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 13:56   #4220
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh...laseczki masakra... nie wiem co sie dzieje.... wszystko bylo oki, ale ostatnio coraz czesciej mam mysli, ze nie wiem czy ja chce tego slubu.... nie wiem moze to przez ten stres ciagły... ale K. zaczyna mnie wkurzac... momentami naprawde mam go dosc... choc wiem, ze bardzo go kocham.... Ale ostatnio zrobil sie taki jakis... siedzialby tylko w domu, nawet na glupi spacer nie moge go wyciagnac, juz nie mowiac o jakims disco czy cos.... a ja juz zaczynam sie dusic w domu.... ile miesiecy mozna wracac z pracy, jesc obiad i ogladac tv.... weekedny to samo.... zreszta nie zdazy do mnie wejsc a juz pilota łapie.... czasem ja nawet nie mam ochoty siadac kolo niego, bo wydaje mi sie ze on tylko przyjezdza tv ogladac a nie tak naprawde spotkac sie ze mna.... Boze... ja juz nie wiem... siedze i rycze....

tez tak mialam powiedziałam to TZ i nic on nic takiego nie zauważa w końcu sama zaczełam wymyslac a to wypad do sklepu po pracy a to dzwoniłam do znajomych zeby wpadli do nas nawet jak nie miał ochoty poprostu dzwoniłam i nic mu nie mówiłam , czasmi mówiałam że tak mnie brzuch z głodu boli a nie mam siły nic gotować to szybko pakujemy się do samochodu albo na pizzę albo do jakiejś knajpki. Dzisiaj np. mam ochotę iść do kina a potem może jakieś piwko ze znajomymi. Zaraz biore telefon i dzwonię on nawet o tym nie wiem. Dowie się dopiero jak przyjdzie i ktoś z znajomych do niego zadzwoni i zapyta na którą godzine sie umawiamy.
Stary 2008-12-27, 13:58   #4221
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z miasta z pierwszych oględzin Sukien Ślubnych
Byłam z mama w MS Moda w 2 salonach
Kolekcja na 2009 jest pięknaaaaa i mam teraz problem bo podoba mi się dużo sukien ale w sumie w szczególności to 2 ... nic nie przymierzałam i zdjęć w MS nie można robić.
ale chyba na przełomie styczeń luty już zabiorę się do tego na poważnie z przymierzaniem

Wpadłam na chwilkę uciekam zjeść zagrzać się i trochę na TV
Daysy a drogie sa sukienki? tak orientacyjnie...

Cytat:
A ja wczoraj w nocy spadłam u Tz ze schodów, uderzyłam się w głowe i ubiłam łokieć, mysleliśmy, że złamałam rękę

Ja po Nowym Roku tez ide ogladac sukienki
ale mam nadzieje ze juz wszystko oki..

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Powiedzcie mi jedna rzecz bo moja teściowa to mnie tak wkurzyła w święta że myślałam że jej oczy wydrapie. popierwsze chce zaprosic na wesele swoją swatową tzn. mojego TŻ brata tesciową, oczywiście powiedziałam obsolutnie to nie jest dla mnie żadna rodzina ona teraz wszystkich najmniej ważnych osób zapraszac bo nie ona płaci za sale tylko moi rodzice. Po za tym powiedziała że mam dać wódkę orkiestrze na weselu żeby dobrze grali OK jedna tak nie wiecej a ona powiedziała że im bedzie dawć to powiedziałam jej że klucze od pokoju gdzie będzie stała wódka będzie miał tylko mój ojciec i on bedzie o tym decydował. W końcu jak jej powiedziałam że ma również tak samo jak moja mam pare rzeczy przypilnować to powiedziała że ona to idzie na wesele do syna a nie pilnować kucharek czy kelnerek. W końcu powiedziała że jak ma tak być to ona może wcale nie przyjść a ja jej " proszę bardzo..."
Do tego powiedziała że przyjdzie na wesele z facetem którego w życiu nie widzieliśmy na oczy. Więc TŻ najechał na nią że obcego faceta na jego wesele nie bedzie zapraszać.
oj.. niezły przypal.. ja tez nie zapraszam swatów od tz rodziców bo niby po co... ani żadna rodzina ani znajomi... bezsensu.. dobrze zrobiłaś ze się postawiłaś... nie daj się... a co do wódki dla orkiestry ja im nie daje.. są w końcu w pracy.. ja w pracy pic nie mogę.. zresztą nikt nie może, a co to za orkiestra która gra dobrze dopiero jak się spije... mój organizator powiedział że on tego pilnuje żeby właśnie orkiestra nie piła.. rozumie jak ktoś przyjdzie do nich z kieliszkiem ale nie żeby flaszka stała bo potem jak się spija to dłuższe przerwy robią gorzej grają itd...
Stary 2008-12-27, 13:58   #4222
basia100
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Jak nie chce, to niech nie przychodzi. W końcu od tego są rodzice młodych, żeby się zaangażować we wszystkie sprawy związane z weselem, wesele jest dla gości. Nie daj się zjeść tesciowej. Moja też pewnie będzie miała problem ze wszystkim, a że za duzo wydajemy na wesele, albo że idę w białej sukni ślubnej TYLKO do cywilnego. Ale my sami płacimy za wszystko, więc nie pozwolę się nikomu za mocno wtrącać, ani mojej mamie, ani Tżta. Możesz też dla świętego spokoju przytakiwac i robić swoje, ale to nie zawsze skutkuje...
Najważniejsze, ze masz Tżta po swojej stronie, gorzej by było jakby stał po stronie mamusi.

basia100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 14:00   #4223
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:

tez tak mialam powiedziałam to TZ i nic on nic takiego nie zauważa w końcu sama zaczełam wymyslac a to wypad do sklepu po pracy a to dzwoniłam do znajomych zeby wpadli do nas nawet jak nie miał ochoty poprostu dzwoniłam i nic mu nie mówiłam , czasmi mówiałam że tak mnie brzuch z głodu boli a nie mam siły nic gotować to szybko pakujemy się do samochodu albo na pizzę albo do jakiejś knajpki. Dzisiaj np. mam ochotę iść do kina a potem może jakieś piwko ze znajomymi. Zaraz biore telefon i dzwonię on nawet o tym nie wiem. Dowie się dopiero jak przyjdzie i ktoś z znajomych do niego zadzwoni i zapyta na którą godzine sie umawiamy.
heh...chyba i ja zaczne tak robic... nie pytac a informowac, ze wychodzimy.... kurcze no, rozumiem zebysmy mieli po 40-50 lat.... nie dziwilabym sie, ze nie chcialoby nam sie wychodzic, ale majac 22 lata to w sumie najlepsze lata i trzeba korzystac poki dzieci nie ma, poki mozna gdzies wyjsc.... heh....

Stary 2008-12-27, 14:05   #4224
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
heh...chyba i ja zaczne tak robic... nie pytac a informowac, ze wychodzimy.... kurcze no, rozumiem zebysmy mieli po 40-50 lat.... nie dziwilabym sie, ze nie chcialoby nam sie wychodzic, ale majac 22 lata to w sumie najlepsze lata i trzeba korzystac poki dzieci nie ma, poki mozna gdzies wyjsc.... heh....
dobrze ci kasiaher doradzila.. nie daj sie sama cos organizuj bo po slubie byscie zgnili w domu.. mlodzi jestescie trzeba gdzies czasem wyjsc spotkac sie zeby nie zdziwaczec.. kup bilety do kina umow was ze znajomymi bo dzwonili i sie chcieli spotkac

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2008-12-27 o 14:08
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 14:08   #4225
basia100
Raczkowanie

Cytat:
Albo po prostu z Nim pogadaj...

Stary 2008-12-27, 14:11   #4226
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
widze, że same problemy mamy mi na poniedziałek trzeba 500 zł na orkiestre zaliczke. Wiadomo, że mój Tz zapłaci orkiestre bo to jego działka, ale jak powiedziałam w domu, żeby mi dali kase to ich głowy rozbolały teraz Tz nie ma kasy, więc jaki problem, zebym ja zapłaciła 500 zł, tym bardziej, że wydatki, które sami sobie bedziemy płacic z Tz to nasze pieniadze
Moj ojciec sie wku***il czego ja mam niby zaliczke wplacic, wiec sie z nim poklocilam i powiedzialam, że w ogole kasy nei wezme w takim razie od noch jak stwarzaja takie prblemy. Dodam, że u nas rodzice maja zaplacic przede wszytskim sale, reszte rzeczy z Tz sami zaplacimy sobie. Poza tym u mojego Tz rodzice tak pieniedzy nie maja u mnie mozna powiedzieć, że maja i w innych normalnych rodzinach normlani rodzice to pewnie cale wesele zafundowaliby swojemu dziecku
ale porostu ty chcesz pożyczyć 500 zl przecież im oddacie.. wiec nie rozumiem czemu robią problem.. to tak jakbym nie wiem na ciuchy chciała pożyczyć.. a od mamy nie weźmiesz? skoro taka "świruje"?
Cytat:
Napisane przez basia100 Pokaż wiadomość
ano dokladnie...
Stary 2008-12-27, 14:12   #4227
kasiaher
Wtajemniczenie

TŻ coraz częsciej daje mi do zrozumienia że bardzo ważne jest dla niego moje zdanie i że skoro ja takl mówie to muszę miec racje czasami mi tylko podpowiada że on jednak by zrobił to tak albo inaczej i jego pomysły tez są świetne ale teściowej NIE i nic mi się nie podoba co mówi. Np. mam miec diadem jej pierwszej synowej bo ona jej kupiła go a ja powiedziałam że mi sie to wogóle nie podoba i tego mieć nie będę, druga sprawa suknia że powinnam mieć jakieś bolerko najlepiej zakrywające wszystko to jej powiedziała że mam dwa welony jeden bardzo długi i drugi podejrzewam bedzie mi przykrywał ramiona, druga sprawa że mam miec rękawiczki bo jej sie to bardzo podoba i kapelusz do kościoła więc jej powiedziałam że nie ma problemu jeśli mi za to zapłaci bo ja nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na głupoty, w końcu zrezygnowała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 14:16   #4228
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez basia100 Pokaż wiadomość
tylko, ze jak jest juz rozmowa to ciagle slysze, bo jestem zmeczony, bo rano do pracy trzeba, a w weekend to on by sie wyspac chciał, wiec jak nie urok to ***
ja tez pracuje, mam szkole ale chetnie bym tez gdzies wyszla...jak kiedys, kiedy jeszcze przeszkoda nie byla praca...szkola....

hehe do kina juz sie dwa razy wybieralismy...az film skonczyli wyswietlac
nic, 1 stycznia wchodzi madagaskar 2 kupuje bilety i nie ma zmiłuj, jak znow powie, ze nie to miarka sie przebierze i zobaczy wtedy co znaczy mnie wkurzyc

Stary 2008-12-27, 14:20   #4229
basia100
Raczkowanie

Cytat:
tylko, ze jak jest juz rozmowa to ciagle slysze, bo jestem zmeczony, bo rano do pracy trzeba, a w weekend to on by sie wyspac chciał, wiec jak nie urok to ***
ja tez pracuje, mam szkole ale chetnie bym tez gdzies wyszla...jak kiedys, kiedy jeszcze przeszkoda nie byla praca...szkola....

hehe do kina juz sie dwa razy wybieralismy...az film skonczyli wyswietlac
nic, 1 stycznia wchodzi madagaskar 2 kupuje bilety i nie ma zmiłuj, jak znow powie, ze nie to miarka sie przebierze i zobaczy wtedy co znaczy mnie wkurzyc
MóJ Tż, jak chcę z Nim "poważnie" gadać, to mówi, że chyba mam okres
Też mało wychodzimy, ale wiesz, my mamy dziecko. Faktycznie chyba musisz Go zmusić, bo jesteście za młodzi żeby siedzieć przed telewizorem.

Stary 2008-12-27, 14:22   #4230
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ale porostu ty chcesz pożyczyć 500 zl przecież im oddacie.. wiec nie rozumiem czemu robią problem.. to tak jakbym nie wiem na ciuchy chciała pożyczyć.. a od mamy nie weźmiesz? skoro taka "świruje"?

ano dokladnie...

Problem u mnie jest w tym, że my z Tż mamy załozone dwa konta (on swoje i ja swoje) i tam mamy po kilkanaście tyś wpłacone. Tylko, że to jest lokata na 18 miesiecy. Dodatkowo jak sprzedawalam funty to 2 tyś zostało mi tak "na czysto" wiec, żeby nie kusiło mnie, żeby to wytracic dałam mojej mamie, żeby wpłaciła mi na swoją książeczke. I ostatnio jak wplacalismy zaliczke za sale to tato dał mi 1 tyś zł. Teraz poprosiłam go, zeby mi tyko dał na orkistre te 500 zł, to mi mówił, że to ma Tż zapłacic. a my nasze konta roziwązemy na wiosne, bo teraz nie ma sensu. Uwierz mi, że dal nich te 500 zl to naprawde nie jest porblem ale robia problem i sa chytrzy;/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości