![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Dziewczyny, mam problem z komputerem
![]() Załączyłam kompa i na pulpicie pojawiła mi się kwadradtowa ramka, w lewnym górnym rogu z napisem "Microsoft", a pod spodem na środku "Aicericl!". W środku ramki jest tekst, dosyć obszernych rozmiarów, w całości napisany po rosyjsku. Na dole pisze: "Ireldr ae draec" po czym jest dwukropek i wypisane na czerwono cyferki: "3649 c 5537" i pod spodem jeszcze jeden rząd: "Nirraulicl ae ind draec": "81623 1354" i pod tymi dwoma linijkami jest pusta, pozioma rubryczka obok której pisze: "Rencacdiarnu" i chyba trzeba coś tam wpisać. Miałam podobną sytuację jakieś dwa tygodnie temu, wtedy na pulipcie nie było nic, poza ową ramką, wówczas do tej poziomej rubryczki wpisałam odruchowo podane powyżej cyferki (chyba 86123) i zniknęła. Teraz na pulpicie normalnie mam foldery, ale nie widać dolnego paska zadań (nie ma w lewym, dolnym rogu na monitorze np. kwadracika z napisem "start" itd.). Ramka jest biała, tekst w środku jest napisany czarną czcionką, a napis "Microsoft" jest napisany na biało i znajduje się na pasku, wypełnionym błękitnym kolorem. Martwię się, co to może być ??? ![]() ![]() Czy ktoś może mi pomóc ? ![]() EDIT: Dodam jeszcze tylko, że jak teraz próbuję wpisać w wspomniną wcześniej poziomą rubryczkę jakiekolwiek cyferki, to pojawia się komunikat: "Ilaldiue eia!".
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2008-12-27 o 10:44 Powód: Dorzuciałam kilka dorbiazgów. |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że spełnione też będą
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||||||
BAN stały
|
Ano już nie śpię
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Nie chce zniknąć
![]() ![]()
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
to zależy jak się owo łapanie zakończyło...
![]() Tak jak Ci się podoba ![]() ![]() Zablokować i olać. Współczuję takiej adoratorki. No chyba,że to kumpel od zapasów był... Takiego komunikatu nigdy nie widziałam... A jaką masz wersję Windowsa? Może spróbuj Złosia spytać?
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-27 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Myszko spróbuj na chama że tak powiem zresetować komputer, niech się włączy. Jak nadal będzie się pojawiać zobacz w menadzerze urządzeń czy owo okienko to jakiś program uruchomiony. Jest wogóle jakaś nazwa u góry na pasku aktywności? |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziękuję wszystkim za miłe powitanie
![]() Pochwalę się że dzisiaj bardzo miło zaczęłam dzień ![]() to lubię ![]()
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Myślisz, że zapasy mu się nie podobały? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Napisałam PW do Złosia. W menadżerze zadań Windowsa zobaczyłam, że owa ramka jest uruchomiona jako jakaś aplikacja Google, wyglądało to tak jakby był uruchomiona strona internetowa, więc normalnie zrobiłam "zakończ proces" i ramka zniknęła, ale dolny pasek zadań na monitorze się nie pojawił. Może to jakiś wirus ? Od dawna zauważyłam też, że mam problem z wyszukiwarką Google - wpisuję jakieś hasło, a w zamian na samej górze pojawiają się jakieś literki, różne (np.fgx), które są oddzielone długą kreską i dopiero pod spodem widnieją wyniki wyszukiwania... Czasem jak usiłuję kilknąć na coś, to zmiast przekerowania na jakąś stronę internetową, otwiera mi się nowe okno z jakimś dziwnym adresem i w rezultacie wygląda to tak jakby otwierała się jakaś nowa strona, jednak nie otwiera się nic...
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Myszko może to jakiś reklamiarz jest, jakiej używasz przeglądarki internetowej? spróbuj przeszukać kompa programem antywirusowym, ew. odinstaluj i zainstaluj na nowo przeglądarkę. Zobacz czy w "Dodaj usuń programy" nie widnieje żadna zainstalowana aplikacja Google searh bądź coś w tym stylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresetowałam kompa, włączyłam ponownie i ta wstrętna ramka znowu jest ![]() Sprawdziła w menadżerze zadań i w uruchomionych aplikacjach pisze: "Windows Activation"... Już się pogubiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
Sab śniłaś mi się dzisiaj, że chciałaś ode mnie czarne kolczyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o przeglądarkę Internet Explorer, Mozilla, Opera?
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Nosek Ci się o oczy obił?
![]() Myszko, nie wygląda to najlepiej. Dałam mężowi do poczytania i stawia na wirusa (one czasem blokują ten "start", żeby nie można było wejść w ustawienia ani nic już pozmieniać). Mieliśmy kiedyś podobnie działający wirus ![]() U nas dziś błogie lenistwo ![]() Święta były u nas, nawet coś ugotowałam a rodzinka (rodzice i dziadkowie) to zjadła. Jestem dumna i blada ![]() Bardzo było miło w tym roku, wszyscy w dobrych humorach, nawet dziadek nieźle się czuł i z nami posiedział dość długo, dzieciaki nas odwiedziły, kuzynka z mężem... Bardzo się z tych Świąt cieszę ![]()
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Agnysko bo ta rodzinna atmosfera jest najpiękniejsza
![]() Ja podczas obiadu u dziadków TŻeta zostałam nazwana przez nich "wnuczką" bo w końcu tyle w rodzinie jestem... i tak mi miło się zrobiło... moi dziadkowie nie żyją już spory czas... miłe tak usłyszeć te słowo "wnuczka"... |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Explorer.
Operę też mam zainstalowaną, ale ostatnio z niej nie korzystałam. Cytat:
![]() Złosiu też stawia na wirusa. Początkowo myślałam, że to może faktycznie jakiś komunikat od Microsoft, ale potem stwierdziałam, że skoro pisze po rosyjsku to może być jakiś sprytny wirus. Tylko jaki i jak się go pozbyć ?
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Myszko program antywirusowy (np. avast), potem odlącz internet, przeskanuj komputer, usuń wirusy które znalazł, i wtedy jeszcze raz przeskanuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się nie da usunąć / wyleczyć trzeba by było pewnie przeinstalować system - żeby Ci dysku szlag nie trafił. ( Format "C" ) |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnimi czasy skanuję komputer każdego dnia i ciągle wykrywa mi jakieś wirusy, raz 8 inym razem 4, to znów 6, a przecież nie szperam w internecie nałogowo, nie wchodzę na niewiadomo jakie strony. Sprawdzam pocztę, aukcje na allegro i wizaz, a wirusów ciągle przybywa ![]() Cytat:
Tylko jak zainstaluję nowego Windowsa, skasuje mi się to wszystko co mam na kompie tzn. wszystkie programy (dysk "C") i cała zawartość dysku "D" ?
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2008-12-27 o 13:03 Powód: Odniesienie się do postu Fav. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Myszko bo masz wirusy które się odradzają w miejscu z którego je usunięto poprzez pliki tymczasowe internet explorer. Radze zmienic przeglądarkę na Mozille np. jest uniwersalna, wykasować pliki tymczasowe internetu - to ważne, odłączyć internet, wyczyścić kompa antywirusem, zrestartować jeszcze raz przeskanować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Wesołego po Świętach
![]() dawno mnie tu nie było, dawno też nie zaglądałam na perfumy, w końcu tyle maturalnych obowiązków ![]() ale jedno muszę powiedzieć... Sabbathko, muszę przyznać, że czasami czytając Twoje wypowiedzi, trochę mną 'trzepie', taka ot różnica poglądów, Twoje preferencje zapachowe są także całkiem odmienne niż moje... Ale cholera, jak ja lubię Cię czytać!! Przeglądając Twój blog, te opisy przenoszą mnie w sytuacje, które przedstawiasz i sprawiają, że mam ochotę posiadać kilka kropel tych cudów... mimo, że głos w środku mówi: przecież to całkiem nie Twoja bajka! Sabbathko, naprawdę, chylę czoło i podziwiam, i w ogóle gratuluję daru tak pięknego składania słów !! ![]() ahh, musiałam wyznać Ci me uczucia ![]() ![]() ![]()
16.07 - 37 11.11 - 41 Edytowane przez rozwydrzona Czas edycji: 2008-12-27 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy gdzie instalujesz programy w kompie. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
Mamie też oddałabym najulubieńszy zapach. I nie płakałabym za jdnym psiekiem. Moje koleżanki we 3 są w stanie wypsikac 5-10 ml na jedną 'sesję'. Nie żartuję. A i jedna potrafi sprawic widoczny ubytek, porywając dekolt psiknięciem obok psiknięcia. To przy takich flaszkę przyciskam do piersi i nie chcę puscic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nawet jak wgram nowy system Windows, uprzednio robiąc formatowanie dysku "C", to nie skasuje mi się zawartość dysku "D" ? Programy zawsze można zainstalować na nowo, ale ciężko byłoby mi przeboleć stratę zawartości "D". Jeszcze nigdy nie formatowałam żadnego z dysków i nie wgrywałam sama systemu operacyjnego, wstyd się przyznać... ![]() Cytat:
![]() W razie czego niezwłocznie pisz co znalazłaś ![]()
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2008-12-27 o 13:26 Powód: Odniesienie się do postu Ivanny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie formatujesz C a dysk D zostaje nieruszony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, to czeka mnie sporo pracy.
A jak zrobię format "C" to muszę wgrać nowego Windows ? Pewnie tak, bo ten, który mam obecnie skasuje mi się w wyniku formatowania...
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
tak, musisz wtedy zainstalować nowego, ja bym proponowała najpierw powalczyć za pomocą antywirusa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.