|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po
ehhh te¿ tak mia³am
ale to przez g³upotê czyst± nabawi³am siê problemów z w³osami. Do drugiej gimnazjum mia³am grube piêkne w³osy prawie do ty³ka, ale nienawidzi³am ich z ca³ego czasu bo wszyscy mnie ci±gle macali, a ja nie lubiê byæ obmacywana. Najgorszy by³ dzieñ wszystkich ¶wiêtych, gdy spotykalam siê ze swoj± rodzink± na cmentarzu i wszystkie ciotunie dopada³y siê jak hieny do mojego warkocza. Wiêc w drugiej gimnazjum pod wp³ywem impulsu obciê³am je tak do ramion równo. Mia³am dalej grube gêste piêkne i zdrowe w³osy ale ciotunie siê ode mnie w koñcu odczepi³y i tak lekko mi bylo na g³owie wiêc by³am przeszczê¶liwa Dodam, ¿e ¿adnej od¿ywki moje w³osy nie widzia³y, no mo¿e raz na rok, dwa co¶ tam siê im skap³o, ale w ogóle mnie to nawet nie interesowa³o ¿eby co¶ im po³o¿yæ. No i najwiêkszy b³ad ¿yciowy-druga liceum. Zamarzy³y mi siê loczki :/ Zrobi³am trwa³±. Jedna nie wysz³a, w³osy z ty³u siê zakrêcily, z przodu proste wiêc po kilku dniach poprawi³am znowu i druga trwa³a <idiotka>. Wlosy odrasta³y mi dwa lata zanim pozby³am siê przesuszonych i rozja¶nionych suchych w³osów. :/ <idiotka> A trwa³± i tak siê nie nacieszy³am bo szybko mi siê rozprostowa³a i jak nie da³am pianki to w sumie jej nie by³o, bo mam ciê¿kie i grube w³osy. Echhh.:/ Jaka ja glupia. Ale za b³êdy m³odo¶ci trzeba p³aciæ.Teraz ju¿ na pewno nigdy nie zrobiê moim w³osom ¿adnego farbowania, pasemek czy innych g³upot, i wam dziewczyny je¶li co¶ tak durnego do g³owy przychodzi to ogarnijcie siê póki czas! Moze jak bêdê stara to sobie bêdê farbowaæ by ukryæ siwiznê, ale to siê chyba nie zapowiada szybko, bo moja babcia ma 80 lat i niewiele siwych w³osów, mama ponad 50 i ¿adnego! W³osów nie farbuje, i ma przepiêkne, krótkie, takie za ucho, ale okaz zdrowia. W sumie zarazi³a siê ode mnie moim w³osomaniactwem i podbiera mi maseczki i pyta co jaka daje w³osom.
Edytowane przez ananonda191 Czas edycji: 2008-12-27 o 17:42 |
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Nie prostuj ich!!!! Ale powiem Ci, ¿e jak kiedy¶ bym siê mia³a obci±æ to bardzo podoba mi siê fryzurka jak± masz na 3 i 4 zdjêciu
)
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Mi te¿
Dziewczyny, a ja jestem jako¶, nie wiem... dbam o te w³osy bo dbam, ale bez wiêkszego entuzjazmu. Mam wra¿enie, ¿e zamiast coraz lepiej to jest coraz gorzej, na dodatek krzywo mnie babka obciê³a i z prawej strony mam prze¶wit na dole w³osów, bo mi wiêcej w³osów wyciê³a. Targaj± siê, s± po prostu w kiepskim stanie :/ Tak +/- 12 cm od g³owy s± w dobrym stanie, bo tyle mi przez ok. 5 miesiêcy uros³y w³osy od dekoloryzacji, ale i tak mam na nich farbê, normalnego odrostu swojego mam jakie¶ 2 cm. Nie wiem, czy nie lepiej ¶ci±æ je tak do brody i wtedy zapuszczaæ albo po prostu zostaæ ju¿ przy tej d³ugo¶ci do brody. Nie wiem, jestem kompletnie zrezygnowana. Wy macie takie piêkne w³osy, a ja jak sobie nie nawinê na wa³ki i nie u³o¿ê jako¶ to wygl±dam jak kretynka pokopana przez pr±d
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
oj justyna, co Ty za bzdury opowiadasz
Pozapuszczaj w³oski trochê jeszcze i jak bêd± d³u¿sze wtedy podetnij te porozdwajane koñcówki, wtedy bêdziesz sobie mog³a pozwoliæ obci±æ wiêcej. A na razie b±d¼ twarda i zapuszczaj i nie poddawaj siê tak ³atwo!! I z dala od fryzjera!
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
no ale w³asnie one nie s± juz takie pofalowane tylko jest takie ... nie do¶æ ¿e siano to poskrêcane. wtedy to sie 'falowa³y' bo to by³y wakacje i robi³am na szczotke a teraz nie moge rano myc wlosów i suszyc na szczotke bo na rano do szkoly i bym musiala strasznie wczesnie wstawac. ;( pozatym suszarka tez niszczy wlosy
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, coraz mniej sensu w tym widzê... mo¿e na razie jeszcze wytrzymam, ale nie wiem, czy nie lepiej zapuszczaæ od w miarê normalnych, zdrowych w³osów, a nie popalonego siana.Cytat:
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
no ale nawet je¶li to i tak nie mam jak suszyc suszark± bo rano nie mam czasu zeby moczyc i suszyc. ;p
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
To musisz porz±dnie zabezpieczac w³osy przed prostownic±. A ty Justynka wklej moze zdjecie w³osów my cos doradzimy ale ze zdjeciem
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
tylko ¿e w³a¶nie ja nie wiem czym ja mogê zabezpieczaæ bo nie znam ¿adnych dobrych kosmetyków termoochronnych ktore moge u¿yc na suche w³osy.
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Jedwab,ochroni ci koñcówki. Poczytaj tutaj na forum, wpisz w wyszukiwarkê
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Cytat:
prosze link to KWC z kosmetykami do prostowania raz ! ![]() ![]() ![]() Justyna_dt, ale masz ¶liczny kolorek !!! to naturalny???
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2008-12-27 o 20:23 |
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem jezeli chcesz zapuszczac, to podstawowa zasada: ODSTAW PROSTOWNICE. to naprawde nie jest takie trudne, a same korzysci z tego wynikaja.
i zadne termoochronne kosmetyki- chocby byly nie wiem jak drogie i skuteczne, to nie ochronia w pelni przed zniszczeniami^
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
viki1988 - ten kolor to moja zmora
nie jest naturalny, choæ naturalny mam bardzo podobny. Ten to efekt dwukrotnej dekoloryzacji w sierpniu i chyba 4-5 razy nak³adanych farb. Ostatnio robi³am kolor gdzie¶ w listopadzie, wiêc to jest sprane i w sumie tylko ten kolor jest w miarê (!) normalny, bo przez niego w³a¶nie w³osy s± w takim a nie innym stanie.dontknow - do kogo to by³o?
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna_dt, masz naprawdê ³adne w³osy, co ty od nich chcesz
I wcale Ciê nie pocieszam. Hmm moze rzeczywiscie troszkê je zetnij . Np tak, bardzo podoba mi sie tam fryzura. I id¼ do innego fryzjera.
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia, one na zdjêciach zawsze lepiej wygl±daj±
Gdybym mia³a teraz ¶cinaæ, to raczej do brody i na równo, ewentualnie z ty³u odrobinkê (!!!) krócej, ale nie cieniowaæ, bo to najwiêkszy mój koszmar, to cieniowanie.A kiedy¶ by³o tak (jaki¶ rok temu i do kwietnia) (za³±czniki) pardon za Photoshopa na niektórych ale wtedy mia³am maniê bawienia siê programami graficznymi
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
£adnie £adnie przeniesmy sie do dyskusji na walkê o zdrowych i pieknych zeby tu nie robic ba³aganu okej?
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 642
|
[quote=justyna_dt;10230143]Magdzia, co Ty, nie bêdê wklejaæ zdjêæ, wstydu sobie tylko narobiê :/ wklejê z wczoraj jedno takie, na którym stanu wlosów niewiele widaæ, ale fryzurê jako tak±. ¯eby taka by³a to: wa³ki na prawie suche w³osy, minuta suszark±, potem przy g³owie musia³am trochê prostownic±, bo za bardzo odstawa³y, porcja kryszta³ków Alfaparfu, wcze¶niej Seboradin w spray'u. W³osów po naturalnym wyschniêciu nie wklejê tu chyba nigdy, bo to nawet nie wygl±da, gdyby mi grub± kasê zap³acili, to bym siê tak nawet w swojej dziurze nie pokaza³a.
No i przeklejam foty sprzed kilku tygodni. D³ugo¶æ podobna, ale szyja mi normalnie teraz z ty³u prze¶wituje, zw³aszcza z prawej strony, tak mi fryzjerka obciê³a A foty przeklejone s± z wyprostowanymi w³osami i takie zniszczone, heh...A mnie sie wydaje ¿e ³adne s±, chyba masz jakii¶ kryzys
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
No mam, mam, tylko od razu zaznaczam jeszcze, ¿e te ciemne to by³y dawniej
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 357
|
Justyna_dt, Ja sie tez dolacze i powiem ze naprawde Twoje wlosy wygladaja ladnie i nie wierze ze to tylko tak na zdjeciu wyszlo
i fryzurka tez calkiem fajna
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêki dziewczyny
kochane jeste¶cie, ale naprawdê, na zdjêciu inaczej. Zaraz bêdê mywaæ maseczkê z w³osów i zostawiê je same do wyschniêcia, to jak siê prze³amiê, to wrzucê Wam tu zdjêcie tego... czego¶
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czegos tylko Twoich w³osków o które intensywnie dbasz:P
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
do Nikaa9922- sory, nie zaznaczylam, moj blad
wrzucaj koniecznie! xd
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Hej. Mo¿e mnie znienawidzicie i zlinczujecie. Ale zastanawiam siê co jest takiego trudnego w zapuszczaniu w³osów ? Czyta³am niektóre posty, w których dziewczyny opisywa³y, ¿e nie mog± zapu¶ciæ w³osów, ¿e to niemo¿liwe bo nie mog± siê zmobilizowaæ
Przyznam siê, ¿e nie czaje tego. Przecie¿ w³osy sobie rosn± Wystarczy nie chodziæ do fryzjera i nie ¶cinaæ ich to UROSN¡ nie treaktujcie tego jako z³o¶liwo¶æ ale nie rozumiem dlaczego do tego potrzebna jest taka mobilizacja. Nie chce ¶cinaæ w³osów, to nie ¶cinam wyt³umczcie mi, je¶li za tym kryj± siê jakie¶ g³êbsze sprawy, bo nie czaje Pzdr
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
Zapyta³am, czego u¿ywa do pielêgnacji czupryny. A ona na to, ¿e szamponu Bo po od¿ywce robi± jej siê str±ki W dodatku ten jej szampon to Herbal Essences (chyba jeden z nielicznych, który zawiera SLS - nie SLES, ale w³a¶nie SLS) I w³osy ma piêkne, g³adkie, b³yszcz±ce. W kolorze jasnego, w 100% naturalnego blondu. Cudo.Zastanawiam siê teraz, czy nie rzuciæ tych wszystkich od¿ywek w cholerê
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 357
|
Cytat:
![]() i czasami ciezko jest sie opanowac jak ma sie jakas chec zmiany i pojscia do fryzjera bo np wlosy sie nie ukladaja jak chcemy
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 546
|
Cytat:
mam dok³adnie ten sam problem ![]()
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 301
|
Cytat:
Jak siê marzy o d³ugich w³osach to czekanie kilku lat jest katorg±. Ja czekam od dwóch lat, wk³adam w nie wiele wysi³ku i pieniêdzy i to nie daje zbytnich rezultatów. Mo¿e siê to wydaæ pró¿ne ale to przyt³acza, tak jak niektórych przyt³acza wieloletnie, usilne staranie zrzucenia wagi. Niby wystarczy nie je¶æ. No niby.. |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym jak siê zapuszcza z krótkich w³osów, to odrastaj±ce w³osy nie uk³adaj± siê w ¿adn± fryzurê - tu za krótkie, to za d³ugie, ani zwi±zaæ, ani upi±c, ani nic. To te¿ jest stresuj±ce...
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

ale to przez g³upotê czyst± nabawi³am siê problemów z w³osami. Do drugiej gimnazjum mia³am grube piêkne w³osy prawie do ty³ka, ale nienawidzi³am ich z ca³ego czasu bo wszyscy mnie ci±gle macali, a ja nie lubiê byæ obmacywana. Najgorszy by³ dzieñ wszystkich ¶wiêtych, gdy spotykalam siê ze swoj± rodzink± na cmentarzu i wszystkie ciotunie dopada³y siê jak hieny do mojego warkocza. Wiêc w drugiej gimnazjum pod wp³ywem impulsu obciê³am je tak do ramion równo. Mia³am dalej grube gêste piêkne i zdrowe w³osy ale ciotunie siê ode mnie w koñcu odczepi³y i tak lekko mi bylo na g³owie wiêc by³am przeszczê¶liwa
Dodam, ¿e ¿adnej od¿ywki moje w³osy nie widzia³y, no mo¿e raz na rok, dwa co¶ tam siê im skap³o, ale w ogóle mnie to nawet nie interesowa³o ¿eby co¶ im po³o¿yæ. No i najwiêkszy b³ad ¿yciowy-druga liceum.
Moze jak bêdê stara to sobie bêdê farbowaæ by ukryæ siwiznê, ale to siê chyba nie zapowiada szybko, bo moja babcia ma 80 lat i niewiele siwych w³osów, mama ponad 50 i ¿adnego! W³osów nie farbuje, i ma przepiêkne, krótkie, takie za ucho, ale okaz zdrowia. W sumie zarazi³a siê ode mnie moim w³osomaniactwem i podbiera mi maseczki i pyta co jaka daje w³osom.

21.06.2014r.

nie jest naturalny, choæ naturalny mam bardzo podobny. Ten to efekt dwukrotnej dekoloryzacji w sierpniu i chyba 4-5 razy nak³adanych farb. Ostatnio robi³am kolor gdzie¶ w listopadzie, wiêc to jest sprane

kochane jeste¶cie, ale naprawdê, na zdjêciu inaczej. Zaraz bêdê mywaæ maseczkê z w³osów i zostawiê je same do wyschniêcia, to jak siê prze³amiê, to wrzucê Wam tu zdjêcie tego... czego¶
Przyznam siê, ¿e nie czaje tego.