|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
wiecie co...zastanawiam się, choć może pytanie banalne..czy owulacja następuje tego dnia kiedy bolą nas jajniki czy może ból jajników tylko ją zwiastuje (np. że będzie dnia następnego..) i jaką temperaturę wg schematów powinna mieć kobieta która zaszła w ciążę?
#812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie piję i jeszcze nigdy się nie tłumaczyłam dlaczego. Cytat:
Temp. wyższą niż wcześniej. Na początku ciąży ciałko żółte produkuje dużo progesteronu, a on podnosi temp. Powinna być więc wyższa niż przez zapłodnieniem. Chociaż trochę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś na innym wątku na poczekalni wyczytałam że jeżeli temp. w pochwie rano jest ponad 37 stopni to warto zrobić test. ale ja jeszcze nie robię!! jednego jestem za to pewna. Bolą mnie sutki i to tak że dotknąć ich nie mogę ![]()
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biust owszem, zależny jest od stężenia progesteronu, ale boli też gdy nie doszło do zapłodnienia, bo stężenie tego hormonu jest w drugiej połowie wyższe i bez spotkania z plemnikiem. Życzę Ci mocno, ale tymi objawami niestety nie ma co się sugerować. Ja się ostatnio zasugerowałam i potem załapałam big doła. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-27 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wypożyczę książkę z biblioteki ulubionego pisarza , i będę czytać dla zabicia czasu? ![]() Ale i tak dziękuję za wszelkie informacje i życzę : tobie i sobie samych pozytywnych testów.
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
Po jakim czasie wystepuja objawy ciazy?
Mozna sie wczesniej zorientowac? tzn przed zrobieniem testu? Edit: to chyba raczej nie mozliwe ![]() Za dwa tyg dam znac czy cos sie zasialo ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2008-12-27 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książka to dobry pomysł. ![]() Pewnych i oczywistych objawów przed 5-6 tygodniem nie ma. Niestety. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
SweetJelly - widze ze jestes bardzo podemocjonowana
![]() ![]() A co do tego picia alkoholu, hmm. Slyszalam wiele opinii, ze na poczatku nie ma to wplywu na dziecko. Bo fasolka jeszcze nie jest zagniezdzona, a nawet jesli jest to nie korzysta ze skladnikow pokarmowych matki tylko czerpie ze srodka (z cialka zoltego(?), nie mam pojecia skadstam...). Moze mnie ktos poprawic, jesli sie myle. Nie chce nikogo oczywiscie namawiac do picia. Zwlaszcza jesli podejrzewacie ciaze. |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle że istnieje teoria mówiąca o tym, że np. alkohol zaburza produkcję nasienia i wytworzone pod wpływem alkoholu plemniki mogą mieć małe kuku. Podobnie alkohol ma mieć wpływ na dojrzewający pęcherzyk. I na spotkanie ich obu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
ja najchetniej powiedzialabym wszystkim na swiecie ze wreszcie (po roku czekania) sie staramy (chociaz juz i tak wszyscy wiedza....) a z tym alkoholem to lepiej chyba uwazac.... ja przynajmniej bede
![]()
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z urodzin przyjaciółki i padam
![]() ![]() ![]() ![]()
#822 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do alkoholu - jak oznajmiłam w święta, że dziękuję, nie piję to u wszystkich wzbudziło to zainteresowanie. Jeśli zwykle pijesz jakiś drink czy wino i "nagle" odmawiasz to niestety wzbudza to zainteresowanie i pytania o powód. Jeśli nie pijesz- nie ma takiego problemu. Ja powiedziałam, że nie piję, bo nie mogę. a o staraniach i tak w sumie wiedzą. Irytuje mnie wyśmiewanie z przesadnej dbałości, każdy ma prawo prowadzić taki tryb życia, jaki chce. Natomiast to też chyba nie ma reguły z alkoholem, wiele par przytula się po jakiejś imprezce i nie ma kłopotów z ciążą. W swoim otoczeniu nie słyszałam o chorym dziecku z powodu poczęcia go pod wpływem alkoholu. Jedyne co wypiłam to pół lampki wina, staram się nie sfiksować z powodu staranek i jakoś na luzie do tego podchodzić. Gin też nic nie wspominał o jakiś zakazach.
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Rozeznanie
|
My też planujemy się postarać - juz drugi cykl jestem bez pigułek, za kilka dni zacznę łykać folik a starania ruszą w marcu
![]() Pozdrawiam wszystkie planujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
no widze ze dziewczyny spia
![]() ![]()
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Witam po świętach, ale niestety klikam do was z pracy...
![]() Ja na szczęście się nie obżarłam ![]() ![]() ![]() Co do testów ciążowych - one wykrywają 7 dniową ciążę, ale od momentu zagnieżdzenia, a nie od momentu przytulanek ![]() ![]()
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tej pory mam zdęcia ![]() Przez te święta straciłam rachubę co dzisiaj za dzień, też tak macie? ![]()
![]() |
#827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciałko nie pęka ot tak sobie, jeśli pęka to jest problem, bo zapłodniona komórka nie ma się czym karmić i umiera, a zagnieżdżona się nie rozwija i mamy martwą ciążę, którą czasem trzeba usunąć podczas zabiegu, gdy sama nie zejdzie. Ciałko nie ma prawa pękać ani po, ani w ostatniej fazie owu. Jeśli pęka mamy patologię, taką jak torbiel. To nie jest norma. A ból z pękającego ciałka żółtego to nie jest po prostu ból w podbrzuszu, to bardzo silne objawy otrzewnowe z wylewającej się krwi, pęczniejący brzuch, ostry ból, czasem niemożność wykonania ruchu, nacisk na pęcherz. Taki ból może trwać kilka dni i bardzo powoli ustępuje. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zadomowienie
|
Przepraszam zapomnialam
![]() Tzn tak czy siak testowac mozna po dwoch tygodniach, a przez te 2 tyg chyba osiwieje ![]() Ide zabic TZ-ta... Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2008-12-28 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej zmień TŻ'ta na takiego, który tak ważne rzeczy z Tobą uzgadnia. ![]() Z drugiej strony istnieją prezerwatywy, trzeba się było nie godzić na seks bez zabezpieczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
kosmitka
|
Kropko to ja chyba miałam na myśli pękający pęcherzyk
http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3l_owulacyjny ![]()
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, to zmienia postać rzeczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Mam czuja, że jestem w ciąży
![]() ale test zrobię w planowany termin @ nie ma to tamto
#835 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Twoich objawów to równie dobrze mogły się pojawić po odstawieniu tabsów, ja przynajmniej tak miałam. Oczywiście trzymam kciuki żeby jednak były to ojawy ciążowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W sumie jak to już drugi cykl to w następnym możecie się starać. Cytat:
![]() Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2008-12-28 o 13:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#837 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione zdanie daje mi nadzieję -dziękuję ![]() Postaram się zrelakować, w szczególności że przyjeżdza mąż dziś popołudniu i ma 1 dzień wolnego ![]() Choć podejżewam że moje przypuszczenia o ciąży są złudne a szanse znikowe to i tak nie będę piła na sylwestra. Bedę kulturalnie piła sok, Może pozwole sobie kieliszek szampana o północy. Cytat:
![]() miałam już w swoim życiu ze 3 różne testy i na każdym było napisane ,że wykrywa 6 dniową ciążę. Czyli około 9 dni po przytulankach. Dlatego w przyszłą niedzielę zrobię test! (będzie to 24 dzień cyklu) i albo wyjdzie albo nie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmierzyłam temperaturę po obudzeniu i było 36,9 nawet potem 2 raz zmierzyłam dla pewności ale wciąż było 36,9 ![]() i od razu przyszła mi do głowy myśl "nie będzie dzidzi" ... Choć jak już 1 z Was mówiła to o niczym nie świadczy bo nie mierzyłam temp. przez cały cykl. Więc wciąż maluteńka nadzieja we mnie tkwi, choć ja już wiele razy łudziłam się że jestem w ciązy a potem test pokazywał "a aa ![]() ![]() ....................... Wiecie co Baby? Jeżeli teraz przez przypadek nie zaszłam w ciążę, to od następnego cyklu na powaznie biorę się za "powiększanie rodziny" ![]() ![]() Ze zwiększoną ilością staranek... I mierzeniem temp. codziennie ,zaraz po otworzeniu ocząt ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
e no pewnie, nie ma co dać się zwariować...
Ja jak co miesiąc kupywałam testy i tylko wyszukiwałam objawy to @ przychodziła i z ciąży nici. A jak w jednym miesiącu powiedziałam, że czekam na @, testu nie kupuję i wszystkie objawy mam głęboko w poważaniu to @ nie przylazła i była ciąża. Oczywiście nie powtarzajcie moich przypadków, że 2 razy się nie udało ![]()
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
ja na poczatku nie wierzylam ze sie moze udac a im blizej okresu tym bardziej wierze ze nie przyjdzie..... no ale to nasz pierwszy miesiac staran wiec jeszcze taka nadzieja.... no zobaczymy... bedziemy sprawdzac ok 6.01.2009....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.