![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Do doby mozna spokojnie sie spoznic, u ciebie to chyba troche wiecej,ale jak to tylko na okres,to przynajmniej nie musisz sie bac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
że co?! co to za głupoty? spóźnić się możemy maks. 12 godzin
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Przyczajenie
|
hej, mysle, ze moje obawy jak zwykle przesadzone, ale bede bardzo wdzieczna jesli ktos odpowie marudzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Rozeznanie
|
na wizazu jest forum o guzkach w piersiach i tam pojawiaja sie opinie ze one rosna po anty- wiecie cos na ten temat? u gina bede za miesiac- najwczesniejszy termin w nfz. a guzek to moj nowy grudniowy nabytek przedokresowy podobno z tego co wyczytalam i moze sie rozjedzie a moze trzeba bedzie usunac chirurgicznie;/ i wlasnie nie wiem czy brac naty czy nie bo meisiac caly to duzo czasu.. macie jakies takie zmiany po antyZ? slyszalyscie/wiecei cos na ten temat?
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw. może ten antybiotyk nawet nie działa na tabletki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Kurczę, no dziewczyny, tak się cieszyłam, że nie będę mieć okresu na Sylwestra, bo dostałam w zeszłą niedzielę i wtedy też wzięłam moją pierwszą pigułkę, a dzisiaj nadal mam okres i wcale się nie zapowiada, że minie do środy... A tak się cieszyłam, bo z TŻ mamy załatwiony mały domek na dwa dni i będziemy tam zupełnie sami... Ehh...
![]() A tak ogólnie to po tygodniu brania zauważyłam, ze pojawiło mi się kilka przebarwień na twarzy, ale nie wiem czy wiązać to z Yasminellkami czy winą tego jest nowy krem... Zacznę używać innego kremu i jeśli coś się zmieni to znaczy, ze to nie wina pigułek...
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może kup sobie jutro w aptece Hemorigen? tabletki ziołowe, które zmniejszają krwawienie moze cos pomoga ![]()
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
Widzę, że brak okresu w Sylwestra to nie tylko moje zmartwienie. Mi tez by wypadł w ten dzień wiec łączę dwa opakowania.
Jestem już po drugiej tabletce z tego 2go opakowania i na razie spokój, bo przestraszyłam się po wypowiedzi truskawkowawiosna. Będę w strachu przez cały miesiąc czy mnie nagle nie dopadną takie dolegliwości ![]() Mogę się jedynie pocieszać tym ze po 6 miesiącach Yasminellki ciągle mi służą. Cera bez syfów, waga stoi w miejscu, piersi o rozmiar większe aaa z humorkami radę sobie ![]() ![]()
#1150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też bralam Hemorigen i faktycznie zmniejszał krwawienie. ale bralam tez jednoczesnie rutinacea i Cyclo 3 Fort(producent zaleca je wlasnie przy plamieniach spowodowanych niskodawkowymi tabletkami hormonalnymi) Cytat:
![]() ![]() łykaj rutinacea(najbogatsza skladowo z preparatow z rutozydem) na uszczelnienie naczyn, unikaj nadmiaru kawy i alkoholu, dlugich goracych kapieli samo krwawienie problemem nie jest, zle samopouczucie i bol brzucha moze niestety zepsuc wszystko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
Ja mam w lewej piersi guzka, nic poważnego - jakieś tam normatypowe komórki nabłonkowe. Ale lekarze, którzy wykonywali mi usg i biopsje powiedzieli ze może się po tabletkach zwiększać albo wręcz całkowicie się wchłonąć.
Coś w tych korelacjach tabletki-guzki musi być skoro lekarze takie rzeczy mówią. Moja gin po obejrzeniu wyników z biopsji powiedziała, że bez obaw mogę tabsy brać. Cała ta historia miała miejsce na samym początku brania i jak dotąd nic się nie powiększa ani nie zmiesza. Żadnych guzków mi nie przybyło przez te pół roku od zrobienia badań.
Edytowane przez ChokoGirl Czas edycji: 2008-12-28 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pani ćma: nie mam, jak sie dzwoni zarejestrowac do przychodni to tez zadko odbieraja, do gina z nfz numeru nie ma(znaczy jest ale dostaja zaciazone do tzw naglych wypadkow ![]()
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
w dodatkach lokalnych do gazet (wyborcza na 100%, na wybrzeżu - dziennik bałtycki) znajdują się strony z nr telefonów do aptek, lekarzy, weterynarzy, etc. pełniących dużury 24h.
dawno nie przeglądałam, ale gdy musiałam jechać z psem na szycie, na bank był wówczas nawet tzw. ostry dużur ginekologiczny.
#1156 |
Zakorzenienie
|
a ja znowu zapodam Wam porcje takich moich zaobserwowan przy stosowaniu Yasminelle
![]() Otoz, okolo tydzien przed przerwą miedzy opakowaniami pobolewa mnie brzuch tak jak tuż przed okresem. Dziwe, tak jakby cos tam jednak sie dzialo ![]() wlasnie czasem przez to zastanawiam sie, czy gdybym polaczyla opakowania to nic by to nie dalo, bo moje myslenie tak mi mowi, ze okres dostane tak czy siak :P wlasnie przez ten "przedokresowy" bol brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie będzie ale ja czekałam tydzień na wyniki. Daj znać co wyszło z tych badań. trzymaj się cieplutko ![]()
![]() |
#1158 |
Przyczajenie
|
eh no niestety u mnie apetyt sie bardzo poiwekszyl. Na początku bardzo bolała mnie głowa i nie mogłam zasnąc. No i przez ten rok brania tabletek bardzo przytyłam i urusł mi biust. I mam takie pytanie- czy tabletki wpłynęły jakoś na wasze libido?? ;/ bo moje jakos spadło i nie wiem dlaczego- moze to tabletki;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
libido? ponad przeciętną
![]() ![]() ale wiadomo to sprawa indywidualna, a skoro Tobie spadło to bardzo możliwe ze od tabletek. Zresztą na ulotce pisze w skutkach ubocznych o takiej ewentualności. Może czas pomyśleć o zmianie na inne ![]()
#1160 |
Przyczajenie
|
tak, tez myslalam o zmianie tabletek, ale szczerze mowiac sie po prostu boje, ze znowu przytyje;/ po tych masakrycznie wzrosla mi waga i nie chcialabym zeby sie to powtorzylo. Zreszta czy jasminelle nie sa najlepsze? najmniejsza dawka hormonow itp...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
nie ma tabletek najlepszych, bo gdyby tak było to każda z nas brałaby te same. Dla jednych taka mała dawka hormonów jest odpowiednia a dla innych kobiet nie i źle się czują. Któraś z dziewczyn pisała niedawno ze zmieniła na tabsy o wiekszej ilosci hormonow i czuje sie po nich o niebo lepiej.
Trzeba powtórzyć to po raz setny: sprawa indywidualna. Pogadaj ze swoim ginem co on na to. Może poradzi Tobie zmianę na coś innego.
#1162 |
Raczkowanie
|
"może kup sobie jutro w aptece Hemorigen?
tabletki ziołowe, które zmniejszają krwawienie moze cos pomoże ![]() Dziękuję za radę =) " eh no niestety u mnie apetyt sie bardzo poiwekszyl. Na początku bardzo bolała mnie głowa i nie mogłam zasnąc. No i przez ten rok brania tabletek bardzo przytyłam i urusł mi biust. I mam takie pytanie- czy tabletki wpłynęły jakoś na wasze libido?? ;/ bo moje jakos spadło i nie wiem dlaczego- moze to tabletki;/ " Ja po tygodniu brania zauważyłam kilka przebarwień na twarzy, ale jak już napisałam wyżej, być może jest to spowodowane nowym kremem. Czuje też większy apetyt, ale walczę z tym, przynajmniej się staram ![]() ![]()
#1163 |
Rozeznanie
|
Zazdroszcze Wam tego libido
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
dobra rozmawialam z ginem- kolezanki bo ona chodzi prywatnie i ma numer^^
mam poczekac z wzieciem tabsow jeden cykl, obserwowac czy rosnie, cos sie zmienia itd i odlozyc na bok druciane staniki(od nacisku cos sie moglo zrobic ![]() i nie narzekajcie na tycie bo niektorzy by chcieli utyc:Pnp ja^^
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Czewczyny pomozcie
![]() Wlasnie dzisiaj skonczylam ostatnie opakowanie Yasminelle i chce je odstawic z powodu silnych bolow głowy, podwojnego widzenia - fatalnie sie po nich czuje. Moje pytanie dotyczy tego, czy bez obawy , ze nie zajde w ciaze moge je odstawic. dzisiaj kochalam sie z chlopakiem, jutro zaczyna mi sie tydzien "krwawienia". Czy jak po tym tygodniu nie zaczne nowego opakowania, to nie musze sie obawiac ciazy?? ![]() ![]()
![]() |
#1166 |
Przyczajenie
|
kwiatuszek5
Jesli dobrze rozumiem, to boisz sie, ze ewentualna ciaza moglaby wyniknac z dzisiejszego wspolzycia? Jesli wzielas wszystkie tabletki z opakowania, to jestes chroniona przec caly najblizszy tydzien i nie ma takiej mozliwosci, zeby plemniki przetrwaly w Tobie dluzej. Spokojnie mozesz odstawic jesli zle sie po nich czujesz |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem to po sobie, też się bałam, że może będę źle się czuła itp itd ale zaryzykowałam i nie żałuję.. zastanów się naprawdę to że mają najmniejszą dawkę hormonów nie oznacza, że są dla Ciebie najlepsze- każdy organizm jest inny i każdy ma własne wymagania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.