Scent Bar VII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-28, 17:56   #301
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
No kawa to naprawdę świetny sposób na oczyszczanie...a woda to nie łaska?
Woda też, chociaż nie lubię Poza tym zielona herbata i wspomniana kawa, która świetnie hamuje głód
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 19:17   #302
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Ufff, odkryłam, że nowy Scent Bar się pojawił i nawet przeczytałam całość (już się zmartwiłam jak to możliwe, że od 23.12 nikt nic nie napisał w SB )

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Teraz już nie mam ochoty pic OI- smakuje jak szampon familijny, o ile dobrze kojarze ten smak sprzed lat...
Perfumy, balsamy, mazidła... Z reguły mają okropny smak. (Swego czasu miałam przykazanie od TŻ, żeby się w strategicznych miejscach nie perfumować i nie balsamować na noc, chyba, że nie chcę, żeby mnie całował )

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
ja miałam okazję smakować czekoladę do ciała . A tfu . To świństwo jest dopiero.
Ale ten zapach ...
Którą?

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Ja zamierzałam wybrać się do Focusa, ale odstraszył mnie napis przy wjeździe na parking: "Brak wolnych miejsc". Na pięciopoziomowym parkingu.. Aż strach pomyśleć ile tam ludzi się kotłowało.
Pojadę może w poniedziałek po pracy.
Ja pojechałam do Krakowskiej, naiwnie wierząc, że zaraz po Świętach to tam pusto będzie... (pojechaliśmy wymienić prezent - jeansy TŻ, bo stwierdził, że jednak ciut przyciasne mu kupiłam). Szczęka mi opadła jak zobaczyłam korek do parkingu, a potem full na parkingu - miejsce znaleźliśmy fuksem na zasadzie, że ktoś wyjeżdżał. Masakra... Miałam sobie poszukać jeszcze swetra, ale odechciało mi się.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Wczoraj zahaczyłem o Disco z dwójką kumpli i stwierdzam, że się chyba zestarzałem i hałas mnie drażni Ponadto stanie w przejściu z drinkiem w ręku, gdzie co minutę przeciska się jakieś 300 osób, nie jest moim ulubionym zajęciem
Ano... Ja doszłam do takiego wniosku 2 lata temu, jak zdarzało mi się chadzać na imprezy z wolontariuszami z Fundacji, w której wtedy pracowałam. Godzina 2, a mnie się oczy zamykały (inna sprawa, że pracę zaczynałam o 8, więc 6:20 byłam na nogach, ale gdzie te czasy, gdy balowałam do 6, a na 7 szłam na uczelnię...). A total hałas, przez który trudno nawet nie rozmawiać, ale w ogóle się porozumieć... Za stara jestem

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Mam pytanie do ogółu: gdy czasem perfumujecie się przy świadkach np w toalecie, czy w domu, gdy ktoś Was odwiedza i ten ktoś pyta: 'czy mogę sie popsikac?' to macie ochotę zabic go wzrokiem, swoją flaszeczkę przycisnąc do piersi i nie puścic ani psika? Jestem pod tym względem taka paskudna, że czasem zdarza mi się nawet niegrzeczna odpowiedź typu: 'skoro musisz..'(tutaj prosząca osoba była nielubiana przeze mnie). Jeśli kogoś lubię i nie chcę urazic to popsikac się daje, a poźniej mu żałuję.
Siostrze, Przyjaciółkom, Wizażankom nie żałuję. Jak kogoś rzeczywiście nie lubię, potrafię odmówić, ale też w domu perfumy leżą w szafce, więc ich nie widać, a rzadko mi się zdarza przy kimś perfumować. W poprzedniej pracy miałam koleżankę, która podbierała wszystko, co stało na stolikach - to chyba była jedyna sytuacja, w której wprost powiedziałam, że nie mam ochoty, żeby ruszała moją kosmetyczkę, a szczególnie perfumy.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Dziś wtrząchnęłam całą 300 gramową czekoladę Lindt z cynamonem i kardamonem. Kurczę, szkoda, że kupiłam dwie, bo jutro pożrę drugą.
No patrzcie, wszyscy znają, a ja nie wiedziałam o jej istnieniu... (ale to pewnie dlatego, że alejkę czekoladową w Tesco omijam szerokim łukiem). We wtorek idę na poszukiwania

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Poszukuje czegoś mrocznego i dymnego...drzewnego...tak ie palone drewno.
Burning Leaves?

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie - na której ręce nosi się obrączkę ślubną?
Na prawej małżeńską, na lewej wdowią.
Może tą prezentową na inny palec (nie serdeczny) wkładaj?

Cytat:
W Polsce przyjęło się, że na prawej, na Zachodzie zaś najczęściej na lewej (obrączka na prawej ręce świadczyć ma o wdowieństwie).
Si, w archiwalnych Scent Barach chyba tkwi moja opowieść o Francuzie, co mnie w podróży poślubnej usiłował zaciągnąć na randkę, przekonany, że ja już wdową jestem

A na dole część moich prezentów (kolczyki prawie takie same, ale z innymi biglami, dzieło Irki , a Charnos jest bordowy, ze złotymi zdobieniami, ale nie ma go już w sklepie w tej wersji, a nie mam chwilowo możliwości zrobić zdjęcia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klejnot_nilu.jpg (16,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ballet-delight-peach-bra.jpg (35,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg charnos2_bra.jpg (29,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-12-28, 19:17   #303
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Czy wiecie może, czy produkty Ziaja Pro i Ziaja Med są dostępne np. w Rossmannie, Superpharmie, ewentualnie aptekach?

Annmarie - problem w tym, że ta obrączka jest mała i wchodzi tylko na palce serdeczne, próbowałam na ostatnie ale tam z kolei za duża

Pytanie - lepiej robić za wdowę czy mężatkę?

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-12-28 o 19:21
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 19:44   #304
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy wiecie może, czy produkty Ziaja Pro i Ziaja Med są dostępne np. w Rossmannie, Superpharmie, ewentualnie aptekach?

Annmarie - problem w tym, że ta obrączka jest mała i wchodzi tylko na palce serdeczne, próbowałam na ostatnie ale tam z kolei za duża
Pro widziałam w aptekach na pewno i w Supepharmie też, Med są chyba tylko w aptekach. I obie serie są dostępne w necie

A co do obrączki - a nie da się jej poszerzyć trochę? (ew. zwężyć )
Stary 2008-12-28, 19:58   #305
edytapa68
Zakorzenienie

[quote=annmarie;10244558]Ufff, odkryłam, że nowy Scent Bar się pojawił i nawet przeczytałam całość (już się zmartwiłam jak to możliwe, że od 23.12 nikt nic nie napisał w SB )
odp.
Tez tak miałam. Dopiero po trzech dniach odkryłam,ze jest nowy watek. I dobrze,bo juz mnie brało nerwowe podniecenie:confused : i czułam,ze oszaleje
cytat.
Perfumy, balsamy, mazidła... Z reguły mają okropny smak. (Swego czasu miałam przykazanie od TŻ, żeby się w strategicznych miejscach nie perfumować i nie balsamować na noc, chyba, że nie chcę, żeby mnie całował )

odp.
Dlatego nie uzywam tych wynalazków(kiedy je posmakowałam). Mojej skórze, na szczęście, wystarczy żel pod prysznic np. Dove, i PERFUMY....

cytat.
Ano... Ja doszłam do takiego wniosku 2 lata temu, jak zdarzało mi się chadzać na imprezy z wolontariuszami z Fundacji, w której wtedy pracowałam. Godzina 2, a mnie się oczy zamykały (inna sprawa, że pracę zaczynałam o 8, więc 6:20 byłam na nogach, ale gdzie te czasy, gdy balowałam do 6, a na 7 szłam na uczelnię...). A total hałas, przez który trudno nawet nie rozmawiać, ale w ogóle się porozumieć... Za stara jestem
odp.
Też tak mam siostro! Kiedyś tez mogłam szaleć do rana a potem do roboty!
cytat.
Siostrze, Przyjaciółkom, Wizażankom nie żałuję. Jak kogoś rzeczywiście nie lubię, potrafię odmówić, ale też w domu perfumy leżą w szafce, więc ich nie widać, a rzadko mi się zdarza przy kimś perfumować. W poprzedniej pracy miałam koleżankę, która podbierała wszystko, co stało na stolikach - to chyba była jedyna sytuacja, w której wprost powiedziałam, że nie mam ochoty, żeby ruszała moją kosmetyczkę, a szczególnie perfumy.
odp.
Moje skarby sa zamknięte w szafce, i jak kogos naprawde lubię, sama pokazuje, i razem testujemy
cytat.
No patrzcie, wszyscy znają, a ja nie wiedziałam o jej istnieniu... (ale to pewnie dlatego, że alejkę czekoladową w Tesco omijam szerokim łukiem). We wtorek idę na poszukiwania
odp.
Radzę, zastanów się za nim ruszysz tą alejką...
cytat.
Burning Leaves?
odp.
A cóz to takiego?

Cytat:
Bardzo lubie produkty Ziaji.

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2008-12-28 o 20:06
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:00   #306
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Dziękuję za odpowiedź W necie widziałam, ale wybieram się do Wrocławia i może uda mi się gdzieś wskoczyć do drogerii właśnie

Co do obrączki pomyślę - mam kilka pierścionków do naprawienia, zwężenia - najwyżej zaniosę hurtem. Ogólnie, to i tak nie noszę jej na codzień, a noszenie na palcu serdecznym mi nie przeszkadza. Najwyżej będę miała spokój z niechcianym podrywem

W tym roku miałam jakiś niefart do biżuterii - zgubiłam złotą bransoletkę, oczko w pierścionku, jeden kolczyk - wypadł mi z ucha, zorientowałam się w domu. Nie żebym płakała, jaką to cenną rzecz zgubiłam, ale zwyczajnie tę biżuterię lubiłam i podobała mi się. A tu jakiś ciąg...

Aniu - te kolczyki są przepiękne! Jak Bozię kocham, jak tylko będę przy finansach, w końcu chyba uśmiechę się do Irki

Edyto - też lubię Ziaję. Nie wszystko, ale mam swoje ulubione produkty - żele 2 w 1 do mycia twarzy, balsam do ciała z olejkiem z bawełny (niebieski), toniki, serię Calma HLC.

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2008-12-28 o 20:07
Stary 2008-12-28, 20:03   #307
edytapa68
Zakorzenienie

Cytuje, a i tak mi nie wychodzi!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-28, 20:06   #308
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

może zamianka Szafranka na Addicta
Jesli kiedyś będę chciała popełnić samobójstwo za pomocą waniliowej kluchy z pewnością dam Ci znać.

Cytat:
a jeszcze jedno-stwierdziłyście kiedyś interakcje perfum i piguł anty@ ?
Niestety, nigdy nie zaryzykowałam takiej ingerencji w swój organizm, więc nie powiem...

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Jak się zdecydujesz to zgłaszam się jako pierwsza chętna do adopcji...
Mojego zostało mi niecałe 20 ml i syndrom chomika mnie atakuje... Zaczyna mi być szkoda go używać
Dam znać. Najchętniej bym wymieniła na coś dymnego... oże powinnam na straganik wrzucić?
Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Hehe już to widze Sabb w otoczeniu chmury Addicta

Cytat:
No czemu nie
Bo chcę żyć?
Cytat:
Za wdowę. Zawsze to towar do wzięcia, a mężatka pod strażą...

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Burning Leaves?

A cóz to takiego?
KLIK

Pierwszą połowę tekstu mażesz olać, jest nie na temat trochę.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:11   #309
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Sabbath - no właśnie - mogę manipulować - raz mały złoty krążek ochroni mnie przed niechcianym podrywem, raz będzie kusił ( młoda, żywotna wdowa - jak Scarlett O'Hara )

Taka mała rzecz, a tyle możliwości.... aż dwie

Frank Zappa

Stary 2008-12-28, 20:27   #310
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś mi się zdaje, że zaczynasz dobrze (jest [ quote=nick;numer postu], ale wykasowujesz po zakończonym cytacie [ /quote] i dlatego cytat nie wychodzi (po nawiasie nie ma spacji, ale nie wiem, czy wtedy pokazałaby się reszta).

Madzik, one są nie tylko piękne, ale jakimś cudem diablo wygodne. Bałam się trochę, bo w sumie ten kryształ jest dość ciężki, a ja w prawym uchu mam totalnie krzywo przebite i nieraz po jednym dniu noszenia ostro czuję to ucho, więc myślałam, że tu będzie gorzej. Tymczasem po 12 h noszenia było super - nie wiem czy to te bigle, czy dobre wyważenie, czy coś jeszcze innego, ale kolczyki polecam

Edytowane przez annmarie
Czas edycji: 2008-12-28 o 20:30
annmarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:33   #311
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość

Którą?
... a taka robioną u masarzystki

Cytat:
bo każdy cytat musi sie zaczynać od np. [napisquote=nick;numer] lub [samym quote] i kończyć [/quote]

oczywiście bez tych słów napisanych na szaro - dodałam je, bo bez nich cytat wychodził

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-12-28 o 20:36
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:50   #312
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Dam znać. Najchętniej bym wymieniła na coś dymnego... oże powinnam na straganik wrzucić?
Dymnego... Aj, a ja na wylocie mam tylko OI
Ale może straganik to niegłupi pomysł
Stary 2008-12-28, 20:54   #313
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:

bo każdy cytat musi sie zaczynać od np. [napisquote=nick;numer] lub [samym quote] i kończyć
[/quote]
Sory, ale jestem chyba debilką komputerową,proszę o wyrozumiałość! Jestem samoukiem...Nic nie kumam.
Stary 2008-12-28, 20:56   #314
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Tu miałam napisac i zapomniałam, że może troszkę rozciągniesz i na kciuk założysz?

Cytat:
Jesli kiedyś będę chciała popełnić samobójstwo za pomocą waniliowej kluchy z pewnością dam Ci znać.
Sab jesteś przeokropna po prostu

Cytat:
dymnego...za mną dym chodzi od dawna i suszone liście...jeszcze nie znalazłam...szukałam w Sephorach i Douglasach- to ZŁE miejsca były

Szukałam też liści- suszonych-znalazłam, ale nie chciałam się czuć jak robaczek przywalony stertą pokruszonych zmiotek z parku pod koniec listopada

Cytat:
Bo chcę żyć?
jw. co za okropne babsko z tej Sab

/quote]KLIK [/quote]

i ten pan mi się podoba, chociaz nie w moim stylu

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2008-12-28 o 21:01
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:57   #315
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Princesko pieknie wygladasz w tej sukience

Agnysko TAKI puder ?
Dziekuje

Sory, ale jestem chyba debilką komputerową,proszę o wyrozumiałość! Jestem samoukiem...Nic nie kumam.[/quote]

Moze zaznaczaj poprostu wielocytowanie?
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:57   #316
gryx82
BAN stały

Cytat:
Si, w archiwalnych Scent Barach chyba tkwi moja opowieść o Francuzie, co mnie w podróży poślubnej usiłował zaciągnąć na randkę, przekonany, że ja już wdową jestem
Prawie jak komedia omyłek
Stary 2008-12-28, 21:03   #317
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Sory, ale jestem chyba debilką komputerową,proszę o wyrozumiałość! Jestem samoukiem...Nic nie kumam.
Moze zaznaczaj poprostu wielocytowanie?[/quote]
Właśnie to robie,ale dzieląc post na części i odpowiadając, coś nie wychodzi.
Stary 2008-12-28, 21:03   #318
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Poczytaj w wątku- zanim napiszesz- nawet ja zakapowałam, chociaż myślałam ,że to nie możliwe...
każdy kawałek na początku ma mieć [quote ] i na końcu [ /quote]- bez spacji w środku nawiasu

jak juz ten temat to niech ktoś mnie oświeci jak edytować post chcąc do niego coś
" docytować"?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2008-12-28 o 21:05
Stary 2008-12-28, 21:16   #319
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Tu miałam napisac i zapomniałam, że może troszkę rozciągniesz i na kciuk założysz?

Akurat nie lubię nosić pierścionków na kciukach. U kogoś to mi się podoba, u mnie

Frank Zappa

Stary 2008-12-28, 21:31   #320
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Akurat nie lubię nosić pierścionków na kciukach. U kogoś to mi się podoba, u mnie
ja mam na odwrót- u mnie mi się podoba- u innych nie zawsze
Stary 2008-12-28, 21:32   #321
gryx82
BAN stały

Cytat:
Jak rozciągniesz ciut bardziej, będziesz miała bransoletkę
Stary 2008-12-28, 21:47   #322
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Jak rozciągniesz ciut bardziej, będziesz miała bransoletkę
a jak jeszcze ciut to kolię
Stary 2008-12-28, 21:52   #323
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
A jak jeszcze odrobinę, to i hula-hop będziesz miała...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-28, 21:54   #324
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
złoto jest "kowalne i ciągliwe" - jak się postarasz i dobrze naciągniesz, to i kolczyki uda się z tego wyciąć (takie cygańskie koła"

Stary 2008-12-28, 21:57   #325
gryx82
BAN stały

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
A jak jeszcze odrobinę, to i hula-hop będziesz miała...
Stary 2008-12-28, 21:58   #326
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
złoto jest "kowalne i ciągliwe" - jak się postarasz i dobrze naciągniesz, to i kolczyki uda się z tego wyciąć (takie cygańskie koła"
jak kowalne to może i podkowy da się wyciągnąć
Stary 2008-12-28, 22:02   #327
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:

jak juz ten temat to niech ktoś mnie oświeci jak edytować post chcąc do niego coś
" docytować"?
ja to robię tak:
- zaznaczam posty które chcę cytować
- klikam odpowiedz
- wpisuję pod tymi postami cytowanymi swoje odpowiedzi lub nie wpisuję
- zaznaczam całość (kopiuję )
- zamykam okno - NIE WYSYŁAM ODPOWIEDZI

-otwieram edycję swojego posta do którego chce dopisać te nowe cytowania i wklejam to ,co mam w pamieci

Tak to sobie sprytnie wykombinowałam

A pewnie mozna prościej pamiętając o tym [quote ][/quote ] i wpisujac ręcznie nick pogrubioną czcionką a posta cytowanego kopiując ze strony bez klikania w cytuj

o tak
Cytat:
Bigmama
ja to robię tak:
- zaznaczam posty które chcę cytować
- klikam odpowiedz
- wpisuję pod tymi postami cytowanymi swoje odpowiedzi lub nie wpisuję
- zaznaczam całość
- zamykam okno - NIE WYSYŁAM ODPOWIEDZI
edit :piłam piwo

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-12-28 o 22:19
Stary 2008-12-28, 22:06   #328
Polly_
grozi wypollizowaniem

Big mama!
Cóż za skomplikowana procedura- ale jak myślę skuteczna, trzeba bedzie przetrenować. Dziwię się własnej inteligencji, że to pojęłam
Stary 2008-12-28, 22:17   #329
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Big mama!
Cóż za skomplikowana procedura- ale jak myślę skuteczna, trzeba bedzie przetrenować. Dziwię się własnej inteligencji, że to pojęłam
bo ja bardzo jasno () tłumaczę

Edit
no właśnie byka znalazłam - oczywiście po zaznaczeniu całości tych nowych cytowań trzeba je skopiować

edytowałam poprzedniego posta juz

Edit ponowny:

Widzę, że wszystkich zatkało z wrażenia....

.

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-12-28 o 22:25
Stary 2008-12-28, 22:30   #330
Polly_
grozi wypollizowaniem

Nie zatkało- tylko się zdązyłam w tym czasie zbulwersować gdzie indziej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości