|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 część II
e.m.i.l.k.a. śliczne paznokietki
![]() ja po świętach objedzona i aż strach pomyśleć co będzie na wizycie we wtorek jak lekarz każe mi stanąć na wagę ![]() podczas świąt kilka miłych osób doradzało nam jakie imię wybrać dla malutkiej a tak wogóle w wigilię rano nastąpiło małe spięcie między mną a tż o imię ale że to było wigilia to nie roztrzęsaliśmy tematu a zaczęło się od podejrzanego na forum zdjęcia brzucholka z wypisanym imieniem, wypisałam sobie na brzuszku Oliwia i poprosiłam tż-ta o zrobienie zdjęcia i Bóg mnie pokarał za ściaganie bo zaczęła się ![]() ale zdjecie zrobiłam sobie sama, zmyłam brzueszek i pociągnęłam tż na zakupy i już ale do tematu jeszcze wrócimy ![]()
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
e tam Ewccik.... świąteczne jedzenie nie tuczy
![]() nie słuchajcie rad niczyich, sami zdecydujcie ![]() ![]() a wracając do mechanicznych zabawek i innych "umilaczy czasu" dla dzieci tu jest wspaniałe rozwiązanie - i po co wydawać majątek na zabawki ![]() http://www.wgrane.pl/film/10f54266cc...4167f13376ba78
#4773 |
Rozeznanie
|
Emilka, dzięki za świętowanie razem z nami
![]() śliczne paznokcie, takie delikatne ![]() a co do zabawek, to podobno dzieci bardzo lubią różne sprzęty kuchenne, łyżki drewniane itp. ![]() Ewccik ale zdjęcie w końcu jakieś wyszło? czy tylko sprzeczka? Ja właśnie przy śniadanku, bo idziemy na 9 do kościoła (o ile męża dobudzę, bo jeszcze chrapie ![]()
EMIL Edytowane przez anadun Czas edycji: 2008-12-28 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
RUDY 102 to ja
![]() mój A. zmierzył mi "pas" na wysokości pępka wyszło 100-105. Nazywa mnie teraz RUDY 102 ![]() no i gadaj tu z facetem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczne ![]() Cytat:
![]() miłego dnia dziewczęta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Emilka super filmik, ja też chce takiego śmieszka ![]()
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jastinada piekne fotki Nadii ![]() ![]() Emilka piekne paznkokcie ![]() anadun gratuluje studniowki ![]() ![]() ![]() ewccik ja to sie tak objadlam, ze do teraz ledwo sie ruszam ![]() Ja jestem na etapie noszenia ponczoch przeciw zylakom ![]() ![]()
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
ale leniwa niedziela...
![]() zaczynam 32. tydzień, jeszcze minimum 6 tygodni i można rodzić ![]()
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2008-12-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zadomowienie
|
wyszło, tylko kiepskie bo sama sobie je robiłam
![]()
![]() |
#4781 | |
Wtajemniczenie
|
faktycznie leniwa niedzila...
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Rudy102 ![]() sorki dziewczyny, że ja znowu z tymi drganiami ale jakoś mi spokoju to nie daje...dzisiaj udało mi się uchwycić jedną taką drgawkę - a czasami jest ich np 3 pod rząd.... http://pl.youtube.com/watch?v=Aaa3EMrDXgk coraz częściej to ma....kurcze juz sama nie wiem czy to jest normalne edit: to po prawej owłosione to ręka TZta - zeby nie bylo ze to ja jestem taka owlosiona ![]()
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2008-12-28 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
faktycznie wyraźna "drgawka" mój aż tak nie ma, ale zdarza się że rusza się intensywniej jakby trzy szybkie kopniaczki lewa, prawa, lewa nóżka ale może to to samo, rzadko mu się zdarza, ogólnie młody woli się rozciągać i rzadziej kopie, raczej przeciąga się pod skórą a czasem jakby w poprzek się ułożył i rozciągał, mam wrażenie że mi brzuch rozerwie i z jednej strony wystawi nóżki a z drugiej rączki i główkę
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilka wyglada to komicznie uwierz mi ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty jak wstajesz z lozka??? Bo ja czasem wstane sobie za szybko i straszny bol brzucha mnie lapie ![]() ![]() Emilka ![]() ![]()
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2008-12-28 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ktoś wie co z naszą Memi i Buziaczekk-kurde Mirka to była codzień na forum,a tu cisza...
Emilka teraz dopiero jak zobaczyłam filmik to wiem o co Ci chodzi...ja też mam coś takiego ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jastinada Czas edycji: 2008-12-28 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i właśnie nie wiem - może maluszek nadpobudliwy (po mamusi)... mój to rzadko się rozciąga...czasami wystawi główkę (lub pupkę) a tak to raczej ma agresywne ruchy - cały brzuszek mi podskakuje czasami - raz to aż mnie zabolalo. może ma jeszcze za dużo miejsca - jeszcze trochę i nie powinien tak wariować tylko tak jak u Zanki - przeciągać się....oby ![]() mówisz SEXY są te rajstopki ![]() a wstaję różnie, zazwyczaj normalnie tylko nastękam się (ohhh, ahhhh, ehhh) przy tym bo przy napięciu mięśni brzucha boli mnie strasznie brzuszek - nie mam już w nocy "nieświadommych" przekręceń - czasami np z kanapy pomaga mi TZ, już go nawet prosić nie musze - sam automatycznie wystawia rękę ![]() mówię Wam....jakbym miała z pięćset lat ![]() Cytat:
![]() ![]() lub znalazła sobie inne mamusie i nas zdradza ![]() i Spicegirl coś też zaświętowała ![]() no faktycznie jak kilka osób też tak ma to raczej nie ma się czym martwić... dzięki dziewczynki ![]()
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2008-12-28 o 18:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zadomowienie
|
Daję znak, że wróciliśmy ze świat u mamy. 23 byliśmy u lekarza, rozwarcia nie ma, ale szyjka nieco się skraca, więc muszę bardzo uważać i nadal leżeć, przy czym na razie bez leków. Lekarz pozwolił mi też jechać na Świeta do mamy. Było fajnie, oczywiście 90% czasu przeleżałam ale skurcze były minimalne. Wrócilismy wczoraj i nie wiem, czy to kwestia drogi czy czego ale skurcze znów sie nasiliły, więc jestem tu znowu tylko na moment. Poza tym niestety cukier oszalał. A było już tak dobrze
![]() Dziś zaczęłyśmy 27. tydzień. Marysia kopie jak szalona, czasem cały bok mnie boli. Ale to super uczucie czuć malutką Pozdrowienia dla Wszystkich. Cytat:
![]() Edytowane przez inka1980 Czas edycji: 2008-12-28 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
BAN stały
|
Witajcie dizewczeta
![]() ![]() ja dzis dostalam skurczy i krwawienia jednoczesnie.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny
![]() Dzis u nas znow zimnica! ![]() Inka dobrze, ze jestes ![]() ![]() Jaga naprawde ci wspolczuje z tym krwawieniem i skurczami ![]()
#4789 |
Zakorzenienie
|
Jakiś chory impuls kazał mi założyć moje "normalne dżinsy" i tym sposobem przekonałam się, jak to WCALE nie utyłam!!! Nie weszłam w ani jedne spodnie! Ani jedną spódnicę! WSZYSTKO ZATRZYMYWAŁO SIĘ ZARAZ ZA KOLANAMI!!!
Obejrzałam sobie swoje ciałko dokładnie i ![]() ![]() ![]() Chyba zaczynam tyć na dobre ![]() ![]() Wspaniały był wczoraj dzień ![]() PYTANKO TEŻ MACIE TRUDNOŚCI Z PRZEWRÓCENIEM SIĘ Z LEWEGO NA PRAWY BOK I ODWROTNIE??? JA PRAWIE CIĄGLE SIĘ BUDZĘ KIEDY SIĘ OBRACAM!!! I TEŻ CZASEM PRZY TYM PRZEWRACANIU SIĘ (JAK NP JAKBY ZA SZYBKO SIE OBRUCICIE) CZUJECIE TAKI GORĄCY BÓL W BRZUSZKU? Boję się ciut tego "gorąca" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
Jagódka serduszko,nie obwiniaj sie,bo seks nie jest zakazany w ciąży a u Ciebie było już wszystko ok
![]() ![]() ![]() Inka Ty też jeszcze odpoczywaj a szyjką się nie martw bo to już staję się norma na forum,coraz więc dziewczynek tak ma,ale pocieszamy się tym,że to już nie daleko i na pewno bedzie dobrze ![]() A wszystkim moim miłym Paniom gratuluję przeżycia Świąt ![]() ![]() p.s. dziewczyny do roboty bo przystopowałyście coś z wątkiem ![]() A Spicegirl tez powinna już skończyć Świętowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() cięzko bylo dziś wstać do pracy zwłaszcza ze moj mąż ma wolne i został w łożeczku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do niepokojących skurczów, to może powiedz lekarzowi jakie masz obawy niech rozwieje do końca niepewność ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4793 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Malpka a gdzie pracujesz?Chce Ci się jeszcze pracowac?Bo ja sobie nie wyobrażam teraz wstawać do pracy ![]() ![]() a jeśli chodzi o męża to nie wiem czy to te hormony czy co,ale mój mąż jest mlodszy o 2 lata,dość przystojny / raczej podoba sie kobietom/ i czasem jak patrzę na siebie "słoniątko" to mam myśli,co by było gdyby zainteresowała się nim inna kobieta??Bo ja niestety po pierwszym małżeństwie mam różne doświadczenia i nie mam już takiego zaufania do mężczyzn jak kiedyś.Teraz uważam,że nawet najcudowniejsza osoba może się mig zmienić i tego się czasami boję.Znam masę cudownych małżeństw,które świata poza soba nie widziały a teraz sa ostro nienawidzącymi się rozwodnikami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry, wstałam niedawno taki jakiś mam senny nastrój chyba będę leżeć cały dzień heh
#4795 |
Rozeznanie
|
Jastinada, Raspberry dzięki za gratulacje
![]() Ewccik zrobicie następne zdjęcia razem to na pewno wyjdą lepsze. Inka może zmęczenie nasiliło te skurcze? Poleżysz i będzie lepiej ![]() ![]() Jaga dobrze, ze to tylko fałszywy alarm był. Wygląda na to, że jednak seks niewskazany w Waszym przypadku, ale pomyśl, że już coraz bliżej koniec, a potem nadrobicie zaległości ![]() Gabriela, ja jakoś radzę sobie jeszcze z przewracaniem się z boku na bok, może dlatego, że mój brzuch jest dosyć "płaski" bo mam szerokie biodra ![]() ![]() Małpka miłej pracy. Ja też dziś pracuję, ale dopiero od 13, więc sobie pospałam do 10 ![]() ![]() Jastinada trochę wiecej optymizmu co do TŻta, jak go dobrze wciągniesz w opiekę nad dzieckiem i się w nim zakocha, to nie w głowie mu będą inne kobiety. A Ty przecież wrócisz do formy szybko ![]() ![]() ![]() Pranie nastawiłam, ide pomyśleć nad obiadem i coś teraz przygotuję, bo pracuję do 18 aż ![]()
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do męża to mój tez jest 2 lata młodszy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj mam taską ochote na cos słodkiego ze szok a tu nic nie mam ![]() ![]()
![]() |
#4797 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki są faktycznie magiczne i dziękuję za nie ![]() ![]() Dzięki ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
A wiecie co, dostałam pismo z ZUS-u że przyznają mi świadczenie rehabilitacyjne na 3 miesiące. Żadnych problemów, telefonów, wezwań, poprawek, dowożenia dokumentów.. aż się zdziwiłam, bo czytałam tutaj, ale też na innych forach, że spore problemy dziewczyny miały. A ja nawet w szpitalu ani razu nie byłam.. Dobra, idę leżeć, bo znowu się zasiedzę i będę pół dnia siedziała. Przez święta byłam u rodziców to mnie pilnowali, a teraz mąż w pracy, myszy harcują ![]() Jeszcze raz dzięikuję wszystkim dziewczynom za słowa otuchy! ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki u mamuś styczniowo lutowych znalazłam coś co może co poniektóre osoby zainteresować
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,89211.html ja dopiero się zabieram za oglądanie,więc jeszcze nie wiem do końca co to ![]() chyba nie głupie będą te filmiki ![]() ano i pochwalę się moim nowym zakupem,ale ból pleców nie daje mi żyć i musze się gdzieś lokować ![]() http://www.allegro.pl/item509635144_...fa_gratis.html Charlotte ale masz fajnie z tym świadczeniem rehabilitacyjnym ![]() Edytowane przez jastinada Czas edycji: 2008-12-29 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4800 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do cukru - sprawdzasz go glukometrem? Ja godzinę po posiłku mierzę i pęilnuje, żeby nie przekroczył 140. Nic nie pomyliłam? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Charlotte, to super, że lekarz pozwolił Ci na spacer ![]() ![]() ![]()
"Piękno zaczyna się tam, gdzie kończy się banał, to jest - zaczyna się od deformacji" Andre Lhote Nina, Nina, Nina... ![]() Edytowane przez gosiunia22 Czas edycji: 2008-12-29 o 12:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.