|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
czesc Kochane, przepraszam, ze nie odniose sie do postow, ale nie mam kiedy nadrobic... Amelka sie popsula i 3 juz dzien placze i marudzi - longiem.... a wieczorami, to juz daje takie koncerty, ze boje sie zeby mi sasiedzi policji do domu nie naslali tak sie drze
![]() Nie wiem czy to ja cos w te swieta zjadlam i boli ja brzuch, zebow na razie nie widac i rak juz tez tak namietnie nie wpycha do buzi... goraczki nie ma... nie wiem o co chodzi... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
a jesz normalnie? moze faktycznie nauczyla sie trzymania na rekach. olek zasypial z butelka w dziobie i tez beczal ja mu ja zabieralam ale juz zwalczylam to.................
#4503 |
Zadomowienie
|
Ania sylwestra nie zazdroszcze chetnie bym potowarzyszyła ale ide do domu beznetowego
![]() A co do zasypiania to wiesz zawsze cos bedzie stało nam na drodze ![]() Helena może faktycznie wiecej wrażeń trochę jedzenia innego i sie rozregulowała ![]() ![]()
![]() Redukcja... Siłownia x 5 Jogging x 4 Edytowane przez magflieg Czas edycji: 2008-12-29 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
a pytalas pediatry czy nie powinnas dokarmiac butla malej skoro slabo przybiera na wadze?
#4505 |
Zadomowienie
|
Pogaduszki Ignacka
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=KbU2f54yp7g Mój ancymon ostatnio wogóle nie chce jesc, nakarmienie go to na prawde nie lada wyczyn ... zaczełam nawet zapisywac ile zjada i jak podliczyłam to ... mój "zarłok" zjada niecałe 700ml na dobę (w wigilę było jeszcze lepiej .. 500ml)...
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-29 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
no nie jest tak zle wiec nie kaze jej na razie dokarmiac poza tym to nie jest tak ze ona sie nie najada bo mleka mam full tylko chyba taki jej urok ze drobna chyba mamy czekac do stycznia bo wtedy powinna podwoic wage urodzeniowa czyli brakuje jej okolo 800 gr jesli podwoi to jest ok jesli nie bedzie miala robione badania
#4507 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Drugi kiełek, no no no nie poczeka na koleżanki i kolegów tylko sie wychyla ![]() anuhaaaa Ty się nie dołuj dziewczyno!!!! Wszystko super Ci idzie. A w sylwestra pewnie dotrzymam Ci towarzystwa bo my siedzimy w domku z dziećmi ![]()
Moje kochane dzieci : Julia i Maciej Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-12-29 o 13:24 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Magflieg ja dzisiaj sprobuje dac malej troszke kaszki, kupilam ryzowa z jablkami, wymieszam ja z mlekiem ktorym karmie ja w ciagu dnia. Zobaczymy.
A sylwestra ja tez w domu spedzam wiec anuhaa nie bedziesz sama. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
znalazłam fajny artykuł o kaszkach:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,4558796.html
#4510 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kaszkę to ja kupiłam taką gotową mleczno ryzowa do niej dodaje tylko wode bo z moim mlekiem i jego odciaganiem to jest tragedia cycki pełne a ja za cholere nie umiem
![]() z glutenem to mogłaby byc zwykla manna ale jakos nie mam koncepcji jej przyrzadzania
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Mysle ze jak dam jej gumę orbit z ziarenkami czyszczącymi to wystarczy
![]()
#4514 |
Zakorzenienie
|
Asia niezły kogutek z Ignasia
![]() widzę, że ekipa na sylwestra już się zbiera, chyba już zacznę schładzać żywca... zdrój ![]() a teraz UWAGA UWAGA! Piotrek miał dziś towarzystwo na spacerze ![]() ![]() ![]() mój mały narazie ma słuszne gabaryty, więc chyba narazie nie będę go dokarmiać. No chyba że mi zacznie świrować jeszcze bardziej, bo już czasem przy jedzeniu to takie cyrki odprawia ![]() patrzcie na to: ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.tvn24.pl/12691,1579214.1,...wiadomosc.html Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-12-29 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie!
My nadal z Adasiem w szpitalu, na szczescie juz lepiej, lekarze mówią że płuca już są czyste. ![]() ![]() Wybaczcie, że nie odniosę się do Waszych postów, nadrobię zaległości jak już mój Skarbuś będzie ze mną w domku ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Gosia życzę dużo zdrówka dla Adasia i szybkiego powrotu do domu!
Dziewczyny chyba się podłamałam już z tym przestawianiem małego. Od godziny mały płacze i nie chce zasnąć, chociaż to jego pora spania. Teraz to już nawet siedzi tż koło niego a ten dalej płacze. Zobaczycie, że to moje przestawianie to przyniesie odwrotne skutki ![]() bo najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja sama chyba nie chcę tych zmian. młody płacze, ja płaczę, a tż już od tego mojego kręcenia zdurniał. no więc chyba dziś w nocy powrót na stare śmieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamusie po świętach!!
Nawet nie wiecie jak mi głupio i przykro, że nie mogłam Wam złożyć świątecznych życzeń ![]() Pozwólcie, że nie będę odnosiła się do poszczególnych postów, tylko napiszę ogólnie-macie super dzieciaczki, wszystkie zdjęcia piękne ![]() Nasze święta zaliczam do udanych. Pierwszy raz, po rocznej przerwie, byłam u rodziców. Moja Wiktoria od wczoraj odsypia wszystkie wyjazdy. Dzisiaj w nocy spała od 23 do 8.30 ![]() ![]() No i nadal mamy dzikie jazdy z jedzeniem z butli. Dzisiaj TŻ poszedł na zakupy i kupił Wiki różne rodzaje kaszek i sok jabłkowy. Może takie jedzenie bardziej jej podpasuje. Tak, czy siak ja jestem całą sytuacją załamana, tym bardziej, że od 5.01. wracam do pracy, bo nikt nic nie wie o przedłużonym urlopie ![]()
#4518 |
Zakorzenienie
|
Dzinks witaj po świętach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za życzenia.
my również życzymy 100 lat dzieciakom z 29: Karolince i Kalince ![]() Justyna trzymam kciuki za Karolę, daj znać jak tam po wizycie... Ania no to współczuję Sylwestra.co do smoczka to u nas od jakiegoś czasu potrzebny jest tylko parę minut przy zasypianiu a później w nocy to może nie istnieć. gorzej w dzień, ale to też różnie, nieraz cały czas śpi ze smokiem a czasami jak wypadnie to ręce idą do buzi aż w końcu młoda zasypia. Helena trzymam kciuki za normalizację u Amelki i Twoje regularne postowanie na wizażu ![]() Asia no synka masz rozgadanego, nie ma co ![]() Gosiu dużo zdrówka dla Adasia i szybkiego powrotu do domu!! Dzinks trzymam kciuki za pogodzenie się Wiktorii ze smokiem i butelką. Aniu u nas jest podobnie, Hania mleko pije z butli aż jej się uszy trzęsą a herbatkę to tak siorba, trochę pociągnie smoczka to co uciągnie to wyleje i taka zabawa czasami ![]() wybrałam się dzić z rodzicami do 2 galerii (TŻ został z Hanią w domu) i nie dość, że kupa ludzi to zupełnie nic sobie nie kupiłam ![]() kompletnie nic nie wpadło mi w oko, jedyne co to nabyłam dla Hani 2-pack body z długim rękawem w C&A już takie większe bo na 68 cm. jestem zła ![]()
#4520 |
Zadomowienie
|
Bobas gigant masakra
![]() ![]() Gosia duuużo zdróweczka dla Adaśka ![]() Dzinks witaj świątecznie po świętach ![]() ![]() ![]()
#4521 |
Zadomowienie
|
Asiu, to Ci się ciocia trafiła
![]() ![]() ![]() a jakiego superaśnego kogucika masz ![]() ![]() ![]() Aniu, może jeszcze się okaże, że Sylwester nie będzie taki zły? ja z pomocą nie przyjdę, bo Karolę podrzucamy na dwie-trzy godzinki dziadkom, a sami wybywamy ![]() Może faktycznie jeszcze dla Was za wcześnie, żeby Piotrka wyprowadzać? baaa, przy mamusinym cycku najlepiej ![]() Gosiu, nadal trzymamy kciuki za Adasia ![]() A my mieliśmy dziś zwariowany dzień. Najpierw lekarz, potem zaliczanie aptek, szybkie zakupy z Makro i powrót do domu z przerwą na pogawędkę z policjantem ![]() ale po kolei: pani doktor w sumie nic nowego nam nie powiedziała. po nowym roku mam dzwonić i się przypominać. ona wtedy umówi wizytę jeszcze u chirurgów plastycznych i dopiero na tej wizycie powiedzą kiedy zabieg. ale raczej w styczniu. może i udało by się wszystko przyspieszyć,. ale do 6.stycznia plastycy mają urlop. wszyscy wybyli. i nawet ich oddział kardiochirurdzy przejęli ![]() w makro tylko szybko-szybko, bo z dziećmi nie można wchodzić. wpadłam sama, a Karola z babcią zwiedzała parking. a co do spotkania z policjantem... no zatrzymał mnie luj na obwodnicy za wyprzedzanie na pasach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w końcu odwiozłam rodziców, wychodzę z samochodu przed ich blokiem i patrzę, że coś mi dynda przy butach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Proszę o głosy: KLIK ![]() ![]() https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-273465 1 % DLA NASZEJ KAROLINKI !!! ![]() Edytowane przez nabuko Czas edycji: 2008-12-29 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Nabuko - te worki ... pękam ze smiechu
![]() a co do wiktora... on jest stanowczo za dobrze wychowany ![]() gosiaizbyszek - niech Ci Adas jak najszybciej zdrowieje Sylwestra będziemy spędzac w domu, wiec pewnie i mnie na wizaż przywieje.
#4523 |
Raczkowanie
|
ahoj!
a ja święta spędziłam u moich rodziców i zahaczyliśmy też o weekend ![]() maluch dzielnie zniósł podróż- całą drogę w tą i z powrotem przespał. Nabuko, trzymam kciuki żeby operację zrobili jak najszybciej ![]() Gosiaizbyszek, te paskudne szpitale ![]() Anuhaaaa, zawsze takie zmiany są trudne ![]() Hepe, mój bąbel miał wczoraj ciężkie popołudnie i wieczór.normalnie przeraziłam się że kolka wróciła ![]() Sylwestra spędzam w domu.przyjedzie moja siostra z mężem i 9-miesięcznym bobasem.to będzie wesoło ![]() ![]() ![]() Kasieeek, super że do nas wróciłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
haha Justyna, ale się uśmiałam
![]()
#4525 |
Raczkowanie
|
Nabuko, świetna historia z tym policjantem.
![]() ![]() ![]() wrzucam wam fotkę mojego Robercika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
to znów my, tym razem ze zdjeciami
![]() DSC_0028.jpgDSC_0027.jpg
#4527 |
Zadomowienie
|
Aga zdjecia ze chrztu super.
Wiktorynko, ale zabojczy usmiech Ignasia Anuhaa dajcie sobie troche czasu z tymi zmianami, wydaje mi sie ze i ty tego musisz chciec... Nie pamietam kto juz wstawial tego linka do kaszek, ale tam pisze ze te kaszki ryzowe wprowadza sie kolo 6 czy 7 miesiaca, zawsze mi sie wydawalo ze wprowadza sie je wczesniej tym bardziej ze pisze na nich od 4 miesiaca ![]() Ja dalam dzisiaj malej 30 ml kaszki ryzowej z jablkami wymieszalam z mlekiem ktorym ja karmie, i dalam lyzeczka, jadla jak nie wiem, nie umiala troche szamac z lyzeczki ale z kazdym kesem szlo jej latwiej, a jak podawalam jej lyzeczke to tak sie do przodu wyrywala jakby cala chciala polknac ![]() ![]() Edytowane przez JagnaK Czas edycji: 2008-12-29 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Ignaś jest super przystojny i ma piękne oczęta. Będzie łamał niewieście serca...
Pewnie, że każdy lekarz ma inne zdanie na temat karmienia niemowląt. Trzymam kciuki za małą, żeby jej nic nie było. Dzięki za komplement odnośnie zdjęc.
#4529 |
Zadomowienie
|
Aga, jak Emilka pięknie się prezentowała podczas chrztu
![]() ![]() Asiu, Ignas boski !! to spojrzenie na drugim zdjęciu.. bezcenne ![]() Ewe, Robert + mikołajkowa czapa = super fota ![]()
#4530 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny! jestem już w domu po świątecznych voyage-ach,nie wiem jak nadrobię te zaległości
![]() ![]() wybaczcie,że odniosę się tak ogólnie ale wszytskie dzieciaczki przesłodkie a chrzciny widać,że udane! przynajmniej maic eto już za sobą... 06.stycznia mamy cystouretrografię więc przez najbliższy tydzień będę zestresowana ![]() Justyna-historia z workami nie z tej ziemii ![]() Aniu(Piotrusiowa) wyobraź sobie, że przesyłki jeszcze nie otrzymałam-sama się zdziwilam jak jej w skrzynce nie znalazłam. dziewczyny,odnośnie kaszek glutenowych-mi położna środowiskowa przekazała, by po 4-tym m-cu je podawać,ale nie mam pojęcia ile i jak często? jutro wrzucę fotki ze świat. Całuski dla wszystkich!
Natalko warto było na Ciebie czekać... Urodziłaś się 10 września. Tego dnia świat na chwile stanął w miejscu... od tamtej pory już nic nie jest takie samo... Edytowane przez Dorotka@ Czas edycji: 2008-12-29 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.