|
|
#4771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VII
Możesz mnie wypchnąć przez okno - w chwilkę będę z powrotem.
Cudowne ludzkie życie. I don't wanna be a stupid girl. Miłość to przestępstwo. Bo nie mam już nic do stracenia ! W wannie pełnej mleka całowanie. Z rozkosznie kłującym zarostem… W nicość popłynę Po czerwonym winie W twoich dłoniach się rozpłynę Zaciągam się tobą Choć nie palę w nocy Przyjdź mi do pomocy Daj ogień i skręta Śnią mi się bliźnięta …po śmierci obudzić się w nieba pościeli…
Jak Alicja, zabiorę z sobą na moją stronę lustra. Pokażę rzeczy, których nigdy nie pokaże Ci kablówka - słowo. Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki. Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli. Edytowane przez powinnam Czas edycji: 2008-12-29 o 19:54 |
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Oj nie pisałam tu przez dobre 100 stron;p Za to czaiłam sę każdego dnia za rogiem i bezczelnie okradałam:P
Teraz w końcu coś dam znów od siebie. Jak coś się powtórzy to bardzo przepraszam... świat pachnący szarością Nie mam szans być kim chcę Setki bzdur Ogromna siła wyobrażeń To nie przypadek, że jesteśmy razem. Wszystko trwa, dopóki sam, tego chcesz. "być" przestaje cokolwiek znaczyć. głód doświadczeń. noc się wokół tli A czerwień mojej krwi to tylko jakiś żart Bo nie ma we mnie nic pilnuj moich snów bez zbędnych emocji Urodzeni mordercy W rekach trzymam przeznaczenie w każdej twarzy ciągle widzę cię. choć na kilka chwil zamknąć oczy i móc uwierzyć wtuleni w szarość gwiazd W nieprzemakalny płaszcz Ubieram swe myśli Wyrzucam do kosza wczorajsze sny Szaro-nieśmiały dzień |
|
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eldo najlepszy kawałek świata ![]() ------- jedno dno, brak intryg, pułapek, brak gier, brak masek ty śpisz, ja się patrzę choć pewnie łóżko będzie puste, serce pełne ale niesety ty i ja nie jestesmy w stanie zrozumieć pewnych spraw, pewnych wad, drobnych głupot jestem świadoma swoich wad, ale ty też popatrz w lustro ![]()
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Heh a ja teraz wchodze na "Dziewczyny od opisów" i jak trochę tam poczytam o czym dziewczyny gadają, to już nie mam czasu tutaj opisów dodać
Bo czas goni, szczególnie teraz przed sylwestrem Dodaję 2 i zmykam ![]() ~And I'm ready to break ![]() ~Now I'm stadning on the rooftop..
|
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
ja też Was ślicznotki troszku okradłam. ;** oby więcej takich opisów. ;* _ a łzy popłyną cichutko. łatwo lekko i przyjemnie. głębsze myśli trzymam na uwięzi. diamentowe łzy popłynęły z jej oczu. spojrzeń tych lazurowych nieskończoność poproszę. onieśmiela mnie jego blask. połyskuje,lśni - nasza miłość. zanim dzień spłoszy noc zaproś mnie na drinka. zanim ukradniesz jej ostatni kolor ze snu daj jej szczęście. gdybym miała siłę, powiedziałabym Ci co czuje.
|
|
#4776 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny...macie coś o tym, że bardzo kocham mojego faceta, ale on ostatnio jest dość oschły, coś że tęsknie za tym jaki był kiedyś..z góry dziekuje
cos ode mnie: *masz coś, co sparwia że ci nie odmawiam *kolejny dzień próbuje zrozumieć co zdarzyło się nam *a w moich snach tylko Ty *mam marzenia o których nie masz pojęcia |
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
siemka
śledzę od dawne Wasze opisy ....i korzystam oczywiście bo są cudne![]() ![]() ![]() --------- Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne mają raj na ziemi ![]() --------- Hipnotyzuj mnie ![]() --------- Zawsze proboje biec zanim nauczę się chodzić --------- . jEStEŚ NAJawSpaniaALSzYm PrEzEnteM
|
#4778 |
|
Przyczajenie
|
Hej mam do was pytanie czy macie jakieś smutne opisy bo mi są bardzo potrzebne
Proszę was ratujcie mi życie. ![]() - Kochany, co Ci mogę dać żebyś mnie zapamiętał na długie lata? - Dupy, kochana |
|
|
|
#4779 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszę się, że się nadają! ![]() Miło słyszeć ;* A zresztą, i kto to mówi?! Geniusz opisowy z Ciebie ;* Łohoho A to się cieszę, że się podobają Genialnaś Ty również ;*Cytat:
A ty moje guru jesteś! ;* Co Ci zresztą powiedziałam parę linijek wyżej ![]() Cytat:
![]() Wiesz jak się cieszę, że się podobają? Moja Ty ;* Aj, coś tu dużo opisów ze Zmierzchu widzę? Obssesion.Przepraszam, psuje mi się wizaż. Opisy za chwilkę ![]() * Opleć mnie od stóp do głów wszystkimi możliwymi wadami i zaletami. * Czemu niebo jest niebieskie? * Spójrz na mnie i powiedz co widzisz. * Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów. * Zakochaj mnie. Jeszcze i jeszcze... * Wiem, że kochasz delfiny. Pozdrów je ode mnie. * Może nawet weźmiesz mnie za rękę. * Nie muszę nosić Twojego swetra by czuć Twoją obecność. * - Czy kogoś Ci trzeba? - Potrzebny mi ktoś do kochania. * Myśli ciążą bardziej, niż wczorajsze wino. * Odchodziła w zamierzonym pośpiechu. Wymyśliła sobie, że tak będzie mniej boleć. Albo jeśli nie mniej, to przynajmniej krócej (...) Dała sobie dziesięć minut, żeby zatrzeć ślady po największej miłości swojego życia i uciec. Bo to była ucieczka. * Od dzisiaj jestem wolna. Od dzisiaj już Cię nie kocham. Tylko muszę to jeszcze zapamiętać. * Czytając po raz ostatni Twoje obietnice przypominałam sobie słowa 'na zawsze..', 'kiedyś będziemy..', 'co by się nie stało..', 'na całe życie..', 'na pewno..', 'przecież wiesz..', 'jakby coś..', 'w każdej chwili..', 'przetrwamy wszystko..'. Jakie tkliwe były te kłamstwa i jak prawdziwie brzmiały wśród łez i drżenia głosu. Było - minęło. (..) Czasem nawet myślę, że jest lepiej, niż gdyby było inaczej. I czasem nawet szkoda mi Ciebie, bo wydajesz się nie być człowiekiem.
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. Edytowane przez kee Czas edycji: 2008-12-29 o 20:48 |
|||
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
A w niej zabiło małe serce, co nie jest taką łatwą sprawą.
Twarz miała bladą jak pergamin. W kałuży moja twarz - już mnie nie kochasz. A ja chcę tylko przytulić Cię mocno i wyszeptać słowo 'Kocham' na dobranoc. Znowu chcę się z Tobą połączyć tym niewidzialnym węzłem, który nas kiedyś złączył. Co Cię trzyma przy mnie? Lepiej by Ci było z dala. Jeśli to jest miłość, Dlaczego pozbawia mnie snu? Jeśli to jest miłość, Dlaczego odbiera mi siłę? Jeśli to jest miłość Powiedz mi, co ona ze mną robi? Jeśli to jest miłość, To czymże jest nienawiść? Niestety nie potrafię się tak schlać by móc zapomnieć o tobie. Wystarczająco tu nagrzeszyłam. Czasami boję się, że zapomnę wszystkie kolory, które mi dałeś. I przerażona stwierdzam, że zapomniałam jak smakuje powietrze w moim domu. Siódmy czy ósmy raz oznajmiłam, ze odchodzę. Spakowałam już walizki i wyznałam wszystkie swoje kłamstwa. Uderz mnie, zniszcz mnie. Ale nie opowiadaj, że mnie kochasz. Odstrzel mnie. W końcu to tylko ja. Usuń mnie, Bez mrugnięcia okiem. |
|
|
|
#4781 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
AAAAA! "Prosto z mostu" ! ![]() już Cię kocham dziewczyno! więcej, więcej... |
|
|
|
|
#4782 |
|
Przyczajenie
|
Someone's watching over me.
Lecz dziś wieczorem słowa wypisano w niebie Odkryłam siebie i uciekłam Coś kazało mi wracać Głos rozsądku. o którym zapomniałam... Wiem tylko, że nie ma Cię dziś obok. ![]() Wiem tylko ze odszedł wczorajszy dzień A ja jestem tu i teraz.! Kiedy stoję w mroku Wciąż wierzę że Ktoś bez przerwy strzeże mnie.. Nie powinnam Ci mówić, dlaczego ona tak to czuła. Czuła to każdego dnia, i ja nie mogłam jej pomóc, tylko parzyłam, jak znów popełnia te same błędy. Załamana w środku Ona chowa swe uczucia, nie może znaleźć swych marzeń, ona zwariowała, została w tyle, nie mogła znaleźć swojego miejsca, wybrała swą wiarę, upadła ze świętości, i jest wszędzie... Ona patrzy w swe wnętrze.. Może być zamknięte lub utracone. Nie mogę powiedzieć.. Nie pamiętam..
Edytowane przez OnlyOneTime Czas edycji: 2008-12-29 o 20:34 |
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
-Nie dawaj mi swej miłości gdy nie chcesz jej dać
-Cichy szał splecionych ciał bez podtekstu i bez tła -Prawdziwa gwiazda w zalewie polskiej tandety -Jestem przy tobie tak jak ty jesteś przy mnie, ja i ty rozumiesz?-intymnie. -Lubisz duże rzeczy więc urosnę w twoich oczach <3 -W****ia cię to? to mnie z-dissuj przez internet -Lubię być twoją supersztuką jeśli wiesz czego szukasz. -I będziemy robic wiesz co...całe noce xD -Luz nie jestem zazdrosna jak te głupie dupy z bloków -Olej ten bilion to ja jestem jak ten milion dolarów. -Mów mi bejbe i nie mów mi co mam robić.
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
napisałam, bo myślałam, że nikt nie bierze, a okazało się inaczej. xdMiło. ; *** A gdzie Twoje opisy, kochanie? ; )) ah. ; ) Twoje zabieram ! ; *** cudnaś. <33 tylko grawitacja mnie tu trzyma. wy wszyscy jesteście siebie warci ! przepraszam, że tak mało, ale brak czasu. Kocham Was. ; **
Edytowane przez dontlookdown Czas edycji: 2008-12-29 o 22:04 |
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie mam uszytej sukienki ... :/ nie dogaduje się za bardzo z rodzina i przyjacielem.. I nie mam napisanej do konca pracy z polaka, do tego zawaliłam semestr z niemca..( o którym rodzina nie wiem ..) Cudne opisy ;*** To takie naiwne. "Dlaczego zabiliście Marilyn Monroe I różowy kolor miłości Teraz jest szara i tragicznie byle jaka A blondynki mają rude włosy..." nienawidzę kontrastów Nieważne co mówisz o życiu uczę sie za każdym razem kiedy cierpię Wciąż jesteś częścią wszystkiego co robie Gdy miałeś dziesięć lat, powiedziałeś, że zostanę twoją żoną Wiesz, że cię kocham, Ale nie mogę dłużej o ciebie walczyć nie należę do nikogo Może wrócisz z deszczem Już nawet nie przeglądam się w lustrze... Zamarzło serce. No ja to jak zwykle późno coś zajarze czytam dopiero ten wątek :P Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2008-12-29 o 20:46 |
|
|
|
|
#4786 |
|
BAN stały
|
rozana93 - tęskniłam
![]() opisy mm ![]() NjuJork - podoba MiSię Domiiniisiia - genialna jak zawsze ![]() moje nowe naj ;Suee - opisy - piekne <3 not - <333 jak zawsze, jak zawsze ![]() RapoweSerce -jakie ? ładne. kochana. ładne btw. skądś kojarzę Wasze style opisowe... ![]() opisy; chcesz przeżyć coś wstrząsającego, misiu?. Daj mi trochę ciepła okryję się nim jak płaszczem zarzuć mi ramiona na szyję i z pocałunków upleć szal - bo przecież znowu będzie zima! to nie wiatr we włosach tak szumi .. to moje myśli niepozbierane . nie ma się czym przejmować, przecież to tylko mężczyzna . i co z tego, że jestem jedną na milion? każda jest. nie każda dla Ciebie, ale każda. każda ma prawo do szcżęścia. nie tylko ja. |
|
|
|
#4787 |
|
BAN stały
|
(...)Budziła się z myślą "sensu nie ma moje życie"
czemu Cię nie ma na odległość ręki.? bez ciebie tracę siebie, wiem nie ma Cię . to jedyna rzecz , z którą nie pogodzę się już NIGDY. mówią , że jej już nie ma . wyniszczyły ją cierpienia . jest lepiej , ale to nie znaczy , że jest dobrze .. szczęście ma Twoje oczy. Panna naje.bana marzeniami . I mam dziwne przyzwyczajenia, Lubię patrzeć w twoje oczy, kiedy pada, nie rezygnuj z marzeń. Nigdy nie wiesz kiedy okażą się potrzebne. i widzę i widzę od lat nieprzerwanie podróbkę szczęścia z fabryki na Tajwanie. FuriousLolipop - a dziękuje dziękuje Ty jesteś ahh boska heh ciekawe skad mozesz mnie kojarzyc hmm jestem nowa przecież ;* Edytowane przez Suue Czas edycji: 2008-12-29 o 21:00 |
|
|
|
#4788 |
|
xoxo
|
gdzie szukac szczęscia jak nie w domu wariatów, wśród ludzi którzy zostali obdarzeni nim z nadmiarem ;D
być szalonym to znaczy byc innym niz cała reszta
|
#4789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam Cie już ! poza tym.. podpis płomień 81 i 'ostatniej nocy' .. ahh moje dwa najczęstsze opisy ! ----------- dziś wyjdziesz ze mną to nałóg, to pasja rap z siłą przebicia rap moją religią, na jej tle wojny nie będzie to Pe do eN i kreska! rap jest moją kokainą z rapem wyrosłam, ale z rapu nie wyrosnę! to daje pewność, rap - poczucie bezpieczeństwa
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
NiuJork- rap rap <33333 ____________________ -Tu ciebie nie ma, to tylko wyobraźnia. -Czuje to we krwi. -Może też stajesz do walki ale upadasz na deski -Dzieciaki nie na raz a na dwa się bujają -Gdy piszę życiówke to nie kłamie-prawde gadam -Nie lubisz mnie?-zdychaj! -Tyle kutasów by chciało mieć to co ja -Masz tu człowieku całkiem hardcorową wersję
Rap nas zmienia, rap kreuje, rap ocenia, rap wibruje. nie ma rapu i nas nie ma - kapujesz!? jedna miłość...dla Ciebie <33 Przepełniona hip-hopem tak jak powierze azotem <33 Edytowane przez tyshe Czas edycji: 2008-12-29 o 21:17 |
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać...
Noc niesie z sobą obrazy skrywane w duchu od najwcześniejszego dzieciństwa "Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. '' Przez lata byłam uśpiona, a kiedy zaczynam się budzić mogę nie zdążyć dogonić życia Świat jest chyba stożkowaty, największe jest dno Choruję na śmierć. W żyłach lęk krąży zamiast krwi "Nic w świecie nie jest warte, żeby człowiek odwrócił się od tego co kocha" "W chwili nieszczęścia człowiek oswaja się z prawdą, to znaczy ciszą"
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i ten opis kradnę ![]() ![]() Tyshe <3 ![]() ----------------------- buteleczka. jedna mała. buteleczka. znów mi się to przyśni - to ja i brudne myśli. zakosztować w tym wszystkim, przybić piątkę rozpuście bo wszystko to co dobre, to się najszybciej kończy atmosfera napięta do zera zredukować fikcję zastanawiasz się po wszystkim - pasuje ci styl ekstreme chcesz mnie poznać bejbi? potańczyć ze mną mejbi? chcesz coś do gęby? dziecko kup se batonik. |
|
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny !
![]() Od pewnego czasu czytam wasze opisy,i bardzo mi sie podobają. Powiem szczerze ze na pewno ponad polowe z nich ukradłam .Dlatego postanowilam dolączyc do was żeby nie tylko brac,ale też na tyle ile moge dodac swoje pomysły .Na początek :' Nie pierwszy raz kiedy strach obudził... ' Chcę do Ciebie iść... Mężczyzna Który Nie Ma Zaplecza W Postaci Kochającej Kobiety Jest Nikim Martwym.. 'Dziury sumienia wypalone w spodenkach…' Wymaluj w myśli moją twarz..I Pamietaj o mnie Z twoim wielkich słow kręcimy dzis komedie.. Ty nie musisz grac,zawsze mowisz brednie.. Nie trzeba mi cichych dni,odwróc sie i idz.. Wspolne sny pourywane.. Przeznaczenie odkrylo naszą karte. Zrozumialam ze to zyje w nas,ze jesienny deszcz nie przyjdzie szybko tak. No i co?,nie masz juz nic wiecej do dodania?-życze Ci milego wspominania ! Na odległosc kochac uczą sie..na odleglos,pragną sie przez sen.. Już wiem że od dziś chce dzielic z Toba wszystkie moje sny.. Od zmierzchu do świtu tylko Ty w mojej głowie Przed nami całe życie już nigdy nie będziesz sam W pełni wykorzystać szansę , bo życie to nie gra. Mówię nadal do ciebie kochanie nada mi zmysłów aura magiczna |
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Two hearts are beating together
I'm in love is this forever and ever? I'm in love ! Dwa serca biją razem. Jestem zakochana! Czy to na zawsze? Jestem zakochana!
Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość. Marcelek |
|
|
|
#4795 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, już od dawna śledzę ten wątek...i muszę wam się przyznać, że duuużo kradnę
![]() Jesteście boskie! tak na początek kilka ode mnie.... Chcę tylko wszystkiego... Przypomnij mi, jak bardzo Cię kocham. Zatańczmy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej w obcasach i po dużej wódce ![]() Błędy uczą ludzi tylko sprytu i przebiegłości. too long, too late... \\\"-Kocham cie, wiesz? -Tak, wiem. -Kocham cię więcej, niż jest ryb w morzu i mocniej, niz świeci księżyc- wyznał. Spojrzała na niego z ciekawością, a on wzruzył ramionami. -Tak mówiła mama, gdy bylismy mali.\\\" Szampan! Pogrzebiemy za pomocą kilku bąbelków to kruche uczucie, które nas łączyło! \\\"Marzę o cofnięciu czasu. Chciałbym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu, jeszcze raz przeczytać uważnie napisy na drogowskazach i pójść w innym kierunku.\\\" `cofnąć czas i przeżyć kazdą chwilę .. jeszcze raz ` \\\"Wiesz, że ja zawsze tęskniłam za Tobą już troszeczkę, nawet gdy byłeś blisko mnie. Tęskniłam już tak sobie troszeczkę na zapas\\\" Przepraszam jeśli coś się powtarza... ![]()
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
misiaaa05 :
Ale ty jesteś zimny jak lód,obojętny jak glaz.. Tylko tyle znalazłam..
Edytowane przez CukrowaPanna Czas edycji: 2008-12-29 o 21:54 |
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
dotykam Cie wzrokiem..
przytulam się z tęsknotą żyje tak jakbym pisała na brudno to jest moja przygoda i tylko ja decyduje kiedy się skończy..
|
|
|
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?Mimo tego śliczny ;* Ale chłopacy zazwyczaj są zimni i obojętni . . x (
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Mów do mnie jeszcze chcę czuć ze jesteś że zawsze będziesz tu
O Tobie śnić i z Tobą być To powody dla których warto żyć kocham deszcz bo bez względu na moje humory cały czas na mnie leci Bo serca są po to by krwawić tęsknotą... jak to jest że kiedy Cię widzę dzień staje się dużo lepszy =* * ...to ty sprawiasz , że się uśmiecham... * Czasami wystarczy jedno spojrzenie, mała iskierka radości... serce i będą miały sens każde nastepne dni... ![]() Niektórzy ludzie czynią świat wyjątkowym tylko dlatego, że są... Nie ma ludzi bez wad...nie ma życia bez błędów... nie można przeżyć życia, uciekając przed tym, czego się pragnie.. Ile razy zasnę z tą myślą że nie tak miało być ![]() When you're gone the pieces of my heart are missing you. / / Gdy cię nie ma każdy kawałek mojego serca za tobą tęskni Cicho przyznaję, że Najlepiej jest, gdy obok jesteś Ty Nimm meine Hand... Wir fangen nochmal an... //Weź moją dłoń.. Zaczniemy od nowa jeszcze raz.. Byłeś ... Ale cię nie ma. Tęskniłam, lecz zabrakło mi łez ... Edytowane przez brunetka1232 Czas edycji: 2008-12-29 o 22:40 |
|
|
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-Opuchnięta ... od tych wszystkich pesymistycznych myśli. -Foreboding?Yes. / Złe przeczucia? Tak. -A w mojej głowie wojna myśli niespokojnych... -spodziewaj się najgorszego to nigdy się nie rozczarujesz... -zycie ciagle podwyższa mi poprzeczkę. -Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie dobrze - kompletnie się mylisz -sycić wzrok kolorami, liczyć krok chodnikami idąc co dnia.. byc nieświadomą jak to wygląda -wszystko czego pragnę czego chce spala się! zanim wyciągnę po to ręce -dlaczego wszystko jest tak skomplikowane? -Pff... yyy... wrrr i niech nikt nie mówi że będzie OK ;/ Mam nadzieje że chociaz troszke pomoglam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Bo czas goni, szczególnie teraz przed sylwestrem
Dodaję 2 i zmykam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zawsze masz cudne opisy ;*