|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Stephanie Meyer - Zmierzch
Jejku, dopiero znalazłam ten wątek ;>
'Zmierzch' i 'Księżyc w nowiu' przeczytałam już jakiś czas temu, niedługo zabiorę się za 'Zaćmienie'. Powiem tak - książki się czyta szybko (kilka godzin), napisane są fajnym językiem ale hmm... mam trzy dziedziny książek: te, które przeczytam jeszcze raz, te które przeczytam i zapamiętam i te, które przeczytam i będę chciała o nich zapomnieć. Pani Meyer pisze do kategorii drugiej Ale mimo wszystko czekam na część ze strony Edwarda i premierę Zmierzchu
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie zamówilam wszystkie 3 czesci bo zamierzam przeczytac je jeszcze raz
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam zamiar czytac jeszcze raz ;D
|
|
#604 |
|
Konto usunięte
|
Szybciej będzie powiedzieć, kto nie przeczyta następny raz i jeszcze kolejny i kolejny
![]()
|
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Łoł, Edwardowe towarzystwo^^
Mnie w tych książkach najbardziej denerwuje... Bella - o ile w pierwszej części było ok, to w drugiej kreuje się ją na totalną ciapę -.- Ale Edward i Alice Cullen sa boscy (szczególnie ten pierwszy).
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
cała saga zalicza się do najlepszych książek, jakie kiedykolwiek czytałam!
![]() jedynym bohaterem, którego nie trawię, jest Jacob, ale na to już nic nie poradzę.
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#610 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Ja też lubię książkowego Jake'a, jest...uroczy.
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
Chyba większość nas
Ale widzę, że olanina coraz większe wsparcie Ja tam się na temat Jake'a nie wypowiadam... Za dużo o nim
" Jako jedyne spośród wszystkich stworzeń na świecie, trolle wierzą, że istoty żywe poruszają się w czasie do tyłu. Jeśli przeszłość jest widoczna, a przyszłość ukryta, tłumaczą, to znaczy, że musimy stać tyłem do przodu. Wszystko co żyje, porusza się tyłem " T. Pratchett "Kosiarz"
|
|
|
|
#613 |
|
Konto usunięte
|
O, w końcu ktoś ze mną uważa że Jacob jest słodki i uroczy
![]() ![]() Nie jestem już sama (i tak wolę Edzia, ale dobry Jacob nie jest zły ![]() )![]() Nie ma jak wsparcie
Edytowane przez 70dd468e07eb673ab65e89e138309c61dced7434_5f137f251019b Czas edycji: 2008-12-30 o 17:16 |
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
![]() Taki przenośny grzejnik. I kolegów też ma fajnych
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
A mnie w Zaćmieniu -> wkurzyło zachowanie Belli. z tym jej rozdarciem. Rozumiałam ją do czasu kiedy pocałowała Jacoba i stwierdziła, że go kocha. Sam Jack mnie wkurzał swoim zachowaniem w stosunku do Edwarda. Grrr! A wcześniej go lubiłam.. hm hm.
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
:sciana:
Tak z rozpędu przeczytałam dwa pierwsze ukryte zdania -.- Ale Bella mnie zaczyna wkurzać mniej-więcej od początku drugiej części...
|
|
|
#617 |
|
Konto usunięte
|
O gustach się nie dyskutuje
(hmmm i kto to mówi, no nie |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tezz :P
cos w niej jest dziwnego ^^.
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
Ja najbardziej lubie w ksiazce jak Jacob gada Edzio, na Edwarda;d i brak reakcji Belli na to;d albo pijawkowanie itp...
nie lubilam Jacoba w momencie jak pocalowal Belle, tak chamsko sie zachowal, a za drugim razem jak si ecalowali to tej baby juz nie rozumialam, i jak mozna w ogole byc zakochana w dwóch facetach naraz? |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Edziowe panny, co robicie na sylwka?
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
kolezanka organizuje impreze w jakims barze
wlasnie tam ide;p
|
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim!!!
Jak dobrze, że nie jestem sama...już myślałam,że zwariowałam z miłością do książek Stephenie Meyer i nie tylko... Cieszę, że jest tutaj więcej takich nieuleczalnych romantyczek ,,Zmierzch" dorwałam tydzień temu, nigdy wcześniej nie zatraciłam się tak w lekturze...Wczoraj zaczęłam czytać ,,Zaćmienie"...boskie:P Pozdrawiam !!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
przeczytałam wszystkie części, łącznie z BD, i wg mnie książka nawet w porządku .. , tylko wszystkie postacie są mdłe
wszyscy są idealni, jacy to oni dobrzy, mili, żadnych wad. jedynie rose albo jasper coś wnoszą (charakterek, mroczna przeszłość), bo nie są tak piekielnie wyidealizowani jak wszyscy pozostali. poza tym za mało tam relacji damsko-męskich, w których bella nie bierze udziału. a rose & emmet, alice & jasper, a nawet esme & carlisle ? o nich niestety autorka zupełnie zapomniała. poza tym przydałyby się też sceny bitwy, np z volturi, bo nie wierzę, że po prostu rozwiązali wszystko rozmową. wszyscy się ich niby boją, a tutaj żadnej walki, nic -.-w książce brakuje zdecydowanie jakiegoś realizmu, ich historie są takie słodkie, proste, idealnie, nieprawdziwe, nieżyciowe, bajkowe, mdłe. większość problemów rozwiązywana pokojowo, najważniejszy jest wątek edward-bella, który staje się śmieszny w 'zaćmieniu', gdzie nagle swan odkrywa, że kocha jaboca. a biedny edward jest taki dobry, że on zrzuca na siebie wine, że ona go zdradza. tak, tak, on ją zostawił i biedak czuje się winny tragediaaa, jaki normalny facet by się tak zachował, na dodatek wampir, który podobno jest bardziej męski od prawdziwego faceta. niemniej pomysł autorka miała dobry, tylko za bardzo skupiła się na tym jednym wątku. moim zdaniem powinny zostać też rozwinięte inne wątki, pozostałe postacie przedstawione dokładniej.polecam książkę 'martwy aż do zmroku' - również o wampirach, ale dużo bardziej realistyczna, chwilami brutalna, ale przez to prawdziwa chociaż wszystko jest tylko fantazją :P
|
|
|
|
#625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko nie jestem pewna czy to aby na pewno ta, o której mówicie Tam coś z tyłu wyczytałam o dwóch wampirach, kłócących się o śmiertelniczkę, jeden z nich się nazywał Damon czy Demon Jakoś tak Czy to jest to??
|
|
|
|
|
#626 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama się zastanawiałam nad tym Myślałam, że ona zawsze bd go traktować i kochać jak brata. W sumie to sama nie wiem czy lubię Jacka czy nie, jest spoko ale dopóki nie zachowuje się jak buc ostatni ![]() No i nie wytrzymałam i zaczęłam czytać 4 część ![]() Oby tylko moje oczy dały rade ehhh..
|
|
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
ja juz nie mam co czytac
wiec wzielam sie za inne ksiazki! i czeka jeszcze Lalka, omg!;/
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
o cieszę się miło słyszeć, że nie tylko mnie tak irracjonalnie odpycha jego postać. Edward jest sto razy lepszy xD
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez lubiłam najbardziej jak mowił na niego `Edzio` ![]() mnie irytuje to ze ona kocha 2 naraz...;// nie rozumiem tego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Ale mimo wszystko czekam na część ze strony Edwarda i premierę Zmierzchu

Ja tam się na temat Jake'a nie wypowiadam... Za dużo o nim 
wiec wzielam sie za inne ksiazki! i czeka jeszcze Lalka, omg!;/