Ile można czekać i czy warto?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-30, 22:45   #31
Avv
Wtajemniczenie

Dot.: Ile można czekać i czy warto??

Cytat:
Napisane przez Larena Pokaż wiadomość
Nie miałam jeszcze nigdy innego faceta ,nie wiem ,czy może być inaczej. 2 razy bylam z nim.
I wystarczy, uwierz mi.

Ten pan już pokazał na co go stać.
Znajdź sobie kogoś, kto będzie szanował Ciebie i Twoje potrzeby i interesował się nie tylko tym, żeby przez jeden dzień się zabawić.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 22:45   #32
eres
Rozeznanie

Ochlon, pozbieraj sie, skup na robieniu rzeczy dla siebie samej, nie szukaj na sile i bedzie genialnie. Milosc sama Cie znajdzie.
Stary 2008-12-30, 23:21   #33
Krakoska87
Raczkowanie

Larena.Dasz radę,mówię Ci,nie z takich miłości ludzie się leczą a tgo kwiatu to pół światu.

Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 23:44   #34
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
Larena.Dasz radę,mówię Ci,nie z takich miłości ludzie się leczą a tgo kwiatu to pół światu.
WiemDziękuje za słowa otuchy,za drugim razem jest chyba łatwiej.

Najgorsze są myśli,że jeszcze może była szansa,że mogłam zrobić tak,odpowiedzieć inaczej,dłużej go zwodzić za tym drugim razem ,ale jak długo tak można,przecież już mnie znał,na razie mam straszny mętlik.
Boję się ,że to będzie narastać ,że znowu będę dążyć,by go zdobyć jak długo nie będę miała nikogo,że przyjdą myśli'Tylko taki może być z Tobą ,że mogłam to zaakceptować'
Szkoda,że nie mam porównania.
Larena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 00:09   #35
gipsy:)
Raczkowanie

Kochana całe życie przed toba! rzuc go i czekaj na prawdziwa miłość! Bo tu nawet o zwiazki nie ma mowy, a co dopiero o miłości. Musisz byc twarda i uciać te relacje. Tak bedzie najlepiej dla Ciebie, niema co tracic cennego czasu dla takich patafianów;]
życie jest zbyt krotkie na bycie nieszcześliwa!;] Takze głowa do góry! i do przodu
;*
gipsy:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 00:12   #36
gipsy:)
Raczkowanie

Cytat:
Najgorsze są myśli,że jeszcze może była szansa,że mogłam zrobić tak,odpowiedzieć inaczej,dłużej go zwodzić za tym drugim razem ,ale jak długo tak można,przecież już mnie znał,na razie mam straszny mętlik.
Boję się ,że to będzie narastać ,że znowu będę dążyć,by go zdobyć jak długo nie będę miała nikogo,że przyjdą myśli'Tylko taki może być z Tobą ,że mogłam to zaakceptować'
Nie zdobedziesz go, bo on cie nie kocha!
tak nie zachowuje sie mezczyzna ktoremu zalezy na kobiecie...
gipsy:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 00:16   #37
justyla122
Zakorzenienie

ja też mam 20 lat i jestem z chłopakiem 3 latata i 5 miesięcy i od początku spotykaliśmy się prawie codziennie i tak jest do dziś.
JA na Twoim miejscu spróbowałabym o nim zapomnieć

justyla122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 06:47   #38
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Teraz dopadają mnie myśli w stylu,a może mogłam tego nie kończyć ,a zacząć go bardziej ignorować,myślicie ,że w tym stadium ,by to coś dało....?
Nie, facet jest wyrachowany, a Ty mu pokazałaś, że dajesz się urabiać. Jeśli się zakocha, to w kimś, kto mu od początku pokaże klasę i siłę. Nie jesteś na tyle w jego typie, aby kiedykolwiek poczuł do Ciebie coś więcej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 08:44   #39
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie, facet jest wyrachowany, a Ty mu pokazałaś, że dajesz się urabiać. Jeśli się zakocha, to w kimś, kto mu od początku pokaże klasę i siłę. Nie jesteś na tyle w jego typie, aby kiedykolwiek poczuł do Ciebie coś więcej.
Dzięki,że po tej historii umiesz tak trafnie określić,że nie mam klasy i siły.

W naszym pierwszym związku było nieco inaczej,potrafiłam postawić na swoim ,ale.....on nie mógł tego znieść i zaczął unikać ze mną spotkań,a w końcu zostawił mnie.

To był drugi wariant- ignorować to ,wiesz to mu się spodobało,nawet spotykał się ze mną częściej niż wtedy,ale oczywiście żałosne jest jak to wyglądało i myślisz ,że tego nie czułam,że mnie to nie męczyło,przynajmniej mam większą satysfakcje ,że spróbowałam też tak i mimo tego również nie wyszło.

Wiesz może nie mam siły i klasy jeśli próbowałam za wszelką cenę być z nim,bo się jak głupia zakochałam.
Stary 2008-12-31, 09:02   #40
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki,że po tej historii umiesz tak trafnie określić,że nie mam klasy i siły.

W naszym pierwszym związku było nieco inaczej,potrafiłam postawić na swoim ,ale.....on nie mógł tego znieść i zaczął unikać ze mną spotkań,a w końcu zostawił mnie.

To był drugi wariant- ignorować to ,wiesz to mu się spodobało,nawet spotykał się ze mną częściej niż wtedy,ale oczywiście żałosne jest jak to wyglądało i myślisz ,że tego nie czułam,że mnie to nie męczyło,przynajmniej mam większą satysfakcje ,że spróbowałam też tak i mimo tego również nie wyszło.

Wiesz może nie mam siły i klasy jeśli próbowałam za wszelką cenę być z nim,bo się jak głupia zakochałam.
Nie przesadzaj, bo nie chciałam Cię obrazić. Nie chodzi mi o taką klasę w sensie, że umiesz się ubrać, czy zachować. Chodzi mi o co takiego, że facet od razu wie, czy z daną dziewczyną sobie może na coś pozwolić, czy nie. Facet coś ściemnia i jest natychmiastowa, zdecydowana reakcja na to i już wie "acha, z nią to sobie w kulki nie polecę". A siły w tym przypadku nie wykazałaś, nie w stosunku do niego. Może jesteś bardzo silna ogólnie w życiu - w kryzysowych sytuacjach, w pracy etc. Ale nie wobec tego faceta. Jemu dałaś się urabiać jak plastelinka.
Stary 2008-12-31, 09:22   #41
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj, bo nie chciałam Cię obrazić. Nie chodzi mi o taką klasę w sensie, że umiesz się ubrać, czy zachować. Chodzi mi o co takiego, że facet od razu wie, czy z daną dziewczyną sobie może na coś pozwolić, czy nie. Facet coś ściemnia i jest natychmiastowa, zdecydowana reakcja na to i już wie "acha, z nią to sobie w kulki nie polecę". A siły w tym przypadku nie wykazałaś, nie w stosunku do niego. Może jesteś bardzo silna ogólnie w życiu - w kryzysowych sytuacjach, w pracy etc. Ale nie wobec tego faceta. Jemu dałaś się urabiać jak plastelinka.
Wiem o co Tobie chodziło.
Chciałam spróbować od drugiej strony,mimo,że środku się we mnie aż gotowało.
Myślałam może to jest na niego sposób.

Gdyby wiarygodną była wersja ,że mu zależy,to już wcześniej zacząłby się starać,za długo w to brnęłam.Skumulowało się we mnie przez ten czas dużo negatywnych emocji ,ale cieszę się,że przynajmiej nie zaniedbałam reszty swojego życia i mam coś więcej poza nim.

Wiesz piszesz,że dałam się urabiać,mi się wydawało,że to ja mam chociaż trochę władzy w tym układzie,jemu było dobrze,mi seks co tydzień też był potrzebny,ale we mnie było jeszcze coś więcej,wierzyłam jeszcze do końca,że jest on w stanie o mnie powalczyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 09:34   #42
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Wiem o co Tobie chodziło.
Chciałam spróbować od drugiej strony,mimo,że środku się we mnie aż gotowało.
Myślałam może to jest na niego sposób.

Gdyby wiarygodną była wersja ,że mu zależy,to już wcześniej zacząłby się starać,za długo w to brnęłam.Skumulowało się we mnie przez ten czas dużo negatywnych emocji ,ale cieszę się,że przynajmiej nie zaniedbałam reszty swojego życia i mam coś więcej poza nim.

Wiesz piszesz,że dałam się urabiać,mi się wydawało,że to ja mam chociaż trochę władzy w tym układzie,jemu było dobrze,mi seks co tydzień też był potrzebny,ale we mnie było jeszcze coś więcej,wierzyłam jeszcze do końca,że jest on w stanie o mnie powalczyć.
Wiem o co Ci chodzi. Również myślałam kiedyś, że ja mam władzę, bo on mnie pragnie etc. To jest coś bardzo ulotnego. Ma się tą władzę (dzięki pożądaniu faceta) tylko do czasu, gdy się człowiek nie zakocha. Potem to już facet ma władzę.

Co do pogrubionego: bardzo fajnie, że tak myślisz i nadal widzisz w życiu wiele spraw, które mają sens. Powoli odbudujesz pewność siebie i przyjdzie czas, że ktoś Cię w pełni doceni i się nie przestraszy siły uczuć.
Stary 2008-12-31, 13:18   #43
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
WiemDziękuje za słowa otuchy,za drugim razem jest chyba łatwiej.

Czas zdobyć to porównanie, bo gwarantuję, że są inni faceci, lepsi, szanujący swoją dziewczynę, czuli, interesujący się.

Nie mogłaś nic zrobić, żeby on się zakochał. Nie miałaś tu szans, znał Cię już i wiedział czego się spodziewać. Nie miej do siebie żalu, że mogłaś coś inaczej powiedzieć, zrobić itp, bo to by niewiele zmieniło.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 13:41   #44
eyo
Zakorzenienie

matko jestem przerażona Twoją hiostrią ;(

wiesz jedyne co mi sie ciśnie na ustata to to, że on nie tyle nie miał czasu dla ciebie a ile tylko raz w tygodniu miał czas na seks z Tobą ;(

wyczuł że Ci zależy, że kochasz.. i po świnsku korzsytał. Eh powinni na to jakiś paragraf wymyślić tutaj - bo na pewno w kwestiach pozaziemskich jakiś jest.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 13:03   #45
Larena
Raczkowanie

Dziewczyny dziś w nocy do mnie zadzwonił.
Powiedział,że za mną tęskni ,że mu mnie brakuje ,że mnie kocha i mu zależy i nie odpowiadałam i nie potwierdzałam,że ja też,chociaż myślę ,że on wie.

Jeszcze raz nasunął się temat czemu nie chciałam z nim być,powiedziałam mu ,że chciałam tylko normalności ,a on na to,że chciałabym później więcej i więcej......(a tak mało było)Powiedziałam ,że chciałam,żeby czasem spytał kiedy mam czas ,żebyśmy pogadali kiedy i on ma czas i gdzieś razem się wybrali,powiedział,że rozmawialiśmy,ale to kłamstwoNie bawił się z kumplami ,więc może zadzwonił i mówił to wszystko,a czemu przez te 2 miesiące nie mówił mi tego...?

Pytał i sugerował ,że już pewnie kogoś mam,później napisał sms'Nie zapomnij o mnie'
Nie wiem ,czy on robi to specjalnie,ale wszystkie te teksty,znowu czuje ,że może trzeba coś zrobić....
Stary 2009-01-01, 13:18   #46
modlishka665
Raczkowanie

Cytat:

Jeszcze raz nasunął się temat czemu nie chciałam z nim być,powiedziałam mu ,że chciałam tylko normalności ,a on na to,że chciałabym później więcej i więcej......(a tak mało było)
Ehh, Larena... "więcej i więcej...". Przecież to normalne i oczywiste, że dorośli ludzie w związku chcą siebie ciągle więcej i więcej... Na tym polega normalny związek ze swoją drugą połówką. Spotykanie się raz na tydzień? Kiedy dwoje ludzi się kocha pragnie siebie jak najwięcej.

Myślę, że jesteś bardzo ciepłą dziewczyną i nie zasługujesz na niego. A ten jego sms? Jeej... Pomyśl o sobie nareszcie, on nie może się juz Tobą dłżej bawić, nie zasługujesz na to.

Edytowane przez modlishka665
Czas edycji: 2009-01-01 o 13:19
modlishka665 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 13:32   #47
=^.^=
Raczkowanie

GG do =^.^=

poza kilkoma detalami moglabym sie podpisac pod Twoja historia. a moze nowy rok to czas na nowe zycie? tylko niech mi ktos powie, gdzie ja mam takiego ksiazkowego ksiecia z bajki znaleźć, bo nie umiem byc sama.
Stary 2009-01-01, 13:47   #48
eres
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez =^.^= Pokaż wiadomość
poza kilkoma detalami moglabym sie podpisac pod Twoja historia. a moze nowy rok to czas na nowe zycie? tylko niech mi ktos powie, gdzie ja mam takiego ksiazkowego ksiecia z bajki znaleźć, bo nie umiem byc sama.
Pierwszym krokiem do sukcesu w takim wypadku jest wlasnie nauczyc sie byc sama. Nie mozna wiazac sie z desperacji, samotnosci czy po prostu potrzeby bycia z kims/kimkolwiek, bo na ogol tego typu wybory i rodzace sie z nich zwiazki szczesliwe nie sa Trzeba dac sobie troche czasu, poukladac w zyciu i w glowie a krolewicz sam sie zjawi w najmniej oczekiwanym momencie ...
Stary 2009-01-01, 13:49   #49
eres
Rozeznanie

Cytat:
Powiedział,że za mną tęskni ,że mu mnie brakuje ,że mnie kocha i mu zależy i nie odpowiadałam i nie potwierdzałam,że ja też,chociaż myślę ,że on wie.

Jeszcze raz nasunął się temat czemu nie chciałam z nim być,powiedziałam mu ,że chciałam tylko normalności ,a on na to,że chciałabym później więcej i więcej......(a tak mało było)Powiedziałam ,że chciałam,żeby czasem spytał kiedy mam czas ,żebyśmy pogadali kiedy i on ma czas i gdzieś razem się wybrali,powiedział,że rozmawialiśmy,ale to kłamstwoNie bawił się z kumplami ,więc może zadzwonił i mówił to wszystko,a czemu przez te 2 miesiące nie mówił mi tego...?

Pytał i sugerował ,że już pewnie kogoś mam,później napisał sms'Nie zapomnij o mnie'
Nie wiem ,czy on robi to specjalnie,ale wszystkie te teksty,znowu czuje ,że może trzeba coś zrobić....
Ewidentnie sie Toba bawi. Ja bym na Twoim miejscu olala go totalnie, nawet nie tracila czasu na jakies bzdetne rozmowy, ktore do niczego nie prowadza ... A tekst z "wiecej i wiecej" jest conajmniej niepowazny, co to za wydzielanie porcji czulosci?! Co to za milosc? Ten facet sam nie wie co on mowi. Daj sobie z nim spokoj, to frajer. I wierz mi, gdyby Cie naprawde kochal, sam chcialby "wiecej i wiecej".
Stary 2009-01-01, 13:54   #50
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eres Pokaż wiadomość
Pierwszym krokiem do sukcesu w takim wypadku jest wlasnie nauczyc sie byc sama. Nie mozna wiazac sie z desperacji, samotnosci czy po prostu potrzeby bycia z kims/kimkolwiek, bo na ogol tego typu wybory i rodzace sie z nich zwiazki szczesliwe nie sa Trzeba dac sobie troche czasu, poukladac w zyciu i w glowie a krolewicz sam sie zjawi w najmniej oczekiwanym momencie ...
Na księcia to ja nie liczę:P
Żeby ktoś chciał i żebym ja chciała...
W nocy dzwonił i mówił to wszystko,ale po co...?Pewnie już się nie odezwie.
Może chciałby żebym ja teraz powalczyłaPewnie chcial bym znowu poczuła,że za dużo wymagam.

Gdyby chociaż pokazał coś jednym zachowaniem,przyjechał do mnie na dniach ,tylko tyle..to może...a tak to tylko słowa.
Znamy się już ponad rok,teraz widzę,że chyba do końca go nie znam i nie wiem co on chce zyskać dzwoniąc i mówiąc to wszystko,ale słowem nie wspomniał,że może byśmy to naprawili...

Edytowane przez Larena
Czas edycji: 2009-01-01 o 14:01
Stary 2009-01-01, 14:27   #51
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 20lat.
a on ile ma lat?
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 14:29   #52
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez =^.^= Pokaż wiadomość
zycie to nie jest bajka...niestety
trzymam kciuki za nowe zycie
Stary 2009-01-01, 14:32   #53
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
a on ile ma lat?
On ma też 20 lat.
Stary 2009-01-01, 14:35   #54
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
On ma też 20 lat.
widac, ze nie dorosl do zwiazku i normalnosci...szkoda twojego zycia na jego zagrywki...
Stary 2009-01-01, 14:38   #55
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Na księcia to ja nie liczę:P
Żeby ktoś chciał i żebym ja chciała...
W nocy dzwonił i mówił to wszystko,ale po co...?Pewnie już się nie odezwie.
Może chciałby żebym ja teraz powalczyłaPewnie chcial bym znowu poczuła,że za dużo wymagam.

Gdyby chociaż pokazał coś jednym zachowaniem,przyjechał do mnie na dniach ,tylko tyle..to może...a tak to tylko słowa.
Znamy się już ponad rok,teraz widzę,że chyba do końca go nie znam i nie wiem co on chce zyskać dzwoniąc i mówiąc to wszystko,ale słowem nie wspomniał,że może byśmy to naprawili...
zaraz Cie oswiece
wczoraj byl Sylwester(),a takie ki czesto przy okazji swiat i nowego roku maja tego rodzaju jazdy.Chcial sie jeszcze upewnic ,ze ma nad Toba "wladze" i umocnic ja.
Jak widac udaje mu sie.I tego mu trzeba,przegladania sie w Twoich oczach

ps nawet jak z nim zerwiesz i bedziesz miec nowego faceta,ten bedzie Cie raczyl takimi textami od czasu do czasu,ten typ tak mawiec nie bierz sobie tego zbytnio do serca

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2009-01-01 o 14:44
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 14:43   #56
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
zaraz Cie oswiece
wczoraj byl Sylwester,a takie ki czesto przy okazji swiat i nowego roku maja tego rodzaju jazdy.Chcial sie jeszcze upewnic ,ze ma nad Toba "wladze" i umocnic ja.
Jak widac udaje mu sie.I tego mu trzeba,przegladania sie w Twoich oczach
Pewnie jeszcze jakąś ma,ale teraz mu nie mogę pokazać ,że tak jest,bez jakiegoś 'zachowania','czynu' nie dam sobie wmawiać,to tylko słowa,prowokuje mnie,wie chyba jaka jestem.To jakaś manipulacja emocjonalna.

Mimo,że to co mówił w nocy było bardzo wiarygodne...
Stary 2009-01-01, 14:45   #57
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie jeszcze jakąś ma,ale teraz mu nie mogę pokazać ,że tak jest,bez jakiegoś 'zachowania','czynu' nie dam sobie wmawiać,to tylko słowa,prowokuje mnie,wie chyba jaka jestem.To jakaś manipulacja emocjonalna.

Mimo,że to co mówił w nocy było bardzo wiarygodne...
dokladnie,ale nie ciesz sie ta świadomoscia,bo to jest gorsze
Pomimo niej i tak bedziesz leciec jak ćma do światła,wiec uwazaj
Stary 2009-01-01, 14:50   #58
Larena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
dokladnie,ale nie ciesz sie ta świadomoscia,bo to jest gorsze
Pomimo niej i tak bedziesz leciec jak ćma do światła,wiec uwazaj
Na razie staram się trzymać i myśleć realnie,że bardzo mało mi dawał,dziś w nocy jak wspomniałam o tej normalności i to jak odpowiedział,że później chciałabym więcej i więcej...jakby mi sie nic nie należało,jakby nic nie mógł od siebie dać.
Ja chciałam ,on chyba to widział,ale to zbywał,teraz chce to przekręcić,żebym się źle czuła.

Najgorsze są te myśli po jego telefonie,przecież on jest taki biedny,nie potrafi okazywać uczuć ,ale mnie kocha....

Edytowane przez Larena
Czas edycji: 2009-01-01 o 15:24
Stary 2009-01-01, 15:45   #59
eres
Rozeznanie

Cytat:
Na razie staram się trzymać i myśleć realnie,że bardzo mało mi dawał,dziś w nocy jak wspomniałam o tej normalności i to jak odpowiedział,że później chciałabym więcej i więcej...jakby mi sie nic nie należało,jakby nic nie mógł od siebie dać.
Ja chciałam ,on chyba to widział,ale to zbywał,teraz chce to przekręcić,żebym się źle czuła.

Najgorsze są te myśli po jego telefonie,przecież on jest taki biedny,nie potrafi okazywać uczuć ,ale mnie kocha....
Nie wkrecaj sie. On Cie naprawde nie kocha.
Stary 2009-01-01, 15:48   #60
bess
Zakorzenienie

Cytat:

no tak bardzo,ze sam o tym nie wie ale Ty wiesz
jakby cie kochal to by nie gadal z pretensja ze mozesz chciec wiecej,nie byla bys ostatnia osoba z która sie spotyka itd sama dobrze wiesz
to jest typowa toksyczna relacja, w ktorej niestety Ty jestes bardziej zaangazowana
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości