|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja cz. II
Hosenko
![]() Chętnie bym przygarnęła Ziaję Pro i smarowidła do ust ![]()
#2132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zalezy od serii ![]() Sztyfty które mam, są w miare OK - tzn krzywdy nie robią, nie wysuszają, ale tez nie działają jakoś rewelacyjnie. Cytat:
![]() ![]() 1. jedna maska - ta mniejsza to Stapiz, z jedwabiem. Druga jest owocowa, z witaminami. Kupione w sklepie fryzjerskim - takie se, ale w sumei to moje włsoy sa dziwne ![]() 2. szampon jest całkiem ok, nie zauważyłam niczego złego. 3. Suhada kupione w Lidlu - te do twarzy były po 15 zł a do ciała 20 zl. Nie iwem czy jeszcze kupisz, bo one były w ulotce na poczatku grudnia. Cytat:
![]() A kup se ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Hosenko fajny zbiór. Wydaje mi się, że się dość zmniejszył od ostatnich zdjęć.
![]() Kosmetyki Suhada można kupić w Lidlu.
#2134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Umbra bardzo fajny zbiór! Mam kilka pytań: jak się sprawuje Garnier 3w1? Używasz jako żelu? Miałam próbkę i wydał mi się fajny do używania co jakiś czas bo na co dzień byłby dla mnie raczej za mocny... I jeszcze pytanie o Elseve Nutri Blask Light - jesteś z niego zadowolona? Nie obciąża? Masz może porównanie z nieLightem? ![]() Hosenko piękny zbiór! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Kupię kupię, tylko trochę grosza wpadnie
![]() Bo na Ziaje Pro to od dawna mam chęć.
#2136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Serum z Avonu jest bardzo dobre i ogólnie chwalone tu na Wizażu (m.in w KWC). Po krótce: zmiękcza, wygładza, lekko nabłyszcza. Zawsze go mam ![]() Maska antybakteryjna - fajna, syfki szybciej się goją, ale opary tych wszystkich składników powoduja łzawienie oczu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Hosenuś
![]() Duuuży zbiór ![]() A ja mam mnóstwo pytań ![]() Jak Ci się podoba to termoaktywne serum ? Ja je miałam ale jakoś nieregularnie się smarowałam i nie widziałam efektów specjalnych ... I jak oceniasz resztę kosmetyków z tej serii ? No i muszę zapytać o opinie na temat szamponu cece med i maski sleek line i z Joanny ![]() Jesteś z nich zadowolona ?
#2138 |
Zadomowienie
|
Ah, Hosenko, jaki zbiór
![]() Jak Ci się sprawują kosmetyki Boots Botanics? Najbardziej interesuje mnie maska oczyszczająca do twarzy, jesteś z niej zadowolona? I jeszcze pytanie o serum z wit.E z TBS, mogłabyś coś o nim napisać? Stosujesz je pod krem? Jakie rezultaty? (heh, zabrzmiało to jak przesłuchanie ![]()
#2139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szampon jest b. fajny. wcześniej używałam nieLighta ![]() dzięki, poszukam jej. ![]() Spazo- zapomniałam napisać o maseczce czekoladowej. świetnie pachnie i działa na mnie odprężająco. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Hosenusiu, duuuużo tego
![]() ![]() jaka jest emulsja do opalania Lirene? Dobrze się wchłania? nie jest tłusta? nie pobiela za bardzo?
![]() |
#2142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. termoaktywnego nie używam regularnie ![]() ![]() 2. szampon cece nie wiem czy działa czy nie ![]() ![]() 3. maska sleek line - pisałam ostatnio recenzję. taka sobie, oczekiwałam więcej, no ale moje wlsoy sa dziwne ![]() 4. jeszcze nie używałam ;-p Chce wykończyc Sleek Line (już niedługo) Cytat:
![]() 1. ogólnie lubię kosmetyki Botanics, choć krem do stóp i do rąk (oba z AHA) to nieporozumienie. Maska jest bardzo przyjemna, nie wysusza, skóra jest miła w dotyku, czysta. 2. serum bardzo lubie - używam solo na noc. Dobrze nawilża, nie klei się. Jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() Emulsja jest ok, nie bieli, nie błyszczy sie za bardzo. ALE - róznie zachowuje się pod podkładem. Zauważyłam że na niej podkład wchodzi w pory (bez emulsji tego nie robi), no chyba że ma czas się całkiem wchłonac.
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
![]()
dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hosenko, czy to co tam masz z serii planet spa marokańska róża to maseczka? nie podrażnia Cię? bo mi ona wypala skórę ![]() ![]() Isselilija, jak się sprawuje seria Swedish Spa Algae czy jakoś tam do twarzy z Oriflame? serum dobrze nawilża? nie zapycha? a maseczka? oczyszcza? jak ją porównasz do maseczki błotnej Planet Spa z Avonu? która mocniej wysusza a która lepiej oczyszcza? wydajna jest ta z Ori? nie zasycha w pudełeczku? wiem, że w jednym jest 10 ml-chyba nie zużywasz jej na raz? mam ochotę na tę serię z Oriflame ![]() a jak się sprawuje waniliowa odżywka z Joanny do włosów? nawilża? ładnie pachnie? obciąża? a letnia odżywka Summer Rescue z Avonu? da się stosować zimą? pomaga jakoś? chyba czuję się rozgrzeszona i zapowiadają się duże zakupy noworoczne bez wyrzutów sumienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauwazyłam, że skóra mnie piecze tylko jesli wczesniej użyję żelu lub toniku z kwasami. Jeśli nie to nic sie złego nie dzieje i maseczka bardzo dobrze się spisuje ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Hehe, spryciula
![]() ![]()
#2147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ciebie zawsze piecze?
![]() |
#2149 |
Rozeznanie
|
no właśnie za każdym razem, jak ją nalożę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie przemyślę zakup, zazwyczaj rano nie mam za dużo czasu żeby dać filtrowi się całkiem wchłonąć...
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Organzzo: ja tez nie mam czasu (przecież wcześniej niż o 5.55 nie bede wstawać po to tylko żeby sie filtr wchłonął
![]() ![]()
#2152 |
Zakorzenienie
|
Hosenko
prze-pię-kny zbiór ![]() widzę u Ciebie sporo kosmetyków które mam lub miałam ![]() Co to za duża butla z Botanics z pompką? fajna? jak działa? ![]() No i było już pytanie o maski do włosów, więc nie będę drugi raz pisać. Jakie stężenie żelu hialuronowego masz? jak on działa? nadawałby się do skóry tłustej? naczytałam się już o nim tyle... superaśny zbiór, lubię takie duże i ciekawe i przemyślane ![]() BTW. natchnęłaś mnie na zdjęcia na koniec roku ![]() 1. żele do mycia 2. żele i peelingi do twarzy (w tym zapasy) 3. mleczka i toniki (w tym zapasy) 4. płyny micelarne, termalka, maseczki (w tym zapasy) 5. maseczki c.d., kremy (w tym zapasy), olejek do twarzy 6. serum i kremy - 2 kończę w tym tygodniu (tu też zapasy) - 2 ostatnie pojemniczki to odlewki SPOTLESS - KREM PIELĘGNUJĄCY DLA SKÓRY TRĄDZIKOWEJ i RED DRY SKIN - ULGA DLA SKÓRY SUCHEJ, ZACZERWIENIONEJ I SWĘDZĄCEJ zapowiadają się fajnie, mają fantastyczne ziołowe składy - tylko cena powala ![]() Edytowane przez favianna Czas edycji: 2008-12-31 o 00:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
7. szampony odżywki (tu tez jak widać zapasy) - 2 szt kończę w tym tygodniu
8. Filtry (duzo zapasów), stylizacja włosów, krem do stóp 9. kwasy omega wewnętrznie i olejki eteryczne do kąpieli i włosów 10. balsamy do ust i odżywki do paznokci i preparaty 11. salon odrzuconych :P wszystko wylądowało na wymianie (poza miniaurami, ale zapomniałam o nich wcześniej) powinnam cyknąć próbki, ale ich ilość mnie przytłacza :P może następnym razem, bo nie chce mi się ich rozgrzebywać :P Poza rzeczami z fotki z salonu odrzucnych kilka innych rzeczy z wszystkich zdjęć powędruje w świat w jakies dobre ręce. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2008-12-31 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
co to za firma botanics? dobra są ich kosmetyki? i gdzie je można dostać? a i jak się sprawuje anti acne firmy ideal skin? i jeszcze jedno... jakbyś miala wybrać 3 najlepsze kosmetyki z pielęgnacji twarzowej... co to by bylo ? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakościowo są ciekawe, ale nie wszystkie, fajne są pianki do mycia, scruby, szampony, maski oczyszczające, zawiodłam się na większości kremów Acne derm kupiłam dziś bo jutro skończy mi się sebostatic pharmacerisu, nic na jego temat nie mogę jeszcze powiedzieć, potrzebowałam coś na dzień, zobaczymy jak da sobie radę. moja trójka? ![]() 1. Prosensil Plante System krem do cery bardzo wrażliwej - jestem nim oczarowana ![]() 2. Pantenol Farmony - działa cuda, łagodzi - używam tej pianki jak tonika, przed każdym kremem 3. żel normalizujący Ziaji PRO - właśnie kończę wielką butlę (choć tu znalazłabym jeszcze kilka kosmetykow które bardzo lubię - oczyszczanie i maski) i tyle ![]() Edytowane przez favianna Czas edycji: 2008-12-31 o 00:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
favianna super zbiory
![]()
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Norala znalazłam w małej hurtowni kosmetycznej ale z chęcią się go pozbędę, bo okazało się po nim że nie mogę używać kosmetyków opartych na wazelinie, a on ma ją w bazie. Masz kramik? może go chcesz? u mnie się marnuje, a wiem że mnóstwo osób go sobie chwali |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, niezłe zbiory
![]() Hosenko, powiedz mi, jak działa maseczka uspokajająca ziaja pro? zadowolona z niej jesteś? I ty i Favianna macie obie maseczkę zwężającą pory ziaja pro, warto ją kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Hosenko bardzo dziękuję za odpowiedzi
![]() Favianno śliczny zbiór ![]() I też mam kilka pytań ![]() Jak Ci się podobają produkty Loreala z serii profesjonal ? Chodzi mi o Vitamino Color i Age Densiforce ![]() No i jak się u Ciebie spisuje Lyssanel Active ? Działa ?
#2160 |
Zadomowienie
|
favianna bardzo przemyślany zbiór
![]() Możesz napisać czy jesteś zadowolona z Lyssanel Active (właśnie dziś mam iść go odebrać w aptece) i jak oceniasz serum z Ziaji Pro? Masz może porównanie z serum z Avonu? Jeszcze dopatrzyłam się z LPR filtry, jak Ci służą, ja wczoraj po obejrzeniu kolekcji Hosenki pognałam po filtr z Erisa. Właśnie zastanawiam czy jest jakaś różnica miedzy jedną, a drugą firmą (w cenie jest spora ![]() P.S. Dziewczyny co to zielone z Biodermy? Już któryś raz trafiam na ten krem w tym wątku? Zaraz przeczesze KWC, ale jak można prosić o jakiś opis?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
Edytowane przez _Ya Czas edycji: 2008-12-31 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.