|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
alliah moja co prawda na cycu.. ale wygląda to tak w dzień je co 3h a w nocy co 4-5 czasem nawet przesypia 6-7..
![]() ![]() ma skończone 8 tygodni ![]() dzis pojechalam na zakupy i mala zostala z moja mama i odciągniętym mlekiem ![]() udalo mi sie w nocy odciągnąć malą butelkę - 150 ml i wiecie co mala zeżarla całą butlę odrazu ![]() ![]() chcialam kupic malej kombinezon ale pustki w sklepach -chyba wszystko juz wykupili ![]() ![]() na zakupach kupilam sterte innyych ciuszków i troche sobie i mężowi... |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-30 o 15:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
Dostałam opiernicz więc się melduję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1024 |
Zakorzenienie
|
Becia ja też nie mam czasu, tak jak Ty
![]() aaliyah Kajuś jutro skończy 10tyg. i wypija o 150ml co 3 godz, czasem nawet tyle nie umie wytrzymać!!Przed spaniem często zjada 250ml i ja się martwie, że mam takiego żaroka i krzywdę mu zrobię dając takie ilości mleka... Ty się ciesz, że masz ya\\takie grzeczne dziecko i śpij spokojnie! Ja muszę wstawać do małego co 2,5-3 godz. i czasem jeszcze przez godzine usypiać, więc non stop jestem zmęczona ![]() A co do zielonych kupek to jest coś złego? Bo mój takie robi ale myślałam, że to normalne po mleku modyfikowanym??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak chce jesc 60ml i po pol godzine drugie 60 ml to przeciez jej nie zabronie, nie zaglodze bzdzungwy tylko dlatego ze ksiazki inaczej. Cytat:
![]() ![]() my mamy 6 stycznia wizyte u lekarza kontrolna i szczepienia, musialam sie dzis upomniec, bo one zapomnialy w rejestracji. no kurna, tlumacze ze lece z dzieckiem na miesiac do polski, jak wroce to mloda bedzie miala 3 miesace a nie 6 tygodni, a ona sie mnie pyta czy nie moge wrocic wczesniej, bo ona ma napiety grafik... ah, sila perswazji, mloda mi pomogla bo sie darla w nieboglosy z glodu no i bylysmy na spacerze 4 godziny, ale u nas pogoda jak drut piekna |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas kupki sa zolte/ zolto-brazowe i dosc rzadkie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-30 o 18:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie jak kazdy lekarz tutaj w UK na wszystko przepisuje paracetamol i ewentualnie sudafed. Emigrantki na pewno wiedza o co chodzi. To miala byc taka ironia na stan wiedzy personelu medycznego tutaj ot co. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
·٠•●●•٠·˙
∫*✬.*´¨✬) CIEPLUTKO ¸.•✬´¸.•*✬´¨) WITAM .✬ •´,•*´¨)¸✬ .•*¨)U PROGU ¸.•´¸.•*´✬¨).•*✬´¨) NOWEGO (¸.•✬´(¸.•` *✬¸.•´¸.•*✬´¨)ROKU Święta, Święta i po Świętach, nikt już o nich nie pamięta, bo Sylwester już za pasem, bawmy ostro się w tym czasie. Dziesięć, dziewięć ... głośno liczę, a Tobie życzę: 12- miesięcy zdrowia, 53- tygodni miłości, 8784- godzin wytrwałości, 527040 -minut pogody ducha, 1622400 -sekund szczęścia ... --W NOWYM 2009 ROKU – _¸.•*✬´¨)________..✬*.___ __¸.•*.✬ ___¸.•*.______..$..____¸. •´¸.✬•*) ¸.•´¸*✬)_____$.,.$__.*.¸✬ ¸.•*´*✬ *.✬.•*´*____.$___$____... .*✬. ___.✬*._____$____$____.,. $ ____ $_____$$$$$$$$$$__$_$ ___$__$______$____$___$__ _$ __$____$_____$$$$$$__$___ ___$ _$______$____$____ $_$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$___$$$$$$___$__ __$ __$____$_____$____$___$$$ $$$ __$$$$$$_____$$$$$$___$__ __$ __$____$_______$$_¸.•*_$$ $$$$ __$$$$$$_______¸.•*´¨)_$_ ___$ __$____$_____¸.•✬•.*.)__$ $$$$$ __$$$$$$______*.¸✬.•*´*__ .$$ _✬•*´¨)_____________¸.•*✬ )_ __¸.•*___¸.•*______¸.•✬* ¸.•´.•✬.)_________¸.•´✬¸. •.*✬.* *¸✬•*,).*_______*.¸✬¸..✬• *´*_*_ ✬.*✬)_______..*.._.✬.*.¸✬ ¸ |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak spędzacie dzisiaj Sylwestra??my oczywiście z mężusiem i małym w domku w tym roku ale za to przygotujemy sobie jakieś dobre jedzonko ![]() Od razu chciałam Wam złożyć życzonka z okazji Nowego Roku! dużo zdrówka i pociechy z maluszków, żeby zdrowo się chowały i rosły ![]() becia_leszno duży ten twój chłopak ![]() ![]() widzę że tez macie problemy z tym czy karmić tak jak mówią lekarze czy tak jak dziecko chce... ja karmie małego jak jest głodny i myślę że tak jest najlepiej oczywiście ja karmię piersią więc to też jest inaczej niż pokarnem sztucznym ale myślę że nasze maleństwa same wiedzą kiedy są głodne i ile potrzebują zjeść ![]() tola3804 ja bym na wtoim miejscu spróbowała zrobić tak jak pisze lisey na mojego małego to działało jak wkładałam go do rożka w koło główki układałam pieluszkę ( zwinietą w taki rogalik) i czasami do łóżeczka wkładałam moją koszulkę i mały sobie smacznie zasypiał wklejam zdjęcie mojego szkrabka jak widać nabrał już sporo ciałka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
paula Igorek to prawdziwy przystojniak
![]() a to moja Iga pierwszego dnia świąt(jeszcze w pizamie ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-02-25 o 17:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
jaka noc... matko, mloda spala dwa razy po 4 godziny co jest ok, ale nie spala spokojnie, chrumkala i mlaskala przez caly czas, zadne z nas nie jest wyspane... jezu
i teraz tak sie zapytam - bo scorpionec pisze ze iga na macie JESZCZE W PIZAMIE wasze dzieci maja pizamki? bo ja jak przebieram mloda po kapieli to w tym spi, i o ile sie w nocy nie uleje, ubrudzi, to sobie w tym siedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
paula Igorek to przystojniak
![]() scorpionec a wiesz ze wczoraj sobie myslalam ze dawno nie wklejalas fotki Igusi ![]() ![]() katakumba wspolczuje, my za to mielismy super noc, Gabrys spal najpiierw 6 godzinek ![]() ![]() ![]() aliyah hehe, dlatego ja nie cierpie naszych gb,hv i innych, mam miec wizyte mojej hv w styczniu i chyba drzwi zarygluje albo cos ![]() Kuligiem chcieliśmy do was jechać, lecz kare konie nie chciały czekać. Porwały sanie, mkną pod gwiazdami a my zostaliśmy sami z życzeniami. Ale gdy tylko okno otworzcie w świeżym płateczku życzenia złożymy, w gwiazdce co spada tutaj z obłoków będziemy Wam życzyć. Do siego Roku!! cochane mamusie wszystkiego dobrego w nowym roku
#1034 |
Zakorzenienie
|
e, to ja mam w porzadku hv, moja cecylia jest luzna babka
trzymam mloda na rekach a tu bum! otieram pieluszke, a tam kupka jak z obrazka, okraglutka, z czubkiem. smialam sie jak wariatka do siebie, niewyspanie daje mi sie we znaki jest szansa ze przespie pierwszy raz w zyciu sylwestra |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie w ostatni dzień wyjątkowego dla nas roku
![]() Dawno się nie odzywałam i nie wiem co pisać ![]() Przede wszystkim-dzieciaczki cudowne ![]() Może zacznę z pytaniem dotyczącym kolek. Ostatnio któraś z Was pisała, że daje maluszkowi kropelki Esputicon. Ja swojej małej też je podaje, ale jakoś nie widzę żadnego efektu ![]() ![]() ![]() Teraz pochwalę się, że wkońcu zebrałam się w sobie i wykąpałam małą ![]() ![]() ![]() Mamy też za soba pierwszy spacer, bo wkońcu pogoda dopisała. Dziś też się wybieramy. Narazie tak na pół godzinki, ale zawsze dobre i to. A mi już się marzą dłuższe spacerki, bo trzeba jakoś do formy sprzed ciąży wrócić ![]() Czy Wasze maleństwa też są nocnymi markami? Bo moja córcia jak sobie zje po kąpieli, to nawet nie myśli o spaniu i wtedy sobie z nami siedzi. I tak jak jej się przyśnie, to zaraz się budzi. Pora spania to tak po 24ej ![]() Ogólnie to nadal jest taka grzeczniutka. Wcale jej nie słychać. Mam nadzieję, że nie odwróci jej się o 180 stopni i nie zacznie dawać nam koncertów ![]() A teraz coś dla mniej przyjemnego jak dla mnie... Byliśmy wczoraj na usg bioderek i mała ma lewe ciut poniżej normy i mamy ją szeroko pieluchować. Kazali kupić pieluchę (55 zł ![]() ![]() Muszę zmykać, bo trzeba mała nakarmić |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() raz co 2h a jak ma ochote sie poprzytulac to nawet co 1h Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do kupek to nie wiem jak modyfikowanym powinno byc, wiem, ze po piersi moga byc rozniaste. Cytat:
![]() to jej pierwszy wychodny sylwester ![]() Piekny Twoj Maluszek, a jak sie juz zmienil ![]() Cytat:
Cytat:
dzis Sylwester, a Mloda przegiela z godzina rannej pobudki - wstala o 6 rano i do 9 nie dala zasnac ![]() No ale wczoraj jak zasnela przed 20 to obudzila sie na pierwsze jedzenie dopiero przed 3, a zawsze jest jeszcze pobudka ok 21, dojada i dalej spanie Szczesliwego Nowego Roku dla Was i Waszych rodzin ![]() obyscie nie miały powodów do smutków a tylko usmiech rozswietlał Wasze twarze
![]() |
#1037 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego w Nowym roku dla Mamus i Bobasow! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my pieluchujemy szeroko na wszelki wypadek ale to wygląda tak ze na zwyklego pampera zakładamy dodatkowo tetrową zlożoną po prostu... na pewno taniej wychodzi... a efekt pewnie podobny... chyba ze ta za 50 zeta to cud pielucha ![]() my sylwka spedzamy we trojkę w domku.. bylismy na spacerze i chcielismy se jakies przysmaki na noc pokupowac ale takie dzikie tlumy w sklepach ze szok... wiec bedzie skromnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
To cudo za 55 zeta, to kawałek filcu w kiepskiej jakości bawełnianej poszewce... Później zrobie zdjęcie to Wam wkleję. Gdybym wiedziała, że to można robić pieluchami tetrowymi, to na pewno bym tego badziewia nie kupiła. Nie dość że śmierdzi, to mało ciekawie wygląda na mojej małej
![]() My dziś spędzamy sylwestra w domu, tzn zejdziemy na dół do moich rodziców i tak pewnie nam się zejdzie, oglądając tv. Długo nie będziemy siedzieć, bo jutro jedziemy do teściów w odwiedziny i trzeba się w miare wcześnie zebrać. Zrobiłam wczoraj ciasteczka dla matek karmiących z przepisu, który któraś mamusia podała (tylko nie wiem czy na naszym wątku, czy na wrześniówkach) i wyszły bardzo dobre. Mąż się zajadał i nawet moim rodzicom posmakowały ![]() ![]() I mam jeszcze do Was pytanie odnośnie tej przepukliny pępkowej. U mojej małej jakoś ten pępuszek się nie wchłoną, tylko tak jak kikut odpadł, tak jest do dziś, Czy to znaczy, że mała ma przepuklinę? Muszę w piątek zadzwonic do przychodni, żeby pani doktor do nas przyszła. A tu kilka zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Edyta nie wiem co to za dziwny lekarz... Po co on ci ta pieluche kazal kupic?
![]() ![]() ![]() Nam od razu po porodzie bioderka zbadali i pediatra nie zalecala podwojnego pieluchowania. Potem mielismy jeszcze usg na wszelki wypadek i bioderka sa w porzadku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Raczkowanie
|
dziewczynki śliczne bobaski
mój mały też ma kolki na szczeście działa na niego esputikon lekarka kazała dawać mu po 2 kropelki 3 razy dzennie poza tym jest w miarę grzeczny jak nie spi to musi byc na raczkach bo inaczej ryk nocki nie sa zle oby tak dalej wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU a to mój skarbek |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
Na Nowy Rok życze Wam pomyślności, potęgi miłości, siły młodości, samych spokojnych, pogodnych dni i mnóstwa cudownych i wzniosłych chwil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
Życzę wszystkim wizażankom i Maluszkom udanej zabawy sylwestrowej (hi hi wszystkie mamy podobnie, z dzieciaczkami w domku
![]() ![]() Będzie to wyjątkowy rok! Nasze maluszki będą wszystkiego się uczyły, będą poznawały świat!!! Będzie cudnie!! buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Życzę Wam kochane pociechy z dzieciaczków
![]() A sobie życzę, żeby mój się w końcu znudził brzuszkiem i wyszedł uparciuch jeden ![]()
#1045 |
Rozeznanie
|
W tym Nowym Roku, życzę wszystkim przynajmniej tyle radości i szczęścia ile miałyśmy go w poprzednim roku. A był to rok dla nas wyjątkowy. Niech każdy kolejny dzień z będzie jeszcze cudowniejszy od poprzedniego. Życze Wam wytrwałości, cierpliwości i strasznie dużo miłości. Zdrówka dla Mamusiek, Maluszków i Tatusiów. Buziaki.
Dodatkowo dla nierozpakowanych na dobry początek - szybkich, bezbolesnych porodów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Melduję sie samego rana w nowym 2009 roku!!
życzę wam wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia dla was, maluszków i cłych rodzin!! i zeby ten rok byl chociaż równie cudowny jak ten mijający który dla nas był taki wyjątkowy ![]() ![]() ![]() aha i naszym nie rozpakowanym ekspresowych porodów - fajnie ze bedziemy mialay na naszym watku dzidziusie i mamcie z 2009 ![]() dostalam sms od Mbu od 23 jest na porodówce(tzn narazie na patologi bo nie ma rozwarcia) ale za to ma skurcze z krzyżą ![]() ja wczoraj zameldowałam sie w łóżku o 00.08... wcześniej pozwoliłam se na pół lampki szampana ![]() Igusia spala od 22 do 4 rano i potem do 8 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam uszyte cos takiego do pieluszkowania ... kilka pieluszek tetrowych zszytych razem na sztywno i do tego zrobione rzepy zeby ładnie sie trzymało ![]() Igorowa przepuklina wyglada tak, że jak mu nacisnę na wystający pępęk to czuc jak mu jelitko pod skórą bulgocze ... brrr nie lubi tego dźwieku ![]() WSZYSTKIEGO NAJ W NOWYM ROKU!!!! ja usnęłam przed północą bo Igor dał mi wczoraj czadu przez cały dzień - marudził i wył jak szalony więc padłam ![]()
M jak MAMA ![]() ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081100700730.png Edytowane przez becia_leszno Czas edycji: 2009-01-01 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i do tego starsznie sie zaczela slinic i pchac cale piastki do buzi (jak one sie tam mieszcza? ![]() Mam nadzieje, ze to jeszcze nie zeby... Cytat:
Myslalam, ze to cos fajniejszego skoro tyle kasy Co kazali wydac ![]() Mala jest malutka, wiec jeszcze pepuszek moze sie wchlonac, zapytaj lekarza na wszelki wypadek, ale Karolinie tez sporo wystawal i bez plasterkow sie schowal. Teraz ma ladny wklesly. A zdjecia cudne, Ty wygladasz slicznie, a Mala bosko ![]() Cytat:
a Maly cudwony, i jaki duzy chlopak juz z niego ![]() Cytat:
![]() Widac bylo ze zmeczona, ale chyba przez to, ze bylismy u znajomych i tyle nowych rzeczy dookola to tylko rozgladala sie na boki. Szczegolnie spodobal sie jej telewizor i impreza chyba spod palacu kultury. Za to jak padla to kiedy wracalismy do domu to nawet ubieranie nie wytracilo jej ze snu. Takze ja poszlam spac o 3, a TZ i Karolina do teraz odsypiaja zarwana nocke. Mala budzi sie na karmienie co 2 h i dalej w kimono... A ja specjalnie wstalam zeby z nia na spacer wyjsc ![]()
![]() |
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a te platerki to myslalam, ze lekarz musi zakladac... przynajmniej u nas pediatra taka panike siala, ze to najlepiej byloby jakby chirurg robil, bo ona sie tego nie podejmie jakby co ![]()
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
hej wizazanki!
wszystkiego naj naj w Nowy Roku!! tak sie wtracam w Wasz watek.. jestem przed porodem...termin mam na poniedzialek. ale Wam zazdroszcze,ze juz jestescie po ![]() czasem sie boje a czasem mysle,ze trzeba wszystko scierpiec dla tego Maluszka. mam juz bole przepowiadajace, martwie sie,ze nie bede widziala, ze to juz,albo wody mi odejda a ja nie zauwaze.... ehh....... trzymajcie sie! pozdrawiam i caluje sliczne bobaski!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.