|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część V
Cytat:
I znowu mamy kwas. Główny składnik aspiryny to kwas acetylosalicylowy. ![]() Czy badamy składy kosmetyków i innych preparatów ? Nie tylko to co nie ma w nazwie kwasu go nie zawiera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
No to jak Anturek zabierzesz mnie nad Solinę, bo nie wiem czy woleć zniżkę na benzynę czy na PKP
![]() ![]() ![]() Abonamentu też nie płacę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
to dowcip o nas.....
Jak leci? - Super, tylko palce mnie strasznie bolą. - A, co się stało? - Wczoraj na czacie mieliśmy imprezę i całą noc śpiewaliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochanie jeśli nie masz przebarwień posłonecznych, to nie używając wysokich filtrów po używaniu kwasów już będziesz miała! NIE MOŻESZ NIE UŻYWAĆ FILTRÓW. Nie znam możliwości opalania się z filtrami. Zanim sięgnęłaś po kwasy powinnaś coś na ten temat przeczytać ![]() O składnikach komedogennych jest mnóstwo wątków na tym forum, podobnie jak o kwasach róznego rodzaju, wszędzie wszyscy trąbią o absolutnej konieczności ochrony skóry przed promieniami UVA i UVB. O opalaniu nie ma mowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zadomowienie
|
ech... to ja tu chciałam nagi instynkt z Domcią w roli głównej kręcić
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak tu WAS nie kochać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cati - słuchaj Anturka, bo ona ma, niestety, racje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niekomodogenny to znaczy nie zatykajacy porów. I odwrotnie - działanie komodogenne to znaczy, że pewne składniki kremu mogą zapchać pory i spowodować powstanie pryszczy i zaskórników. Co kogo zapycha to już kwestia indywidualna.
Masimkowy niezbędnik cosmelanowiczki LIsta filtrów z SPF i PPD Nie-apteczne, stabilne filtry - wątek Hexxany Edytowane przez Masima Czas edycji: 2009-01-01 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ludzie.... zwariować mozna..... jakie filtry...? jakiej firmy? od kiedy mam je zacząć stosowac... jak skończę kuracje ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Dody nie oglądamy nawet za darmo
![]() Ivonka nad Solinę dam radę bez żadnych zniżek ![]() Kamilia kawał cudowny, esencja naszych spotkań ![]() Domek akurat do spódnicy nie powinnaś ich zakładać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem po kinie MADAGASKAR2 przeszedł moje oczekiwania spłakałam sie ze śmiechu polecam REWELKA REWELKA
![]() ![]() ![]() ![]() Buczus ja tylko w jednym staniku i to pushupie spałam drugiego nie dałam rady nalozyc, majtek nowych akurat nie miałam ale na pizamke załozyłam pas do ponczoch prezent pod choinke od TŻ-ta prawie nie uzywany.... |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
a ja siedzę, slucham trójki , gdzie lista przebojów wszechczasów, czytam Was i szukam dla Was dowcipy w necie... i jestem szczęsliwa
![]() kolejny: Na ślubie wczoraj byłem. - No i co, jak było? - Normalnie. O, taką obrączke dostałem... wklejać Wam kolejne ? Magdo - to chyba się nie wyspalaś..... no , ale to inwestycja w szczęście na cały rok! Edytowane przez kamilia Czas edycji: 2009-01-01 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Dzwoni facet do lekarza i krzyczy w słuchawkę:
- Panie doktorze! Proszę natychmiast przyjeżdżać! Moja żona jest bardzo poważnie chora! Lekarz: - Spokojnie, nie tak nerwowo. Jakie są objawy? Facet: - No wie pan, dzisiaj rano była tak osłabiona, że musiałem ją zanieść do kuchni, żeby zrobiła mi śniadanie... a ten jest troche wulgarny....; !I Wojna Światowa. Hitlerowcy zagnali wszystkich mieszkańców wsi w jedno miejsce i oznajmiają: - Mężczyźni pójda do obozu, młode kobiety wywieziemy na roboty, a stare zgwałcimy i wypuścimy. Jakiś młody chłopak prosi: - Moja babka ma 80 lat. Nie gwałćcie jej. Babka: - Trzym mordę, szczeniaku, Wojna ma swoje prawa. Edytowane przez kamilia Czas edycji: 2009-01-01 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
No niestety chciałam to samo zrobić. Caterinko zacznij czytać podstawowe wiadomości o filtrach i kwasach, znajdziesz je na stronie głównej Wizażu albo kliknij w odnośnik, po lewej stronie monitora, znajdziesz tam tytuł "Słońce i opalanie". Musisz Kochana bo sobie krzywdę zrobisz. Nie jesteśmy w stanie robić tu skrótów, musisz zrozumieć znacznie więcej by świadomie używać bardzo inwazyjnych specyfików, do nich należy cosmelan. Kamilia taaaaaaaaaaaaak ja poproszę o następne kawały ![]() ![]() Madagaskar2 muszę mieć w domu, kino mnie wnerwia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Przychodzi sąsiadka do koleżanki, która obchodziła urodziny poprzedniego dnia.
- No i co wczoraj dostałaś od męża na urodziny? - pyta się -Widzisz te seledynowe porshe na parkingu . - Piękne... - Kupił mi fartuszek w tym samym kolorze . Młode małżeństwo po wizycie u lekarza siedzi w poczekalni. Po chwili lekarz wzywa samą kobietę i mówi: - Pani mąż cierpi na bardzo rzadką przypadłość, która jest związana bezpośrednio z codziennym stresem. Jeżeli nie będzie pani postępowała według moich wskazówek, mąż umrze. Proszę pamiętać, aby dostał każdego ranka zdrowe śniadanie do łóżka. Musi pani być dla niego miła i dbać o jego dobre samopoczucie. Obiady powinny składać się tylko i wyłącznie ze zdrowej żywności, podobnie kolacje. Niech pani nie dzieli się z nim złymi wiadomościami, wszelkie problemy powinna pani sama załatwić. Proponuję, aby po domu chodziła pani w samej bieliźnie, to go uspokoi i zrelaksuje. Wszystkie robótki domowe proszę wykonywać sama, bo zdrowie męża jest najważniejsze. Większość czasu mąż powinien spędzić w łóżku, oglądając telewizję. Ach, i jeszcze jedno. Proszę uprawiać seks siedem razy w tygodniu, dwa razy dziennie przez dziesięć miesięcy. Mąż z tego wyjdzie. W drodze do domu zaciekawiony mąż pyta żonę o to, co powiedział lekarz, a ona: - Niestety, wkrótce umrzesz. http://pl.youtube.com/watch?v=QS-nGvv63wE i inny klimat - to jest piękne i piękna muzyka. Pamiętam ten most włąsnie sprzed wojny Edytowane przez kamilia Czas edycji: 2009-01-01 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Buczka rozszyfrowalaś mnie ![]() ![]() ![]() Wczoraj bylam znowu u lekarza i zmienił mi antybiotyk.Pan doktor wybałuszył gały na mój biust a TŻ nóż w kieszeni się otworzył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
[quote=Anturium;10294088]Ciekawe jak nasza Megusia spędziła Sylwestra ![]() Podpierałam ściany,prawie nic nie jadłam bo nie mam apetytu,w gardle jeż.Wtulona w TŻ bo on taki ciepły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [quote=Anturium;10294759]Wygląda na to, że mi bardzo brak Megusi ![]() ![]() Jestem Kochana ![]() Przepowiadam wam,że w tym Nowym Roku nadal będziemy razem ![]() Edytowane przez Megi72 Czas edycji: 2009-01-01 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
hejka,
dzieki masima za info a propo's peelingu enzymatycznego. Anturium pytasz o filtry nie zapychajace, musze tu nadmienic baaardzo zachwalany przez Molly (co rowniez potwierdzam) filtry chanel. wprawdzie jest zima, ale filtrow nalezy uzywac przez caly rok (moim zdaniem w okresie zimowym wystarczy 20 lub 30) ale w lecie oczywiscie max (czyli 50?). pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...no dobra, są kiecki do ktorych ... też nie noszę majtek ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Najważniejsze dla nas będzie jak zniesiemy pierwsze lato po cosmelanie. Boję się nadejscia wiosny i lata. Myślę ze dopiero po roku zacznę się zastanawiać co dalej. Na pewno planuje zrobienie przerwy w listopadzie, poniewaz wtedy nie ma praktycznie słońca, jest ciemno więc i najmniejsze niebezpieczeństwo pojawienia się przebarwień. Nie chciałabym cosmelanu stosować do końca życia podobnie jak Antek. Ale co w zamian ?
Masimkowy niezbędnik cosmelanowiczki LIsta filtrów z SPF i PPD Nie-apteczne, stabilne filtry - wątek Hexxany Edytowane przez Masima Czas edycji: 2009-01-01 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
Kamilia już sprzedałam TŻ'owi kawał o chorym mężu
![]() ![]() Meguś było do przewidzenia, że jeśli pójdziesz szaleć to pewnie przypłacisz to zdrowiem ale i tak lepsza taka zabawa niż spędzenie czasu w łóżku. Teraz ostro się lecz ![]() Co do zmarch, to oczywiście pamiętam, że po czasie stają się nieco mniejsze... Tyle, że nie iwme jaki to ma być czas i coś mi podpowiada, że nie tylko ja nie jestem aż tak cierpliwa ![]() ![]() Anne28 ja nie pytam o filtry niezapychające, znając składy same musimy sprawdzić na własnej skórze czy są ok, to bardzo indywidualna sprawa. Dziękuję za polecenie ![]() Domek masz szczęście że czasem ich nie nosisz ![]() ![]() Masi ja myślę o lekkich kwasach LHA. Edytowane przez Anturium Czas edycji: 2009-01-01 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
![]() Domuś uwierz że piwo jest już przetestowane pod tym katem z każdej strony. I gdyby działało to przy takiej ilosci jak pije to plamy by mi nie groziły nigdy. Jedno z moim postanowień noworocznych właśnie to nie picie tego piwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Pozostaje jednak moja propozycja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zadomowienie
|
Anturek to zdawaj na bieżąco relacje czy widzisz efekty i nowe plamy się nie pojawiają ![]() Myślisz ze LHA wystarczy ? Saguś a jak u ciebie lato wygląda ? Masz pod tym względem coś lepiej od nas ? Może słońce choć nie takie silne jak u nas, może go mniej ? |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Masi ... fuck z postanowieniami ... ja właśnie grzeje piwko
![]() ![]() Atura .... Ty cholero... taki sex ... w bramie na szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dome no właśnie, ja też. Mam kaca po imprezie na wizażu i TŻ mi przywiózł dwa żeby mnie na nogi postawić. Tyle warte te moje postanowienia noworoczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Milena12345 a ty z czym masz problem ? Tez masz plamy ? Chcesz robić cosmelan ? A może juz jesteś po ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.