Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-02, 08:54   #1921
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cześć!
Jak tam humorki w Nowym Roku?
Dopiero dziś mogę siąść przy komputerze, więc troszkę spóźnione życzenia: wszystkiego najlepszego!!!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2009-01-02 o 08:56
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 10:21   #1922
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
Cześć!
Jak tam humorki w Nowym Roku?
Dopiero dziś mogę siąść przy komputerze, więc troszkę spóźnione życzenia: wszystkiego najlepszego!!!
Humorki ok , ale w pracy :/ ale trzeba sobie poprawić dziś wieczorem moze Madagaskar 2 w cinema
Również wszsytkiego naj wszsytkim PM byłym i przyszłym

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 10:25   #1923
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
siąść
tak się zastanawiam, czy dobrze napisałam...

ja też w pracy od 10:00 do 18:00 (tzn. powinnam być od 10:00, ale autobus nie przyjechał i spóźniłam się 10 minut).
przeglądam wątek lubelski i 2009, bo mam misję - spisuję jakie wódki i wina kupujecie.

Stary 2009-01-02, 10:30   #1924
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Troszke spoznione ale szczere zyczenia wszystkiego najlepszego w Nowym 2009 Roku, duzo zdrowka i udanych imprez weselnych

ps. bylismy z TŻem na Sylwestrze we Fiescie i jak juz przestanie mnie bolec glowa to sie podziele wrazeniami

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 10:41   #1925
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Was dziewczyny w Nowym Roku i jeszcze raz ślę życzenia samych cudownych dni z Waszymi TŻami.

Śpieszę zdać relację z naszego sylwestra, bo wiem, że niektóre z Was może to szczególnie zainteresować... No więc byliśmy w Szalonym Kogucie w Dominowie jako że jest to nasza sala weselna Więc tak...
Tak z ciekawosci ile placiliscie za sylwestra????
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 10:42   #1926
MAGiALENA
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanko: może któraś z Was chodzi na nauki do Św. Rodziny...?
ciekawa jestem, czy się kiedyś widziałysmy.

Stary 2009-01-02, 10:57   #1927
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
hihi jeszcze tylko pół roku i 3 dni i będę żoną
Ja też 4 lipca, a zaręczyny miałam 14 sierpnia (tylko 2 dni różnicy ) tak dopiero zauważyłam, więc pozdrawiam Cie serdecznie

MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 11:07   #1928
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość
Ja też 4 lipca, a zaręczyny miałam 14 sierpnia (tylko 2 dni różnicy ) tak dopiero zauważyłam, więc pozdrawiam Cie serdecznie
bardzo bardzo podoba mi się Twój pseudonim...
jeśli zdarza się, że powiem do TŻ: "kocham cię misiu", to od razu mimowolnie myślę o koleżance z wizażu... *

*trochę źle to napisałam, ale nie wiem jak inaczej...

Stary 2009-01-02, 12:12   #1929
ana_01
Rozeznanie

Wszystkiego naj w Nowym Roku Dziewczyny!
Cytat:
Witam wszystkie Was dziewczyny w Nowym Roku i jeszcze raz ślę życzenia samych cudownych dni z Waszymi TŻami.

Śpieszę zdać relację z naszego sylwestra, bo wiem, że niektóre z Was może to szczególnie zainteresować... No więc byliśmy w Szalonym Kogucie w Dominowie jako że jest to nasza sala weselna Więc tak...

1. Jedzonko po prostu suuuuper. Było dużo, przysznie i pięknie udekorowane.
2. Sala świetna, klimatyzacja spisała się. Ze względu na różnicę temperatur na zewnątrz i w środku przez chwilę podłoga zapotniała i zrobiło się nieco ślisko, ale w przerwach do tańczenia kelnerki chwyciły za mopy i szybko oraz dyskretnie uporały się z problemem.
3. Do tańczenia było nieco mniej miejsca niż to będzie na naszym weselu ze względu na ustawienie stołów. Spotkaliśmy parę, ktora była w maju tam na weselu i przy tej samej liczbie gości co na Sylwestrze, tj. 250 i przy innym ustawieniu typowo weselnym było o wiele więcej miejsca, także też na plus.
4. Miłym zaskoczeniem było, że w imprezie brała udział także Pani właścicielka, która na początku stała przy wejściu i witała gości, a w trakcie bawiła się, zagadywała i ogólnie pilnowała, aby wszystko grało.
5. Co do obsługi, to kelnerki b.profesjonalne, szybko wszystko wnosiły, wymieniały itp. no może możnaby trochę zwiększyć ilość podających. Na 250 osób my doliczyliśmy się 6-7 kelnerek.
6. Ach i coś niezwiązanego z przyszłym weselem, ale dobrze świadczącego o organizatorce-dla gości na oddzielnym stole rozłożone były czapeczki noworoczne i fluoroscencyjne patyczki. Wszystko b.szybko się rozeszło. Niby drobiazg, ale jaki miły.

no to sie rozpisałam, ale mam nadzieję, że komuś się przyda
My też byliśmy ze znajomymi w Szalonym Kogucie na Sylwestra i pozwole sobie nie zgodzić się z Tobą w niektórych kwestiach
1. Jedzenia wcale nie było dużo, porcja zupy b.mała moim zdaniem, przystawek też mało, wychodziło po jednym jajeczku, śledziku itp na głowe. Dziewczyny za zwyczaj dużo nie jedzą, ale Panowie lubią sobie podjeść, my byliśmy zawiedzenie ilościa jedzenia. Chociaż nie powiem, smaczne było, ale nie było jakiś super rarytasów.
2. Nie wiem czy to klima działa czy co innego, ale widziałam kilka otwartych okien, jak ktoś zgrzany tańczył przy otwartym oknie to mógł się przeziębić, więc trzeba było uważac, ale racja..gorąco na sali nie było.
3. Miejsca do tańczenia akurat i między stołami można było spokojnie przejść, nie trzeba było się przepychać, także to na plus!
Z resztą rzeczy, którą napisałaś się zgadzam. Bardzo fajnie, że Pani właścicielka brała czynny udział w imprezie, kelnerek też moim zdaniem troszkę było za mało, długo musieliśmy czekać na podanie ciepłych dań. Do asortymentu sylwestrowego tzn czapeczek i tych świecących bajerów już się nie dostaliśmy Ale widać było, że ludzie podłapali i się bawili tym. Taki jedyny mankament to moim zdaniem, małe porcje jedzenia, nie najadłam się Ale i tak się świetnie bawiłam... jak fajne towarzystwo to reszte da się wytrzymać)
Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Tak z ciekawosci ile placiliscie za sylwestra????
350 zł za parę

P.S. Nogi mnie bolą jeszcze dziś! i to bardzo

Edytowane przez ana_01
Czas edycji: 2009-01-02 o 12:20
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 12:34   #1930
negila
Rozeznanie

Na początku życze nam wszystkim samych wyjątkowych i szczęsliwych dni i oczywiście tego jednego jedynego szczegolnie wyjątkowego dnia, aby wszystko ułożyło sie po naszej myśli a kłopoty nas omijały. To będzie bardzo ważny i przełomowy rok dla większości z nas

My z TZ dopiero dzisiaj zaczynamy dochodzić do siebie po sylwestrze i poprawinach- bardzo sympatycznie nam sie nowy rok zaczął. I idziemy jeszcze do kina się pośmiać(mam nadzieję) na madagaskar

Wiecie ja nie należę do jakiś szczególnie wrażliwych i delikatnych osób a jak nam moi rodzice składali zyczenia z lampeczką szampana przed naszym wyjściem to aż się popłakałam- były takie szczere od serca. Teraz to juz jestem pewna że na błogosławieństwie i w kościele będę płakać a tego bym się po sobie nie spodziewała.

Cytat:
my nie chodzimy ale będziemy następne zaczynają się jakoś na poczatku lutego i pewnie skończy się w naszej parafii.

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 14:34   #1931
Marianna 54
Raczkowanie

Dziewczyny ja też Wam życze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku oby był jeszcze lepszy niż ten

Mój TŻ mówi, że napewno bedzie lepszy bo bedziemy juz małżeństwem
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 15:11   #1932
gabie1
Raczkowanie

[quote=ana_01;10304791]Wszystkiego naj w Nowym Roku Dziewczyny!

My też byliśmy ze znajomymi w Szalonym Kogucie na Sylwestra i pozwole sobie nie zgodzić się z Tobą w niektórych kwestiach
1. Jedzenia wcale nie było dużo, porcja zupy b.mała moim zdaniem, przystawek też mało, wychodziło po jednym jajeczku, śledziku itp na głowe. Dziewczyny za zwyczaj dużo nie jedzą, ale Panowie lubią sobie podjeść, my byliśmy zawiedzenie ilościa jedzenia. Chociaż nie powiem, smaczne było, ale nie było jakiś super rarytasów.
2. Nie wiem czy to klima działa czy co innego, ale widziałam kilka otwartych okien, jak ktoś zgrzany tańczył przy otwartym oknie to mógł się przeziębić, więc trzeba było uważac, ale racja..gorąco na sali nie było.
3. Miejsca do tańczenia akurat i między stołami można było spokojnie przejść, nie trzeba było się przepychać, także to na plus!
Z resztą rzeczy, którą napisałaś się zgadzam. Bardzo fajnie, że Pani właścicielka brała czynny udział w imprezie, kelnerek też moim zdaniem troszkę było za mało, długo musieliśmy czekać na podanie ciepłych dań. Do asortymentu sylwestrowego tzn czapeczek i tych świecących bajerów już się nie dostaliśmy Ale widać było, że ludzie podłapali i się bawili tym. Taki jedyny mankament to moim zdaniem, małe porcje jedzenia, nie najadłam się Ale i tak się świetnie bawiłam... jak fajne towarzystwo to reszte da się wytrzymać)

Jeśli chodzi o otwarte okna, to sprawka niestety gości. Na niektórych nie ma rady i zawsze coś im nie pasuje, otwarte okno, zamknęte okno..... Najważniejsze, że dla nas było super i nie mamy już żadnych obiekcji co do tego miejsca
Akurat zupki może mogłoby być trochę więcej, ale i tak się najedliśmy, b.smakowało i nie będę do tego się przyczepiać. Zresztą z moim TŻ uważamy, że lepiej wygląda jak jest mniej w filiżance niż więcej. Dbamy o linie hihi a i tak wszystkim się nie dogodzi, prawda?!
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 16:17   #1933
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Mój TŻ mówi, że napewno bedzie lepszy bo bedziemy juz małżeństwem
Ciekawe co nasi TŻci będą mówić po 20 latach małżeństwa

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 16:29   #1934
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
My dopiero bedziemy uczęszczać.
I jakie są te nauki? i ile trwają?
zebym wiedziala czego sie spodziewac
Stary 2009-01-02, 18:55   #1935
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Ciekawe co nasi TŻci będą mówić po 20 latach małżeństwa
Co myśli kobieta dzień przed 25 rocznicą ślubu? - ciekawe jakie futro mi kupi .
A co myśli mężczyzna dzień przed 25 rocznicą ? - jak bym ją wtedy zabił to bym jutro wychodził na wolność
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 19:29   #1936
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli chodzi o otwarte okna, to sprawka niestety gości. Na niektórych nie ma rady i zawsze coś im nie pasuje, otwarte okno, zamknęte okno..... Najważniejsze, że dla nas było super i nie mamy już żadnych obiekcji co do tego miejsca
Akurat zupki może mogłoby być trochę więcej, ale i tak się najedliśmy, b.smakowało i nie będę do tego się przyczepiać. Zresztą z moim TŻ uważamy, że lepiej wygląda jak jest mniej w filiżance niż więcej. Dbamy o linie hihi a i tak wszystkim się nie dogodzi, prawda?!
Prawda.. święta prawda!
Stary 2009-01-02, 20:32   #1937
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Troszke spoznione ale szczere zyczenia wszystkiego najlepszego w Nowym 2009 Roku, duzo zdrowka i udanych imprez weselnych

ps. bylismy z TŻem na Sylwestrze we Fiescie i jak juz przestanie mnie bolec glowa to sie podziele wrazeniami
Napisz napisz!!! Plisss... Grał dj Hiszpan?
Jestem bardzo ciekawa bo mam tam weselicho i wlasnie Hiszpan będzie naszym wodzirejem
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 21:17   #1938
Daisy89
Raczkowanie

Witam
Szukam zespołu na wesele i jestesmy zainteresowani PARADISE moze nam ktos coś podpowiedziec odnosnie tego zespolu? ktos ich slyszal na zywo?

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 21:33   #1939
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Co myśli kobieta dzień przed 25 rocznicą ślubu? - ciekawe jakie futro mi kupi .
A co myśli mężczyzna dzień przed 25 rocznicą ? - jak bym ją wtedy zabił to bym jutro wychodził na wolność
Hahaha, dobre

A ja jestem dziś happy na maxa, bo już na 95% znalazłam i mierzyłam swoją suknię marzeńZ nalazłam ją w salonie Giselle - suknia jest z koronki + wszyte kryształki + długi obszyty delikatną koronką welon
Czułam się w niej po prostu pięknie!!!
Pochwalę się fotką, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08048.jpg (34,5 KB, 132 załadowań)

Stary 2009-01-02, 21:54   #1940
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha, dobre

A ja jestem dziś happy na maxa, bo już na 95% znalazłam i mierzyłam swoją suknię marzeńZ nalazłam ją w salonie Giselle - suknia jest z koronki + wszyte kryształki + długi obszyty delikatną koronką welon
Pochwalę się fotką, a co
Baaardzo ładna...Czy ty jesteś szczupła, wysoka i z większym biustem? Takie durne pytanie troche, bo się zastanawiam czy ta góra gorsetu to nie zmniejsza biustu optycznie? Bo ja się tego we wszystkich sukniach boje..wypcham sobie i będzie po problemie A droga ta suknia? Razem z halką czy tam nie ma halki? Ale koronki+świecidełka to mój ulubiony zestaw
EDIT:
ta koronka jest świetna..tak się jej przypatrzyłam i jest dosyć niespotykana, taki ma niezwykły wzór.

Edytowane przez ana_01
Czas edycji: 2009-01-02 o 21:56
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 21:54   #1941
Malemalenstwo
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn, które będą miały ślub w miesiącach letnich. Czy do swoich sukni będziecie miały jakieś bolerko? Ja się tak zastanawiam czy zamówić sobie bolerko, bo nigdy nie wiadomo jaka będzie pogoda.
Stary 2009-01-02, 22:08   #1942
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się fotką, a co
ładniutka
a mocno droga?
Stary 2009-01-02, 22:11   #1943
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Baaardzo ładna...Czy ty jesteś szczupła, wysoka i z większym biustem? Takie durne pytanie troche, bo się zastanawiam czy ta góra gorsetu to nie zmniejsza biustu optycznie? Bo ja się tego we wszystkich sukniach boje..wypcham sobie i będzie po problemie A droga ta suknia? Razem z halką czy tam nie ma halki? Ale koronki+świecidełka to mój ulubiony zestaw
EDIT:
ta koronka jest świetna..tak się jej przypatrzyłam i jest dosyć niespotykana, taki ma niezwykły wzór.
Ana_01 koronki wyglądają naprawdę ślicznie, a co do twoich pytań to:
1) noszę na codzień rozmiar 38, więc do chudzin nie należę, aczkolwiek Paniom jakoś udało się mnie wcisnąć w rozmiar 36 Właścicielka powiedziała: "no ściśnij Panią tak żeby jej oczy ( . )( . ) wyszły"
2) Mam 164cm -pionowa koronka na sukni zdecydowanie wysmukla i wydłuża sylwetkę, poza tym będę mieć wysoki obcas ok. 8cm
3) biuścik w rozmiarze C -czyli taki ani duży ani mały

Góra świetnie trzyma biust, ładnie zbiera, podnosi - z boku wygląda naprawdę super! W ogóle ramiączka -takie przedłużenie tej koronki na gorsecie -bardzo ładnie się prezentują.
Suknia kosztuje 2390zł. Miałam na sobie halkę, aczkolwiek z tego co rozmawiałam z Paniami, to niekoniecznie ona musi być. Właścicielka powiedziała, że mogę wypożyczyć halkę gratis.
Welon z delikatną koronką kosztuje 250zł -gdybym się zdecydowała na suknię to zapłacę za niego 150zł. Natomiast długie welony z bogato zdobioną koronką od 400-600zł - takie na początku mi się podobały, ale jak zobaczyłam go na sobie to od razu było widać, że coś jest nie tak, że za dużo tego zdobienia na sukni i przy twarzy, przerost formy nad treścią.
Natomiast taka delikatna koronka w kształcie okręgu wyglądała zjawiskowo

Pokaże ci jeszcze model, który mnie zachwycił na początku, ale nie ma go już w salonie - Panie mówiły, że nie robił jakiegoś szału, nie wzbudzał aż takiego zainteresowania dlatego go wystawiły w sierpniu na wyprzedaży.
Oczywiście można go uszyć, aczkolwiek jak na szycie czegoś co widziałam tylko na modelce a nie mierzyłam raczej nie zdecydowałabym się. Zbyt duże ryzyko.
Oto on:

EDIT: Froggie napisze ci coś na PW
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08046.jpg (33,7 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08047.jpg (33,2 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2009-01-02 o 22:14
Stary 2009-01-02, 22:17   #1944
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które będą miały ślub w miesiącach letnich. Czy do swoich sukni będziecie miały jakieś bolerko? Ja się tak zastanawiam czy zamówić sobie bolerko, bo nigdy nie wiadomo jaka będzie pogoda.
Pogoda, pogodą ale nie kazdy Ksiądz będzie patrzył przychylnym okiem na gołe ramiona i dekold w kościele Ale to kwestia pogladów
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-02, 22:56   #1945
oshinek
Wtajemniczenie

Wiecie dziś pisałam koleżance, że te suknie z Giselle coś mi przypominają, że już gdzieś widziałam te wzory i EUREKA : właśnie przeglądałam allegro i widzę, że jest moja sukienka do sprzedania:
http://www.allegro.pl/search.php?fro...st=gtext&buy=0

Model to BAGDAD z kolekcji San Patrick -aczkolwiek ta z Giselle ma ładniejsze ramiączka + dół też lepiej się prezentuje bez tego tiulu

Tą sukienkę:
http://www.allegro.pl/item509645708_...rick_2008.html

też widziałam w Giselle

Z kolei taką:
http://www.allegro.pl/item510708822_...ieca_r_36.html

można sobie obejrzeć na stronie Giselle:
http://www.giselle.lublin.pl/slubne17.html

Stary 2009-01-02, 23:40   #1946
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość
jest już nas kilka na ten termin pozdrawiam również bardzo gorąco

Cytat:
Napisane przez Daisy89 Pokaż wiadomość
Witam
Szukam zespołu na wesele i jestesmy zainteresowani PARADISE moze nam ktos coś podpowiedziec odnosnie tego zespolu? ktos ich slyszal na zywo?
nic nie słyszałam o tym zespole

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
ja prawdopodobnie będę miała w sukience długi rękaw z koronki, jak nie to bolerko koniecznie,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 598.jpg (27,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4853_big_tdsP.jpg (32,3 KB, 39 załadowań)

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 09:18   #1947
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Ja na nauki chodziłam do mojej parafii - PW Najświętszego Serca Pana Jezusa na Kunickiego, ale także PW Wieczerzy Pańskiej na Alejach Warszawskich i PW Św. Maksymiliana - Dr. Męczenników Majdanka. Nauki mam już za sobą zostały mi tylko dni skupienia i poradnia rodzinna... i to pewnie w najbliższym czasie, bo ja wole zrobic wczesniej co mogę,żeby na pozniej zostało mniej
1 nauka trawa ok pół godziny.

A! Pochwalę się że wczoraj podpisaliśmy umowę z fotografką, super cena bo za około tysiąc zdjęć (na ślubie, weselu i w plenerze + album) weźmie od nas tylko 800zł

Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu
Czas edycji: 2009-01-03 o 09:26
MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 09:42   #1948
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha, dobre

Pochwalę się fotką, a co
Cytat:
1) noszę na codzień rozmiar 38, więc do chudzin nie należę, aczkolwiek Paniom jakoś udało się mnie wcisnąć w rozmiar 36 Właścicielka powiedziała: "no ściśnij Panią tak żeby jej oczy ( . )( . ) wyszły"
2) Mam 164cm -pionowa koronka na sukni zdecydowanie wysmukla i wydłuża sylwetkę, poza tym będę mieć wysoki obcas ok. 8cm

Góra świetnie trzyma biust, ładnie zbiera, podnosi - z boku wygląda naprawdę super! W ogóle ramiączka -takie przedłużenie tej koronki na gorsecie -bardzo ładnie się prezentują.
Suknia kosztuje 2390zł. Miałam na sobie halkę, aczkolwiek z tego co rozmawiałam z Paniami, to niekoniecznie ona musi być. Właścicielka powiedziała, że mogę wypożyczyć halkę gratis.
Welon z delikatną koronką kosztuje 250zł -gdybym się zdecydowała na suknię to zapłacę za niego 150zł. Natomiast długie welony z bogato zdobioną koronką od 400-600zł - takie na początku mi się podobały, ale jak zobaczyłam go na sobie to od razu było widać, że coś jest nie tak, że za dużo tego zdobienia na sukni i przy twarzy, przerost formy nad treścią.

Pokaże ci jeszcze model, który mnie zachwycił na początku, ale nie ma go już w salonie - Panie mówiły, że nie robił jakiegoś szału, nie wzbudzał aż takiego zainteresowania dlatego go wystawiły w sierpniu na wyprzedaży.
Oczywiście można go uszyć, aczkolwiek jak na szycie czegoś co widziałam tylko na modelce a nie mierzyłam raczej nie zdecydowałabym się. Zbyt duże ryzyko.
Oto on:

oshinek, suknia śliczna naprawdę cudna...z tego co piszesz, mamy podobne wymiary, ja mam 165cm też takie 38, czasem ale coraz rzadziej 36 (na pewno nie dół, jedynie w bluzki jeszcze wejde w 36) a biust też C i jakos na takie modele nie patrzyłam, jedynie mierzyłam z tych bardziej przylegających taki model sukni jak w moim avatarze...no i cena super gratuluje wyboru!
a przede mna jeszcze dłuuuga droga...wrrrr
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 11:19   #1949
ana_01
Rozeznanie

Cytat:

Oto on:

Cytat:
Wiecie dziś pisałam koleżance, że te suknie z Giselle coś mi przypominają, że już gdzieś widziałam te wzory i EUREKA : właśnie przeglądałam allegro i widzę, że jest moja sukienka do sprzedania:
http://www.allegro.pl/search.php?fro...st=gtext&buy=0

Model to BAGDAD z kolekcji San Patrick -aczkolwiek ta z Giselle ma ładniejsze ramiączka + dół też lepiej się prezentuje bez tego tiulu

Tą sukienkę:
http://www.allegro.pl/item509645708_...rick_2008.html

też widziałam w Giselle

Z kolei taką:
http://www.allegro.pl/item510708822_...ieca_r_36.html

można sobie obejrzeć na stronie Giselle:
http://www.giselle.lublin.pl/slubne17.html
No to ty jesteś urodzoną modelką Suknia naprawde śliczna, ta druga, którą wkleiłaś to średnio mi się podoba, bardziej twoja Pytałam o ten biust..tzn jak on wygląda, bo strasznie mi się podobają takie rozwiązania, że jest gorset i na to jakby ramiona z tiulu czy czegoś prześwitującego, nie wiem jak to wytłumaczyć,ale to jest w twojej sukni
Wcale nie droga ta suknia jest, czy mi się wydaje? a w Giselle to oni mają oryginalne suknie San Patrick czy szyją sami wg wzoru?
Ta mi się kiedyś podobała, jak oglądałam w necie, ale ten kwiat to już za dużo jest i ta dziewczyna tak średnio w niej wygląda, jakoś ją przytłacza, albo mi się zdajehttp://www.allegro.pl/item510708822_...ieca_r_36.html
Stary 2009-01-03, 11:54   #1950
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Ta mi się kiedyś podobała, jak oglądałam w necie, ale ten kwiat to już za dużo jest i ta dziewczyna tak średnio w niej wygląda, jakoś ją przytłacza, albo mi się zdajehttp://www.allegro.pl/item510708822_...ieca_r_36.html
też odniosłam takie wrażenie że kwiat jest za duży , ale suknia niczego sobie , bardzoooo mi sie podoba, ale bez kwiatu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości