![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zel ibd
Jagódeczko, po co kupować bondery, skorzystaj z primera i na pewno będą się trzymać. Ja używam primera kwasowego z ra i bondera z nsi i wszystko pieknie się trzyma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żele IBD
Witam serdecznie,i prosze o pomoc.Czy używały moze Panie żelu MAX STRONG Lady's Dream.W aukcji jest opisany jako zel i akryl w jednym.Dotychczas lepiłam pazurki 3-fazowymi,i tak tez mnie uczono.Prosze o rade,ile warstw zelu jedno fazowego wyzej wymienionego trzeba nałozyc aby było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Ja natomiast uzywam tylko primera kwasowego z SF i jak dotąd nie bylo żadnego problemu z powietrzem(odpukać)
![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
no i racja ale mam kilka klientek wybitnie problematycznych... np. płytka poci się razem z paluszkami i wtedy tylko bonder może mi tą płytkę utrzymać w suchości od czasu odtłuszczenia do czasu nałożenia masy. słowo! pot aż zbiera się prze wałach .
druga: przyczepność akrylu zerowa bo płytka jest cienka i elastyczna jak kawałek folii....żel trzyma się tu lepiej z bonderem niż na samej płytce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
To moze poprostu kup bonder ibd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam male pytanie. Chce przezucic sie na zele ibd, i wsumie mam metlik w glowie od tego czytania. 1. Ciekawi mnie jedna rzecz, jaka jest roznica miedzy zelem Xtreme Blush a Xtreme Pink? 2. I wsumie jakie sa lepsze zele: te Xtreme czy te zwykle ibd buildery? 3. I czy jest tak naprawde potrzebny ten Bonder, czy nie wystarczy primer i potem juz builder zel?? Z gory dzieki... ![]()
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
cos spartoliłam
![]() Edytowane przez Weronika1010 Czas edycji: 2009-01-02 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ad.1 xtreme blush jest zelem o odcieniu mleczno-różowym, nie kryje w 100%, ale nadaje ładny, zdrowy odcień płytce paznokcia. Natomiast Xtreme pink- jak dla mnie totalna pomyłka ![]() ![]() ![]() ![]() mój pink leży w szufladzie- nie mam pojęcia do czego można by go wykorzystac... moze jakies zdobienie kolorem, tzn po prostu do różowego zdobienia ![]() ad. 2 jeśli chodzi o xtreme clear- bo typowego buildera w serii xtreme nie ma, to ten clear jest całkiem fajny. Jak dla mnie średniogęsty, dosyć fajnie sie poziomował- był całkiem ok- natomiast na co dzień używam jednak ibd builder strong ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
szinaSE nie ma sprawy
![]() Cytat:
http://www.eurofashion.com.pl/skleppliki1/producent.php Ibd Gel Clear: -z serii Flexible- do naturalnych -z serii Xtreme- podobno wydobywa głębie frencha- ale moje patrzałki tego wydobycia jakoś nie zarejestrowały ![]() edit- i znów link nie działa:/ nie wiem co z ta stronka EF??? w kazdym razie w google wpisz całą nazwę żelu, na pewno wyskoczy zdjęcie i opis produktu Edytowane przez Weronika1010 Czas edycji: 2009-01-07 o 19:05 Powód: :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Juz dojrzalam na opakowaniu,ze to chodzi o ten maly napisik w rozowej elipsie.ale to tylko oznacza co dany zel "robi".strong czyli wzmacnia(buduje luk w celu wzmocnienia)a np.shine czyli nablyszcza. juz kumam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Witam-mam pytanie a związku z primerem do żeli ibd-nie wiem jak się nazywa i czy można go kupić firmy ibd?-jeśli nie to jaki jest najlepszy-dziękuję z góry za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Izakruk: IBD ma primer pod nazwa "Primer IBD".
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
![]()
No i jeszcze jest bonder. Ja jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Witam-mam pytanie:gdzie mogę zakupić żele ibd(najlepiej jeśli można to załatwić przez internet)Znalazłam kilka stron z ibd ale jest tam mało produktów min nie ma żelu strong na którym mi zależy!Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
szina SE-dzioęki za informacje w związku z primerem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
a w kosmetikon.pl sprawdzałaś? i na stronce EF?
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
anick88-bardzo dziękuję za informację,zaraz tam zajrzę.Sprawdzałam tylko na stronach nie polskich ponieważ nie mieszkam teraz w Polsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://buynail.com/index.asp?PageAct...S&Category=232 oferta IBD jest tam megaaaaaa bogata ![]() znajdziesz wszystko czego dusza zapragnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
WERONIKA 1010-Bardzo dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko do dziewczyn ktore robia zelami ibd ale z primerem a nie bonderem. Ktory pimer uzywacie? ibd stick nail primer czy ibd natural nail primer? ja mam bonder i jest ok, ale jednej klientce podeszlo troszke powietrze na dwoch pazurkach, nie wiem czemu bo inne sie nie skarza i mi osobiscie tez nic sie nie dzieje. Wiec chce poprostu sprobowac primera skoro niektorzy mowia ze jest taki ok. Tylko nie wiem ktory kupic.
Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2009-02-01 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
Dot.: żele IBD
witam mam pytanie czy zele IBD mozna lączyc z kolorowymi innej firmy..Dziekuje za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Nie boj sie bondera.On jest po to,zeby ulatwiac,a nie utrudniac prace.Trzeba go po prosty wyczuc!Musisz wytrzec nadmiar w wacik,nastepnie go "wetrzec" w plytke paznokcia i "odcisnac" wacikiem nadmiar z plytki.Utwardzamy go potem 1min i wszystko jest najbardziej ok i nic sie nie zapowietrza,jesli wszystko zostalo prawidlowo wykonane.Nie mozna winic za powietrze tylko bondera...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Pewnie,ze mozna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.