|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Iwonko śliczna księżniczka
I mam takie głupie pytanie czy nutramigen to mleko sojowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Aniu to nie jest mleko sojowe.
na opakowaniu pisze m.in.: Nutramigen 1 jest pełnowartościową mieszanką hipoalergiczną dla niemowląt z alergią na białko mleka krowiego i alergią na soję, a także dla niemowląt z nietolerancją laktozy i sacharozy http://www.domzdrowia.pl/65028,nutra...ozt-425-g.html tutaj podany jest skłd mleka jeżeli okaże się to pomocne
#4713 | |
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Kochane Mamuski.
![]() ![]() Ja mam gosci od sylwestra i dlatego nie mam czasu na wizaz. Jada do domu wieczorem, a na 20 przychodza inni goscie. TZ sobie zaprosił. ![]() Justyna spoznione ale szczere najlepsze zyczenia urodzinowe. Aby Ci sie spełniły twoje marzenia i aby Karolka dawała Ci duzo radosci i sił. Cytat:
![]() Z jedzeniem to u nas podobnie jak u Maciusia Anahowego. Czasem to i co godz chce cycka a czasem co 4 godz. I nie przewidzisz kiedy jej sie bedzie znowu chcialo. Z tym ze czasem je 5 min i tak ciagnie ze az czuje jak mi to mleko wysysa i zazraz sie naje a czasem marudzi i pol godz przy cycku i po godzinie znowu jest głodna. No ale takie sa uroki karmiennia na zadanie. ![]() Jak nadrobie zaleglosci to bede sie odnosic do kolejnych postow. ![]() Iwa ale z Hani cudna elegantka. Sama słodycz.
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c109703129.png ![]() ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2003080901201230.png Edytowane przez Amaretta Czas edycji: 2009-01-02 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
|
Iwonko, Hania slicznota i podziwiam, ze chce Ci sie ja tak stroić. Moją w sukienki ubieram tylko na swieta i wyjscia do znajomych, lub jak ktos przychodzi do nas, zeby sie ładnie prezentowała
![]() ![]() Aniu Fabiankowa, z tego co wiem, to nie. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1591 http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,41,249,4913 Oglądacie ,,Przyjaciół"? teraz codziennie ,,lecą" dwa odcinki zaraz po ,,Dzien dobry TVN", bardzo sie ciesze, bo ja uwielbiam ![]() edit: ale ze mnie matka, zapomniałam sie pochwalić, Amelka konczy dzis 3 miesiace ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hepe Czas edycji: 2009-01-02 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
Iwa :gasiu: bardzo współczuję .... biedy Edi... ale teraz już nie cierpi
Twoja córeńka jest przecudowna! Sama słodycz! I jak pięknie jest ubrana ![]() Hepe, Amelcia jak Ci już urosła! Piękna a oczy ma takie że utonąć w nich można! takie małe dwa jeziorka ![]() A przyjaciół też bym chciała pooglądać ale moje dziecko mi nie pozwala, muszę przed nią pajacować z grzechotkami i gadać do niej non stop ![]() Anuhaaaa, mega szacun za cierpliwość... ja to bym chyba zamordowała gości za coś takiego. Masz stalowe nerwy ![]() Młoda marudzi , muszę ją nakarmić wpakować w kombinezon i brykamy na spacer! Buziaki! Justynko, przepraszam zgapiłam się i nie zauważyłam żeś Ty solenizantka!!! Wszystkiego dobrego, pięknego i jak najwięcej zdrówka dla Ciebie i malutkiej!
http://www.mamacafe.pl/suwak/1849.png Edytowane przez izzi Czas edycji: 2009-01-02 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Amaretta, Izzi, dziękuję
![]() ![]() Iwonko ![]() A przyjaciół oglądam namiętnie ![]() ![]() ![]() ![]() wróciliśmy z dwórku, karola odsypia, więc mam chwilkę. a moje dziecko jest przesłodkie dzisiaj :d poszła spać o 20:30 i spała do 5:40 ![]()
#4717 |
Zadomowienie
|
Iwa-przesłodka ta Twoja Hania! i też podziwiam, ze chce Ci się ją stroić w taki zwykły szary dzień-moja Natala zwykle jest w spodenkach bawełnianych i jakiś koszulkach,na noc pajacyk.
Hepe-Amelka rosnie z dnia na dzień-a w tym pajacyku wygląda strasznie apetycznie! my wybieramy się na spacerek dopiero po obiedzie ![]() "przyjaciół" też oglądam, a przynajmniej sie staram ![]()
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za informacje będę musiała chyba jeszcze raz iść do lekarza po ten nutramigen bo on mi przepisał mleko sojowe. Tak to jest jak trzeba być madrzejszym od lekarzy
![]() A Iwona jak karmisz hanię tym mlekiem to zauważyłas jakąś poprawę? I czy zmieniły sie kupy bo u mnie po tym sojowym są jakby gęściejsze i kolor jakiś taki brązowo zielony. |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
oj Aniu Fabiankowa kupy po Nutramigenie są okropne!!!
pytałam lekarki i powiedziała, że mogą takie być więc już się nie martwię, ale generalnie są dość rzadkie, zielonkawe i straaasznie śmierdzące. poprawa jest bo Hania mniej ulewa, przybiera więcej na wadze no i widzę, że dużo rzadziej ją brzuszek boli, wysypka pewnie od maści poschodziła, ale już się nie pojawia odkąd mamy to mleko. dziękuje za miłe słowa odnośnie Edusia i wyglądu Haniulki. od jakiegoś czasu staram się ją inaczej ubierać niż śpiochy (to tylko na noc) bo mamy fjne ubranka a mała strasznie szybko zaczęła rosnąć i szkoda mi tych ciuszków bo takie ładne a ja nie mam ich kiedy zakładać ![]() tą sukienkę tak na marginesie to moja mama szyła ![]() Helenko Amelka już duża dziewczynka jest i pajacyk fajniutki ![]() moja mama chyba znów wypatrzyła coś na przecenie w 5-10-15 bo dzowniła z pytaniem o długość pajacyków Hani bo na metce rozmiaru nie mogła znaleźć.ostatnio kupiła welurkowy pajacyk za 7 zł!!! po obiedzie wybieramy się z Hanią na zakupy. w niedzielę chrzciny a ja bluzki sensownej nie mam, może coś tym razem kupię. a i wiecie co, miałyście kiedyś rację chyba ![]() Hani coś się w dziąsełkach robi bo nie dość, że dziś trochę marudna jest, dużo spała w nocy i zaraz z rana to na dodatek caly czas chce mieć coś w buzi. nawet jak biorę ją do odbicia to jak mam pieluchę na ramieniu to ją bierze do buzi (bo jak nie pieluchę to bluzkę) i tak jkaby próbowała gryźć. zastanawiam się czy jakiegoś żelu na dziąsełka nie kupić tylko nie pamiętam obok bobodentu co bardziej polecałyście???
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2009-01-02 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Rozeznanie
|
Czesc mamusie!
Ja wczoraj prawiec caly dzien spalam1 malym zajeli sie znajomi i Tatus a ja sie lenilam. gardlo mnie bolalo ja nie wiem a dzis mam katar ale lepiej sie juz czuje ![]()
#4721 |
Rozeznanie
|
Dodaje zdjecia Olusia Fredka znajomych
![]()
#4722 |
Zadomowienie
|
Iwa-ponoć Dentinox jest dobry!
kasieek-Oluś już duzy chłopina ![]() ciekawe co z Gonią??? na nk czasami się pokazuje a na nas to już nie ma czasu???? ![]()
Natalko warto było na Ciebie czekać... Urodziłaś się 10 września. Tego dnia świat na chwile stanął w miejscu... od tamtej pory już nic nie jest takie samo... Edytowane przez Dorotka@ Czas edycji: 2009-01-02 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Iwona ja jeszczę Cie trochę pomęcze pytaniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Aniu ależ nie ma sprawy
![]() niestety składu maści nie znam. podany był na recepcie a ta została w aptece a właśnie oglądnęłam jeszcze pojemniczek i nic tam nie ma oprócz przyklejonej karteczki z nr zamówienia, moim nazwiskiem i nawiskiem lekarki. jeżeli tylko nie zapomnę to będę na szczepieniu z Hanią we wtorek to mogę zapytać pediatry, ale naprawdę nie obiecuję bo mogę zapomnieć ![]() szczerze jednak powiem, że Hania miała dość obfitą wysypkę i na początku sama ta maść nic nie dała, 2 razy posmarowałam sterydową i wtedy pomogło i od tamtej pory stosuję tą robioną. wiem tylko tyle, że jest na bazie wody bo pediatra mówiła żeby nie smarować buzi przed wyjściem na mróz (ale to nic i tak Ci nie pomoże). kupiłam dziś polską wersję Oilatum - Oillan i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale tam dużo parafiny jest i to właśnie podobno ona tak nawilża.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2009-01-02 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no rosie jak na drozdzach!!!!! ![]() ![]() Ja olusia kapie normalnie w wodzie z dodatkiem oliwki bambino a myje go mydelkiem bambi Ojlatum stosowalam do 2 miesiaca ale juz przestalam.
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Kasieek ja stosowałam Bambino na samym początku, ale niestety Hania ma skazę na białko, powychodziły jej paskudne krostki i musimy stosować kosmetyki dla alergików bo ma strasznie suchą skórę
![]()
#4727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Olus naszczescie na skore jak przyslowiowa "pupa niemowlaka" od urodzenia sie nie odparzy buzka tez rozowiutka i gladka. ![]()
![]() |
#4728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Buziak z zdrówko dla Amelki ![]() Cytat:
Co do nawilzaczy ja własnie wolałam Emolium od Oilatum to przy Angie, a teraz uzywam przy Emi co ktores kapanie Balneum Herbal i Emolium i Balneum mi sie sprawdziły - Oilatum nie...ale ja miałam problwem tylko z mocnym wysuszeniem skóry nie azs
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
jeżeli ta masc była na krostki to mi to i tak nie pomorze bo Fabian ma tylko strasznie sucha skórę i to głownie na brzuszku co prawda ma tez i troche krostek ale nasz główny problem to ta sucha skóra. Musi go to pewnie swędzieć dlatego jeszcze bardziej mi go szkoda ale za trzy tygodnie będę w polsce to tam będę na nim wypróbowywać jakieś specyfiki bo tutaj nie ma dużego wyboru
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
ale mam meksyk w domu tz kupił okazyjnie łóżo piętrowe Agnie oczywiście chce już na nim spać i to łóżko jest skręcane a wszystko z Angie pokoju w naszym pokoju - dobrze żę EMi śpi - ciekawe jak długo przy tym hałasie
![]()
#4731 |
Raczkowanie
|
moj Oskar tez ma skaze bialkowa i tez pil jakis czas Nutramigen, lecz potem przeszlismy na Profylac, tego chyba w Pl nie ma...
A na te krostki swietnie sprawdzila sie masc z hydrokortyzonem. Jest rewelacyny na odparzenia na szyjce, raczkach itp i potowki nawet. |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
w Polsce oprócz Nutramigenu jest Bebilon Pepti.
#4734 |
Zakorzenienie
|
cześć laseczki!
mój mały pospał dziś godzinkę na balkonie, ja ogarnęłam chałupę i później jeszcze 1,5godz pochodziliśmy. Musiałam dziś wyrzucić trzy kwiatki, które niestety nie dały rady przez ostatnie miesiące zająć się same sobą ![]() Magda widzę, że masz dziś szał w domu! Życzę Angie przepieknych snów. Też kiedyś z bratem mieliśmy piętrowe łóżko, ale rodzice szybko je rozłożyli, a szkoda bo pamiętam, że bardzo je lubilismy. młody przysypia, lecę poprasować, bo jak zwykle sobie uzbierałam niezłą górkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
my tylko godzinkę na spacerze wytrzymaliśmy-strasznie zimno!
Magflieg-zazdroszczę Angie tego łóżka, ja podobnie jak Anuhaaaa miałam kiedyś łóżko piętrowe-spałam na górze i tam też trzymałam wszystkie moje skarby, bo nikt mi tam nie zaglądał! Kolorowych snów dla Angie!
#4736 |
Zadomowienie
|
Magda, sama na takim łóżeczku bym się przespała
![]()
#4737 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
Nareszcie do was moge wrocic. Klawiatura smiga jak trza. I nareszie moge cos napisac i tekst nie znika mi po 3 zdaniach! Niestety mam problem z literka C i inne czasem tez mi nie wskakuja wiec z gory przepraszam za literowki ![]() cos wiecej napisze pozniej, teraz musze zmyka chcialam wam wszystkim zyczyc SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU KOCHANE !!!! ![]() ![]() ![]()
#4738 |
Rozeznanie
|
Iwa-strasznie mi przykro
Pisałyście o wózkach. Ja mam taki: http://www.allegro.pl/item515519296_...uego_2009.html Jestem z niego bardzo zadowolona, można go prowadzić jedną ręką, drugą gadać przez komórkę . Jedyna wada-jest dosyć ciężki, no i stelaż zajmuje bardzo dużo miejsca w bagażniku, a mamy samochód terenowy, obawiam się, że do mniejszego samochodu po prostu by się nie zmieścił. Z fotelika jeszcze nie korzystałam, bo Wiktoria jeździ w gondoli przypiętej specjalnymi pasami, które można dokupić. A ja dzisiaj wybrałam się do carrefoura i kupiłam wszystko od 4 miesiąca-łącznie 17 słoiczków +jakieś kaszki. A Wiktoria i tak pewnie nic nie będzie chciała jeść , chociaż i tak ostatnio coraz ładniej je z butelki-trochę pomarudzi, a potem łapie smoka i wypija 60-80 ml. Wczorajszy rekord to 90 ml+ cycuszek . Dziewczyny, jak podajecie kaszkę Waszym maluszkom? Ja próbowałam łyżeczką, ale Wiktoria bardziej bawi się wtedy niż je. Może powinnam jej podać w butelce . Już wyczaiłam, że są specjalne smoczki do kaszki.
#4739 |
Zadomowienie
|
Magflieg, noooo to Angie w siódmym niebie z okazji nowego mebla do spania
![]() ![]() Anuhaaaa, taaa kwiatki moje też jakieś niekumate i nie potrafią same przyspacerować do kranu i się napić ![]() Dzinks, ja podaję młodej od 2 dni eksperymentalnie mleko 150 ml z domieszką łyżki kaszki ryżowej. Mam specjalny smoczek taki ze specjalnym nacięciem (może z niego lecieć mleczko małym strumieniem lub kaszka) no i daję młodej na noc mleko trochę zagęszczone. Na razie przesypia tyle co po samym mleku ale jak będę za tydzień z nią na szczepieniu to zapytam lekarkę jak mam ją teraz żywić i jakie produkty w jakich ilościach podawać. No idę umyć małego brudaska i później jeszcze zajrzę do Was!
#4740 |
Zadomowienie
|
dziewczyny,potrzebuję waszej pomocy-przed powrotem do pracy chcę nauczyć małą jeść z butelki i dziś zrobiłam jej mieszankę mojego mleka i modyfikowanego i totalna porażka! w ogóle nie chce jeść, do tego strasznie sie denerwuje i płacze-jak Wy nauczyłyście maluchy pić z butelki?dodam, że zaraz potem z piersi jadła, więc na bank byla głodna.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.