|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styl S i B z Gossip Girl (Plotkara)
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
, naprawdę fajne połączenie według mnie.Właśnie też słyszałam o tych rurkach i teraz mam dylemat czy iść do centrum, gdzie jest Zara i Cubus, czy do innego gdzie jest C&A a tam podobno rurki można upolować już za 39zł ;/ |
||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) do cubusa. A moze w H&M tez sa przeceny spodni? Bylam wczoraj i glupia nie zajrzalam! ![]() tylko jestem ciekawa czy te spodnie w C&A sa ladne...? Ogolnie to niezbyt trafiaja do mnie tamtejsze ciuszki. A ja szukam ciemnych klasycznych rurek a wlasnie takie sa w cubusie
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zobaczyłam sobie ten film Elita, raczej średni, ciuchy może głównej bohaterki faktycznie podobne do B, ale reszta taka sobie
ale za to JESZCZE TYLKO 3 DNI DO NASTĘPNEGO ODCINKA
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie kupiłam bluzkę w Reserved. troszkę mi się kojarzy z B. dlatego wrzucam
![]() Dwa zdjęcia całości i jedno zbliżenie na dekorację
|
|
|
|
#3336 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)...Cytat:
Były może inne kolory? I ile kosztowała?
|
||
|
|
|
#3337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Innych kolorów nie zauważyłam, ale bardzo możliwe, że były a zapłaciłam za nią 45 zł, ale to było jeszcze przed przecenami.
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zalicytowałam na allegro brązowe oxfordy jak dobrze pójdzie będe szczesliwą posiadaczką. (; |
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zielonego pojęcia jak sie w nie wcisnelam...?
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
A ja wracam dzis z SUKCESEM!
Kupiłam: - eleganckie spodnie w terranovie za 49 zł - taką samą opaskę z perełek jak picnic - 2 opaski w komplecie w h&m srebrną i złotą (obie przerobię )- balerinki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Czy mogę się przyłączyć do fanek Sereny? Od dawna bardzo podoba mi się styl polazany w GG ale jak dotąd nie miałam odwagi wcielić go w życie. Na początku nawet było mi ciężko go zdefiniować i określić co powinnam kupować, żeby tak wyglądać. Jednak od kiedy znalazłam ten wątek to się zmieniło i dziś ubrałam się w stylu Sereny. Nie wiem na ile mi to wyszło ale w sumie mi się podoba Pozdrawiam!
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się właśnie.... w jaki sposób opisałybyście style naszych ulubionych bohaterek?
Z B. wydaje mi się być łatwiej: sukienki, spódniczki, balerinki, opaski na włosy, kokardy, kołnieżyki, na pierwszy rzut oka bardzo grzecznie i mundurkowo. (co byście jeszcze dopisały?) Co do S. ... spodnie rurki, jeśli sukienki i spódnice to zawsze ultra-mini , bardzo wysokie obcasy, kozaki, wielkie torby, często płaszcze, obowiązkowo długie, falujące i rozwiane włosy (ach, ach, ach!), kamizelki, luźno zawiązane krawaty... Zawsze bardzo seksownie. Aa, i skórzane kurtki. Tylko.... to chyba nie jest uchwycone w 100% to, o co chodzi. Zastanawiam się właśnie za czym się porozglądać na zakupach szukając czegoś w stylu S.
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam w sieci coś takiego.... ale i tak czuję pewien niedosyt![]() "Styl Sereny Styl Sereny w serialu jest głównie inspirowany stylem Kate Moss. Oznacza to, że łączy i miesza ze sobą różne czasem odmienne style tworząc swój własny wyjątkowy i niepowtarzalny. To jest bobo-chic z rokowym wykończeniem.
Serena nie obawia się włożyć na siebie czegoś co jest bardzo krzykliwe lub zwariowane jeżeli ona jest w tym zakochana. To jest właśnie talent Sereny, że potrafi włożyć na siebie wszystko co ma pod ręką a i tak zawsze będzie wyglądać zjawiskowo. Oczywiście styl Sereny jest również zainspirowany okolicami Manhattanu dlatego zawsze znajdziemy w niej coś z klasycznej dziewczyny. Większość ubrań Sereny wyszło z pracowni znanych na całym świecie projektantów, uszyte z luksusowych materiałów i kosztują tysiące dolarów. Ale nie martwcie się!! Mimo wszystko nie jest aż tak trudno naśladować Serenę chociaż za dużo mniejszą sumę! Niezbędnik w szafie Sereny Dopasowane płaszcze i żakiety: Serena w większości odcinków nosiła żakiety. Stały się więc jej punktem charakterystycznym. Serena ma nie małą kolekcję żakietów. Zaczynając od długich po krótkie, fikuśne, skórzane, bawełniane aż do wszystkich pomiędzy nimi. Ma jeszcze je w różnych kolorach. Takich jak jasny złoty bądź czerwony ale również przygaszone kolory i szary oraz kolory ziemi: płowy i brązowy. Jeżeli chcesz nosić taki żakiet jaki nosi Serena to krój jest tu najważniejszy!! Żakiet który idealnie przylega do twojego ciała to istna perła w twojej szafie. Możesz zakładać go do wszystkiego a i tak zawsze będziesz wyglądać stylowo. Jeżeli twój żakiet taki nie jest to koniecznie zanieś go do krawca. Cena nie jest wcale wygórowana a efekt będzie długotrwały. Sukienki: Serena założyła wiele sukienek w pierwszym sezonie odcinków "Plotkary". Nosiła nawet takie które nie są stylowe same w sobie. Zakłada zawsze takie sukienki które mają w sobie coś innego a zarazem wyjątkowego aby podkreślić swój dziwaczny styl. Weźmy na przykład jej szarą sukienką która założyła na urodziny Blair. Górna część przypomina męską koszulę ale jeżeli spojrzysz niżej to zauważysz metalowe ozdoby w kolorze złota. Bardzo dużo złota!! Razem z połyskującymi czarno-złotymi rajstopami zwyczajna kreacja staje się ostra i wyzywająca. Aby wyglądać podobnie szukaj sukienek właśnie z takimi dodatkami: cekiny, kryształki, brylanciki, kolorowe i stylowe naszywki w przeróżne wzory. Serena głównie nosi mini sukienki więz jeżeli masz piękne nogi zakładaj bez obaw małą czarną a do tego czarne rajstopy i najlepsze buty jakie trzymasz we własnej szafie. DODATKI SERENY KOZAKI: Jeśli oglądasz "Plotkarę" to na pewno zauważyłaś jak częst Serena wkłada te a nie inne buty. Zakłada je do rurek, sukienek i nawet do szkolnego mundurku! NASZYJNIKI: Serena ma ich tuziny i widzimy, że zakłady nie tylko jeden a kilka par na raz! Jej naszyjniki są zazwyczaj długie sięgające po sam pępek oraz błyszczące. BRANSOLETKI: Serena rzadko je zakłada ale jeżeli już to robi to tylko aby podkreślić strój który sam w sobie jest skromny. WŁOSY SERENY VAN DER WOODSEN Pofalowane i niepoukładane: Długie, pofalowane z lekkimi blond pasemkami to główna cecha wyglądu Sereny. Blake Lively aby zagrać rolę Sereny musiała przedłużyć sobie włosy więc jeżeli twoje włosy nie są naturalnie takie długie to również poddaj się temu zabiegowi. Jedno pasemko kosztuje w granicach 20 zł. Aby uzyskać takie fale jak Serena musisz zaprzyjaźnić się z pianką do włosów!! Po każdym umyciu wetrzyj w nie trochę lekkiej pianki, następnie zgniataj je rękoma. Jeżeli nadal nie będą chciały się pofalować to użyj suszarki i nakręcaj je na wałki. Nie przejmuj się jak nie będą wyglądać idealnie. Cząstka Sereny w stosunku do włosów zawsze jest nieidealna. Utrwal fryzurę lekkim lakierem do włosów, potargaj i możesz ruszać w świat! ".
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdym badz razie jej styl wzoruja troche na Kate Moss
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2009-01-03 o 15:54 |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Idę dzisiaj na zakupy w szarych dzinsowych ruskach i w 11cm szpilkach (na szczescie przod jest podwyższony więc fajnie się chodzi). Trochę szalony pomysł, wiem, ale muszą rozchodzić nowe buty kupione na studniówkę. Poza tym - Karla z karlascloset daje radę na codzień w wyższych, to i ja muszę dać radę
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak własnie dziś sobie myslalam czy wypada isc w taka pogode w rurkach i czolenkach, tez kupilam buty na studniowke i nie mam okazji w nich wyjsc...
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi, gdzie moge znaleźć zakolanówki (najlepiej czarne albo szare) i marzy mi się, żeby miały kokradki... Wczoraj byłam w Arkadii i pytałam o nie w paru sklepach, ale nie było
![]() Także proszę o pomoc |
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mags świetne to co znalazłaś, masz może jeszcze coś w tym stylu o B i J ? ![]() Cytat:
patus może poszukaj w jakichś sklepach z bielizną, albo takich hurtowniach odzieży, u mnie jest np 'Textil' i tam napewno by się takie znalazły, zresztą kokardki można samemu doszyć
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz wkleję![]() Jenny: "Jako uczennica elitarnej szkoły, Jenny stara się dążyć razem z biegiem mody. Dlatego jej wygląd jest bardzo trendy ale równocześnie tani!! Jeżeli już kupiłaby oryginalną sukienkę na przyjęcie, np. od Channel to na pewno na kolejnym ukazałaby się w jej przeróbce własnoręcznie zmienionej. Nie zakłada czegoś co było modne w poprzednim sezonie! Główna esencja Stylu Jenny Jaskrawe oraz jasne kolory: Tak jak Serena i Blair tak również i Jenny uwielbia mieszać jasne kolory do jej codziennego stroju. Takie właśnie kolory były bardzo modne tego sezonu i jak widzimy Jenny pośpiesznie podążyła za nowym trendem. Jak widzimy na obrazkach Jenny upodobała sobie kolor żółty. Założyła żółtą sukienkę na przyjęciu u Blair oraz żółty trencz na randkę z Asherem oraz nosiła wiele innych dodatków w tym właśnie kolorze. Fioletowy był również jej ulubionym kolorem w pierwszym sezonie serialu. Widzimy w środkowym obrazku jak trzyma właśnie torebkę od Valentino w kolorze fioletu. Czapki Jenny jest jedyną bohaterką w filmie, która przedstawia nam swoistą kolekcję czapek na zimę. Od kiedy pokochała szkocką kratę to od tamtej chwili nosi je właśnie w takich oraz w wielu innych wzorach. Zawsze idealnie dopasowane do całego wyglądu. Takie właśnie czapeczki są idealnym dodatkiem na zimę. Polecam!! Krótkie spódniczki
Ponieważ Jenny jest obdarowana "metrowymi" i bardzo szczupłymi nogami, polubiła je odsłaniać nosząc bardzo fikuśne i króciutkie spódniczki powyżej kolana. W chłodne dni zakłada do nich kolorowe kryjące rajstopy a kiedy jest ciepło ma po prostu gołe nogi. Łączy je z długimi płaszczykami bądź żakietami oraz z butami z wysokimi cholewami lub z balerinkami. Na imprezy zakłada je razem z butami na wysokim obcasie oraz z dopasowanym żakietem. Długie żakiety i płaszcze: Jenny kocha właśnie takie płaszcze szczególnie kiedy pod spodem kryją się przeróżne mini sukienki i krótkie spódniczki. To bardzo interesujący element jej wyglądu gdyż niby zwykły i nudny płaszcz może służyć również jako dopełnienie całości wyglądu a Jenny jest mistrzynią w tworzeniu z niczego coś wielkiego i pomysłowego. Na centralnym zdjęciu widzimy jak płaszcz pięknie współgra razem z żółtą sukienką bohaterki. Wzory i Szkocka Kratka Vanessa Abrams Vanessa Fashion RURKI: Vanessa niemal w każdym odcinku nosi takie jeansowe spodnie. Stanowią dla niej podstawę w całej kolekcji ubrań jakie ukrywa w swojej szafie. Więc jeśli chcesz upodobnić swój styl do Vanessy to koniecznie musisz zaopatrzyć się w jedne z takich. SPORTOWA KURTKA: Vanessa kocha szkolo-sportowe kurteczki w stylu spotykanym w filmach z lat 50. W szczególności upodobała sobie uszyte z satyny i ozdobione kolorowymi paskami na kołnierzu oraz na rękawach. Kurteczki te jednocześnie są wygodne i sportowe oraz bardzo dziewczęce. JASNE KOLORY: Jedna z pewnych rzeczy jakich możesz spodziewać się w stroju Vanessy. Rażace kolory zaczerpnięte prosto z lat 80. Niezależnie czy jest to randka z Natem czy strój do pracy- Vanessa kocha intensywne kolory. żółty top Śmieszny top następny śmieszny top wiele bluzek WZORY: Na pierwszym planie są legginsy. Vanessa zakłada je do zwyczajnej jeansowej spódniczki oraz do wieczorowej sukienki. Zawsze i wszędzie bo najważniejsze czuć się naturalnie. Vanessa łamie bariery i należy się za to wielki ukłon pochwały. Bogata Biżuteria: Vanessa zakłada mnóstwo biżuterii!! Miesza je ze sobą- drewniane wzorzaste bransoletki razem ze złotymi naszyjnikami itd. Zakłada wszystko co ma pod ręką!!
Edytowane przez Mags1983 Czas edycji: 2009-01-03 o 17:31 |
|
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
Mags1983 - swietna sciągawka ze stylu S
czesciej poluje na cos a'la Serena, styl B oczywiscie tez szaalenie mi sie podoba, ale styl S jest taki bardziej codzienny a mimo wszystko z klasą Także ostatnio mieszam trochę stylu B, szczypta S + odrobina własnej inwencji tworczej
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mając zbyt wielu ubrań w szafie <w stylu naszych bohaterek> inwencja twórcza jest jest baaaardzo ważna ![]() Ciąg dalszy: Blair's Style Styl Blair jest bardzo w klasyczny, elegancki i wypolerowany. Onazawsze wygląda tak, jakby ona była reklamą najpopularniejszych i najdroższych sklepów,jej strój jest niezakłócony, i zawsze jej fryzura jest w idealnym porządku. Styl mody Blair jest kwintesencją stylu typowego Manhattanu i ona wcale tego się nie wstydzi. Blair nigdy nie wychodzi na zewnątrz bez nie umytych włosów lub jeśli jej strój nie leży idealnie bądź nie pasuje do niej a już na pewno nie kupi nic co by było proste i zwyczajne. Dlatego też wiele fanek upodobało sobie jej styl ubioru. Sukienki i Spódniczki Blair niemal na każdym zdjęciu jest albo w sukience albo w krótkiej spódniczce. Nie zależy to również od pogody bądź pory roku. Gdy jest chłodniej po prostu zakłada grubsze rajstopki i w drogę!! Dlatego jeżeli chcesz być do niej podobna to niestety ale musisz zrezygnować z jeans-ów. Dopasowane Dlatego że Blair uczęszcza do szkoły- na dodatek prywatnej- najczęściej zakłada szkolny mundurek. często też zakłada koszule z kołnierzykiem, proste spódniczki i krawaciki. Możesz dopasować swój styl do jej po przez zakładanie właśnie takich spódniczek i bluzek. Nasz rynek jest całkiem nieźle zaopatrzone właśnie w takie ciuchy. Pamiętaj tylko aby dodać jakiś element, który by przyciągał uwagę, np. jaskrawe rajstopy lub opaskę. Uderzenie kolorów: Choćby nie wiem jak opanowany strój założyłaby to i tak zawsze dodaje rażący kolor. Nie ważne czy są to kolorowe legginsy, rajstopy bądź sukienka. Ona zawsze utrzymuje swój strój w świeżych kolorach. Jej ulubione kolory to pomarańczowy, żółty i oczywiście czerwony!!! Dziewczęce dodatki: Blair to prawdziwa dziewczynka w środku dlatego też lubi typowo dziewczęce dodatki jak: kokardy, marszczenia, koronki. W szczególności jeżeli ma to być większe przyjęcie lub bal. DODATKI
Opaski: Znak rozpoznawczy Blair- tysiące kolorowych opasek!!! Od tartanu po satynę. Nosi je w stylach jakich nawet nie mogłabyś sobie wyobrazić. Przeważnie nosi je do rozpuszczonych włosów ale czasami zdarza się jej założyć jedną razem z kucykiem. Rajstopy: Szafa Blair jest przepełniona tonami takich cudeniek. Ma ich również przeróżne kolory!!! Ty również możesz je nosić !! Oczywiście nie w gorącą pogodę ale tylko i wyłącznie w chłodne dni i w jesieni. ". THE END
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki bardzo Mags
|
#3356 |
|
Rozeznanie
|
Ha dziewczyny
. Znów postanowiłam popracować z ciuchami S i B. Tym razem nie będzie to lista książkowych ubrań ale mam plan przejzec WSZYSTKIE odcinki GG i zrobić screeny każdego kompletu S i B a potem opisać go oraz alternatywny strój jaki mogłybyśmy założyć ![]() ![]()
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście sporo pracy. Gdyby nie zbliżająca się szkoła, to jakoś spróbowałabym pomóc ;-) Ale czekam z niecierpliwością na rezultaty
|
#3359 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I najtańsze rurki w Cubusie były po 64 zł, ŻADNYCH nie było po 50 zł, zresztą spodobały mi sie tylko 2 modele, z których nie było mojego rozmiaru![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też o tym myślałam, ale ja chciałam zająć się tylko kreacjami, które mi się bardzo podobają. W sumie mogłybyśmy się wszystkie na tym wątku podzielić pracą, każda opracowałaby porządnie jeden odcinek i miałybyśmy wszystkie stroje S i B, inspiracje, opisy itd. Co Wy na to? ![]() A ja dziś kupiłam: - czerwony prosty sweterek, Cubus 40 zł z 79 chyba (szukałam takiego) - jeansy jak legginsy, Zara 89 zł (te co dziewczyny pokazywały na wątku zakupowym). Są świetne - idealnie przylegają, a do obcasów ![]() W ogóle moje noworoczne postanowienie to porządna zmiana stylu
Edytowane przez picnic Czas edycji: 2009-01-03 o 19:19 |
||||||
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
A skąd mogę wziąć kokardki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

w Bershce były całkiem fajne, własnie takie bez udziwnien
A bateria ponoć pełna
) do cubusa. A moze w H&M tez sa przeceny spodni? Bylam wczoraj i glupia nie zajrzalam! 

nie mam zielonego pojęcia jak sie w nie wcisnelam...?
Czy mogę się przyłączyć do fanek Sereny? Od dawna bardzo podoba mi się styl polazany w GG ale jak dotąd nie miałam odwagi wcielić go w życie. Na początku nawet było mi ciężko go zdefiniować i określić co powinnam kupować, żeby tak wyglądać. Jednak od kiedy znalazłam ten wątek to się zmieniło i dziś ubrałam się w stylu Sereny. Nie wiem na ile mi to wyszło ale w sumie mi się podoba