|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: okropna cera... Pomocy!!
Była promienna i nawilżona a teraz jest sucha. Jest sucha wiec z tym walczy a robi to produkując łój. Nawet jeśli skóra Ci się nie przetłuszcza to ta odrobina łoju może zapychać pory i powodować pryszcze.
Ja na twoim miejscu kupiłabym sobie coś bardzo mocno nawilżającego. Jakąś maskę nawilżającą (szukać na kwc) a poza tym krem na noc (szukać na kwc) . Na dzień jakiegoś tłuściocha (ziaja oliwkowa?) bo zimno jest a mróz mógł się przyczynić do pogorszenia skóry. Nic na trądzik! Jeśli naprawdę chcesz to coś punktowo na zmiany możesz nakładać. Pamiętaj, żeby nawilżać, nawilżać, nawilżać. Jak po tygodniu/dwóch nie pomoże to biegiem do dermatologa. Ewentualnie zapisz się już teraz, przed wizytą rób tak jak opisałam a jakby się przypadkiem poprawiło to wizytę zawsze możesz odwołać
|
|
|
|
|
#662 |
|
Przyczajenie
|
hmmmm.... już kupiłam Krem intensywnie nawilżający o przedłużonym działaniu Dermedic Labolatorium może pomoże
a na trądzik ostatnio używałam na samo czoło silicol:skin i to chyba był wieeeelki bląd...ale takie tabletki jak ceranova mogę brać? czy raczej nie?
Edytowane przez kamila1993r Czas edycji: 2008-12-03 o 09:40 |
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Tabletki nie zaszkodza
![]() bedzie dobrze,moze to z powodu zimy? moja kolezanka tak ma- bardzo wrazliwa cera, przychodzi zima i schodzi jej skora i sie czerwieni. bedzie dobrze
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o owe tabletki, uważam, że raczej nie ma przeszkód,żeby je brać Sama ostatnio je przyjmuje(od 3 tygodni) i jakieś efekty są, choć na jakieś straszne problemy skórne nie narzekam; A jeżeli chodzi o kremy, to w żadnym wypadku nie polecam kremów anty-trądzikowych, bo przeważnie pogarszają sprawę i bardziej przesuszają skórę![]() Warto zainwestować w dobry krem i na nim nie oszczędzać, bo 'kolorowe' drogeryjne kosmetyki nie zawsze dają zapewniane przez producenta efekty |
|
|
|
|
|
#665 |
|
Przyczajenie
|
problem z bardzo suchą cerą na twarzy
Witam!
Mam bardzo duży problem z suchą cerą na twarzy. Skóra jest bardzo sucha,w szczególności na policzkach,czerwona i bardzo piekąca. Nie mam pojęcia co jest przyczyną takiego stanu ,ponieważ nie miałam nigdy problemów skórnych. Nie używam kosmetyków zawierających alkohol. Używam jedynie pudru,który stosuje już wiele lat i wątpię,że on jest przyczyną mojego problemu. Pomimo że stosuje już ponad 2 tygodnie kremy natłuszczające np. Nivea, oliwkę czy po prostu maść ochronną z witaminą A problem nie znika. Proszę o radę co mam zrobić,czy mam zakupić w aptece jakiś specjalny preparat czy jednak wybrać się z tym problemem do dermatologa? |
|
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: problem z bardzo suchą cerą na twarzy
hmmm. Miałam podobny problem. Kupiłam krem "do skóry bardzo suchej" firmy Garnier. Nie jest drogi , a efekty naprawde są dobre. Przynajmniej mi pomogły
Kolor opakowania jest czerwony.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jednak czymś podraznilas tą skore
![]() Ja na Twoim miejscu użylabym jakiegoś kremu kojącego- np Toleriane firmy La roche Posay. Używam go gdy mocno wysusze buzie (lekami od dermatologa) i naprawdę przynosi ulgę. Gdy troche ukoisz tą skóre zacząć ją natłuszczać. Najlepiem kremem półtłustym.
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj preparatów dla atopowców np. Physiogel [apteka], możesz także kupić sobie Bepanthen [krem albo maść], ewentualnie Humektan jeśli to nie pomoże jednak dermatolog
najpierw musisz nawilżyć/nawodnić skórę a dopiero potem smarować preparatami stwarzającymi barierę dla "ucieczki" wody z naskórka czyli jeśli stosujesz oliwkę, to na twarz zwilżona tonikiem |
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
polecam kremy nanobase i lipobase
|
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
polecam krem z apteki SVR Xerial 30 zawiera 30 % mocznika naturalnego składnik skóry ja tez miala takie problemy i roznych kremow urzywala od Vichy po loreal drema genesis i nic i dopiero ten krem svr mi pomógł jestem naprawde zadowolona kosztuje ok 36 zł juz po jednej aplikacji poczulam roznice posmarowalam sie wieczorem a rano jak wstalam buzia była dalej nawilzona nie tak jak po innych kremach naprawde godne polecenia pozdrawiam
|
|
|
|
|
#671 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za rady
. Na pewno skorzystam z któreś porady.
|
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy te nagłe zmiany nie mają nic wspólnego z okresem grzewczym. U mnie skóra reaguje irytacją, gdy tylko włączają się kaloryfery, powietrze jest suche i wyskakują mi jakieś suche, szorstkie plamy na twarzy, mam tak od 2, czy 3 lat. Na początku myślałam, że chodzi o któryś kosmetyk, ale zmieniałam kosmetyki a plamy powracały. Z czasem przeczytałam właśnie o tym, że skóra może reagować przesuszeniem w czasie gdy grzeją kaloryfery. W tym roku już w pierwszym tygodniu od włączenia ogrzewania zaczęła się impreza od nowa - tym razem nie zastanawiałam się zbyt długo, tylko pognałam do apteki po tłusty krem dla łuszczącej się, suchej skóry i po 3 dniach po plamach nie było śladu. Teraz na bieżąco dbam, by skóra była odpowiednio natłuszczona, staram się nie irytować jej nieodpowiednimi kosmetykami i uważam, że jest lepiej.
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
na mnie tak działą zimno i ciepło naprzemienne klimatyzacja i ogzrewanie
dlatego używam w takich ciężkich okresach garniera zółtego miodowy mniam
|
|
#675 |
|
Przyczajenie
|
Problem z cerą - pomocy
Nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło. Od kilku dni moja cera stała się strasznie sucha, czasami nawet piecze przy myciu ciepłą wodą lub po prostu sama z siebie. Zaczęła się łuszczyć lekko na czole, na bokach nosa i dość mocno na policzkach i brodzie. W dodatku w wielu miejscach na twarzy pojawiły się czerwone plamki, przez które wyglądam okropnie
![]() Nie mogę nawet nałożyć makijażu, bo łuszcząca się skóra wygląda wtedy paskudnie ;/ Nie mam pojęcia co to spowodowało, nie zmieniałam ostatnio kosmetyków do twarzy, nie zmieniałam też podkładu. Wszystko tak, jak było wcześniej. Problem pojawił się w zasadzie nagle, nie pomagają kremy nawilżające, powodują dodatkowo lekkie pieczenie, a skóra na czole wydaję się być "ściągnięta" - nieprzyjemne uczucie. Nie wiem, co robić, kupiłam krem Garniera do cery suchej i wrażliwej, ale nie wiem, czy to pomoże. Proszę o radę
|
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z cerą - pomocy
Generalnie to ja sie na tym nie znam ale moze tez byc tak ze twoja cera przestala akceptowac ktorys z dotychczasowych kosmetykow... mysle ze dobrym pomyslem jest ich odstawienie na pewien czas i sprawdzenie czy to cos da...no i uzycie jakiegos nowego specyfiku.
Ja kiedys mialam taki problem kiedy zmienil sie sklad wody w kranie...to glupio troche brzmi ale tak bylo z dnia na dzien zaczela mi szkodzic po prostu woda ktora sie mylam wiec twarz mylam woda przegotowana i bylo znacznie lepiej... ..po tygodniu woda wrocila w kranach do stanu wczesniejszego i bylo oki ale generalnie mam podobny probblem i wlasnie chyba spowodowany produktem Garniera dzisiaj wszystko odstawilam i czeka mnie nawilzanie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
Sucha skóra twarzy. Pomóżcie
Mam problem z sucha skórą twarzy od jakis 2 tygodni nigdy wczesniej tego problemu nie mialam jednak nie mając zelu do mycia twarzy dzien w dzien zmywalam twarz peelingiem z GARNIERA 3 w 1 no i teraz nakłądajac podkald na twarz widac bardzo pod oczami sucha skore zbiera sie ten podkład na wloskach i wyglada to nie estetycznie co zrobic? smaruje nawilazajcymi kremami ale to duzo nie pomaga.. Moze jakis podklad polecacie ktory to zakryje ladnie albo kremy cokolwiek byle by pomoglo!. Z Góry dziękuje
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sucha skóra twarzy. Pomóżcie
Cytat:
Miałam cos podobnego po "pewnym" żelu do mycia i jedynie smarowanie kremem pomaga. Oczywiście nie odrazu ale po jakimś czasie powinno byc lepiej.
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
A moglabyś polecic jakis krem? albo ktokolwiek inny mający podobny problem jesli tak to bylabym bardzo wdzieczna. Albo jakiś podklad bym prosila dobry wiec bardzo rposze o pomoc.
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze na codzień uzywaj normalnego kremu, tego którego uzywasz. A na noc albo jak zostajesz w domu nakładaj grubszą warstwę jakiegos tłustego. Czasami na takie rzeczy pomagał mi z Avonu krem, taki w niebieskim pudełku. Jak znajde go gdzieś to powiem Ci jak sie nazywa.
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam ten problem. Polecam krem firmy Oriflame, taki w malutkim pudełeczku, występuje w wersji różowej i chyba złotej. Kosztuje 19,90, w promocji o połowę mniej i jest fantastyczny - świetnie nawilża i jeśli posmarujesz go na noc to już po 2/3 razach zobaczysz efekty (tak przynajmniej było w moim przypadku). Poza tym nadaje się na suche dłonie, czy podpuchnięte oczy (stosowałam, dlatego wiem co mówię
. Polecam!
|
|
|
|
|
#682 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
od siebie polecam krem nawilżający z serii Sensitia Iwostinu. nawilża mnie jak żaden inny, nie uczula, nie podrażnia, nie zapycha. można go kupić jedynie w aptekach, mała tubka (75ml) to niecałe 17zł. polecam.
|
|
|
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Atopra - krem do skóry atopowej i wrażliwej, dostępny tylko w aptekach, extra-nawilżacz.
Lub zwykły mały kremik klasyczny Niveii, ten niebieski, bez udziwnień. Miałam podobną sytuację i z tego samego powodu (zbyt częste peelingi), ale jakoś z tego wybrnęłam. Na pewien czas zrezygnuj z peelingów i jakiegokolwiek oczyszczania cery, bo twoja twarz teraz jest bardzo podrażniona (wiem coś o tym) i przydadzą jej się jedynie maseczki nawilżające i gruba warstwa kremu natłuszczającego albo nawilżającego.
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy mi się cera wysusza w zimie to smaruje sie na noc kremem Bambino albo Garnier taki mały czerwony do suchej skóry.
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tlustą cerę, bardzo. Ale po używaniu żeku do mycia twarzy zrobiło mi sie co zrobiło. Straszny był ten żel. Ale powoli wraca wszystko do normy. Tylko jeszcze przy uszach mam strasznie łuszczącą się skórę i we wlosach.
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj ja wlasnie nie polecam bambino. Moim zdaniem on jedynie natluszcza, a nie nawilza. Nadaje sie na usta czy rece, ale na cere w moim wypadku niebardzo. Mam wraznie, ze on nic z moja skora na twarzy nie robi. Plus jego taki, ze nie zapycha mnie i cena jest bardzo niska. Jednak przy takim przesuszeniu skory radzilabym sie wybrac do apteki i tam cos poszukac konkretniejszego. |
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
uzywam kremu nawilżającego tylko ten przeklęty zel po kilku myciach mi tak zwichrował skóre, nawet nie zauwazyłam kiedy.
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc teraz musisz się uzbroic w cierpliwosc, będzie dobrze. |
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
i wydłubywać z wlosów płatki suchej skóry, bleee
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.