![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
o Boże co tutaj taki ruch
![]() ![]() Ja wróciłam wkurzona z pracy, nauki nie tknęłam i nie tknę i szczerze mówiąc nawet mi się nie chce. Wyrzuty sumienia ogromne ale cóż zrobić... Ja pisałam o powtórkach w lutym, ale tak na prawdę wtedy zacznę się uczyć tak na serio ![]() ![]() Idę jeść bo TŻ zaraz przyjdzie ![]() Miłego wieczoru, a jutro dnia ![]()
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2009-01-02 o 17:35 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Konto usunięte
|
Ja zamierzam się uczyć porządnie od dziś (to też zrobiłam
![]() ![]() Do matury zeszłorocznej zaczęłam sie na powaznie uczyć 18 kwietnia - nie polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą łaciną to też będzie ciężko ![]() ![]() Może te zdjęcia skondensuj do zip/rar i wrzuć na rapidshare albo coś tego typu? ja swoją droga też gdzieś mam dużo notatek, a polonistkę miałam rewelacyjną (dużo osób z mojej klasy zdało polski R powyżej 70% a zdawało aż 18!). Mam jedynie na mailu analize lektur przygotowaną przez moją klasę- ja osobiscie przygotowywałam się tylko z niej. Jeżeli ktoś chce to prosze napisać mi maila na priv i wyślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Dawno tu nie zaglądałam
![]() ![]() Koniec lenistwa, od jutra się uczę. Porządnie. Dzisiaj czytam jakieś beznadziejne notatki, bo jutro mm zaliczenie w szkole. Tylko czytam, nic poza tym. Mój umysł nie ogarnia takich nudnych rzeczy ![]() ![]() ![]() Przedmiot: technika biurowa. Trzymajcie kciuki, żebym zaliczyła i będę miała spokój z nauką na kolejne dwa tygodnie.
![]() |
#635 |
Konto usunięte
|
Abercrombie&fitch (trzeba jakoś skrócić Twoj nick
![]() ![]() Łacina wcale nie jest taka fajna naprawde nie masz czego żałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
O i ja wysłałam maila na pw
![]() Nija trzymamy kciuki ![]() ![]() Abercrombie&fitch a ja z łaciny na biol chemie to uczyłam sie samych sentencji, masy gramatyki a nawet nie znam podstawowego zwrotu: mam na imię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok, od jutra biorę się za naukę. Wracam z pracy i do biologii ![]()
![]() |
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
a swoją drogą dziewczyny...
... to poradzcie od czego mam zacząć rozszerzony polski? ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez gwiazda89 Czas edycji: 2009-01-02 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A potem to tylko rozwiązywać testy. Tylko tak można się nauczyć odpowiadania pod klucz. Wysłałam wszystkim ta analizę. Niektóre utwory sa dosyć fajnie opisanie, niektóre niezbyt ale zawsze coś. Może ktoś skorzysta. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Raczej kiepsko mi pójdzie, bo jeszcze nawet nie przeczytałam wszystkich notatek.
![]() Jak na razie siedzę na wizażu przeglądając co ciekawsze wątki, a notatki leżą na biurku... Nie chce mi się ![]() Mam nadzieję, że jednokrotne przeczytanie notatek "na odwal się" wystarczy do zaliczenia. Poza tym pewnie mało osób się nauczy, Sylwester i te sprawy ![]() Nooo pięknie się usprawiedliwiłam, uciekam pod prysznic ![]()
![]() |
#641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mniej więcej o tym myślałam, więc rozpoczynam ciężką pracę nad tym polskim i oby było dobrze... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w 4 misiące spokojnie zdążycie
![]() Ja mam za niecały miesiąc sesje i to jest tragedia ![]() ![]() ![]() Także dzieczyny - zdążycie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do łaciny to nie ma czego żałować . Miałam przez rok w LO i były tylko senstencje no i gramatyka ablativus , vocativus .. haha . Strrrrraszne to było przynajmniej dla mnie . Również wysyłam swojego mail'a ![]() a teraz idę się uczyć PRLu , bo koło za 2 tygodnie mam ;] Rozplanowałam sobie naukę na caaały styczeń i próbuję trzymać się planu , tylko nie wiem czy zdąże ogarnąć cały ten materiał do sesji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mykam teraz umyć sobie włoski a póżniej może do angielskiego ![]() ![]() PS. Witam w sobotni poranek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() abercrombie&fitch dziękuję bardzo za lekturki ![]()
Edytowane przez AmericanGirl Czas edycji: 2009-01-03 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() PRL też mam za 2 tygodnie i jestem na etapie 3 rozdziału... W sumie jeszcze mam szanse zdążyć, a teraz bardziej koncentruję się na prawoznawstwie, bo a)jakoś mnie to interesuje i wchodzi 5x szybciej niż historia b)chyba we wtorek mam koło...chociaż pewna nie jestem ![]() Chcesz w tym roku zdawać historię? Bo ja tak planowałam, ale z drugiej strony co z tej naszej historii może się przydac na maturze? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A studiujesz dziennie czy zaocznie ? Bo ja zaocznie ( niestety ) ale przenoszę się na dzienne ;] { i to jest jeden z powodów dla których poprawiam maturkę } . Dla mnie prawoznawstwo to jedyny w 1 semestrze przedmiot , który mnie interesuje . Uwielbiam go normalnie i wykładowcy są świetni szczególnie dr Z od ćwiczeń ![]() ![]() Zdaje historie, bo ostatni miałam tylko 50% a to za mało na skandynawistykę ;( Myślę , że niektóre rzeczy z naszej historii się przydadzą , choc wiadomo , że historia sądownictwa PRLu czy jakieś inne totalne bzdury raczej się na maturze nie pojawią . Napewno wszystkie konstytucje , jakieś systemy polityczne to się przyda . Jak uczyłam sie do koła z II RP to muszę przyznać , że jakoś ten okres mi się rozjaśnił i wiem więcej niż wiedziałam do matury mimo , że duzo tam prawnych rzeczy , ale kontekst historyczny/sytuacja polityczna zawsze sie przyda ![]() ![]() A na co ty się wybierasz , że poprawiasz maturę ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() Widzę, że ostro się uczycie... a ja jak zwykle nic ![]() ![]() tylko, że nie mam czasu - pranie, sprzątanie... wrr ![]() abercrombie&fitch Pięknie dziękuję za notatki i za odpowiedź dla Gwiazdy co do polskiego - też z tej rady skorzystam, ale dopiero za jakiś miesiąc ![]()
![]() |
#650 |
Konto usunięte
|
Znalazłam watek dla siebie
![]() Ja w tym roku poprawiam biologie [podst.] i może angielski. Na dobrą sprawę nie musiałabym, bo studiuję to co chciałam studiować, ale czuję niedosyt. I chcę zacząć na drugim roku drugi kierunek - chociaż jeszcze dokładnie nie sprecyzowalam jaki, zastanawiam się nad czterema... ![]() Aktualnie siedzę z nosem w anatomii więc myślę, że z biologią nie powinnam mieć większych spoblemów, za to angielski jest przegięciem, bo mam strasznie złą pamięć do języków i próba nauczenia się czegokolwiek kończy się fiaskiem. Eh, co do nauki to tyle ile uczę się na zajęcia, tyle umiem. Nic dodatkowo nei ruszyłam bo nie mam kiedy... Eh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Konto usunięte
|
Chciała poprawić. Sekretarka mnie nei uświadomiła, ze nie moge podstawy. Nawet mam tak w deklaracji. No ciekawe, hm.. rozszeżenie mi nie jest do niczego potrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprawiać chciałam w tym roku, by zrobić użytek z tych ksiąg z których nam się każą kuć na studiach, ale teraz coraz bardziej mi się to rozmywa. Ja w sumie jestem tam gdzie chciałam, ale tak na 3 roku jak się przyzwyczaję i materiał będzie przystępniejszy, chciałam jakoś jeszcze psychologię zacząć, bo mnie to zawsze interesowało. Na 2gim roku z historii nic nie będę pamiętać, więc poprawianie jej wówczas byłoby głupotą. Niby w tym roku starczyło mi punktów na psycho, ale mają wywalić matury dwujęzyczne i próg się moze podnieść, więc za 2 lata moze mi już nie starczyć. Chyba że jakoś wieczorowo, bo ja nie wierzę, że na naszym kochanym kierunku kiedykolwiek będzie lekko ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
mi obiło się o uszy , że jak sie poprawia to poziom roz . Ale mogę się mylic skoro pani w sekretariacie cie nie poinformowała . Proponuję dowiedziec sie w CKE .
![]() |
![]() |
#655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() witam Cię Oh! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno teraz bedzie łatwiej zaliczyc historię niz za rok czy 2 lata . To nic nie kosztuje więc warto probować . Na prawie łatwo napewno nigdy nie bedzie , zawsze pełno książek i materiałów do przeczytania no i wkuwanie na pamięc tych wszystkich kodeksów hehe , ale mysle , ze warto rozpocząc 2 kierunek , bo to zawsze jakieś perspektywy na przyszłość daje . Ale jesli chcesz rozpocząć jakis kierunek drugi 3 letni ( licencjat ) to nie radze na 3 roku bo ci się zejdzie praca magisterska z pracą licencjacką , a to byłoby chyba niewykonalne haha . Mam nadzieję , że uda mi się przenieść na dzienne więc się może na 2 roku spotkamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No mi się własnie obiło ,że jak się poprawia to tylko juz poziom roz . A dodatkowe przedmioty zawsze były roz . Nie wiem czy mam rację , ale wiem , że kilku moich znajomych własnie zrezygnowało z chęci poprawiania matury , własnie ze wzg ze nie mozna pisac podstawy . Jesli wprowadzam w błąd to przepraszam ale lepiej się upewnic .
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Konto usunięte
|
Studjuję położnictwo : ))
Mam ochotę na fizjoterapię, ratownictwo medyczne, pedagogikę albo... budowę maszyn na polibudze ![]() Nie wiem na co się zdecyduję bo do wszystkiego mnie ciągnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W kwestii perspektyw na przyszłość - myślę, że Twoja Skandynawistyka jest bardziej przyszłościowa, niż psychologia (która perspektyw nie daje ![]() A właśnie mój kolega w tym roku zaczął Skandynawistyke i bardzo mu się podoba, z tym, ze przyznaje, że troszkę się to odbywa kosztem ekonomii (IV rok), ale to już chyba kwestia indywidualna, bo on pracę licencjacką napisał jakoś w tydzień ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.