Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 20:21   #4801
agawiecka
Raczkowanie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

izuxyz ale z Ciebie kocica A Kalinka śliczna. Czytałam, że mniejsze zło to smoczek. Jak będziesz chciała oduczyć to poprostu nie dasz a kciuk będzie miała zawsze do dyspozycji...
Dzinks_Dz, anuhaaa, Iwa_iw, Jagna ,Dorotka@, anah, Amaretta dziękujemy za komplementy.
anuha ale ten Twój Piotruś szczęśliwy w kąpieli i jakie ma śliczne oczka
Iwa_iw przede wszystkim to jest długaśna teraz nosi ubranka 68/74, a zkąpaniem to u nas podobnie ubieranie i smarowanie oliwką raczej należy do mnie.
magflieg myślę, że mogę polecić tylko, że jest potrzebna systematyczność no i należy pamiętać, że każda skóra reaguje inaczej.
Amaretta przepraszam nie wiedziałam.... Oddaję tytuł Calineczki prawowitej właścicielce Moja to jest Milunia. A faktycznie jest długaśna tylko martwię się, że taka szczupła.
A wiecie , że komórki tłuszczowe tworzą się do 2 roku życia a później się tylko rozrastają ale ich liczba jest taka sama. Więc może i dobrze, że Milunia szczupła, nie będzie musiała się dietami katować jak mama
agnesj25 śliczna córeczka a ostatnie zdjęcie cudowne i rozczulające
A Emilka to tylko od święta w sukience na codzień to body i pajacyk...

Edytowane przez agawiecka
Czas edycji: 2009-01-03 o 20:24
agawiecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:25   #4802
izzi
Zadomowienie

GG do izzi
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Przy kazdym poscie ktory chcesz zacytowac klikasz ten plusik kolo cytuj, i pozniej rozdzielasz cytaty podczas pisania odpowiedzi
Jagna, no to ja coś tępa jestem jak scyzoryk bo klikam na te plusiki potem na odpowiedz i nie pokazuje mi w podglądzie żadnego z zacytowanych postów...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:26   #4803
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Jagna, no to ja coś tępa jestem jak scyzoryk bo klikam na te plusiki potem na odpowiedz i nie pokazuje mi w podglądzie żadnego z zacytowanych postów...
Przy oSTATNIEJ cytowanej odpowiedzi trzeba kliknąć "cytuj" a nie plusik
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:32   #4804
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez agawiecka Pokaż wiadomość
Amaretta przepraszam nie wiedziałam.... Oddaję tytuł Calineczki prawowitej właścicielce Moja to jest Milunia. A faktycznie jest długaśna tylko martwię się, że taka szczupła.
Milunia faktycznie długasna. Misia dopiero co zaczela nosic rozmiar 62. Wiec tytuł Calineczki jest nasz.

Agnes sliczna ta twoja córusia.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:38   #4805
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
a ja klikam tylko na plusiki i potem odpowiedz,
Izzi a zmieniaja ci kolor te plusiki? bo jak na nie klikam to sie robią u mnie nieco innego koloru i tak se klikam klikam i bach odpowiedz i mam je kurcze powinno u Ciebie zadziałac

A tak na marginesie Asiu Misiowa może i miałaś Calineczkę ale lekko ją podpałaś i są mniejsze laseczki...ale dobra niech Ci będzie

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 20:41   #4806
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Moja to jest Milunia. A faktycznie jest długaśna tylko martwię się, że taka szczupła.
A wiecie , że komórki tłuszczowe tworzą się do 2 roku życia a później się tylko rozrastają ale ich liczba jest taka sama. Więc może i dobrze, że Milunia szczupła, nie będzie musiała się dietami katować jak mama
Emilki mają to do siebie że sa długie i szczupłe
Moja Emi rozmiar 68 a wazy 5100 i jak na razie komórek tłuszczowych tez zbyt wiele nie wykształca

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2009-01-03, 20:47   #4807
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny Piotruś dziękuje za życzenia chciałam mu kupić kupic czapkę na ryniaczu, ale zanim się doczłapałam to już pozwijali stragany. Właśnie konsumuję domową pizzę, mniam mniam!

mamuski macie jeszcze krechy na brzuchu?? bo moja ciągle nie znika

Iwona mam nadzieję, że wszystko jutro pójdzie po twojej myśli i Haniulka będzie grzeczniutka jak aniołeczek
Anuhaaa przekaż Piotrusiowi buziaczki i najlepsze życzenia!!!!

Cytat:
Napisane przez izuxyz Pokaż wiadomość
Widzę że wiele z Was już planuje powrót do pracy... mam pytanko - z kim zostawicie bobasy? Z kimś z rodziny czy złobek? Bo ja chyba zostane z małą aż do roku i wrócę do pracy we wrześniu dopiero... Ciężko mi podjąć decyzje żeby małą zostawić. A druga kwestia - przy mojej obecnej pensji to chyba prawie całą musiałabym oddać opiekunce. A opiekunka nie posprząta i nie ugotuje raczej tak więc jak by nie patrzeć chyba lepiej abym to jednak ja siedziała z Kalinką.... A potem to się zobaczy...

Moja mała nie chce smoczka ale za to namiętnie ssie kciuka - zauważyłam że jej to bardzo pomaga w zaśnięciu - jak tylko trafi to japy z kciukiem to od razu ustają wszelkie marudzenia i usypia. Również w czasie snu wierci się i szuka kciuka. Czy mam się niepokoić? Może lepiej ją jednak sprobowac przyzwyczaić do tego smoka? Jak myślicie?

No to daję tą fotkę kotka. I jeszcze mojego małego kociątka
Izu ale z Ciebie słodka kicia ... a kociątko przesłodkie i oczka ma jak ten kotek ze Shreka!!!
Ja też postanowiłam pójść na wychowawczy bo musiałabym 2/3 pensji zostawiać opiekunce a to średni biznes ... Poza tym gdybym wróciła do pracy to w sumie okazało by się że mam 2 etaty - jeden w biurze a drugi w domu więc wolę zostać w domku... może jak młoda podrośnie to będzie troszkę lżej z opieką nad nią i być może wrócę do działań zawodowych na prywatnym polu.

Cytat:
Długo sie nie odzywałam ale miałam trochę pracy...
Iwonko przykro mi z powodu Edusia
Nie martw się jutro wszystko będzie dobrze a Hania będzie grzeczna jak aniołek, śliczna z niej dziewczynka.
Dorotko u nas jest podobny problem i najlepiej jeszcze jej idzie ze zwykłym kauczukowym smokiem z canpolu, a próbowałyśmy i z aventu i n nuka i t.t. Śmieszne to bo przecież na początku w szpitalu praktycznie cały miesiąc to non stop jadła z butli
Buziaczki dla Piotrusia z okazji 4 miesięcznicy
magflieg u mnie nie tylko fałdy skóry zostały ale i rozstępy choć przyznam szczerze, że jakby się trochę zmniejszyły od smarowania mazidłem z Tołpy.
izuxyz, A na biust dobry jest jeszcze krem z erisa taki bordowy
Pochwalę się moją calineczką
1.śnieżynka i oczywiście łapki w buzi...
2.Tak dziś wyglądam
5. Zabawa z przytulanką

Aga echhh jaki cukiereczek z tej Twojej córeczki !!!

Cytat:
Aga piękna Calineczka! ahhh jak wy możecie stroić te panienki! Piotruś dziękuje Ja też mam rozstępy też mi się wydaje, że są już troche jaśniejsze, ale i tak są straszie szpetne

Dzinks gratuluję udanego posiłku

Wiecie u nas kąpielą małego teraz zajmuje się tylko tż, a ja tym całym szałem już po. No i niecałe dwa tyg temu kupiłam nowy płyn do kąpieli i butla prawie pusta, muszę jutro coś kupić koniecznie. Ten mój tż normalnie szaleje z tym płynem. No ale te kąpiele to codziennie tak wyglądają:

A jak powiedziałam tż, że chyba za dużo tej piany to on nawet zjadł jej trochę, żeby sprawdzić czy młodemu nie będzie przeszkadzała i podobno jest bez smaku

a my właśnie mamy teraz przedkąpielowe wietrzenie pupki i tż już 3 razy został osikany a jaki szczęśliwy
Anuhaaa jedzeniem piany przez tz mnie rozwaliłaś na to bym nie wpadła żeby spróbować ale chyba to zrobię a Pola też czasem złapie garść piany i do paszczy... hmmm ja dziś tylko spróbowałam cukrowego pilingu do ciała Dax Cosmetix bo sobie zakupiłam pomarańczowo-waniliowy i tak smacznie pachniał

Cytat:
Napisane przez agnesj25 Pokaż wiadomość
Jeśli któraś z Was chciałaby odsprzedać ubranko do chrztu po swojej córeczce, to czekam na odzew na priva.
Mam pytanko - do którego miesiąca dziecko powinno spać na płaskiej powierzchni, bez podusi?

No i ja się pochwalę moją córeczką:
1.kibicuję naszym
2.uśmiech dla mamusi
3.tak mi nie wygodnie!!
4.proszę nie przeszkadzać!!
5.wystraszona...
6.czasem tak zasypiam...
Śliczna malutka!

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Dzięki za pomoc!!! nareszcie się udało!

A ja dziś jestem po zakupach. Miałam wielką ochotę kupić ze 3 fajne sweterki w Camieu ale nawet po przecenie kosztowały ok 100 zł więc odpuściłam, za to w Orsayu nabyłam fajne spodnie (HAHAHA!!!! zmieściłam się w rozmiar 38 i to chyba zmobilizowało mnie do kupienia tych spodni!!!) i w Intimissimi kupiłam fajny biustonosz (OOOO ZGROOOOZOOO ROZMIAR ,,4") i ładne majteczki do tego i jak tylko wróciłam do domu to wypierniczyłam na śmietnik te okropne straszne biustonosze do karmienia bo już patrzeć na nie nie mogłam!!!

Piszecie tu o kaszce i ja dziś też zachęcona poprzednimi eksperymentami dałam dziecku swemu butlę 180 ml mleka + 3 łyżki kaszki ryżowej .... wytrąbiła tak mniej więcej 100 ml i padła jak Janek Wiśniewski... zobaczymy jaka będzie noc..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-03, 20:51   #4808
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Dziekuje Dziewczynki za odpowiedz czyli od jutra na noc dostanie gestrza kaszke z lyzeczki
jutro koniec lay wracamy do domku i znowu bede bez wizazu az mi smutna na sama mysl ehhh moze uda mi siepogadac z informatykiem i bede mogla kozystac z forum!!!!!!!!! caluski
Stary 2009-01-03, 21:03   #4809
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
...
wobec tego ja mam minimalną ilosc komórek tluszczowych które zdecydowanie za bardzo się rozrosły (do 20roku zycia byłam chudzielcem, szkoda że to sie zmieniło)

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
Emilki mają to do siebie że sa długie i szczupłe
Moja Emi rozmiar 68 a wazy 5100 i jak na razie komórek tłuszczowych tez zbyt wiele nie wykształca
Ignacki też ... u nas jest 68cm i 5300g...

Dzisiaj testowalismy marchewkę ... częśc nawet do buźki trafiła

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2009-01-03 o 21:08
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:07   #4810
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Kasieeek kochana koniecznie tu do nas zaglądaj i daj znaka jakie młody poczynił postępy w jedzeniu kaszki

Oj moje dziecko mnie znienawidzi bo ja jej już tyle komórek tłuszczowych wyhodowałam że strach się bać

Wiktorynko a czy tą marchewkę to dawałaś jako samodzielny posiłek czy to tylko tak dla urozmaicenia między posiłami???

A no i mam pytanie - czy może kupowałyście kiedyś kosmetyki na strawberry???

Edytowane przez izzi
Czas edycji: 2009-01-03 o 21:11
Stary 2009-01-03, 21:10   #4811
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Pare fotek Mojego Misia Pisia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0895.jpg (52,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0912.jpg (68,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0755.jpg (49,0 KB, 14 załadowań)
Stary 2009-01-03, 21:18   #4812
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
wobec tego ja mam minimalną ilosc komórek tluszczowych które zdecydowanie za bardzo się rozrosły (do 20roku zycia byłam chudzielcem, szkoda że to sie zmieniło)

czy moj Olek to jedyny klocek??? waga 7300 dl.65cm
Stary 2009-01-03, 21:22   #4813
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez kasieek23 Pokaż wiadomość
Kasieeek co Ty mówisz! Aleksander wygląda kwitnąco! No i zapewniam Cię że Pola jest większym klockiem... a ile waży to napiszę w czwartek po szczepieniu jak ją pediatra zważy bo moja waga łazienkowa nie jest zbyt dokładna...

No uciekam już spać bo małżonek mnie zaraz zamorduje że już od godziny siedzę na Wizażu i stukam w klawisze (hehe a on zdążył sprawdzić przez ten czas chyba z 50 klasówek )

Buziaki i do jutra!

Edytowane przez izzi
Czas edycji: 2009-01-03 o 21:25
Stary 2009-01-03, 21:34   #4814
anah
Zakorzenienie

Cytat:
Oluś jest słodziutki

Mój Maciej w poniedziałek ważył 7260g a długość nie wiem dokładnie. Wchodzi w ubranka 74 i są w sam raz. Ma trochę ciała ale i długaśny jest przy tym. Olus też wygląda na długiego

Edytowane przez anah
Czas edycji: 2009-01-03 o 21:36
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:40   #4815
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Izzi ja wczoraj zrobiłam zakupy i w Camieu i w Orsay, więc lubimy te same sklepy

Asiu Amaretto specjalnie dla Ciebie (teraz jakoś dopiero zajarzyłam, ze skaner nie potrzebny, skoro mam aparat)
naklejka jest pojedyncza, nic się nie rozkłada,jest poprostu przyklejona na pokrywkę pojemniczka z maścią:

lecę zrobić paznokcie i idę spać.
jutro pewnie się odezwę, ale całkiem wieczorkiem
trzymajcie kciuki
miłej niedzieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030082.jpg (45,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030084.jpg (42,4 KB, 7 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:44   #4816
mandarynka719
Raczkowanie

Iwa_iw życzę udanej imprezki jutro
anuhaaa 100 lat dla Piotrusia
izuxyz ładny kotek z ciebie a Kalinka śliczną minkę zrobiła
agawecka, agnesj25 śliczne córeczki
kasiek23 pierwsze zdjęcie rozczulające
podczytywałam was cały dzień ale dopiero teraz mam chwilę aby napisać. Moje dziecko nie tolerowało dzisiaj swojego ojca co się do niego zbliżył to Fabian w taki płacz wpadał że ciężko mi o było uspokoić a chwila ze mna i już buźka roześmiana. Oczywiście konsekwencją tego jest że normalnie padam. Nawet teraz musiałam uśpić małego i zeszłam na chwilę posiedzieć sama w ciszy i coś napisać oczywiście na wizażu
Mam takie pytanie do Anah i Iwa_iw (przepraszam że was ciągle męczę tym samym) ale jak wasze dzieci miały sucha skórę i te krosteczki to były one na całym ciele? bo ja zauwazyłam że u Fabiana są one głównie w miejscach gdzie body styka się z ciałem(w miejscu pieluchy np. jest ładna skóra) i już od jakiegoś czasu nie używam płynu do płukania i płukam dwa razy ale też zależy jakie body mu zakładam bo niby na każdym pisze 100% bawełny a jednak różnia się w dotyku i może to jest przyczyną naszych kłopotów chyba że i u was sucha skóra i krostki dotyczą głównie brzuszka. Już normalnie zaczynam popadać w jakąś paranoję bawiąc się w lekarza. Już niechcem wyszukiwać tego w necie bo jak tylko czytam o jakiś chorobach i objawach to mam wrażenie że mały je ma. koszmar.

I jeszcze w Polsce nadchodzi prawdziwa zima i zastanawiamy się powaznie nad odwołaniem rezerwacji na samolot tak się cieszyłam że w końcu pojadę do domu a tu moze nic z tego nie wyjść ale boję się narażać małego.

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:57   #4817
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Wiktorynko a czy tą marchewkę to dawałaś jako samodzielny posiłek czy to tylko tak dla urozmaicenia między posiłami???
wg zaleceń pana doktora mielismy zaczynac od 5 ml, więc najpierw nakarmiłam Ignacka mleczkiem, a później dałam mu spróbowac marchewki, tak że w sumie mozna to potraktowac bardziej jak rozrywkę niż jedzenie
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Izzi ja wczoraj zrobiłam zakupy i w Camieu i w Orsay, więc lubimy te same sklepy
i mnie do tego duetu dochodzi jeszcze tiffi, oczywiście dopiero w czasie przeceny od 50%, bo wczesniej to nawet tam nie wchodzę

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2009-01-03 o 22:09
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 22:14   #4818
Dzinks_Dz
Rozeznanie

GG do Dzinks_Dz

Dziewczyny!! Kolejny sukces 70 ml kaszki zjedzone+2 cycuszkiNawet nie macie pojęcia jak się cieszę.
Dziękuję, że trzymałyście kciuki

Cytat:
powiedzcie mi mmusie czy jak dajecie kszke to aka gesta gesta czy taka ze lekko przez smoka przelatuje bo ja wlasnie taka zadka robie ale moze lepiej jk by gesta zrobic............
Ja używam smoczków Tommee do kaszki, otwór jest dosyć duży, także i kaszka musi być raczej gęsta. Wiki je kaszkę nestle ryżową i na opakowaniu są wypisane proporcje 25g kaszki na 160 ml mleka, a ja na tę ilość mleka daję 20g i jest tak akurat.

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Dzinks ja mam taki
http://www.allegro.pl/item516691040_...rancja_pl.html

butla wchodzi cala
Kurcze, ja mam ten drugi i niestety, jak pisałam butla do końca nie wchodzi-wisi w powietrzu No, ale trudno. W sumie później będę mogła go wykorzystać do podgrzewania słoiczków.

Cytat:
jak tylko wróciłam do domu to wypierniczyłam na śmietnik te okropne straszne biustonosze do karmienia bo już patrzeć na nie nie mogłam!!!
Zazdroszczę, ja na swoje bawełniaki też patrzeć się nie mogę.

Agnes-najbardziej urzekło mnie ostatnie zdjęcie. Wiktoria też lubi tak zasypiać

kasieek-Oluś wcale nie klocek. Ale minka na pierwszym zdjęciu!

Edytowane przez Dzinks_Dz
Czas edycji: 2009-01-03 o 22:18
Dzinks_Dz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 04:57   #4819
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Aniu Fabiankowa Hania ma suchą skórę na kolankach, łókciach przy nadgarstkach - głównie tam (jeszcze przy stópkach).

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2009-01-04, 07:22   #4820
agawiecka
Raczkowanie

izzi, Iwa_iw, Wiktorynka ja mam sporo ciuszków z Camaieu, a to przez to, że pracowałam tam jako zastępca kierownika przed ciążą
magflieg no to moja Emilka grubasek przy Twojej 68cm i ok 6 kg
izzi , mandarynka719 dziękujemy za kmplementy.
kasieek23 Oluś śliczny chłopak i pięknie się uśmiecha
Iwa_iw powodzenia i czekamy na zdanie relacji i fotki.
Dzinks_Dz gratuluję Wiki takiego szamania!!!
Stary 2009-01-04, 08:17   #4821
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:

no to mamy parkę to może drugiej od pary tez dam marchewy...a gotowałąs czy ze słoika?

Cytat:
a co to?

No a wogóle miłej niedzieli u nas sypnęło i spełni się Angie marzenie SANKI MOZNA UZYC pierwszy raz od zeszłej gwiazdki kiedy to je dostala od gwiazdora
wiec ja pewnie do wieczora znów sporty zimowe
Acha i dzieki za kciukasy za Emilę - ma sie juz lepiej ale chyba jeszcze dzisiaj z nia nie wyjde bo jednak mrozy nadeszły...

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2009-01-04, 09:00   #4822
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Izzi, mandarynko dziękujemy za życzenia

ja też nienawidzę tych bawełnianych staniorów, ale zostawiłam je sobie wyłącznie na noc, z samego rana wskakuję w coś przyjemniejszego dla oka. Tak wogóle to mnie siara atakowała już od 16 tygodnia ciąży i od tego też czasu musiałam latac we wkładkach laktacyjnych dzień i noc. Już nie mogę sie doczekać spania bez staniora, to dopiero będzie wolność

Izzi pamiętam, że karmiłaś Polę przez nakładki, udało Ci się ją odzwyczaić? Ja bym chciała przestawić młodego na samego cycucha, ale on bez silikona nie zje, aż się boję próbować, takie mi tu lamenty urządza. To niby nie jest taki wielki problem, ale ciągłe mycie, pamiętanie o nich jak się gdzieś idzie, ahhhh... ale z drugiej strony, gdyby nie one to pewnie już dawno lecielibysmy na butli.

a ja dziś wyspana, więc szczęśliwa mały jadł o 3 i 6, a pospalismy do 8 i nawet smoczek nam w nocy nie wypadał.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:57   #4823
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

nooo zaczynam mieć stresa...
jeszcze na dodatek Hania do tej pory kupy nie zrobiła a zawsze o tej porze to już dawno jest po. bylyby tylko nie zachciało jej się przed samym wyjściem albo co gorsza w kościele...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2009-01-04, 10:09   #4824
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze na dodatek Hania do tej pory kupy nie zrobiła a zawsze o tej porze to już dawno jest po. bylyby tylko nie zachciało jej się przed samym wyjściem albo co gorsza w kościele...
nie stresuj się żadnej jeszcze takie nieszczęście się nie trafiło, więc i Tobie nie powinno!Na szczęście moja Natala robi kupki z reguły wieczorem lub w nocy wszystko będzie dobrze !

Cytat:
Napisane przez Dzinks_Dz Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Kolejny sukces 70 ml kaszki zjedzone+2 cycuszkiNawet nie macie pojęcia jak się cieszę.
Dziękuję, że trzymałyście kciuki
wow,zazdroszczę i bardzo gratuluję postępów! teraz ze spokojem możesz wracać do pracy

anuhaaaaa-przynajmniej nie będziesz miała problemów z przestawieniem Piotrusia na butelkę jak będzie taka potrzeba

Edytowane przez Dorotka@
Czas edycji: 2009-01-04 o 10:10
Dorotka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 10:13   #4825
Dzinks_Dz
Rozeznanie

GG do Dzinks_Dz

Cytat:

Ja się kiedyś czaiłam, żeby coś tam kupić, ale w końcu zrezygnowałam, bo nie posiadam karty kredytowej, więc dla mnie to by było już za dużo zachodu. Ale wiem, że dużo dziewczyn się tam zaopatruje:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290472
Stary 2009-01-04, 10:34   #4826
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Izzi, mandarynko dziękujemy za życzenia

ja też nienawidzę tych bawełnianych staniorów, ale zostawiłam je sobie wyłącznie na noc, z samego rana wskakuję w coś przyjemniejszego dla oka. Tak wogóle to mnie siara atakowała już od 16 tygodnia ciąży i od tego też czasu musiałam latac we wkładkach laktacyjnych dzień i noc. Już nie mogę sie doczekać spania bez staniora, to dopiero będzie wolność

Izzi pamiętam, że karmiłaś Polę przez nakładki, udało Ci się ją odzwyczaić? Ja bym chciała przestawić młodego na samego cycucha, ale on bez silikona nie zje, aż się boję próbować, takie mi tu lamenty urządza. To niby nie jest taki wielki problem, ale ciągłe mycie, pamiętanie o nich jak się gdzieś idzie, ahhhh... ale z drugiej strony, gdyby nie one to pewnie już dawno lecielibysmy na butli.

a ja dziś wyspana, więc szczęśliwa mały jadł o 3 i 6, a pospalismy do 8 i nawet smoczek nam w nocy nie wypadał.
Heej no karmiłam przez nakładki do samego końca bo gołego cycka nie chciała a potem przeszłyśmy na butlę...

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
no to mamy parkę to może drugiej od pary tez dam marchewy...a gotowałąs czy ze słoika?

a co to?

No a wogóle miłej niedzieli u nas sypnęło i spełni się Angie marzenie SANKI MOZNA UZYC pierwszy raz od zeszłej gwiazdki kiedy to je dostala od gwiazdora
wiec ja pewnie do wieczora znów sporty zimowe
Acha i dzieki za kciukasy za Emilę - ma sie juz lepiej ale chyba jeszcze dzisiaj z nia nie wyjde bo jednak mrozy nadeszły...
A jest taka jakaś strona strawberry gdzie można kupować kosmetyki i się zastanawiam czy to się opłaca...
A ja dziś też sporty zimowe ale ino z wózkiem

Cytat:
izzi, Iwa_iw, Wiktorynka ja mam sporo ciuszków z Camaieu, a to przez to, że pracowałam tam jako zastępca kierownika przed ciążą
magflieg no to moja Emilka grubasek przy Twojej 68cm i ok 6 kg
izzi , mandarynka719 dziękujemy za kmplementy.
kasieek23 Oluś śliczny chłopak i pięknie się uśmiecha
Iwa_iw powodzenia i czekamy na zdanie relacji i fotki.
Dzinks_Dz gratuluję Wiki takiego szamania!!!
Oooo ale Ci fajnie!!! Ja bardzo lubię Camaieu bo mają tam super ciuchy i bardzo fajnych kolorach (ja lubię akurat takie stonowane beże itp.)

Cytat:
Aniu Fabiankowa Hania ma suchą skórę na kolankach, łókciach przy nadgarstkach - głównie tam (jeszcze przy stópkach).
Kurczę, wiecie co ..Pola też tak ma i do tego na pleckach takie suche placki ale pod pieluszką już nie... Hmmm może zacznę robic płukanie extra w pralce i zobaczymy.

Cytat:
heheh jak to zwykle bywa zapewne kupa przyjdzie w najmniej spodziewanym momencie

Dzinks - gratuluję postępów w dokarmianiu głodomorka! A na strawberry można też płacić przelewem ale poczekam może na opinie osób które już coś tam kupiły
Stary 2009-01-04, 10:43   #4827
Mylka
Raczkowanie

Kochane moje nie dam rady nadrobić zaległości w całości ale obejrzałam zdjęcia i co nieco poczytałam. Zdjęcia superanckie a nasze dzidziolki słodziutkie
U nas wszystko dobrze mamy tylko problem z komputerem
Natalka w tejchwili bawi sie na macie edukacyjnej i robi niezłe minki a ja mogę w tym czasie coś naskrobać
Moja waga łazienkowa też przekłamuje a jestem ciekawa ile moja córeczka waży Ale jeśli Natalka będzie zdrowa to we czwartek idziemy na szczepienie i wszystkiego się dowiemy
Postaram zaglądać się częściej ale mam problem z komputerem
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 10:51   #4828
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:

Juz probowaliscie mafefke?? To moze my tez skoro twojemy Ignasiowi lekarz pozwolil a Amela z tego samego dnia
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:30   #4829
Dzinks_Dz
Rozeznanie

GG do Dzinks_Dz

Cytat:

Dzinks - gratuluję postępów w dokarmianiu głodomorka! A na strawberry można też płacić przelewem ale poczekam może na opinie osób które już coś tam kupiły
Ooo, jak fajnie. Nie wiedziałam o tym.

A ja właśnie wcinam 5 kawałek pizzy carbonara na grubym cieście z tele pizzy Pyszota

Jutro pierwszy dzień w pracy. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej jestem pełna obaw o Wiktorkę. Jedno wiem na pewno-z 3 cm odrostami nie będę wyglądać super, no ale włosy tak strasznie mi wypadają, że już wolałam nie ryzykować z farbowaniem
Stary 2009-01-04, 12:04   #4830
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

mamule, mam pytanko mój Piotr właśnie wywędrował na balkon. Narzie u nas -8 stopni, ale słońce świeci ostro, więc pewnie trochę cieplej jeszcze się zrobi. I tu moje pytanko: ile byście trzymały bobasa w takiej temp na dworze, bo mój mały chłop to może spać i spać, ale przecież 3godzin nie będę go tam trzymać. Myślałam, żeby pospał 1,5-2 godziny, ale czy to też nie za długo? Bo ja już sama nie wiem U nas dzis tak ładnie na dworze, że z chęcią sama bym się przeszła, ale właśnie czekamy na gości. Koleżanka przychodzi do nas ze swoim chłopakiem - Włochem, więc muszę się przestawić na angielski, a nie gadałam już od wieków... no nic trzeba się przełamać.

Za to mój duży chłop mi się roztył ostatnio, przez święta przytył 4kg wchodzi wczoraj wieczorem w koszulce do sypialni i mówi, że się sprała, normalnie prawie pępek mu było widać co prawda w czasie ciąży zauważyłam, że ta pralka coś nawala i wszystkie rzeczy się kurczą więc teraz i tż może sobie wkręcać
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości