|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
izuxyz ale z Ciebie kocica
![]() Dzinks_Dz, anuhaaa, Iwa_iw, Jagna ,Dorotka@, anah, Amaretta dziękujemy za komplementy. anuha ale ten Twój Piotruś szczęśliwy w kąpieli i jakie ma śliczne oczka ![]() Iwa_iw przede wszystkim to jest długaśna teraz nosi ubranka 68/74, a zkąpaniem to u nas podobnie ubieranie i smarowanie oliwką raczej należy do mnie. magflieg myślę, że mogę polecić tylko, że jest potrzebna systematyczność no i należy pamiętać, że każda skóra reaguje inaczej. Amaretta przepraszam nie wiedziałam.... Oddaję tytuł Calineczki prawowitej właścicielce ![]() A wiecie , że komórki tłuszczowe tworzą się do 2 roku życia a później się tylko rozrastają ale ich liczba jest taka sama. Więc może i dobrze, że Milunia szczupła, nie będzie musiała się dietami katować jak mama ![]() agnesj25 śliczna córeczka a ostatnie zdjęcie cudowne i rozczulające ![]() A Emilka to tylko od święta w sukience na codzień to body i pajacyk...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. ![]() Edytowane przez agawiecka Czas edycji: 2009-01-03 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Cytat:
![]()
![]() |
#4803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agnes sliczna ta twoja córusia.
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Izzi a zmieniaja ci kolor te plusiki? bo jak na nie klikam to sie robią u mnie nieco innego koloru i tak se klikam klikam i bach odpowiedz i mam je ![]() A tak na marginesie Asiu Misiowa ![]() ![]()
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja Emi rozmiar 68 a wazy 5100 i jak na razie komórek tłuszczowych tez zbyt wiele nie wykształca ![]()
![]() |
#4807 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też postanowiłam pójść na wychowawczy bo musiałabym 2/3 pensji zostawiać opiekunce ![]() Cytat:
Aga echhh jaki cukiereczek z tej Twojej córeczki !!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś jestem po zakupach. Miałam wielką ochotę kupić ze 3 fajne sweterki w Camieu ale nawet po przecenie kosztowały ok 100 zł więc odpuściłam, za to w Orsayu nabyłam fajne spodnie (HAHAHA!!!! zmieściłam się w rozmiar 38 i to chyba zmobilizowało mnie do kupienia tych spodni!!!) i w Intimissimi kupiłam fajny biustonosz (OOOO ZGROOOOZOOO ROZMIAR ,,4") i ładne majteczki do tego ![]() Piszecie tu o kaszce i ja dziś też zachęcona poprzednimi eksperymentami dałam dziecku swemu butlę 180 ml mleka + 3 łyżki kaszki ryżowej .... wytrąbiła tak mniej więcej 100 ml i padła jak Janek Wiśniewski... zobaczymy jaka będzie noc..
![]() |
#4808 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Dziewczynki za odpowiedz
![]() ![]() jutro koniec lay wracamy do domku i znowu bede bez wizazu ![]()
#4809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj testowalismy marchewkę ... częśc nawet do buźki trafiła ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2009-01-03 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
Kasieeek
![]() ![]() Oj moje dziecko mnie znienawidzi ![]() ![]() Wiktorynko a czy tą marchewkę to dawałaś jako samodzielny posiłek czy to tylko tak dla urozmaicenia między posiłami??? A no i mam pytanie - czy może kupowałyście kiedyś kosmetyki na strawberry???
http://www.mamacafe.pl/suwak/1849.png Edytowane przez izzi Czas edycji: 2009-01-03 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Rozeznanie
|
Pare fotek Mojego Misia Pisia
![]()
#4812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy moj Olek to jedyny klocek??? waga 7300 dl.65cm ![]() ![]()
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
Kasieeek co Ty mówisz! Aleksander wygląda kwitnąco! No i zapewniam Cię że Pola jest większym klockiem... a ile waży to napiszę w czwartek po szczepieniu jak ją pediatra zważy bo moja waga łazienkowa nie jest zbyt dokładna...
No uciekam już spać bo małżonek mnie zaraz zamorduje że już od godziny siedzę na Wizażu i stukam w klawisze (hehe a on zdążył sprawdzić przez ten czas chyba z 50 klasówek ![]() Buziaki i do jutra!
http://www.mamacafe.pl/suwak/1849.png Edytowane przez izzi Czas edycji: 2009-01-03 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Oluś jest słodziutki
![]() Mój Maciej w poniedziałek ważył 7260g a długość nie wiem dokładnie. Wchodzi w ubranka 74 i są w sam raz. Ma trochę ciała ![]() ![]() Edytowane przez anah Czas edycji: 2009-01-03 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Izzi ja wczoraj zrobiłam zakupy i w Camieu i w Orsay, więc lubimy te same sklepy
![]() Asiu Amaretto specjalnie dla Ciebie (teraz jakoś dopiero zajarzyłam, ze skaner nie potrzebny, skoro mam aparat) ![]() naklejka jest pojedyncza, nic się nie rozkłada,jest poprostu przyklejona na pokrywkę pojemniczka z maścią: lecę zrobić paznokcie i idę spać. jutro pewnie się odezwę, ale całkiem wieczorkiem trzymajcie kciuki miłej niedzieli
#4816 |
Raczkowanie
|
Iwa_iw życzę udanej imprezki jutro
anuhaaa 100 lat dla Piotrusia izuxyz ładny kotek z ciebie a Kalinka śliczną minkę zrobiła agawecka, agnesj25 śliczne córeczki kasiek23 pierwsze zdjęcie rozczulające podczytywałam was cały dzień ale dopiero teraz mam chwilę aby napisać. Moje dziecko nie tolerowało dzisiaj swojego ojca co się do niego zbliżył to Fabian w taki płacz wpadał że ciężko mi o było uspokoić a chwila ze mna i już buźka roześmiana. Oczywiście konsekwencją tego jest że normalnie padam. Nawet teraz musiałam uśpić małego i zeszłam na chwilę posiedzieć sama w ciszy i coś napisać oczywiście na wizażu ![]() Mam takie pytanie do Anah i Iwa_iw (przepraszam że was ciągle męczę tym samym) ale jak wasze dzieci miały sucha skórę i te krosteczki to były one na całym ciele? bo ja zauwazyłam że u Fabiana są one głównie w miejscach gdzie body styka się z ciałem(w miejscu pieluchy np. jest ładna skóra) i już od jakiegoś czasu nie używam płynu do płukania i płukam dwa razy ale też zależy jakie body mu zakładam bo niby na każdym pisze 100% bawełny a jednak różnia się w dotyku i może to jest przyczyną naszych kłopotów chyba że i u was sucha skóra i krostki dotyczą głównie brzuszka. Już normalnie zaczynam popadać w jakąś paranoję bawiąc się w lekarza. Już niechcem wyszukiwać tego w necie bo jak tylko czytam o jakiś chorobach i objawach to mam wrażenie że mały je ma. koszmar. I jeszcze w Polsce nadchodzi prawdziwa zima i zastanawiamy się powaznie nad odwołaniem rezerwacji na samolot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2009-01-03 o 22:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny!! Kolejny sukces
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję, że trzymałyście kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agnes-najbardziej urzekło mnie ostatnie zdjęcie. Wiktoria też lubi tak zasypiać ![]() kasieek-Oluś wcale nie klocek. Ale minka na pierwszym zdjęciu!
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Dzinks_Dz Czas edycji: 2009-01-03 o 22:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Aniu Fabiankowa Hania ma suchą skórę na kolankach, łókciach przy nadgarstkach - głównie tam (jeszcze przy stópkach).
#4820 |
Raczkowanie
|
izzi, Iwa_iw, Wiktorynka ja mam sporo ciuszków z Camaieu, a to przez to, że pracowałam tam jako zastępca kierownika przed ciążą
![]() magflieg no to moja Emilka grubasek przy Twojej 68cm i ok 6 kg ![]() izzi , mandarynka719 dziękujemy za kmplementy. kasieek23 Oluś śliczny chłopak i pięknie się uśmiecha ![]() Iwa_iw powodzenia i czekamy na zdanie relacji i fotki. ![]() Dzinks_Dz gratuluję Wiki takiego szamania!!!
#4821 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a wogóle miłej niedzieli u nas sypnęło i spełni się Angie marzenie SANKI MOZNA UZYC pierwszy raz od zeszłej gwiazdki kiedy to je dostala od gwiazdora ![]() wiec ja pewnie do wieczora znów sporty zimowe Acha i dzieki za kciukasy za Emilę - ma sie juz lepiej ale chyba jeszcze dzisiaj z nia nie wyjde bo jednak mrozy nadeszły...
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Izzi, mandarynko dziękujemy za życzenia
![]() ja też nienawidzę tych bawełnianych staniorów, ale zostawiłam je sobie wyłącznie na noc, z samego rana wskakuję w coś przyjemniejszego dla oka. Tak wogóle to mnie siara atakowała już od 16 tygodnia ciąży i od tego też czasu musiałam latac we wkładkach laktacyjnych dzień i noc. Już nie mogę sie doczekać spania bez staniora, to dopiero będzie wolność ![]() Izzi pamiętam, że karmiłaś Polę przez nakładki, udało Ci się ją odzwyczaić? Ja bym chciała przestawić młodego na samego cycucha, ale on bez silikona nie zje, aż się boję próbować, takie mi tu lamenty urządza. To niby nie jest taki wielki problem, ale ciągłe mycie, pamiętanie o nich jak się gdzieś idzie, ahhhh... ale z drugiej strony, gdyby nie one to pewnie już dawno lecielibysmy na butli. a ja dziś wyspana, więc szczęśliwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
nooo zaczynam mieć stresa...
![]() jeszcze na dodatek Hania do tej pory kupy nie zrobiła a zawsze o tej porze to już dawno jest po. bylyby tylko nie zachciało jej się przed samym wyjściem albo co gorsza w kościele...
#4824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() anuhaaaaa-przynajmniej nie będziesz miała problemów z przestawieniem Piotrusia na butelkę jak będzie taka potrzeba ![]()
Natalko warto było na Ciebie czekać... Urodziłaś się 10 września. Tego dnia świat na chwile stanął w miejscu... od tamtej pory już nic nie jest takie samo... Edytowane przez Dorotka@ Czas edycji: 2009-01-04 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290472
![]() |
#4826 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś też sporty zimowe ale ino z wózkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzinks - gratuluję postępów w dokarmianiu głodomorka! A na strawberry można też płacić przelewem ale poczekam może na opinie osób które już coś tam kupiły ![]()
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Kochane moje nie dam rady nadrobić zaległości w całości ale obejrzałam zdjęcia i co nieco poczytałam. Zdjęcia superanckie a nasze dzidziolki słodziutkie
![]() U nas wszystko dobrze mamy tylko problem z komputerem ![]() Natalka w tejchwili bawi sie na macie edukacyjnej i robi niezłe minki a ja mogę w tym czasie coś naskrobać ![]() Moja waga łazienkowa też przekłamuje a jestem ciekawa ile moja córeczka waży ![]() Postaram zaglądać się częściej ale mam problem z komputerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz probowaliscie mafefke?? To moze my tez skoro twojemy Ignasiowi lekarz pozwolil a Amela z tego samego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie wcinam 5 kawałek pizzy carbonara na grubym cieście z tele pizzy ![]() ![]() ![]() Jutro pierwszy dzień w pracy ![]() ![]()
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
mamule, mam pytanko
![]() ![]() Za to mój duży chłop mi się roztył ostatnio, przez święta przytył 4kg ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.