![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: przespałam się z chłopakiem przyjaciółki..
Cytat:
![]() Jestem zwykłym człowiekiem i jako taki myślę ![]() To tak samo, jak patrzę na żarówkę i co widzę? TYLKO żarówkę A co zobaczyłby Edison? AŻ żarówkę ![]() Dlatego nie uważam, żeby było coś złego w czysto ludzkim myśleniu i ocenianiu człowieka poprzez pryzmat jego postępowania. Fachowiec niech patrzy na to fachowym okiem, a zwykły śmiertelnik niech swoim okiem, bez udawania, że widzi coś więcej niż tylko to, co naprawdę widzi ![]() Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-01-04 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Jakby sie tak oddzielalo to kazdy przestepca mialby szanse na spoleczne przebaczenie. Ale jak mozna np na pedofila spojrzec jak na normalnego czlowieka, ktory przeciez zawsze byl takim dobrym czlowiekiem ! Juz taki skrajny przyklad podalam.
Poza tym po co ta dyskusja o ocenianiu. Kazdy ocenia wg wlasnego kryterium . Dla mnie puscila sie po pijaku, nie raz ! To o czyms swiadczy. Lepiej niech teraz cierpi, moze to jej da d myslenia i nigdy juz wiecej tego nie zrobi. Tym bardziej z zajetym facetem.
#183 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze nigdy na swojej drodze nie spotkam takiej "przyjaciółki" jak Ty oraz "chłopaka" jak ten .. ktoś. życze samotnej studniówki bo na nią zasluzylas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"
Kim wy jesteście i jakie macie prawo do oceniania innych?? Każdemu z nas zdarza się popełniać błędy, jedne większe, drugie mniejsze.... ale ludzie uczą się właśnie na tych błędach.... Dziewczyna wie, że źle postąpiła.... ale czasu cofnąć sie nie da... Mozna tylko żałować i starac sie nie popełnić po raz kolejny podobnego.... Reakcja większości z Was jest proporcjonalna do Waszej klasy i kultury... Życzę Ci droga autorko mądrego wyjścia ztej niełątwej dla Ciebie sytuacji... i nauczki na przyszłość... tak przy okazji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Buc
|
pierwszy raz nie wiem co napisać.brak słów.brak słów dla waszej empatii i szacunku dla drugiej osoby. przez to ,że dziewczyna zrobiła to co zrobiła , została cudownie odczłowieczona w waszych oczach i przez to uprawnia Was to do używania obraźliwych stwierdzeń w jej kierunku? Oburzenie oburzeniem ale tolerancja i szacunek tolerancją i szacunkiem.
#187 |
Zakorzenienie
|
Owszem, ale jest jeszcze cos takiego jak zwykły takt i kultura.... jesli uważacie ja za puszczalską i taką, smaką i owaką, to jak to świadczy o Was??
Człowieka nalezy traktowac po ludzku.... Poza tym powtórzę raz jeszcze "Kim jesteście i jakie macie prawo oceniac??" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Ok, ja nie napisałam ze jest puszczalną czy inaczej. Bo nie mogę tak napisac. Ale wiem,że nie chciałabym miec takiej koleżanki nawet. I nie dam przyzwolenia na takie zachowanie. Ja nie mowie,że chlopak jest bez winy ale żeby tak postępowac? Nie miesci mi się to w glowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież w pierwszym poście jak byk jest napisane, że swoje dziewictwo autorka straciła nad morzem także pod wpływem alkoholu.
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
I poradziłyście. Wór pokutny na grzbiet i na kolanach na Jasną Górę.
Nie, nie pochwalam to, co ona zrobiła. Potępiam. Ona siebie też potępia. Wy za to się po niej przejechaliście dokładnie, łącznie z epitetami mniej lub bardziej dosadnymi i podsumowaniem całego życia. Owszem, uważam że zrobili dziweczynie świństwo, że oboje są winni. I co z tego? To, że jej tak napiszę jej nie pomoże, nic nie da, najwyżej będzie się czuła jeszcze gorzej. Powiecie i dobrze jej tak? Może i dobrze. Zawsze mnie te masowe lincze zadziwiały. Nie negując tego, co ona zrobiła. Ale może już starczy? Chyba dosadnie przedstawiliście jej, co myślicie. Każdy musi rzucić cegłą od siebie? Cytat:
To nie znaczy, że jest szmatą czy czymś, co inni sugerowali. Wasze wnikanie w jej życie seksualne i ocenianie go jest równie niesmaczne.
Round here we talk just like lions But we sacrifice like lambs Edytowane przez Paraboliczna Czas edycji: 2009-01-04 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo niewiadomo, czy między straceniem dziewictwa a tą sytuacja w sylwestra nie miała podobnych ekscesów, jak seks po alkoholu. I to co napisałam wcześniej: gdyby w grę wchodziły uczucia do tego chłopaka przyjaciółki, to jeszcze jakoś miałabym dla niej usprawiedliwienie, gdyby była w nim zakochana czy gdyby go kochała. A tak to kierowal nią czysty popęd seksualny wzmocniony alkoholem. Nie pierwszy raz. Potępiam takie zachowanie. Trochę potępiam ją, ale za to co zrobiła, a nie ją w rozumieniu holistycznym. A jeśli autorka wątku zdecydowała się napisać o tym, sama wiedziała, że zrobiła źle, to na pewno liczyła się ze słowami krtyki. Sama kiedyś zostałam zdradzona, przyłapałam na tej zdradzie, więc automatycznie wypowiadam się źle na temat osoby zdradzającej i tej z którą się zdradza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie jestem zwolenniczką takich wystepków, i nie popieram bron Boże tego co robi/ zrobiła, ale każdy decyduje o swoim życiu, a może takie życie jej odpowiada?? Cytat:
ja nie napisałam, że Ty, pisalam do większości ![]() ![]() Mnie sie również nie mieści w głowie jak można skrzywdzić kogoś w ten sposób.... ale stało się, teraz należało by zastanowić się dlaczego?? I wyciągnąc wnioski na przyszłośc... Wszyscy piszą, że jest zła.. ona o tym wie....chyba już aż za bardzo.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Wszelcy moralizatorzy w tym wątku - ludzie nie są z betony są marnością nad marnościami i nikt nie może na 100% powiedzieć ze kiedyś ni epopełni podobnych lub gorszych rzeczy.
Takie zdarzenia nie powinny miec miejsca!!! Ale jedyne co moge napiszę to napomnieć osoby aby nie kusiły losu i nie nadużywały alkoholu i unikały narkotyków bo to prowadzi do destrukcyjnych zachowań - między innymi takich !!!!! Mam nadzieje ze ten wątek da do myślenia niektorym i ustrzeze ich choc troche przed takimi zdarzeniami, bo jednak lepiej uczyć sie na cudzych błedach niż na własnych ( chociaż nauka na własnych jest poniekąd bardziej skuteczna). Nie czyń komuś czegoś co Tobie nie miłe - to powinna być dewiza życiowa. Autorko i wszysyc czytający wątek wysnujci eodpowiednie wnioski!! Autorko odizoluj si eod tego faceta bo to ziółko. A jesli wciaz zalezy Ci na "przyjaciolce" to powiedz jej prawde, zasługuje chociaż na tyle. Pozdrawiam ciepło i mam nadzieje ze wszystko sie ułoży!!! ![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
brak empatii?
po 4 mies pobycie za granicą zadzwoniłam do mojej najbliższej przyjaciółki - ot z wyciągnięciem na kawę. do tej, której jako 1 pozwalałam sobie wyjechać czasem na byłego faceta, tej, która znała te najdelikatniejsze szczegóły naszego sypiącego się związku, tej, która miała pełny obraz sytuacji. przyjaźniłyśmy się od 15 lat. "kochana, usiądź, bo muszę ci o czymś powiedzieć i to cię może nieco zszokować" i wierzę w resocjalizację. jestem prawnikiem, niekiedy wręcz upieram się przy niej, nawet gdy ktoś obrzydza mnie jako człowiek. autorka, no cóż - powoduje u mnie to niefajne uczucie, ale życzę jej, by po "odbyciu swojej kary" znalazła sobie nowe miejsce w gronie znajomych, którzy w końcu przestaną ją traktować jak puszczalską pindę. o ile oczywiście sama się opamięta i będzie tego chciała
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo skoro już raz poszła do łóżka z chłopakiem brzydko mówiąc po pijanemu, to co za sens mają teksty: - masz nauczkę, będziesz już wiedziała na przyszłość, że takich rzeczy się nie robi, że trzeba uważać. - nie linczujmy jej, bo ona się pewnie czegoś nauczy na własnych błędach? Ja myślę, że się niczego nie nauczyła, ale to tylko moje skromne zdanie. Zresztą, skoro przedstawiła swój problem na publicznym forum, to my mamy prawo tę sprawę komentować. A że niektórzy robią to w mniej lub bardziej kulturalny sposób, to nie wiem jak autorka, ale ja bym się na wstępie liczyła z tym, że mogę nie zostać potraktowana jak biedna dziewczynka, której zaszkodził nadmiar alkoholu.
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: chłopak, przyjaciółka i ja..
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#199 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Ona wykazała się czym złym, kiedy jej zachowaniem pokierował wypity w nadmiarze alkohol, to nie ulega wątpliwości....
A Wasze wstrętne, obraźliwe zachowanie również jest złe, no, ale liczy się to kto bardziej i okropniej zbluzga drugiego człowieka? To mozna robić.... Nauczka na przyszłość, na wizażu nie zakładamy takich i podobnych wątków bo niechybnie i bez ostrzeżenia zostaniemy zmieszani z błotem.... Słusznie, niesłusznie, ale z jaką klasą.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lepiej opowiedziec o tym w internecie, niz przypadkowej znajomej na ulicy. Tu są chociaz pozory intymności i anonimowości Edytowane przez SamSzef Czas edycji: 2009-01-04 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Troche się nie dziwie dziewczynie ,ze już przestała sie udzielać na forum.Prawie kazdy najezdzał na nią a niektórzy w doś przesadny sposób.Dobrze postąpiła chamsko i ona będzie z tego rozliczona.Poniesie z tego na pewno ogromna konsekwencje.Dajmy już jej spokój...
#207 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ze dostala nie to co chciala? no coz, za miliony nikt nie moze reczyc Cytat:
dobre... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na litośc Boską.... Nie to nie brak kultury i taktu.... Nie czytacie dokładnie.. Ja mówię o sposobie potępienia, użytych epitetów, słów i bluzg.... Ubrania myśli w słowa.... ![]() o nic wiecej mi nie chodzi.... Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2009-01-04 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że tak ale chodzi mi o to, że po przeczytaniu tylu obraźliwych rzeczy na swój temat nic odkrywczego do głowy nie przychodzi. Z mojej strony- naważyłaś piwa to je wypij- tyle. Nie mam zamiaru nikogo obrażać. Nie zachowałaś się dobrze, ale to sama wiesz. I wątpię, żeby autorka oczekiwała pocieszeń- zresztą ja to wyczytałam już w pierwszych postach. Rozumiem, że trudno wam podejść na chłodno. Chcecie ją mieszać z błotem- ok. Nie życzę wam tylko abyście wy kiedyś stały same przeciwko wszystkim- w takiej, bądź zupełnie innej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.