Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-01-02, 23:06   #1171
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 128
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po

Nikaa - dokladnie
Serduszko - bêdziemy Ciê tu si³± trzymaæ A fryzurê upatrzy³a¶ sobie ¶wietn±, jak masz grzywkê do brody i jeszcze do lipca zapuszczasz, to spokojnie to upniesz I ca³y czas nie mogê siê napatrzeæ na Twoje w³osiêta
chromonikielnia - to chyba ka¿dy ma takie wra¿enie czasami :P
Dbanie o w³osy i zapuszczanie s± uzale¿niaj±ce, zw³aszcza, jak siê ma z kim dzieliæ trudami codzienno¶ci

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2009-01-02 o 23:08
justyna_dt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-02, 23:09   #1172
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 137

Serduszko coraz ³adniejsze s± te w³oski.

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-02, 23:11   #1173
serduszkoiz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 642

no dziekuje wam kochaniutkie nie narzekam na nie tylko co tydzien sprawdzam ale grzywka urosla hehe, reszta jest ok.

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-02, 23:16   #1174
Kiya
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 418

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Poka¿ wiadomo¶æ
I ju¿
Fryzura nie jest jaka¶ super modna, ¿aden ostatni krzyk ale jest swobodna i wygodna! przede wszystkim. Chcia³am ciêcie, z którego ³atwo mi bêdzie zapuszczaæ, ¿eby nie musieæ siê martwiæ, ¿e fruzyra ¼le wygl±da przy d³u¿szych. ¯a³ujê, ¿e nie s± d³ugie, ale naprawdê w porównaniu z tym, co by³o, to jestem wniebowziêta to jest dla mnie NIEWIARYGODNE, ale po powrocie umy³am g³owê, zostawi³am w³osy do wyschniêcia, ANI GRAMA suszarki i... efekt na zdjêciach. Nic mi siê nie puszy!!! Na pewno nie by³oby tak gdyby nie to, ¿e dba³am intensywnie o w³osy przez ostatnie tygodnie ale naprawdê, pierwszy raz od... nie wiem, odk±d mia³am mo¿e z 13 lat (a to ju¿ prawie ca³a dekada), mogê zostawiæ w³osy same sobie do wyschniêcia i potem bez skrêpowania wyj¶æ do ludzi

Czujê siê cudownie, ca³y czas ich dotykam i tak strasznie siê cieszê, ¿e teraz ju¿ bêd± mi zdrowe w³oski ros³y oczywi¶cie ¶lad dekoloryzacji jeszcze zosta³, ale to jest dos³ownie centymetr, który zetnê za jakie¶ 2 miesi±ce
Ostatni plik to porównanie: moje w³osy jaki¶ tydzieñ temu (wysch³y naturalnie) i w³osy z dzi¶ - bez suszarki, prostownicy, tylko szampon i od¿ywki
P.S. Nie ¶miaæ siê ze mnie :P ale dzisiaj jestem bez mejkapu chyba czê¶ciej muszê to stosowaæ, skóra oddycha i ogólnie l¿ej siê czujê. Tak... m³odziej :P

eeee nie s± krótkie ja by³am dok³adnie tak samo ¶ciêta w pa¼dzierniku
i teraz w³osy siegaj± mi ju¿ lekko za ramiona.
Faktycznie Twoje w³oski wygl±daj± teraz du¿o zdrowiej,tylko zapuszczaæ
Kiya jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-02, 23:53   #1175
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 320

serduszko- ³adne masz te w³osy. do tamtej fryzury jeszcze trochê zapu¶c i bedzie super
chromonikielnia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-02, 23:56   #1176
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiya Poka¿ wiadomo¶æ
eeee nie s± krótkie ja by³am dok³adnie tak samo ¶ciêta w pa¼dzierniku
i teraz w³osy siegaj± mi ju¿ lekko za ramiona.
Faktycznie Twoje w³oski wygl±daj± teraz du¿o zdrowiej,tylko zapuszczaæ
O, no w takim tempie to ja nie wiem, czy mi urosn±, ale by³oby fajnie

Dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo dowarto¶ciowana jestem i o ile lepiej siê czujê po dzisiejszym dniu

Cytat:
Napisane przez Scully Poka¿ wiadomo¶æ
abstrahuj±c od g³ównego tematu, patrzcie, co mi wys³a³ mój wspó³lokator, który regularnie natrz±sa siê z moich zabiegów:

http://vamp-irka.webpark.pl/wam014.htm

A w ogóle to mnie rozbroi³o

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2009-01-02 o 23:58
Stary 2009-01-03, 22:52   #1177
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesieñ Poka¿ wiadomo¶æ
justyna_dt, dobrze, ¿e siê odwa¿y³a¶ na ¶ciêcie Ja te¿ mo¿e nied³ugo pójdê w Twoje ¶lady, nie dlatego, ¿e moje w³osy s± zniszczone (bo nie s±, nie katujê ich ), ale dlatego, ¿e nie s± ³adne Nie nadaj± siê do zapuszczania, s± zbyt cienkie i rzadkie Zawsze tak by³o, tak naprawdê nigdy nie wygl±da³y super, nawet wtedy, gdy siêga³y prawie do pasa
Wklejam aktualne zdjêcie, nic z w³osami nie zrobi³am - mycie, Wax, wyschniêcie w sposób naturalny, rozczesanie i odgarniêcie do ty³u opask± - a¿ mi wstyd
no Tobie to siê chyba strasznie nudzi jak chcesz obci±æ takie zdrowe,³adne w³osy
chyba niepotrzebie tylko tym postem rozdra¿nisz dziewczyny które maj± naprawde zniszczone i liche w³osy które próbuj± zapu¶ciæ.
Stary 2009-01-03, 22:59   #1178
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Cytat:
Napisane przez Kiya Poka¿ wiadomo¶æ
no Tobie to siê chyba strasznie nudzi jak chcesz obci±æ takie zdrowe,³adne w³osy
chyba niepotrzebie tylko tym postem rozdra¿nisz dziewczyny które maj± naprawde zniszczone i liche w³osy które próbuj± zapu¶ciæ.
Nie mam zamiaru nikogo rozdra¿niæ
Jak kto¶ ma zniszczone, to niech obetnie i zapuszcza zdrowe - tak naprawdê nie ma innego wyj¶cia...
Stary 2009-01-03, 23:16   #1179
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 038
GG do jyyli

Pani-jesieñ, moim zdaniem masz bardzo ³adne w³osy, s± zadbane, l¶ni±ce i maj± prze¶liczny kolor

Je¶li kusi Ciê ¶ciêcie, to wyobra¼ sobie, jak by¶ wygl±da³a w krótszych i do tego pocieniowanych. Je¶li d³ugo chodzi³a¶ w d³ugich ¶ciêtych na prosto, to my¶lê, ¿e odwiedzie Ciê to od pomys³u ¶ciêcia, na mnie zawsze dzia³a³o

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-04, 01:04   #1180
Nikaa9922
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 177

pani jesieñ.. ja radzi³abym nie ¶cinac w³osków bo s± piêkne... b³yszcz±ce i zdrowe.. mo¿e narazie dla odmiany postrzêpiæ troszkê ¿eby nadaæ fryzurce lekkiego pazura... pó¼niej mo¿esz ¿a³owaæ.

Biorê siê za siebie
Od wakacji si³ownia

Nikaa9922 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-04, 01:26   #1181
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
Nie nadaj± siê do zapuszczania, s± zbyt cienkie i rzadkie Zawsze tak by³o, tak naprawdê nigdy nie wygl±da³y super, nawet wtedy, gdy siêga³y prawie do pasa
Znam ten ból- te¿ mam raczej cienkie i rzadkie w³osy. Aczkolwiek nie jako¶ bardzo cienkie i nie jako¶ bardzo rzadkie. Za rzadkie i cienkie uwa¿am takie, które nie zas³aniaj± uszu kiedy s± proste. I takich raczej nie powinno siê zapuszczaæ. Ale resztê zdecydowanie mo¿na. Dlatego nie polecam Ci ¶cinania w³osów, zw³aszcza, ¿e s± zdrowe. My¶lê, ¿e w Twoim przypadku kluczem do sukcesu bêdzie odpowiednia wycieniowanie fryzury, ewentualnie odpowiednie suszenie, które nada sporej objêto¶ci. Wtedy bêdzie siê wydawa³o, ¿e w³osów jest wiêcej.
Stary 2009-01-04, 02:41   #1182
Kiya
Zakorzenienie

ja te¿ my¶le ¿e powinna¶ poprostu w³osy delikatnie wycieniowaæ ¿eby fryzura nabra³a objêto¶ci i charakteru,ale nie ¶cinaæ z d³ugo¶ci.
Stary 2009-01-04, 10:24   #1183
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
justyna_dt, dobrze, ¿e siê odwa¿y³a¶ na ¶ciêcie Ja te¿ mo¿e nied³ugo pójdê w Twoje ¶lady, nie dlatego, ¿e moje w³osy s± zniszczone (bo nie s±, nie katujê ich ), ale dlatego, ¿e nie s± ³adne Nie nadaj± siê do zapuszczania, s± zbyt cienkie i rzadkie Zawsze tak by³o, tak naprawdê nigdy nie wygl±da³y super, nawet wtedy, gdy siêga³y prawie do pasa
Wklejam aktualne zdjêcie, nic z w³osami nie zrobi³am - mycie, Wax, wyschniêcie w sposób naturalny, rozczesanie i odgarniêcie do ty³u opask± - a¿ mi wstyd
Hmm sama mam cienkie i rzadkie wlosy,a Twoje nie s±, moje sa gorsze, jedak próbuje zapuscic. Chcê zobaczyc jak bêde wygladac w d³u¿szych najwy¿ej pó¼niej zetnê. Na Twoim miejscu nie ¶cina³abym ich, ale to s± Twoje w³osy i mozesz zrobic z nimi co chcesz. Je¿eli czujesz ze chcesz je ¶ciac, ze jest i w nich ¼le, niewygodnie, to zetnij, bo nie ma sensu trzymanie na si³e ich.
Zrobisz jak uwa¿asz

Stary 2009-01-04, 10:32   #1184
Dori1981
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 484

Cytat:
Bez urazy ,ale chyba nie widzia³a¶ cienkich i rzadkich w³osów

Mi osobi¶cie Twoje w³osy siê podobaj± i ja bym ich nie ¶cina³a .Je¶li chcesz zmiany to jak ju¿ tu dziewczyny pisa³y pocieniuj je lekko .

Chyba przechodzisz spory w³osowy kryzys
Dori1981 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-04, 10:46   #1185
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Dori1981 - baaardzo spory w³osowy kryzys...

Dziêkujê wszystkim za mi³e s³owa Nie twierdzê, ¿e moje w³osy s± tragiczne, ale do szczególnie imponuj±cych i bujnych to one bynajmniej nie nale¿±... Obiecujê, ¿e siê jeszcze zastanowiê nad ¶ciêciem - i na pewno nie znajdê siê u fryzjera pod wp³ywem impulsu

Cieniowanie jest, IMO, kiepskim pomys³em - nie doda objêto¶ci, przeciwnie - raczej przerzedzi mi w³osy I jeszcze to wywijanie we wszystkie strony - kiedy¶ wycieniowa³am i nawet kucyka nie mog³am potem zrobiæ, bo wyglada³ jak... Wiêc je¶li zetnê, to te¿ bez cieniowania - do takiego wniosku dosz³am po g³êbszych przemy¶leniach

Magdzia94, nie wydaje mi siê, by¶ mia³a liche w³osy...
Stary 2009-01-04, 10:53   #1186
Magdzia94
Zakorzenienie

Pani jesieñ, na zdjêciach tego nie widac, ale s± lichutkie. . . moz eteraz przez intensywn± pielegnacje zgestniej±.

Stary 2009-01-04, 11:19   #1187
trinee
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 532
GG do trinee

Ja te¿ odradzam cieniowanie. Lepiej podci±æ koñcówki. Ja mam do¶æ rzadkie i cieniowane, po wyrównaniu koñcówek o ok. 6 cm mia³am wra¿enie (moja mamam równie¿), ¿e mam wiêcej w³osów. Musisz bardziej od¿ywiaæ w³osiêta i jakie¶ tabletki albo napary zio³owe (polecam pokrzywê). No i czekaæ cierpliwie
trinee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:22   #1188
Burbery
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 301

Popieram, moje cieniowanie fantastycznych, d³ugich w³osów (by³o super a chcia³am ¿eby by³o genialnie) skoñczy³o siê na tym ¿e matka obciê³a mi je na drugi dzieñ do ucha... Od tej pory fryzjerów omijam szerokim ³ugiem
Burbery jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-04, 13:15   #1189
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiecie, cieniowanie ceniowaniu nierówne. Cienkie w³osy cienkim w³osom te¿. Znam wiele przypadków, w których osoby maj±ce cienkie i rzadkie w³osy decydowa³y siê na cieniowanie na ca³ej d³ugo¶ci i efekt by³ bardzo dobry. No ale fakt, bywa³o te¿, ¿e efekty znacznie ró¿ni³y siê od oczekiwanych :P Najwa¿niejsze to poznaæ swoje w³osy. Im wiêcej eksperymentujemy tym wiêksz± szansê na sukces zyskujemy
Stary 2009-01-04, 14:01   #1190
carlo_rossi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

Mam sredniej grubosci i gestosci wlosy, cieniowane odkad pamietam, ostatnio wpadlam na pomysl wyrownania do jednej dlugosci ale wczoraj ogladalam stare zdecia gdy mialam wlasnie tak obciete wlosy i mam w±tpliwo¶ci. Mam troche falowane wlosy i przy cieniowaniu lepiej sie ukladaja, z jednej strony nie sa takie przyt³aczaj±ce a z drugiej cieniowanie troche je 'podnosi' i wygladaja na bardzije geste. Wiec sama nie wiem co zrobic bo zawsze podobaly mi sie u dziewczyn rowne w³osy, taka l¶niaca tafla... eh sama nie wiem
Stary 2009-01-04, 18:45   #1191
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Poka¿ wiadomo¶æ
Mam sredniej grubosci i gestosci wlosy, cieniowane odkad pamietam, ostatnio wpadlam na pomysl wyrownania do jednej dlugosci ale wczoraj ogladalam stare zdecia gdy mialam wlasnie tak obciete wlosy i mam w±tpliwo¶ci. Mam troche falowane wlosy i przy cieniowaniu lepiej sie ukladaja, z jednej strony nie sa takie przyt³aczaj±ce a z drugiej cieniowanie troche je 'podnosi' i wygladaja na bardzije geste. Wiec sama nie wiem co zrobic bo zawsze podobaly mi sie u dziewczyn rowne w³osy, taka l¶niaca tafla... eh sama nie wiem
Wszystko zale¿y od tego ile masz czasu na uk³adanie w³osów itd. Sama stwierdzi³a¶, ¿e masz trochê krêcone w³osy, tak¿e nawet bez cieniowania nie bêd± idealnie proste. Trzeba je bêdzie jako¶ modelowaæ, albo mo¿e nak³adaæ jaki¶ preparat do prostowania w³osów. No i najwa¿niejsze jest to na jakie w³osy masz ochotê I takie i takie maj± swoje wady i zalety [ co ju¿ zauwa¿y³a¶ :P ]
Stary 2009-01-04, 21:25   #1192
justyna_dt
Zakorzenienie

pani jesieñ - ani siê wa¿ ¶cinaæ! Masz cudowne w³osy, moje marzenie

Stary 2009-01-04, 22:13   #1193
carlo_rossi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystko zale¿y od tego ile masz czasu na uk³adanie w³osów itd. Sama stwierdzi³a¶, ¿e masz trochê krêcone w³osy, tak¿e nawet bez cieniowania nie bêd± idealnie proste. Trzeba je bêdzie jako¶ modelowaæ, albo mo¿e nak³adaæ jaki¶ preparat do prostowania w³osów. No i najwa¿niejsze jest to na jakie w³osy masz ochotê I takie i takie maj± swoje wady i zalety [ co ju¿ zauwa¿y³a¶ :P ]
Prostowac to ja nie chce. Nie przeszkadza mi (juz) falowanie, wrecz przeciwnie. Teraz chcialabym zeby mocniej sie kreci³y Sciecie mam zaplanowane po sesji czyli koniec stycznia/luty. Do tego czasu pewnie jeszcze kilka razy zmienie zdanie ale dzieki za opinie
Stary 2009-01-04, 22:16   #1194
domi7ks
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 141

Cytat:
moim zdaniem przesadzasz ja juz Ci pare razy pisa³am co do Twoich w³osów. Nic im nie dolega, wcale nie s± cienkie...jak± maj± objeto¶æ przy zwi±zaniu?a mo¿e wrzucisz zdjecie w warkoczu, ¿eby mnie przekonaæ do ich z³ego stanu????

Moje te¿ s± cienkie, naprawde....

domi7ks jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-05, 08:54   #1195
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
a mo¿e wrzucisz zdjecie w warkoczu, ¿eby mnie przekonaæ do ich z³ego stanu????
Hmmm... Nie wiem czy siê odwa¿ê na taki krok Ale pomy¶lê nad tym.
Stary 2009-01-05, 14:27   #1196
serduszkoiz
Zadomowienie

jak to sie mowi ,, nie rób scen" masz ladne wloski i wcale nie sa w tak zlym stanie jak myslisz wiec nic nie zmieniaj a jak ci sie wydaje ze cos trzeba zrobic to przyciemnij je troszke naturalnie kora dêbu albo henna i poczujesz sie lepiej

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2009-01-05, 14:38   #1197
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Poka¿ wiadomo¶æ
jak to sie mowi ,, nie rób scen" masz ladne wloski i wcale nie sa w tak zlym stanie jak myslisz wiec nic nie zmieniaj a jak ci sie wydaje ze cos trzeba zrobic to przyciemnij je troszke naturalnie kora dêbu albo henna i poczujesz sie lepiej
Co jest co, ale kolor mi siê podoba - wiêc pozostanê przy naturze

I w ogóle, po g³êbszym namy¶le, dosz³am do wniosku, ¿e jednak zapuszczam dalej

domi7ks, zrobi³am dla Ciebie zdjêcia warkocza, ale baterie siad³y - jak siê na³aduj±, to wrzucê.
Stary 2009-01-05, 16:07   #1198
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Co jest co, ale kolor mi siê podoba - wiêc pozostanê przy naturze

I w ogóle, po g³êbszym namy¶le, dosz³am do wniosku, ¿e jednak zapuszczam dalej

domi7ks, zrobi³am dla Ciebie zdjêcia warkocza, ale baterie siad³y - jak siê na³aduj±, to wrzucê.
I cale szczescie ze nie scinasz. Ja zawsze jak wymysle ze cos musze zrobic bo mi sie znudzilo tak jak jest to potem zaluje i zapuszczam ,gdybym nie miala takich pomyslow pewnie moje wloski by byly w lepszej kondycji i o wiele wiele dluzsze

A co do kolorku to tez mi sie wygaje ze jest fajny twoj tylko proponowalam w najgorszym wypadku zamiast sciecia cos innego dla kaprysu

Wizazanka
Bloggerka
Stary 2009-01-05, 16:21   #1199
okrucha
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 669

ech, dziewczyny, ja to siê dzi¶ za³ama³am
ca³e wakacje mia³am piêkne, d³ugie w³osy, do ³opatek, ale jakie¶ 2 miesi±ce temu musia³am ¶ci±æ za ucho, bo by³y zniszczone teraz znów zapuszczam, ale z ty³u mam jakie¶ takie dziwne d³u¿sze, wywijaj± siê i ja wiem, ¿e jak jeszcze urosn± to to prawdopodobnie samo minie, ale to takie estetycznie mêcz±ce
obym wytrzyma³a do tych piekielnych ³opatek
okrucha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-05, 16:45   #1200
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez okrucha Poka¿ wiadomo¶æ
ech, dziewczyny, ja to siê dzi¶ za³ama³am
ca³e wakacje mia³am piêkne, d³ugie w³osy, do ³opatek, ale jakie¶ 2 miesi±ce temu musia³am ¶ci±æ za ucho, bo by³y zniszczone teraz znów zapuszczam, ale z ty³u mam jakie¶ takie dziwne d³u¿sze, wywijaj± siê i ja wiem, ¿e jak jeszcze urosn± to to prawdopodobnie samo minie, ale to takie estetycznie mêcz±ce
obym wytrzyma³a do tych piekielnych ³opatek
Dasz rade wszystkie tu zapuszczamy . A moze zkladaj grue wa³ki zeby sie w³oski ulozyly?

Wizazanka
Bloggerka
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.