|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem:(
Wątek o wypadających włosach tam jest wiele cennych rad poczytaj to. I poczytaj tez o suchych włosach (rozdwojone końcówki), idź podciąc włosy i stosuj jakąs ochrone gdy prostujesz.
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
Stosuje specjalny płyn przy każdym prostowaniu ale to chyba nic nie pomaga...
Ok na pewno poczytam, dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
a co stosujesz?
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Proponuję wysłać prostownicę na dłuuuuugi urlop. Idź do fryzjera, niech podetnie Ci trochę włosy i odżywiaj je- maski, wcierki, suplementy i pokrzywa
![]() ![]() Edytowane przez trinee Czas edycji: 2009-01-03 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Pierwszym krokiem będzie NA PEWNO odstawienie prostownicy, która przyczynia się do łamania włosów [może to wcale nie wypadanie, tylko właśnie kruchość]. Jeśli masz grzywkę na bok, możesz prostować tylko ją. A jeszcze lepiej upiąc ją i nie niszczyć gorącem. Drugim krokiem powinno być właściwe odżywienie od wewnątrz i odpowiednia pielęgnacja zewnętrzna włosów. Na tem temat jest już kilka wątków, więc dobrze będzie, jeśli je poczytasz i wybierzesz jakiś program pielęgnacji dla siebie. Wszystkie je znajdziesz na pierwszej stronie listy tematów [Walka o zdrowe i piękne włosy I, II i III część, Wypadające włosy, Włosy suche, szorstkie, zniszczone - porady..., przyspieszenie porostu włosów, Oleje i olejki do włosów, Grubsze i gęste włosy itd. - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213365] Naprawdę warto poświęcić czas na ich lekturę, sporo się z nich dowiesz i na pewno wybierzesz coś dla Siebie. W międzyczasie, proszę, zerknij również tutaj --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 i staraj się korzystać z wyszukiwarki.
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Przyczajenie
|
Płyn prostujący z Mariona ![]() ![]() Cytat:
Dziękuje bardzo na pewno przeczytam... ![]() ![]() ![]()
The Dream Carries On... ![]() `Sick And Tired, I Stand Alone. Could You Be There? 'Cause I'm The One Who Waits For You. Or Are You Unforgiven, Too?` ![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-01-04 o 11:23 Powód: Post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Przyczajenie
|
odrost włosów
Witam wszystkich. Mam problem z włosami. Kiedys miałam ich bardzo dużo, a teraz nie mam nawet połowy. Znacie coś dobrego na odrost włosów? Czekam na propozycje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odrost włosów
polecam przeczytac wątek o wypadaniu włosów i o przyspieszeniu porostu, oraz zastanowic się z jakiej przyczyny ich już nie masz.
![]() |
#2469 | |
|
Dot.: odrost włosów
Cytat:
![]() Prosze koszystać z wyszukiwarki i zapoznać się z regulaminem forum. Miłej lektury.
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Witam
![]() ![]()
#2471 |
Zakorzenienie
|
Może kup Seboradin bo dobry jest, a jak wypadanie wróvi to zakup tamten szampon. ALe Seboradin to na prawde dobra firma
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
heh jakos we wrześniu też stosowałam seboradin ale nie zahamował wypadania, mam nawet troche jeszcze, wiec dzisiaj wmasowałam
![]() ![]()
#2474 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Do malaga777,
Kup ten tonik i wetrzyj jeszcze jedną zawartość buelki. Możesz teraz spróbować wcierać co drugi dzień, aby włosy powoli przyzwyczajały się do "nieobecności wcierki". Możesz też kupić sobie np. ampułki Radical i wcierać jedną co drugi dzień. Dostarczysz im fantastycznych składników odżywczych. Kup jakiś delikatny szampon np. Farmony, łykaj suplement i obserwuj. Powodzenia
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Przyczajenie
|
Też miałam kiedyś problem z wypadającymi włosami, ale zaczęłam jeść drożdże (takie w tabletkach kupione w aptece). Naprawdę pomogły
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
u mnie caly czas wloski leca
![]() mam do was dwa pytania: - jak odroznic wypadanie na tle łysienia (np zwiazane z nieprawidlowosciami w hormonach) od wypadania zwiazanego z wymiana wlosow na nowe? - czy to prawda ze witaminy ktore sie lyka dzialaja dopiero po 3 miesiacach lykania? |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Przypomniałam sobie że może się jeszcze nie zgadzać poziom hormonów tarczycy- TSH może być zaniżone. To tyle z moich wiadomości. O wymianie włosów na nowe nie słyszałam niczego konkretnego a to że dziewczyny pisały wcześniej o tym to nie są potwierdzone przyczyny a raczej te z kategorii "słyszałam od X że...". Wg mnie to raczej mało prawdopodobne bo włosy cały czas się "wymieniają" i nie ma chyba czegoś takiego że nagle wszystkie. A jakby tak było to pewnie większość dermatologów zbywałaby swoje pacjentki takim tekstem. Co do witamin to efekty może i widać wcześniej jeżeli PRZYCZYNĄ wypadania jest brak jakiś składników w diecie. Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2009-01-05 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
Maria221
Tak też uczynię ![]() ![]()
#2479 |
Rozeznanie
|
ja tez wciaz walcze..dzis kupiłam vita-femin-znacie?Z tej samej firmy co Vitapil.Oraz witamine A i compositium B, a takze olejki etryczne ale nie wiem jak uzywac do konca, a na olej z jojoba juz mnie nie stac
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, a co myślicie o reklamowanym teraz wszędzie szamponie ActivF Schwarzkopfa? Jak w ogóle szampon może stymulować porost włosów?
![]() ![]() Pytam o zdanie, bo raz już przejechałam się na "cudownym" Dove do wypadających włosów, które serdecznie wszystkim odradzam, bo robi więcej spustoszenia, niż pomaga ![]()
#2481 | |
|
Cytat:
![]() A ten Dove tak naprawdę nie jest do wypadających włosów, tylko do łamliwych [niby w ten sposób ma ograniczać utratę ilości], reklama chwytliwie skonstruowana wprowadza odbiorcę w błąd, a na dole ekranu dobny druczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ActivF zainteresowałam się dlatego, że nie ma takiego dopisku, no i w reklamie mówi się raczej o stymulacji porostu nowych włosów.. Ale to ciągle szampon drogeryjny i jakoś nie wierzę, że może zastąpić kuracę za 250zł wzwyż ![]() Edit. Znalazłam.. może w sumie warto spróbować? Skoro kotkom pewien składnik pomaga... to jest szansa że chomikom też ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-01-05 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wykończę tą butelkę od biedy i kupuję Seboradin. No i jeszcze muszę się wybrac do dermatolożki po recepte bo ostatnio przepisała mi płyn na łysienie androgenowe ale z powodu ceny (75zł!/200ml)nie mogłam kupić i trzebabyło zostawić recepte. PS. Spotkałyśmy się już w innym wątku ![]() Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2009-01-06 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
BAN stały
|
Cytat:
Powiem Ci, ze mi kuracje nawet za 300 euro nie pomogly.... a pomogla zwykla placenta za 35 zl .... Tez bylam przekonana ze im drozej tym pewnie lepiej, ale widocznie nie na kazdego to dziala... zalezy to przede wszysstkim od przyczyn wypadania. Najwazniejsze zeby odpowiednio dobrac kuracje, bo na niektore przyczyny dziala np Kerastase a na inne placenta ![]() Co do tego szamponu to slyszalam o nim wiecej negatywow niz pozytywow, ale poki sie samemu nie sprobuje to sie nie przekona czy Tobie akurat pomoze czy nie. Nadal nie otrzymalam odowiedzi na pytanie co do plantura.... wczesniej znalazlam kilka postow, ale nic konkretnego nie bylo ![]() Jesli jednak znajdzie sie ktos kto uzywal plantura to chetnie poczytam opinie ![]() buzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
BAN stały
|
Cytat:
O dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() Chce sie wybrac do dermy w najblizszym czasie, ponowic badania. Placenta poki co najbardziej mi pomogla bo widze nowe wlosy, ale nie jest ich az tak wiele. moge zalaczyc zdjecie jak wygladaly dwa lata temu (przed dietami) a jak jest teraz ..... Pierwsze jest z teraz a drugie sprzed .... Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-01-06 o 12:10 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czy znacie Vita-femin czy jest lepszy dla włosów od Vitapilu?kiedys ktos dodał taka tabelke ze składem, pamietacie? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Pamiętam
![]() Co do tego ActivF na razie zbieram dane. Toniku na razie nie kupię, bo boję się że stałby na półce. Za bardzo mi się teraz włosy przetłuszczają ![]() ![]() ![]() Co do Seboradinu.. Mój ojciec stosuje go.. no 10 lat spokojnie i włosy mu się całkiem nieźle trzymają, choć zanim zaczął go używać miał z tym problem. Natomiast mój brat w wieku 24 lat ma już potworne zakola ![]() ![]() Mi w sumie zawsze wypadało za dużo włosów, z czego część na pewno z powodu łamliwości, ale jak tak patrzę na mojego brata to zaczynam sie trochę bać. Moim celem teraz nie jest potrojenie objętości, tylko sprawienie, żeby wypadało naprawdę te 100 włosów dziennie, a nie kilkaktrotnie razy więcej... bo na moje oko włosów jest mniej niż było ![]() Więc tak: -wyrzucam kosmetyki, których nie używam od dawna, bo są szkodliwe -łagodne szampony i odżywki bez silikonów, które obiążają -woda brzozowa -skrzypowita -napar ze skrzypu/pokrzywy -polski wax (jeśli jutro będzie w sklepie ![]() -Seboradin/Naphera/Petrole (Nie wiem czemu ktoś kupił wszystkie rodzaje, ale spoko) I teraz nie wiem, czy dodać do tego ActivF... Zresztą po co te rozważania, znając siebie raczej nie odmówię sobie przetestowania tego wynalazku ![]()
#2489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Ja używałam przez około 3 tygodnie ActivF i po 3 tygodniach zaczęła mnie piec skóra na głowie (zaznaczam, że nie zmieniłam nic w pielęgnacji). Nie za bardzo wiedziałam co się dzieje więc odstawiłam ActivF i przerzuciłam się na łagodny ziołowy szampon (akurat z fitomedu) i teraz jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.