![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niedocenianie
Dzięki dziewczyny. Macie 100% rację.
Czuje że mogę więcej..i się tym nie przejmować..troche zadbać o siebie. ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
ja uwazam ze 4 i 9 to podstawa!! niestety nie czytalam tej ksiazki ale szybko to nadrobie chociaz i tak zołza juz jestem. moze dlatego tz nie wszedl mi na glowe.
Edytowane przez tracheola Czas edycji: 2009-01-03 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
oczywiscie 3mamy kciuki ze chlopak dojrzy jaka ma dziewczyne
![]() i pamietaj ze mezczyzni wola usmiechniete pewne siebie majace swoje zdanie kobiety ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:15 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
i super
lekcja 1 siada na komputer = wychodzisz do domu bez obrazy, bez fochów przecież będzie zajęty, a Ty mu nie chcesz przeszkadzać, nie? ![]() nic nie mów, nie awanturuj się tylko pokaż nowy porządek czynami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:16 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
...
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:16 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Lilstyfix,
Bylam w podobnej sytuacji. Takze bylam dla chlopaka praczka, sprzataczka, gotowaczka i nie powiem kim jeszcze(z dostawa do domu ![]() W cudowna odmiane niestety nie wierze. Niektorzy po prostu lubia sie w zyciu wygodnie ustawic. Zastanow sie czy chcesz spedzic reszte swojego zycia na zajmowaniu sie rozkapryszonym dzieckiem. Ja nie chcialam i nie narzekam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
...
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:17 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Jak do tego doszlo? Po prostu mialam juz dosc i odeszlam. Czulam ze to wszystko jest juz grubo ponizej mojej godnosci i ze jeszcze troche a sama przestane siebie szanowac. A pozniej...poznalam kogos kto docenia mnie od samego poczatku naszego zwiazku.
Btw, ja rowniez w akcie desperacji przeczytalam ksiazke "Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy" i nawet probowalam niektore zasady wcielac w zycie, ale z zalem stwierdzam ze na niektorych to po prostu nie dziala. Taka postawe nalezy moim zdaniem zachowywac od poczatku zwiazku, bo potem to troche jak zmienianie zasad pokera w trakcie rozdania ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
.
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:17 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Lil,
Amoze dajcie sobie troche czasu na zlapanie oddechu. Na odpoczynek od siebie. Przekonasz sie czy zateskni za toba. To czasem dobrze robi. Mozna wiele przemyslec, bo tak na goraco to czasami ciezko. Hmm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:17 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Lil, tak czytam i myślę, że pomogłaby wam szczera rozmowa a nie próba zmiany Twojego postępowania.
Umów się z nim na jakimś neutralnym gruncie, nie u niego, nie u Ciebie (kurcze spacer odpada-jest tak strasznie zimno teraz) żeby nie miał przewagi ani nie czuł się za bardzo stłamszony. Wyjaśnij mu, że go kochasz, że spełniałaś wszystkie jego prośby bo Ci na nim zależy. Ale nie czujesz się doceniona, nie słyszysz pochwał, komplementów i szczerego dziękowania za to co robisz. Powiedz, że spodziewasz się żeby traktował Cię tak samo dobrze jak Ty jego. Że inaczej wyobrażasz sobie wspólny czas, wolałabyś abyście razem oglądali telewizję lub razem pograli, a nie każdy robi swoje. Jego wybuchy, zmiany nastroju nie powodują, że jesteś szczęśliwa. Zaproponuj, że razem będziecie poprawiać wasz związek, relacje. Gdy zarzuci Ci, że się zmieniłaś powiedz, owszem to może być pozytywna zmiana jeśli razem się postaracie. Z innej beczki, ja nie wytrzymałabym w związku z takim rozpieszczonym dzieciakiem. Jego narzekań, huśtawek nastroju, wybuchów. Twój facet jest nieobliczalny, coś jest z nim nie tak- może jest niezrównoważony psychicznie? Może jest uzależniony od gier, wszystko go drażni albo ma inny problem. Moim zdaniem to nie Ty powinnaś się zmienić (chyba, że dla siebie i na przyszłość) to raczej on wymaga ostrych zmian. Niech się facet cieszy, że trafił na tak dobrą, wyrozumiałą dziewczynę, która wszystko mu daje na tacy. Ja bym go dawno kopnęła w tyłek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na zimno - są dwa warianty a.) Szantażuje Ciebie emocjonalnie ("albo będziesz taka jak ja chcę /czyt. nic ode mnie nie wymagająca/ albo fora ze dwora" b.) Ma dosyć tego związku i tyle Wydaje mi się że bliższy prawdzie jest wariant a. Tylko co z tego - Ty przecież CHCESZ coś zmienić, prawda ? Więc tak jak radzi Wizażanka wcześniej - spróbuj porozmawiać na neutralnym gruncie, wyłożyć kawę na ławę jasno i przejrzyście, rzeczowo i z opanowaniem. Nie załamuj się. Jeśli teraz wrócisz do niego skruszona, na każdych warunkach, to będziesz męczyć się dalej i dojdzie do tego brak szacunku dla siebie samej, co uwierz nie wychodzi ŻADNEJ relacji na dobre . Trzymaj się ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:18 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam was, więc idę tak po omacku, ALE - pogadajcie ze sobą tak szczerze. Usiądźcie i karty na stół. Powiedz, co cię boli i dlaczego, czego ci brakuje (ale bez oskarżeń typu "Ty nigdy nie mówisz mi nic miłego", ale "Uwielbiam, jak mnie pochwalisz, docenisz. Bardzo mi teraz tego brakuje. Potrzebuję tego" - przekaz niby ten sam, ale zupełnie inaczej podany). I on też niech powie, czego mu brakuje itd? Może się okazać, że np. to Allegro jest dla niego cholernie ważne - tak bardzo, że nawet nie przypuszczasz. Że lubi przy tobie tam szperać, żebyś widziała, jaki zaradny facet z niego. Gdzieś tam liczył, że się zainteresujesz tym, co go tak wciąga, bo WIESZ (a ty przecież nie wiesz.. ), jakie to dla niego ważne. Nie doceniasz go to i on w rewanżu nie będzie doceniał ciebie... No, teraz to moja fantazja, ale chcę ci pokazać, że nieraz zupełnie inaczej widzimy pewne sprawy niż nasz partner, a nasza logika jest potwornie pokrętna. I uprzedzam - takie rozmowy nie są lekkie, a do tego usłyszy się parę słów prawdy o sobie samych, ale nie ma innego wyjścia. Też to przerabiałam - warto było. (Efekt trzeba było później wypracować, ale udało się rewelacyjnie ![]() Musicie dojść do sedna problemu, a nie zakrywać go sztuczkami z książki. Te "zołzy" mają sporo dobrych rad, ale pod warunkiem, że mamy większość spraw rozpracowanych i ustalonych w związku, a żadna ze stron nie ma wątpliwości, że jest kochana przez partnera. A mnie się wydaje, że wy właśnie tego nie jesteście pewni..
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:18 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia i trzymam kciuki, żebyście wszystko dobrze ułożyli ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:19 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
No widzisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze juz lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:19 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za co przeprosiałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
![]() Powaliłaś mnie tym tekstem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
..
obecnie studiuje... Edytowane przez Lilstyfix Czas edycji: 2012-12-27 o 12:19 Powód: dopiska.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Przeczytalam caly wątek i powiem krótko:
Ten zwiazek jest skazany na zagladę.Teraz sie klocicie o *******y a co dopiero bedzie jak sie pojawi dziecko ,dojada nowe obowiazki ? Wiem co czujesz ,bo jesteś zakochana ale na Boga dziewczyno - nie usprawiedliwiaj go i sie opamiętaj puki nie jest za pozno. Nie chce Ci mieszac - poprostu zastanow sie nad tym,jak by wygladala wasza przyszlosc z dzieckiem w roli glównej.Psychologiem nie jestem ale tak szczerze Ci radzę - daj sobie z nim spokoj.
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Prawda jest taka, ze robi z Toba co chce. Od poczatku mu na za duzo pozwalalas i jest zbyt pewny siebie. Chcesz byc tak traktowana cale zycie? Wiesz co, kiedys ktos madry mi powiedzial, ze jak czlowiek jest mlody i zakochany, to jest fajnie - bo nie ma obowiazkow, bo jest milosc bez ograniczen, bo jest fajny seks, picie szampana na plazy, etc. - nie chce tutaj pisac sloganow i rzeczy, ktore kazda z nas wie wiec od razu przejde do rzeczy i napisze, ze pozniej juz tego NIE MA. Uczucie sie oslabia, emocje opadaja, juz nie jest tak rozowo. I wiesz co powinno wtedy zostac i co jest najwazniejsze miedzy dwojgiem ludzi? SZACUNEK!!! A u was przykro to stwierdzic, ale juz go teraz nie ma, a co dopiero za 10 lat? pomysl. Albo zaczniesz dzialac i beda widoczne efekty, albo odpusc sobie dla spokojnego i szczesliwego zycia przy kims, kto bedzie Cie na rekach nosil. Tyle.
Pzdr P.S. Fajny facet, ktory bylby za Toba wzialby Cie na spacer albo na herbate w jakies fajne miejsce, a nie siedzial plecami do Ciebie na kompie... Powtarzane na wizazu i nie tylko tysiace razy, ale ciagle na czasie: DZIEWCZYNO, SZANUJ SIE, BO JAK TY SIE NIE BEDZIESZ SZANOWAC, TO NIKT CIE NIE POSZANUJE. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2009-01-06 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.