|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
| Pokaż wyniki sondy: czy robisz zakupy w ciucholandach? | |||
tak - uwielbiam, to wręcz nałóg
|
|
1 269 | 40,87% |
| tak ale rzadko |
|
1 172 | 37,75% |
| nie bo nie |
|
426 | 13,72% |
| to obrzydliwe nosic cos po kims |
|
238 | 7,67% |
| Głosujący: 3105. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lumpeksy Ciucholandy
Ech, ostatnio "zwiedzam" naprawdę sporo lumpeksów, a jakoś prawie nic nie udaje mi się znaleźć... Na razie włażę wszędzie, nie mam jakichś lubionych miejsc, ale tam, gdzie jest naprawdę tanio i na wagę, ciężko jest znaleźć coś fajnego. Myślę, że z tymi małymi miejscowościami macie rację - tam chyba łatwiej jest wyszukać coś niedrogiego ładnego. A ja mam wrażenie, że tu większość cenniejszych rzeczy trafia wycenionych na wieszaki. Owszem, mam w pobliżu taki sklepik z porządnymi rzeczami, ale tam ceny bluzek to ok.20 zł, spodni 40
Na razie się nie daję i szukam dalej,chyba nie mam talentu, ale może trening uczyni mistrza?
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio przeszlam wielka metamorfoze
wczesniej bylam sceptyczna co do przegladania stert ciuchow kilka godzin, ale zarazilam sie przypadkiem od mamy, ktora jest maniaczka najpierw krecilam sie 20 min po sklepie i mialam ochote wyjsc, a kiedy zaczelam przegladac, to nie moglam skonczyc, naprawde wciaga, potem mama nie mogla mnie wyrzucic, nic nie kupilam ale i tak mialam radoche . Tam gdzie bylam (taki osiedlowy lumpik, duzo roznego towaru) mozna dorwac naprawde fajne, prawie ze nowe spodnie, ciekawe sweterki itd. problem to rozmiary, ale jesli jest dostawa to mozna szperac do woli i cos napewno sie wyszpera wlasnie sporzadzilam liste miejsc godnych odwiedzenia w K-ce ( w celu szperania rzecz jasna) i w przyszlym tyg zaczne zwiedzac
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poniedziałek upolowałam czarny top z białym nadrukiem alla gorset-Morgan za 10 zł w jednym z poznańskich lumpeksów.W poniedziałek nowa dostawa i znowu na polowanie
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Ja odwiedzam regularnie lumpeksy z odzieza sprowadzana z anglii i irlandii....szczerze mowiac kiedys uwazalam ze w takich "sklepach" nie mozna znalezc nic ciekawego i ze to obrzydliwe nosic uzywane ciuszki...a teraz to jest wrecz moj (kolejny) nalog !!!!!!! ja czesto w moim ulubionym lumpiku kupuje markowe ciuszki (topshop,abercrombie&fitc h, gap,zara itp) doslownie za grosze!!! mam calkiem spora kolekcje ciuszkow z lumpikow
|
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja też podpisuję sie pod tym co napisała TRISHIA ja też chce liste lumpików pliiiizzzzz
|
|
|
|
#398 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)
Kupuję w takich sklepach ubrania ale tyko jakiejś dobtej firmy. No chyba że jest coś ładnego i dobrego gatunkowo. Nie zawsze patrzę na firmę ale to się dla mnie liczy. Nie mam nic przeciwko takim sklepom.
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
A ja się też pochwale. Wczoraj po pracy, żeby poprawić sobie humor, polazłam do pewexu i nabyłam:
1. lniane bidrówki w cieniutkie prążki w pionie, a przy wykończeniu w poziomie, piękne, firma NEXT,cena 7 zł 2. "jeansy" river island, wziełam bez mierzenia, w domu się okazało, że idealnie leżą, cena 12 zł 3. spodnie sportowe szaro -niebieskie nike, super na aerobik cena 10 zł 4. kolejne sportowe spodnie, adidasa, które na wiosne widziałam w sklepie za ponad 200 zł, a ja nabyłam za 12 zł. też będą na ćwieczenia 5. nowe klapki, japonki, gumowe, w wielkie kwiaty, firmy zara za 6 zł Stwierdzam, że humor mi sie poprawił błyskawicznie
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Pewnie się zgorszycie ale ja dziś nabyłam w swoim ulubionym lumpeksie nowiutkie czarne długie do kolan kozaczki skórzane firmy NEXT na malutkim obcasiku i z lekkim czubkiem za ............50zł. Strasznie się ciesze z nich. Widać, że buciki są nowe.
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Ja ponawiam prośbę o adresy fajnych lumpeksów w Katowicach
|
|
|
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie nie zgorsze .......bo sama ostatnio kupilam zajefajne kozaczki w lumpiku |
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie w lumpexach nie ma fajnych butow ANI SPODNI!!!
same szmaty z gaci, juz raz probowalam sie przelamac i isc tylko na pspodnie,mierzyc,ogladac, ale skrecilam na bluzki i finito. Ale dzis bylam i nabylam ekstra bluzke i zajefajny sweterek z dziurami
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Hmm może jakieś fajne adresiki ciucholandów w trójmieście?
![]() No chyba sie podzielicie ciom? |
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
ja kupilam ostatnio swietne dzinsowe rybaczki z Tomy Tailor, naprawde leza jak zadne moje spodnie!
torebeczke w rozowe kwiatki z takim babcinym zamknieciem na kuleczki srebrna spodnice na sylwestra ( okazalo sie, ze na wyrost, ze nie ide na sylwestra :/ ) rewelacyjna dluga koszulke z Guess no i szorty z napisem GORGEUS na tylko, nie moglam sie powstrzymac ![]() i koszykna cieplejsze dni
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzięki Wam złapałam bakcyla
i też jak mam czas to zachaczę o ciucholandzik. Ostatnio juz prawie miałam top do ćwiczeń reeboka za 15 zł ale był trochę za mały (założyłam ale myslałam że nie zdejmę . Mam też super bluzkę WAREHOUSE na prezent dla siostry mojego TZ będzie ekstra na imprezki i sobie jedną czarną z PILOTA z dekoldem pokazującym biuścik, udekorowanym dżetami za 12 zł.
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam sobie ostatnio granatową torebkę NIKE za 7zł!! (taka większa, pomieści zeszyty A4), mniejszą torebeczkę,nowiótką z firmy MANGOON, mało znana w Polsce za 6 zł,sliczna, żółciutka
![]() t-shirt z FISCHBONE za 4 zł, zielony z żółtym numerkiem na plecach ![]() śliczny sweterek w paseczki, z takim dużym jakby golfem zakładanym na ramiona 6 zł , i parę innych. Jutro nowy towar ![]() pochwalę się jutro co zdobyłam.
|
#408 |
|
BAN stały
|
wiem ze mam ladne ciuszki da sie wyszukac
Edytowane przez eyeangel Czas edycji: 2006-10-15 o 17:43 |
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Trishia, Cellaris prawde mowiac to jeszcze nie ruszylam sie na tournee po lumpach z powodu braku czasu, ale moge wam podac jakie adresy zebralam, z wizazu i innych zrodel
1.Duzy na Gliwickiej 20 2.Aneta na Słowackiego k. Genesis 3.Na Placu Szewczyka k. dworca 4.Zebra - k. bylego centrum dziecka 5.Duzy w bylym centrum dziecka 6.Niebieski koralik - ul. Andrzeja 11 - malutki sklepik, pojedyńcze sztuki, wycenione na wieszakach, posortowane wg typu odziezy, mysle ze mozna znales jakies perelki, jesli sie uczeszcza regularnie,ciekawe kolczyki za 6 zl 7.Seventeen - ul. Bytomska - średniej wielkości, ciuchy posortowane na wieszakach ale asortyment nie przypadl mi do gustu 8.Siemianowice, Bytków obok Plusa 9.ul.Warszawska, w bramie obok zegarmistrza 10.Ligota - ul. Kolejowa 11.ROMA - 1szego Maja, Zawodzie Paderewskiego - polecam, dosc duzy sklep, ceny moze nie sa zbyt atrakcyjne, ale towar jest bardzo dobrej jakosci, firmowy, szczegolnie duzo bluzek, swetrow i ladne koszule 12.Tabita ul. Młyńska 17 13.Plac Miarki k. targowiska, tylko o nim słyszałam i to same dobre opinie mam wielka ochote odwiedzic te w Bytomiu sa w miare w jednym miejscu w okolicach dworca i niezle sie zapowiadaja
Edytowane przez MarceLa Czas edycji: 2006-01-19 o 02:00 |
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj i dziś w ciucholandzie kupiłam 3 bluzeczki,
1. różową Bay za 15 zł cudowną koronkową, z uwodzicielskim dekoldem 2. różowo kolorową tuniczkę na ramiączkach z NewLook za 15 zł 3. idelanie jak na mnie uszyty czarny gorset z Next za 8 zł. Normalnie szał ale są cudowne i strasznie się z nich cieszę, aż pokaże je mojej kolezance ktorej w głowie się nie mieści że można ubrać się w ciucholandzie. A przez Was baby niewiele mi brakuje żeby zostać maniaczką , a dzięki dziewczynom z perfumowego i perfum. Szczęści że ciuszki w ciucholandzie są tańsze .
Edytowane przez carla1010 Czas edycji: 2005-12-13 o 23:02 |
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuje sie jak zboczony podgladacz
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się pochwalę swoimi ciuszkami
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze
ciuszki są H&M, GAP, Esprit lub nieznane .Ich cena to od 0,50 gr do 4 zl
|
|
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
Niezłe zdobycze Liana napisz prosze gdzie nabyłaś w Lublinie takie cuda. Dzięki pozdrawiam wszystkie wizażanki.
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
heheh...witam maniaczki:...ja niedawno przprowadzilam sie do Niemiec..Bylam zszokowana cenami (bo unas za te pieniadze co tutaj mozna sie tez ubrac...ale miec wiecej w szafie......no i co.poszukalam secon handu w mojej miejscowosci.Mieszkam w niewielkim miasteczku ale za to second hand jest wielki i jak tylko tam zagladam zawsze cos do domu przytacham.Lubie szperac w tych sterach szmat i wielka satysfakcje sprawia mi jak znajde cos niepowtarzalnego ale markowego....fiu fiu...ile kasy musialabym wydac w normalnym sklepie zeby miec taka szafe jaka mam.No i nie mam problemu w co sie ubrac tylko,,ups,,,musze sie wybrac jeszcze raz i cos wyszukac ,bo poprostu jestem znudzona tym co mam:Postatnio umieralam z radosci bo kupilam wspaniala skorzana brazowa torbe-a ile sie nalazilam zeby dostac ten wlasnie odcien w sklepie!!!i druga z prawdziwej skory krokodyla...malutka na zlotym paseczku...poprostu boska!czuje ,ze bedzie najleszym uzupelnieniem mojej garderoby przez najblizszy czas....i moja koszula s.Oliver...w kolorowe paseczki...pieknie lezy i napawa mnie optymizmem...i czarny sweterek ZARA- 10 razy tanszy niz w sklepie....i srebrny welniany H&M.....i zapinany w kolorze fuksji....i tak modne ostatnio -nie wiem jak to sie nazywa...wdzianko...szare ...takie tylko rekawki ...z angorki:%i...szara torebka w fajnym ksztalcie nina ricci....i...i...i...dlug o moglabym wymieniac...ale nie bede was zanudzac....w Kazdym razie ciesze sie , ze potrafie cos znalezc ...i wszytskie kolezanki laza ze mna...heheh...bo mam dobr reke...plusem jest to ,ze mam szafe we wszystkich kolorkach ktore lubie....ostatnio w sklepie kupilam dzinsy i sweter...wydalam 70 euro..a potem poszlam do mojego sklepiku i myslalam ze umre bo za ta kase moglabym miec tysiac innych pieknych rzeczy.,..no wiec tlumacze mojemu miniowi,ze tym sposobem oszczedzam heheh,,,,chociaz tak naprawde jak masz,,ten,,nalog to wydajesz mnostwo kasy...
a jak mieszkalam we Wroclawiu to zagladalam czesto gesto na ruskiej..odziez ze skandynawii...pare rzeczy mam ze soba tutaj i nie oddam ich za zadne skarby:P |
|
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie ubrania są posortowane i wycenione, nie ma nic na wagę, część ubrań wisi na wieszaczkach (te co się zmieściły), reszta leży na różnych stołach. Ciuszki kosztują niewiele(1 zł, 2 zł, powiedzmy do 4,5 a spodnie do 6zł), a są firmowe i dobrej jakości. Ja np. kupiłam bluzkę Tommy Hilgfigera za o,75 gr bo było 50% przeceny a normalnie kosztowała 1,50 zł oczywiście trzeba grzebać, szukać, ja na początku byłam bardzo zniechęcona panującyn tam chaosem i nic nie mogłam wyszukać. Do Atomica przychodzi bardzo dużo młodych dziewczyn, które wychodzą z wielkimi siatami ubrań. Wszystkie ciuszki ze zdjęć kupiłam właśnie tam, a mam ich o wiele więcej i większość firmowe i w super stanie. Naprawdę polecam!!!
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Dzięki Liana za odpowiedź. Bardzo często chodzę do Atomica i rzadko zdarza mi się coś fajnego znaleźć - może nie umiem szukać
ale bardzo podobają mi się twoje zdobycze Pozdrawiam. |
|
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
Ja od niedawna przekonałam sie do sklepów z odzieżą używaną i to dzieki temu ,ze taki powstał w pobliżu mego miejsca zamieszkana w Warszawie na rondzie waszyngtona,jest tam używana odzież włoska(oraz końcówki kolekcji)dziś znalazłam bardzo ładną bluzke benettona(wyglądała na nową,a jezeli była używana to wyjatkowo oszczędnie)i do tego nie musiałam polować (nie umiem)tam wszytsk wisi na wieszkach kg kosztuje 45 zł ,wiec to taki troszke porządniejszy lumpeks,w kazym razie nabyłam cudenko za 7zł(a jest naprawde śliczna).Generalnie do wizyty zainspirowała mnie znajoma,która,czekajac na mnie ,weszla z ciekawosci do tego sklepu i wyszła z ładną bluzką
...według mnie nie zawsze są tam ciekawe rzeczy ale dostawy sa bardzo często,wiec mozna znalesc perełki
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Na razie się nie daję i szukam dalej,chyba nie mam talentu, ale może trening uczyni mistrza?

chociaz wiem ze mam ladne ciuszki da sie wyszukac ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale bardzo podobają mi się twoje zdobycze