![]() |
#751 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Niestety właśnie mi się skończył (wydajnością to one nie grzeszą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy na imprezie w domu koleżanki, nad Jeziorem Żarnowieckim, w jakiejś wiosce 25 km za Wejherowem. Jak w tamtą stronę zostaliśmy zawiezieni, tak powrotem nikt się nie przejmował, bo przecież "mamy jutro trzy autobusy", co prawda do najbliższego przystanku trzeba iść ze 3 km, a potem dwa razy sie przesiadac, ale damy radę. Dotarliśmy na przystanek, autobus miał przyjechać o 11:20. Nie przyjechał. Spędziliśmy godzinę marznąc na przystanku w szczerym polu. Dodam jeszcze, że byłam w cienkich rajstopkach + zgubiłam szalik, a wokół ani żywej duszy, samochód przejeżdżał może jeden na kwadrans. W końcu zawinęlismy się w śpiwór... ![]() Koszmar. ![]() I to wszystko na ostrym kacu. Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-01-04 o 18:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
Nareszcie w domu, jechała dzisiaj do szkoły 60km/h droga masakryczna, 2 razy udało mi się wyprowadzić samochód z poślizgu chociaż nigdy nie jeździłam zima po takiej drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Padł Wizaż w momencie kiedy pisałam na forum.
Przy okazji tematu wypieków, podrzucę tutaj link do przepisu który odkryłam jeszcze w czasie kiedy udzielałam się na innych forach Wizażu. Jednogarnkowy, przygotowanie ciasta zajmuje mi ok. 25-30min. Potem tylko do piekarnika na 45min. Zapisany w moim zeszyciku kuchennym jako Boniulkowa szarlotka na szybko, piekę go już u siebie od kilku lat, czasem 2 dziennie, bywają tygodnie że upiekę ze 4 szt. Dodaję z bakalii tylko rodzynki, kiedyś też śliwki suszone, dodaję sporo kakao (kilka łyżek) bo mam słabość do ciemnych ciast.
![]() |
#754 | |||||||
Wiedźma
|
Nadal jestem zła.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po prostu damski nie przyszedł mi w ogóle do głowy w kontekście nabywania przeze mnie. Ciebie również proszę o wybaczenie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle, że u nas Królewna nie myślał, że mnie nie kocha. po rpostu stwierdził, że dłużej nie wytrzyma. ![]() Ale Fav... Żeby aż tak się śmiać?! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie wypuściłam Cię właśnie z powodu tej rupieciarni. Cytat:
![]() Widziałyście?: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=282132 ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-04 o 17:45 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakim to "wielkim mieście" będziesz zdawać, jeśli mogę zapytać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Widziałam jeszcze jakąś inną reckę tego pana, bodajże nad Terre się pastwił ![]() Melkmeisje - ale podróż miałaś po sylwku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co ma być, to będzie z drugiej strony. Odkąd zmieniłam instruktora stres jakby mniejszy ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
||
![]() ![]() |
![]() |
#761 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Cytat:
![]() w taką pogodę (a może gorszą, bo wszystko właśnie topniało i nie było widać linii na placu manewrowym, a do tego padało śniegowo-deszczowe coś) zdawałam egzamin żeby było lepiej zatrzymywanie się i ruszanie pod górę znałam tylko z teorii ![]() ... zdałam. ![]()
![]() |
#762 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry jest
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałam zrobić naleśniki, ale nie takie typowe, tylko bretońskie crepes. Wygooglowałam i nieopatrznie wcisnęłam tłumaczenie na polski. Efekt mnie przerósł ![]() Bretoński Naleśnikarnie zarówno posiłek Recette facile Easy receptury Temps de préparation : 15 mn Czas przygotowania: 15 minut POUR 18 CRÊPES ENVIRON. 18 Naleśnikarnie Environ. La pâte Wklejania 200 g de farine tamisée 200 g mąki sifted 3 cuit. 3 gotowane.łyżki mąki z gryki (gryki) à soupe de farine de blé noir (sarrasin) 2 cuill.à soupe d'huile ou 50 g de beurre fondu 2 łyżki. łyżki oleju lub 50 g masła stopionej 2 neufs 2 nowe 75 g de beurre demi-sel 75 g masła solonego 1/4de litre de lait+l/4de litre d'eau (environ) 1/4de litr mleka + l/4de litra wody (około) 75 g de sucre 75 g cukru 1/2 cull.à café de cannelle 1 / 2 zerwać. Kawy cynamonu 1 cuill.à soupe de cognac 1 miarką. łyżki koniak La garniture Dekorujemy confiture, miel, chocolat râpé, au choix dżem, miód, czekolada, tarty, na La recette Receptury 1. . 1. Mélangez dans une terrine les deux farines, faites un puits au centre pour y mettre le sucre et les neufs. Mix w glinianym obie mąki, dobrze się w centrum umieścić cukru i nowe. 2. . 2. Délayez, en incorporant peu à peu les farines au mélange sucre et neufs. Zwłoki, stopniowo zawierające mieszaninę do mąki i cukru nowy. 3. . 3. Ajoutez le lait au fur et à mesure, en continuant à bien travailler la pâte, puis le beurre fondu et enfin la quantité d'eau nécessaire pour obtenir une pâte fluide mais pas trop coulante. Dodaj mleko, jak poprzez dalsze prace również ciasta, a następnie stopiony masła i ilości wody potrzebne do uzyskania pasty, ale nie zbyt przepływającej cieczy. 4. . 4. Parfumez avec la cannelle et le cognac. Perfumowany z cynamonem i brandy. 5. . 5. Faites cuire les crêpes sur la crêpière chaude. Cook naleśników na gorące Crêpière. 6. . 6. Pendant la cuisson de la deuxième face de chaque crêpe, posez au centre une noisette de beurre 1/2 sel qui fond à la chaleur, pliez en 4 et servez immédiatement avec Podczas gotowania z drugiej twarzy każdego naleśnik, Kropla w centrum gałką masła, 1 / 2 Salt topnieje w ciepło, w 4-krotne służył i natychmiast l'accompagnement choisi. akompaniamentu wybrany.Padłam ![]() ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-04 o 19:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() i pól kawy zerwać stopniowo miarką ![]() .. i towarzystwo w kuchni widzę jest niezbędne, żeby mu na twarz każdy naleśnik położyć, a potem kropnąć w centrum gałką masła ![]() ![]()
![]() |
#764 |
grozi wypollizowaniem
|
nom, niezłe, teraz juz wiemy, że każdy naleśnik ma dwie twarze
![]() ![]() Perfumowany z cynamonem i brandy. ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-04 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#767 |
Wtajemniczenie
|
Cudne tłumaczenie
![]() ![]() ![]() Ufff, zamiast wieczoru SPA wyszła mi gorąca kąpiel zakończona lodowatym prysznicem. Też dobrze ![]() ![]() Co prawda pewności nie ma, bo osiągam maksimum PMS-a, biust mi pęka w szwach, a brzuch boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Ale mi cisnienie wzrosło(mam nadciśnienie) i głowa rozbolała!!! Właśnie przeczytałam wiadomość-upomnienie od Złośliwca,że robie sobie tanią reklamę na Wizażu!!!.
Cyt. "Upomnienie za spam? Jest wyjście- tania reklamana na forum MikroReklama w MicroCenach." A chodzi o to,że w perełkach wystawiłam I Love Love i na pytanie jednej z wizazanek czy to na pewno oryginał, odpowiedziałam,ze "nie wiem,ale można zapytać sprzedajacego o numery seryjne" Wszystkich informuje,że nie jestem envik86,zainteresowanym moge podać swój nick z Allegro. Niektóre Wizażanki wiedza jaki! Jest to jawna zemsta za polemikę z Tulipanką. Jest to haniebne oszczerstwo!!! Nie moge przejść obok tego obojętnie,bo godzi to w moje zasady moralności i uczciwości!!! Chcę tu być,ale nie za wszelką cenę! Minęły czasy komunizmu,że wszyscy,jak te papugi, mówiły jednym głosem! Nie naruszyłam regulaminu, tylko po rozmowie z Tulipanka zrobiłam jednego off topa,i w obronie swojej napisałam,że jej też sie zdarzyło... |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
grozi wypollizowaniem
|
jezuuuuuuuuu, jak się ściekłam!
Ja tu próbuję dorobić nocami a ta chadra mi sie sama resettuje! ludzie help! co to może być! nic nie mówi tylko cyk-i od nowa sie stawia- a całą robotę szlaf\g trafia! ![]() ![]()
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
uuh, creepy creps!
Najbardziej mi się podobał sposób na uzyskanie nie zbyt przepływającej cieczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ustaw sobie zapisywanie co minutę, żeby Ci nie kasowało tego co robiłaś.
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo możliwości.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Aż zgłodniałam przez te naleśniki
![]() Od kilku dni mam świetny humor i dość optymistyczne nastawienie do zycia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#776 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę marnie się doradza na odległość, więc przepraszam za takie wizje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ten komp jest tyle wart że benzyna do serwisu będzie więcej kosztować... ![]()
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie uspokoj i napisz do zlosliwca. Aczkolwiek z ta zemsta to nie przesadzasz nieco? Nie zauwazylam jakos (a siedze tu troszke) zeby Tulipanka byla zadna krwi moderatorka, ktora tylko czeka na dogodny moment by wbic szpile... (Lub inni moderatorzy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.