Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia 2009 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 21:33   #61
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia

i ja chętnie przyłączę sie do wątku
mam 176 cm i ważę 87 kg
rok temu urodziłam synka - w ciąży przytyłam max 12 kg - ale po ciaży upasłam sie tragicznie
jutro przeczytałm wątek dokładnie

dziś chciałam się przywitać
lecę spać bo ja bez kolacji i zła i głodna jestem
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 21:49   #62
Manianaaa
Raczkowanie

Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia

Witajcie wkrótce-szczupłe koleżanki
Mam nieśmiałe pytanie, czy pozwolicie mi dołączyć do swojego grona?
Jeśli wspólne odchudzanie mi nie pomoże to już koniec z mną
Mam 23 lata, 164 cm wzrostu i ważę... ech... 82,2 kg. Od dziecka byłam grubaskiem, pod koniec liceum zaczęłam się intensywnie odchudzać i osiągnęłam przemiłą wagę 57 kg. A potem... Jadłam, jadłam, jadłam, jadłam. Postanowiłam, że teraz MUSZĘ schudnąć, bo mój widok bez ubrania mógłby niejednego przyprawić o koszmary senne
Moje nogi przypominają dwa salcesony upstrzone wszelkim możliwym cellulitem, rozstępami, pajączkami..., ze zgrozą odkryłam, że opona na brzuchu się rozmnożyła i teraz są dwie...
Nie mieszczę się już w większość moich ciuchów, kupowanie luźnych bluzek przestało zdawać egzamin, bo wyglądam w nich jak w ciąży Nic tylko się powiesić albo... schudnąć. Nie mam jakiejś specjalnej koncepcji na tę dietę. Nie chcę się obżerać, zacznę ćwiczyć (chociaż tego nie cierpię). Moje marzenie to 55 kg. Ale wszystko w swoim czasie, nie zakładam konkretnego terminu. Kiedy waga pokaże z przodu siódemkę to będzie pierwszy sukces.
Bardzo potrzebuję wsparcia, bo przez ostatnie pół roku próbowałam z 10 razy się odchudzać i nie wytrzymywałam dłużej jak 2-3 dni. Ale teraz będzie inaczej. Schudnę i będę smukła jak łania Z Waszą pomocą oczywiście
Manianaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:10   #63
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Jak na R to straszny jadłospis, bo nie ma 5 posiłków. Staraj się kolacje jeść pełnobiałkowe.

edycja:
Co do wasy i pieczywa pełnoziarnistego, to wybierajcie chlebek razowy, jest zdrowszy, ma więcej składników odżywczych, bardziej syci, a na dietę jest bardzo dobry.
Z moja praca 5 posilkow sie nie da... Chyba, ze bede wstawac o 8 ( chodze spac okolo 2 nad ranem ) zeby zjesc sniadanie, potem o 11 drugie sniadanie, o 11.30 do pracy ( w pracy od 12 - 17 / 12 - 18 / 13 - 19 ) w pracy zazwyczaj nic bo nie ma jak i jak wroce do domu pol godziny po skonczeniu zmiany to kolacja i potem okolo polnocy jakas lekka przekaska. 5 posilkow to ja tu nie zmieszcze ( chyba, ze mam przerwe w pracy jak jest malo ruchu lub ktos mi podpowie co plynnego moge spozywac w pracy jak mam moment zeby sie czegos napic.

A z ta kolacja pelnobialkowa to mozesz mi tak lopatologicznie wytlumaczyc co mam jesc ? Jakie produkty ?
Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
optymistkaaaaaaa, NaNa18 - witam
SimplyDivine - mam nadzieję, że zjadłaś coś dzisiaj
Alfa147 - witaj, stepper strasznie obciąża kolana spróbuj bynajmniej u mnie, ja wolę bieżnie. efekty będzie widać za jakiś czas cierpliwości
guantanamera - lepiej zjeść niż miałby ci język do tyłeczka wejść guanta ja czasami kupuje Wasę żytnią i niby pytałam się dietetyczki można je jeść, ale jak wszystko z umiarem
Alfa147 - co do ryb to ja ci nie powiem nic, bo ja lubię każdy gatunek a najczęściej jem morskie byle nie tłuste i łososia
Tereskaa - sądzę, że zostaniemy tutaj na razie, ale jak ktoś chce to się na pewno dołączy
Marzeniatko - ja jeszcze raz dziękuję w imieniu wszystkich
MiSiApYsia101110 - sądzę, że parówka odpada bo to same "śmieci" ale to tylko moje zdanie. powinnaś jeść też 5 posiłków, najlepiej co 3-4 godziny w zależności czy posiłek był węglowodanowy czy tłuszczowy, najważniejsze żebyś nie łączyła tłuszczy i węgli. co do reszty może Marzeniatko lepiej podpowie.
Nie zjadlam w pracy nic wczoraj ani dzis. Nie bylo jak. 5(!) osob zadzwonilo, ze jest chore i tylko 3 z nas byla na zmianie. Do toalety nie mialam jak isc przez 5 godzin a co dopiero myslec o jedzeniu...
Stepper mam i uzywam, ale tylko w dni w ktore nie chodze do pracy - ta mi daje wystarczajacy wycisk ;/ Jeszcze tylko musze znalezc kogos kto mnie bedzie na basem wozil bo daleko strasznie i autobus dojezdza tylko do polowy drogi a ja sama prowadzic nie umiem ;/

Aaa i zgrzeszylam dzis.. Sugar Free Red Bull'em przed praca To chyba jedyna rzecz jakiej sobie odmowic nie moge..
Stary 2009-01-04, 22:29   #64
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

MiSiApYsia101110 - miałam gdzieś przeliczniki z programu "Komputerowy dietetyk" ale czy one są dobre nie wiem.
AniaRP, Manianaaa - witajcie
SimplyDivine - musisz to jakoś wyregulować, bo tak to lipa będzie straszna. Może spać wcześniej, śniadanko koło 8/9, II śniadanie koło 11, spróbuj jakiś obiad zjeść w pracy wiem, że trudno będzie ale może pakuj jakieś sałatki itp. w pudełeczka (ja tak robię jak śmigam na uczelnie), kolacja najlepiej białkowa (sądzę że Marzeniatko Ci wytłumaczy ) Ja bym zrezygnowała z nocnej przekąski // musisz znaleźć czas na jedzenie, jeszcze kiedyś padniesz w tej pracy i dopiero będzie

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:37   #65
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

a ja dalam dzisiaj ciala tragedia na calej linii

Manianaaaa widze, ze my z tej samej gliny bedziesz miala wsparcie

Edytowane przez guantanamera
Czas edycji: 2009-01-04 o 22:38
guantanamera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:39   #66
Alfa147
Przyczajenie

SimplyDivine basen to jest naprawdę świetna sprawa, polecamKiedy chodziłam regularnie ważyłam 64 kg nie stosując żadnej dodatkowej diety przy tym. Teraz to juz raczej okazjonalnie jestem na basenie, ale muszę to zmienic bo pływać uwielbiam, tylko mały problem polega na tym, że nie za specjalnie prezentuję się w kostiumie kąpielowym, no cóż mozna tylko powiedzieć, że pracuję, aby to zmienić
Manianaaa nie przejmuj się celullitem, nie Ty jedna z nim walczysz. Kiedy zaczniesz chudnąć, na pewno znacznie się zmniejszy, albo i zniknie. Rozstępy, hmm te ciemne jeśli w porę zaczniesz działać na pewno da się zredukować, te które są już białe, raczej nie. Swego czasu chciałam zainwestować w krem na rozstępy z masy perłowej, ale nie znalazłam informacji czy warto, a potem całkiem o nim zapomniałam.
Alfa147 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:43   #67
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
MiSiApYsia101110 - miałam gdzieś przeliczniki z programu "Komputerowy dietetyk" ale czy one są dobre nie wiem.
AniaRP, Manianaaa - witajcie
SimplyDivine - musisz to jakoś wyregulować, bo tak to lipa będzie straszna. Może spać wcześniej, śniadanko koło 8/9, II śniadanie koło 11, spróbuj jakiś obiad zjeść w pracy wiem, że trudno będzie ale może pakuj jakieś sałatki itp. w pudełeczka (ja tak robię jak śmigam na uczelnie), kolacja najlepiej białkowa (sądzę że Marzeniatko Ci wytłumaczy ) Ja bym zrezygnowała z nocnej przekąski // musisz znaleźć czas na jedzenie, jeszcze kiedyś padniesz w tej pracy i dopiero będzie
Chyba bedzie trzeba wstawac wczesniej.. Utrudnianie odchudzania to kolejny powod dla ktorego musze zmienic prace. Juz 3 lekarzy mi kazalo.. ( dermatolog ze wzgledu na egzeme na rekach, i dwoch lekarzy ogolnych ze wzgledu na problemy z kregoslupem ). Jedynie co mi przychodzi do glowy to albo brac sobie jakis koktail proteinowy do pracy albo tak jak mowisz salatke i co jakis czas podjadac po kilka kesow. Inaczej sie nie da Szczescie w nieszczesciu ucinaja nam godziny ze wzgledow ekonomicznych i bede traz miala 3 dni wolnego w tygodniu - w te dni 5 posilkow jak nic A w pozostale 4. 3 przed praca i jeden po jesli ide na popoludnie ( 17 - 22 ) i 2 przed praca / 2 po jesli ide na dzienna zmiane. I ta salatka/koktail w pracy..

A nocna przekaske jadam dlatego, ze chodze spac dosyc pozno i od kolacji o 18/19 ( w zasadzie to poznego obiadu ) kolo polnocy robie sie glodna. A jem wtedy najczesciej twarozek ze szczypiorkiem albo owsiane krakersy z serkiem topionym light i ogorkiem ;]

TZ wcina moje ulubione Pringles a mnie nawet do nich nie ciagnie Sacze 3 kubek zielonej herbaty z zurawina

Edit:

Alfa147 ja na basen w Polsce chodzilam sporo i chce do tego wrocic tutaj. Nawet taki pieeeekny kostium kupilam Ale nie mam jak sie tam dostac narazie. Siostre TZta musze zmotywowac, ale ona plywac nie umie, heh. Poza tym basen pomogl by mi na kregoslup na pewno a tej ulgi potrzebuje strasznie.
A co do rozstepow to mma tego pecha, ze jestem uczulona na ktorys skladnik kremow przeciw rozstepom i kazdy ktory probowalam pozostawial mnie ze skorupa zamiast skory. Chyba bede musia zaakceptowac te moje, pomimo iz wygladam jakbym conajmniej blizniaki urodzila a ja tylko do UK wyjechalam

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2009-01-04 o 22:50
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 22:45   #68
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

widzę odchudzanie pelna geba
Stary 2009-01-04, 22:51   #69
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

SimplyDivine - no słuchaj jeśli możesz zmienić pracę to zmień, jak już 3 lekarzy powiedziało. Ja też nie mogłam się przystosować do 5 posiłków, zawsze na uczelni jadłam bułę,a śniadań w ogóle nie jadłam bo od razu odruch wymiotny, a potem już normalnie. Rano mogę i zjeść o każdej porze, ja jem o 7 potem na uczelni albo serek wiejski z warzywami serek i warzywa w osobnym pudełeczku, potem w domu obiad, podwieczorek i kolacja. Naprawdę to bardzo dużo daje. No wiem, że nocną przekąskę wcinasz bo chodzisz spać późno ale naprawdę żeby jak już coś było to coś wysokobiałkowego, ja czasami jak jestem głodna jem samo białko z jajek ugotowanych Może Marzeniatko Ci coś więcej podpowie. Ja jak będę w Kielcach to zeskanuję te moje zestawy 1200 od dietetyczki. Zielona z żurawiną? takiej nie piłam

guanta - w szczególności ja, która odwaliłam na 2 ms dietę bo chorowałam... ale od wtorku już na nowo tylko muszę kupić te wszystkie pierdoły z listy

poza tym myślę o nowym kolczyku w okolicach ust więc wtedy 2 tygodnie na płynnym, chociaż po 1szym i 2gim kolczyku na języku już po 4 godzinach jadłam wszystko

Stary 2009-01-04, 22:58   #70
Marzeniatko
Zakorzenienie

SimplyDivine na R najlepiej aby było 5 posiłków, no ew. 4. W tym 3 główne (śniadanie, obiad, kolacja) i przekąski (II ś., podwieczorek). Kiedy się odchudzamy powinnyśmy też zadbać o to, aby w naszym jadłospisie znalazło się chociaż jedno ciepłe danie.

Ogólnie reguła jest taka od rana mniej więcej do obiadu spożywamy więcej węglowodanów (chleb, ziemniaki, makaron, ew. coś słodkiego, serki homogenizowane), bo one sa najbardziej szkodliwe dla naszej sylwetki, dlatego powinno je jeść się na te wcześniejsze dania, aby móc spalić to w ciągu dnia. Im bliżej wieczoru, tym nasz organizm jest bardziej ospały, tzn. więcej zjada, niż spala, że tak powiem. Dlatego wtedy należy przyjmować więcej białka (mniej więcej podwieczorek, kolacja), bo od niego raczej nie da się utyć , tylko rozkręcamy nim metabolizm. Na podwieczorek możemy pomieszać, np. węglowodany z białkiem (przykładowo kanapka chleba razowego z twarogiem), natomiast kolacja powinna być pełnobiałkowa, tzn. że powinna się składać tylko i wyłącznie z białka, aby nasza przemiana materii na noc troszkę się rozruszała. Źródłem białka są m.in. jaja, pierś z kurczaka, ryby (ale raczej te chude, bo tłuste na kolacje niekoniecznie, bo za dużo tłuszczu mają), serek wiejski, czy też twaróg chudy. To właśnie z tych produktów kolację powinniśmy tworzyć. Przykładowa kolacja omlet z 2 jajek z chudym twarogiem.

Mam nadzieje, że rozwiałam wątpliwości, jeżeli nie, proszę pisać - wytłumaczę raz jeszcze.

edycja:
Co do zapotrzebowania na b/t/w i kalorię podrzucam przydatne linki:
http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_ka...f-t276436.html
http://www.sfd.pl/!!!KALKULATORY!!!-t432492.html
http://www.sfd.pl/Podstawy_układania_diety-t367367.html

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2009-01-04 o 23:09
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 23:14   #71
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Marzeniatko jestes nieoceniona nawet ja wreszcie zrozumialam co i jak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 23:19   #72
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Alfa147 - ale pomyśl jak potem będziesz wyglądać na razie może źle się prezentujesz ale potem uhuhu co do jeszcze kremu na rozstępy z masy perłowej (jeśli chodzi Ci o No-scar) to ja polecam, ale zależy czy zareagujesz na niego bo nie każdy reaguje, ja na przykład z bordowych rozstępów zeszłam na białe/cieliste niewidoczne miałam gdzieś foto ale wątpię, że znajdę.
Marzeniatko - a masz gdzieś jeszcze jakieś inne kolacje białkowe?

Stary 2009-01-04, 23:20   #73
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
SimplyDivine - no słuchaj jeśli możesz zmienić pracę to zmień, jak już 3 lekarzy powiedziało. Ja też nie mogłam się przystosować do 5 posiłków, zawsze na uczelni jadłam bułę,a śniadań w ogóle nie jadłam bo od razu odruch wymiotny, a potem już normalnie. Rano mogę i zjeść o każdej porze, ja jem o 7 potem na uczelni albo serek wiejski z warzywami serek i warzywa w osobnym pudełeczku, potem w domu obiad, podwieczorek i kolacja. Naprawdę to bardzo dużo daje. No wiem, że nocną przekąskę wcinasz bo chodzisz spać późno ale naprawdę żeby jak już coś było to coś wysokobiałkowego, ja czasami jak jestem głodna jem samo białko z jajek ugotowanych Może Marzeniatko Ci coś więcej podpowie. Ja jak będę w Kielcach to zeskanuję te moje zestawy 1200 od dietetyczki. Zielona z żurawiną? takiej nie piłam
Zmienic nie tak latwo, bo malo pracy dookola tutaj. Mieszkam w dosyc malym miescie plus od kwietnia chce isc do szkoly wiec praca biurowa lub taka od 9 do 17 odpada. Jedynie co mi zostaje to powrocic do bycia barmanka, ale to z kolei tylko praca w nocy. Rozgladam sie za inna praca , ale dopoki jej nie znajde obecnej zostawic nie moge Zawsze moge isc pracowac do KFC , ale to mi diete pokrzyzuje kompletnie bo az tak silnej woli to ja nie mam

Cytat:
SimplyDivine na R najlepiej aby było 5 posiłków, no ew. 4. W tym 3 główne (śniadanie, obiad, kolacja) i przekąski (II ś., podwieczorek). Kiedy się odchudzamy powinnyśmy też zadbać o to, aby w naszym jadłospisie znalazło się chociaż jedno ciepłe danie.

Ogólnie reguła jest taka od rana mniej więcej do obiadu spożywamy więcej węglowodanów (chleb, ziemniaki, makaron, ew. coś słodkiego, serki homogenizowane), bo one sa najbardziej szkodliwe dla naszej sylwetki, dlatego powinno je jeść się na te wcześniejsze dania, aby móc spalić to w ciągu dnia. Im bliżej wieczoru, tym nasz organizm jest bardziej ospały, tzn. więcej zjada, niż spala, że tak powiem. Dlatego wtedy należy przyjmować więcej białka (mniej więcej podwieczorek, kolacja), bo od niego raczej nie da się utyć , tylko rozkręcamy nim metabolizm. Na podwieczorek możemy pomieszać, np. węglowodany z białkiem (przykładowo kanapka chleba razowego z twarogiem), natomiast kolacja powinna być pełnobiałkowa, tzn. że powinna się składać tylko i wyłącznie z białka, aby nasza przemiana materii na noc troszkę się rozruszała. Źródłem białka są m.in. jaja, pierś z kurczaka, ryby (ale raczej te chude, bo tłuste na kolacje niekoniecznie, bo za dużo tłuszczu mają), serek wiejski, czy też twaróg chudy. To właśnie z tych produktów kolację powinniśmy tworzyć. Przykładowa kolacja omlet z 2 jajek z chudym twarogiem.

Mam nadzieje, że rozwiałam wątpliwości, jeżeli nie, proszę pisać - wytłumaczę raz jeszcze.
Wielkie Ci dzieki Marzeniatko

Staram sie byc na diecie nisko weglowodanowej i wyeliminowac chleb/ziemniaki/slodycze/owoce/ryz na jakis czas a za to jesc duzo warzyw, nabialu i kurczaka. Z tego co piszesz to wszystko robilam zle, bo ja omlet/jajecznice na sniadania jadam.

Powiedz mi wiec czy taki mniej wiecej jadlospis moze byc :
- wczesne sniadanie ( ok 8/9 rano ) - platki Bran Flakes w postaci niteczek ( sa to platki z otrebow o niskim IG ) z mlekiem plus salatka z pomidorow, cebuli i jogurtu naturalnego

- II sniadanie ( ok 11 - przed pojsciem do pracy ) filet z makreli z ziarenkami pieprzu, do tego ogorek, pomidor i papryka

- obiad/pozny obiad ( jesli uda mi sie dostac przerwe w pracy to pomiedzy 14 a 15/po powrocie do domu ok 18 - 19 ) kawalki kurczaka w marynacie pomidorowej pieczone w piekarniku z mieszanka warzyw na patelnie ( jesli gotuje sama ) / salatka z kurczakiem ( jesli w pracy )

- kolacja ( jesli byl obiad w pracy to ok 19 jesli nie to okolo 21 ) omlet/jajecznica lub jajko na twardo plus twarog chudy z jogurtem naturalnym z wkrojonym ogorkiem i papryka

Czy teraz lepiej rozumuje ?

Czas edycji: 2009-01-04 o 23:22
Stary 2009-01-04, 23:26   #74
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

wlasnie zwizualizowalam sobie siebie po odchudzaniu..wybralam pania a o takim samym typie budowy jak moj gdzies pod tluszczem czyli atletycznym

-juz nie wspominajmy o photoshopie-
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg afp_naomi_campbell_151709a.jpg (18,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naomi_campbell.jpg (27,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-01-04, 23:28   #75
Marzeniatko
Zakorzenienie

Guantanamera dziękuję!

Malinko kolacje bez problemu będziesz mogła sama tworzyć, chodzi przede wszystkim o to, aby składały się z produktów wysokobiałkowych.
Źródłem białka dla człowieka mogą być takie produkty zwierzęce jak mięso, wędliny, drób, ryby, mleko, sery oraz jaja. Te produkty dostarczają pełnowartościowego białka, czyli o dużej wartości biologicznej. Na podstawie tego widzisz, że kolacje mogą być np.:
- duża kostka chudego twarogu
- omlet z 2 jajek
- chuda rybka z jajkiem na twardo
- 200 g serka wiejskiego np. z cynamonem
- sama rybka
Dowolność, byle by składało się z produktów wysokobiałkowych.

SimplyDivine taki jadłospis jest o wiele lepszy i dobrze rozumujesz.

Ja dziewczynki już lecę w razie jakiś wątpliwości - pytać, jutro odpowiem.
Buziaki

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2009-01-04 o 23:30 Powód: dopisek
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 00:01   #76
Alfa147
Przyczajenie

Malinka_86 tak, właśnie o ten krem mi chodzi, jeśli polecasz to skuszę się jak tylko wykorzystam wszystkie te, które mam teraz. Afirmacje siebie po odszczuplaniu naprawdę w moim przypadku dużo dają, ale dużo daja też wyobrażenia co będzie jak nie ogranicze się i sama nie potrafie wskazać co bardziej do mnie przemawia.
SimplyDivine praca jest ważna, ale chyba najważniejsze Twoje zdrowie, na pewno znajdziesz jakieś wyjście. Masz całkowita rację jeśli idzie o odpoczynek kręgosłupa i stawów w wodzie, to jest bardzo odczuwalne, swoją drogą ciekawa jestem tego szałowego kostiumu, może zaprezentujesz go w wolnej chwili?
Guantanamera, obyś tylko nie wzorowała się na tempramencie tej pani, bo ze współpracownikami może być krucho
Stary 2009-01-05, 00:06   #77
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Guantanamera dziękuję!

Malinko kolacje bez problemu będziesz mogła sama tworzyć, chodzi przede wszystkim o to, aby składały się z produktów wysokobiałkowych.
Źródłem białka dla człowieka mogą być takie produkty zwierzęce jak mięso, wędliny, drób, ryby, mleko, sery oraz jaja. Te produkty dostarczają pełnowartościowego białka, czyli o dużej wartości biologicznej. Na podstawie tego widzisz, że kolacje mogą być np.:
- duża kostka chudego twarogu
- omlet z 2 jajek
- chuda rybka z jajkiem na twardo
- 200 g serka wiejskiego np. z cynamonem
- sama rybka
Dowolność, byle by składało się z produktów wysokobiałkowych.

SimplyDivine taki jadłospis jest o wiele lepszy i dobrze rozumujesz.

Ja dziewczynki już lecę w razie jakiś wątpliwości - pytać, jutro odpowiem.
Buziaki
Dobrze wiedziec Teraz juz wiem jak planowac sobie posilki Dzieki sliczne Marzeniatko

Zeszlam do kuchni zrobic sobie herbatke i zerknelam na wage. Zwazylam sie i...
Ostatni raz wazylam sie 31 grudnia, na diete przeszlam od 1 stycznia. 31 grudnia bylo 91 dzis jest...

89 kg!

Nie wiem nawet kiedy polecialo, ale faktycznie brzuszek sie 'mniejszy wydaje :P
Zaraz pod prysznic lece i sie pomierze wtedy centymetrem

Edit:
Alfa147 zdjec na stronie producenta juz nie ma, sama moge cyknac komorka ale nie na sobie - za 10 kg wrzuce na sobie - obiecuje!

Czas edycji: 2009-01-05 o 00:12
Stary 2009-01-05, 00:30   #78
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

jestem temperamentna ze ojoj.. ale nie walnięta jak Naomi
Stary 2009-01-05, 08:09   #79
MiSiApYsia101110
BAN stały

Mi się pojawia przy wszystkich tych linkach ze polaczenie zostalo przerwane podczas wczytywania nie wiem czemu
MiSiApYsia101110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 09:00   #80
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

witam odchudzaczki z kubkiem zielonej herbaty
strasznie dzis zimno :| ale pogoda piękna

SimplyDivine waz się zawsze rano po zrobieniu siusiu :d i bez sniadania...
Stary 2009-01-05, 09:43   #81
Manianaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alfa147 Pokaż wiadomość
tylko mały problem polega na tym, że nie za specjalnie prezentuję się w kostiumie kąpielowym
Mam dokładnie to samo! Wiem, że basen czy wodny aerobik bardzo pomaga na zrzucanie kilogramów i chętnie bym sobie karnet zafundowała, ale... właśnie problem w tym, że najpierw muszę dojść do etapu, w którym jako-tako będę wyglądać w kostiumie

A tak w ogóle to dzień dobry
Dziś pierwszy dzień mojej diety i oczywiście od razu szlag ją trafił
Dostałam @ i tak jak normalnie trochę brzuch poboli, wezmę tabletkę i przechodzi, to dzisiaj jest tragedia. Nie jestem w stanie przełknąć NIC. Czekam na lekarza zakładowego, może da mi jakiś zastrzyk czy coś
Zła jestem jak nie wiem, bo w pracy do 15, a potem masa spraw do pozałatwiania. Nie wiem jak dam radę, a chciałam dzisiaj zacząć ćwiczyć, nawet dodałam do ulubionych parę filmików z YouTube, uszykowałam dresy itd.

Ooooo, kto wymyślił @????? Na pewno jakiś facet
Ech... czas na herbatkę.
Manianaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 10:50   #82
SKAWA
Przyczajenie

Mam do zrzucenia 15 kg odchudzam się od 3 dni straciłam 1.5 kg i 1 cm w pasie.; stosuję dietę Atkinsa wygląda to tak przez 2 tygodnie 2 l wody dziennie herbata bez cukru kawa zabielona śmietanką 30 %, śniadania - 3 jajka z dodatkiem różnego mięsa szczypiorkiem lub papryką czerwoną w postaci jajecznicy obiad mięso wszelkiego rodzaju pieczone smażone gotowane jak kto chce z dodatkiem sałaty ogórka zielonego podwieczorek biały ser z dodatkiem warzyw które wymieniłam wcześniej + 1 łyżka kwaśnej śmietany, kolacje wszelkiego rodzaju ryby przyprawione jak kto che z puszki tylko te w ooleju jak ktoś chce więcej informacji na ten temat lub ma pytania odpowiem na każde jak tylko będę znała odpowiedź. Mój mąż odchudza się razem ze mną ma do zrzuceniz 23 kg przez 3 dni zrzucił 3 kg i 3 cm w pasie aha ważne podczas pierwszych 2 tygodni nalezy zarzywać preparat witaminowy dbać o zęby
SKAWA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 14:24   #83
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Manianaaaa ja tez mam dzis I dzien @... porazka

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 15:19   #84
Alfa147
Przyczajenie

SimplyDivine trzymam za słowo z tym kostiumem, przypilnuję Cię po 10 kg w dół nie ma przeproś i widzę foto
Manianaaa i Guantanamera mam nadzieję juz Wam lepiej, no trzeba jakoś przeżyć, ja jestem na finiszu @ i dlatego taka mądra
U mnie dziś tak zimno, ponuro i szaro, że rezygnuję ze spaceru byłam z pół godziny na dworze i nie mogłam wytrzymać ziąbu, trudno kurcze
Stary 2009-01-05, 15:22   #85
MiSiApYsia101110
BAN stały

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
wlasnie zwizualizowalam sobie siebie po odchudzaniu..wybralam pania a o takim samym typie budowy jak moj gdzies pod tluszczem czyli atletycznym

-juz nie wspominajmy o photoshopie-
Chyba nie mówisz na serio co? Moim zdaniem to już jej blisko do wieszaka i nie ma nic w niej co by mnie pociagalo
MiSiApYsia101110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 15:26   #86
kam62
Przyczajenie

witam Was dziewczynki.Jeżeli mogę to również się przyłącze
Niestety mam do zrzucenia DOŚĆ dużo, nie mówię ile konkretniej bo każdy kilogram to dla mnie wielki sukces.
mam(jeszcze) 19 lat a waga daje dużo do życzenia, no dobrze przyznam się.....gdy ważyłam sie pierwszego dnia nowego roku to była masakra bo zobaczyłam 90 kg
i postanowiłam się wreszcie zabrać za siebie i od 2 dni ograniczam moje obżarstwo, pije zieloną herbatkę co kiedys było nie do pomyślenia ze mogę pić gorzką, a co dopiero zieloną herbatę. ze słodyczami się kategorycznie pożegnałam, ostatni posiłek o 18.
Tyle o mnie, mam nadzieje że przygarniecie mnie pod słoje skrzydła i już niedługo będziemy mogły się pochwalić naszymi osiągnięciami
Aha i jeszcze jednej rzeczy zapomniałam powiedzieć odnośnie wagi. A mianowicie dzisiaj rano się ważyłam i nie wiem jakim cudem ale spadło 4 kg
kam62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 16:01   #87
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Cytat:
Napisane przez MiSiApYsia101110 Pokaż wiadomość
Chyba nie mówisz na serio co? Moim zdaniem to już jej blisko do wieszaka i nie ma nic w niej co by mnie pociagalo
Ciebie nie musi wystarczy, ze mi sie podoba poza tym umiescilam w zalacznikach wieszaka i dla porownania Naomi, chyba nic nie trzeba dodawac czekoladka ma boskie nogi

Cytat:
Napisane przez kam62 Pokaż wiadomość
witam Was dziewczynki.Jeżeli mogę to również się przyłącze
Niestety mam do zrzucenia DOŚĆ dużo, nie mówię ile konkretniej bo każdy kilogram to dla mnie wielki sukces.
mam(jeszcze) 19 lat a waga daje dużo do życzenia, no dobrze przyznam się.....gdy ważyłam sie pierwszego dnia nowego roku to była masakra bo zobaczyłam 90 kg
i postanowiłam się wreszcie zabrać za siebie i od 2 dni ograniczam moje obżarstwo, pije zieloną herbatkę co kiedys było nie do pomyślenia ze mogę pić gorzką, a co dopiero zieloną herbatę. ze słodyczami się kategorycznie pożegnałam, ostatni posiłek o 18.
Tyle o mnie, mam nadzieje że przygarniecie mnie pod słoje skrzydła i już niedługo będziemy mogły się pochwalić naszymi osiągnięciami
Aha i jeszcze jednej rzeczy zapomniałam powiedzieć odnośnie wagi. A mianowicie dzisiaj rano się ważyłam i nie wiem jakim cudem ale spadło 4 kg
witaj serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ania.jpg (23,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg anjarubik19ut8.jpg (184,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naomi_bik.jpg (49,6 KB, 11 załadowań)

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 16:34   #88
obca1993
Raczkowanie

Powiedzcie mi jak złagodzić apetyt. Jem tyle słodyczy, że już mnie brzuch boli, ale mam ochotę na jeszcze . Przeraża mnie to z jaką łatwością je pochłaniam. Oczywiście teraz wyrzuty sumienia.
Wczoraj było tak samo ;(
Co zrobić?
obca1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 16:39   #89
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

a jak rozplanowalas posilki ? moze jesz za malo wartosciowych produktow? pij duzo wody zielonej herbaty i nie poddawaj się...ja herbatkami oklamuje glod
Stary 2009-01-05, 16:43   #90
Alfa147
Przyczajenie

Obca1993 ja za słodyczami nie przepadam za bardzo, więc nie pomogę Ci profesjonalnie, ale myslę, że dobrze by było jakbyś spóbowała jeść owoce, też słodkie, ale przy okazji wiele zdrowsze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości