![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
xsandra dzieki za informacje i jak juz bedziesz go uzywac to napisz czasem jak Ci sie sprawdza. Ja rodze dopiero w marcu, ogladac planuje w od konca stycznia, bo wtedy bede miec duzo czasu. Jak mi podejdzie ten o ktorym mowilam, to byc moze kupie wczesniej, chcialabym jednak wiedziec jak sprawdza sie w uzytkowaniu. Wazna informacja o zakupie tego egzemplarza, ktory sie widzi- planowalam wczesniej ogladac w realu a kupic na allegro, moze rzeczywiscie nie warto ryzykowac.
#392 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Czy ktos moze mi powiedziec cos na temat tego wózeczka? zastanawiam sie nad jego kupnem ale cos nie jestem pewna... pomóżcie... ![]() http://www.toys.ie/Graco-Quattro-Tou...8523-prod.aspx |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plastiki... kurcze... masz jakis pomysł na fajny wózeczek ? bo ja już sama niewiem... najgorsze że w tej irlandii to nie ma fajnych wózków.. a jak już sa to kosztuja majątek.... A i jeszcze takie coś znalazłam http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...189401/type-i/ może bedzie lepszy... chociaż niewiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Kellysss mam ten sam problem. Albo wózki do dupy albo ceny kosmiczne. Oglądaliśmy z mężem tę Lunę i on jest chętny kupić. Ja naprawdę sama już nie wiem. Jest leciutka, mała. Podobno ma opinie różne. Negatywne ma opinie spacerówka, że jest regulacja na paskach i ten pasek zjeżdża potem, jak się wyrobi. To tyle co wiem. Jak znajdziesz jeszcze jakieś opinie to pisz, bo sama jestem ciekawa. Ja nie wiem czy w końcu nie kupię Luny. U mnie najwyższy czas, bo jestem po terminie.
![]() Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Pozdrawiam. PS. Z drugiej strony moja mama mówi, że kiedyś były wózki tylko na paskach i dzieci się nie pozabijały hahaha. A zawsze można coś wykąbinować, żeby nie zjeżdżał. |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale kto wie ,moze sie zdecyduje na luna ... pozdrowiaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
Ogólnie to jeśli chodzi o wózki dla jednego maleństwa to jestem za głęboko - spacerowymi. Tylko ze niektóre mają beznadziejne male i na dodatek plastikowe kółka. To ich wielki minus, trzeba wielką uwagę zwrócic tym kółkom bo one zwykle cięższe są. Ale posłużą długo, długo
![]() ![]() ![]() xsandra78 dzięki, zaraz napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim,
ja tez bede miec dzidziusia, niedawno sie o tym dowiedzialam i bardzo sie ciesze, wlasnie mysle juz z mezem o rzeczach dla dziecka, i zaczelismy od wozka. Chcialam sie was poradzic na co trzeba patrzec przy kupnie wozka, bo ja pojecia nie mam jeszcze o takich rzeczach, wogole jestem jeszcze w malym szoku, ale juz sie przyzwyczajam pozdrawiam
#400 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem posiadaczką mutsy urban rider i jestem bardzo zadowolona. Ma pompowane koła i rewelacyjnie sprawdza się na spacerach, skrętna oś- bardzo fajna rzecz, można wszędzie się przecisnąć. Jedynym minusem tego wózka to to, że jest cieżki, mieszkam na 4 piętrze i trochę muszę się napocić( mały waży już przeszło 7 kilo). Ale nie zamieniłabym go za nic na świecie, łatwo się składa, pasuje nam do bagaznika(nie jest za wielki).
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie mieszkasz? Miasto-wieś Jak wysoko czy w domku czy w bloku? Gdzie bedziesz chodzic a spacery? Jaka pora roku rodzisz? chociaż ostatnie jest najmniej ważne. Przede wszystkim liczy się Waga wózka,rodzaj kół,wielkość gondoli,marka wózka i kwota pieniędzy jaka możesz na niego przeznaczyć. Koła pompowane są o niebo lepsze od plastikowych,ale sprawiają,że wózek staje się cięższy. Wózki wielofunkcyjne typu http://allegro.pl/item499583233_nowo...pompowane.html maja miękka małą gondole,co nie jest dobre dla malucha. Ale prawie że jako jedyne maja przekładaną rączke. Wózki typu 3w1 http://allegro.pl/item500365827_impl..._torba_pa.html są ogónie super tylko,że są ciężkie dobre dla kogoś kto ma samochud i lubi zakupy ![]() Mam nadzije,ze troszke pomoglam ![]()
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Ja mam PegPerego Pliko 3, jstem bardzo zadowolona. Wygodny, lekki (kola mam plastikowe, bo chodniki u mnie sa spoko), miesci sie w kazdym bagazniku, gondolka lekka z cyrkulacja powietrza, fotelik samochodowy wygodny, choc teraz uzywamy gondolki, a za chwilke przechodzimy do spacerowki. maly ma 4,5 mies. i gondolka starcza tak o 5 mies.
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o Maxi Cosi Buzz ...?
http://www.toys.ie/Maxi-Cosi-Buzz-3-...1034-prod.aspx Czy któras z mamusiek ma juz ten wózek i uzywa ..? |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Witam przyszłe i obecne mamusie. Jestem na etapie ogladania wózków, ale do kupna to mi jeszcze daleko. Chciałabym sie z wami podzielić informacją która nabyłam z programu na discovery. Czytałam że była u was dysputa na temat kolorów wózków i było w niej kilka niepochlebnych stwierdzeń na temat czarnych pojazdów. Otórz ogladajac program o sztuce przetrwania dowiedziałam sie kilku interesujacych rzeczy na temat czarnego koloru. Chcąc przetrwać na pustyni nalezy owinąć głowę CZARNYM materiałem. W programie było wytłumaczone w niezrozumiały ("fizyczny") sposób na czym polega wyższość czarnego koloru nad innym w ekstremalnym słońcu (nie powtórze bo zbyt zawiłe to było). Jako przykład podani byli beduini (ubierający sie na pustyni w czarne turbany) i afroamerykanie , których skóra jest czarna mimo że wywodza sie z gorącej, słonecznej afryki. W tym programie, przesąd że białe jest lepsze na słońcu porównywano do głupoty posiadania białych kaloryferów (sama mam białe , a podobno lepiej oddają ciepło te w ciemnych kolorach). Wiec miłosniczki czarnego koloru nie martwcie sie o nic i kupujcie czarne wózki. Ja mam taki zamiar.
![]() Edytowane przez Goo100 Czas edycji: 2008-12-22 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Używam wózka juz prawie pół roku, jestem zachwycona. Polecam każdemu kto nie jest uprzedzony do wózków 4-kołowych. Wózek ma znakomitą amortyzację, po prostu płynie po drodze, tapicerka zdejmowana do prania, naprawdę wózek godny polecenia ![]() od początku chciałam kupić wózek 3-kołowy, w ogóle 4-kołowego nie brałam pod uwagę, ale sprzedawca namówił mnie na tą inglesinę i jestem mu wdzieczna ![]() a co do kolorku wózków bo był poruszany wielkim minusem czarnego jest to ze wyblaka, siostra ma quinny czarny i normalnie jest już brązowy, wygląda paskudnie
Tymek ![]() Juleczek ![]() Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-12-25 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Jeśli chodzi o maxi cosi (dawniej qeennie) to ja posiadam model SPEEDI SX o taki http://www.90n.pl/sklep/product/p/17...peedi,sx.html# w kolorze fudge (brąż i czerń z wierzchu i bez w środku) i sobie bardzo chwale...
ma 3 kółka (balam się tego) i jest super.. łatwo sie prowadzi i gondolka jest spora (moja mala urodzila się 60 cm) i mieści sie i ma jeszcze spory zapas.. bo wiosny nam spoko wystarczy ![]() polecam wszystkim.. aha blaknięcia nie zauważylam.. ale uzywamy go dopiero 2 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Chciałabym wszystkim zwrócić uwagę na wielkość gondoli i siedziska, contra wielkość oczekiwanego dziecka. Zwróciła mi na to uwagę koleżanka kiedy się przymierzałam do kupna wózka. Też marzyłam o Quinny, ale okazałoby sie że moja dzidzia już by się ledwo do niego mieściła zarówno do gondolki jak i teraz do spacerówki...
Otóż moja córka urodziła się długości 60cm ważąc ok 4 kg (wielkości 3 miesięcznego dzidziusia), do tego miała wzmożone napięcie mięśniowe i długo NIE WOLNO było jej wozić w pozycji półsiedzącej (w spacerówce). Prawie 8 miesięcy w gondoli dla dużego dzidziusia (prawie 80 cm) może dokonać tylko naprawdę duży wózek. Do tego musiał być stosunkowo lekki (około 12 kg cały stelaż+kółka+ sidzisko/gondola). I tak żeśmy wybrali wózek Emmaljunga City Jet. Super piankowe duże kółka których nie trzeba pompować a dobrze amortyzują. Z przodu kółka podwójne obrotowe jak w standardowych spacerówkach. Siedzenie zaaprobowane przez naszego rehabilitanta. Powiem tyle BARDZO PORZĄDNY i po złożeniu mieści się do bagażnika nastoletniej Hondy Civic... Kolorystycznie szaro czerwony wybraliśmy i pasuje zarówno dla chłopca jak i dziewczynki. Duży super kosz na zakupy. Polecam każdemu kto chce kupić JEDEN wózek...na 3 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i chyba zdecydowaliśmy się na Leviroo, niestety bez oglądania na żywo, ale z opisu wydaje się spełniać nasze oczekiwania. (pozostałe typy to tako jumper i palex perfect, wszystkie ok. 1100 za 3w1). ten Leviroo ma gondolę 40x80, więc raczej spora. ale nadal przetrząsam internet w poszukiwaniu czegoś lepszego...
![]() |
#410 |
Przyczajenie
|
Martha Leviroo jest fajny, ale oparcie spacerówki regulowane jest za pomocą pasków, które podobno z biegiem czasu się wyrabiają i nie sposób złożyć go do pozycji siedzącej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i palex perfect ? mogę prosić o opinię? dzięki
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
czesc
ja mam jeszcze duuuzo czasu na wybor wozka ale jakos mnie natchnelo i jestem przerazona... nie myslalam ze to bedzie az tak trudne... co sadzicie o firmie mutsy??? słyszałam ze to bardzo dobra firma ale ceny sa kosmiczne... nie znam sie kompletnie i zawsze myslsam ze firma coneco robi dobrze rzeczy... ![]() Jestem cala glupia... wiem tylko tyle ze chce wozek 3 w 1 gondole spacerowke i fotelik, ale czytajac was juz nie wiem czy to wogole mozliwe zeby spelnialo wymagania... dzizas... ![]() Firmy o ktorych wy piszecie sa mi calkowicie obce... ja slyszalam tylko o mutsy coneco i concord... ze najlepsze... HELP
#413 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś ma taki wózek albo zna kogoś kto taki ma?
![]() Sprzedawczyni w sklepie bardzo zachwalała, że lekki, że zwrotny itp. (Znalazłam na allegro Bexa AX3) Niestety nigdzie nie znalazłam opini mam na jego temat ![]() http://www.allegro.pl/item517545474_...s.html#gallery Co o nim sądzicie?
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
a który wózek wygrywa w pojedynku wózków coneco:
galaxy czy toledo?? zupełnie nie wiem, co począć, chyba, że jakieś inne propozycje wózków do 800zł? +/-
#415 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że zadaję takie pytanie bez czytania wątku, jeszcze nie miałam czasu przez niego przebrnąć. Ale czy mogłybyście mi chociaż ogólnie napisać jaki rodzaj wózka będzie odpowiedni dla na wiosnę (dzidzia przyjdzie w kwietniu). Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
A co sądzicie o wózku X-lander X3??Jakieś wnioski albo doświadczenia??
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Ja wam powiem tylko jedno. Marzyłam o wózku 3 kołowym na pompowanych kołach. Jednak na moich oczach dziewczyna zjeżdżając z krawężnika w Wawie na przejściu wózek tak się przechylił że prawie się wywrócił na bok. Dziecka głowa była o 20cm od asfaltu...dobrze że było przypięte w 5 punktówki. Z kolei Te wózki z takimi "fikuśnymi" małymi kółeczkami też są do duszy. Też na przejściu widziałam jak dziewczynie z kolei z miękkiej gondoli dziecko się po prostu wysunęło na drogę! Dobrze że było grubo ubrane i zawinięte w kocyk...
Co do graco moja siotra jest w tej firmie zakochana...dla mnie zbyt plastikowe. My spacerwówkę parasolkę mamy Jeep i jest maleńka, ale takiej potrzebowałam. Na codzień używam Emmaljunga i naprawdę gorąco polecam. Wózek jest tak wytrzymały że śmiało można go kupić z drugiej ręki. O ile ktoś sprzedaje bo z tego co wiem to każdy sobie zostawia go na następne (tak jak my). Co do mutsy fajny design itd ale komentarz mojej znajomej która go sobie kupiła "pijany wózek", i cały czas jeżdziła na zablokowanych kołach. Polskie chodniki wykończą każdy bajerancki wózek więc szukajcie prostych rozwiązań dobrze amortyzowanych...A i pompowane kółka +pompka . Jak to zauważył kumpel "dopiero jeżdżąc wózkiem zorientowałem się ile jest pinezek na ulicach..." |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
a moze to z prowadzącą wózek bylo cos nie tak a nie z wózkiem??? ![]() ja jak juz pisalam mam trój kolowca i mega wysokie krawężniki w okolicy i nic podobnego mi sie nie zdarzyło.. wózek prowadzi sie świetnie i bardzo sobie chwale to ze ma pompowane koła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.