Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 11:43   #121
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Wesele w Rudzie Śląskiej...?? Pomocy!!

Ja juz sama nie stety nie wiem gdzie "upchnąć" te 80 osob cięzki wybór. Przypomniała mi sie tez fajna sala w zasadzie dom przyjęć Eliza.
http://www.eliza.katowice.pl/ jedzenie super obsługa tez posiadaja duzy ogród, ale nie stety juz jedna para z rodziny miała tam wesele i nie chce sie powtarzac

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 22:39   #122
izabel14
Przyczajenie

Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska - sala weselna

hej!!!! barzdo mi zależy żeby się dowiedzieć czy just relax umie zabawić na weselu i czy ogólnie nie ma jakis problemów. Co do restauracji my mamy w "ferdynandzie" jedzonka duzo i cena tez nie wygórowana ( jest to w Strzybnicy). Jedyny minus to to, że nie ma dużego ogródka. Przed lokalem są ze dwa parasole i krzesła, wiec mozna wyjść, a w dodatku blisko jest lasek
izabel14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 16:29   #123
gapciocha
Raczkowanie

Planuje ślub w czerwcu 2010 roku.Chciałabym się dowiedzieć jakie są najlepsze lokale na ślub w okolicach Tarnowskich Gór, Bytomia.Planuje ślub na jakieś 50 osób lub trochę więcej.
gapciocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 18:36   #124
naatii17
Raczkowanie

"Złota Róża"w Halembie 1...nie pamietam ulicy ale znajduje sie nie daleko wisniowego sadu przy domkach jednorodzinnych.Moja siostra tam bedzie miala w kwietniu, ja tam jeszcze nie byłam ale podobno jest tam fajnie o dobre jest jedzenie
Stary 2008-12-21, 13:09   #125
kassshiraaa
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o Rudę Śląska to mało się orientuje, ale w Zabrzu oprócz "Pod kasztanami" jest jeszcze bardzo ładna restauracja "Klasyka" (przy ul. Wolności), polecic także mogę "Beskid" w Zabrzu-Biskupicach, byłam tam na weselu, ładny wystrój, jedzenie też w porządku, z tym, że to troszkę większa sala
kassshiraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 15:35   #126
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

może być jeszcze zabrzański gościniec jeśli Cie stać ;D

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 06:34   #127
ultraradiola
Wtajemniczenie

Zabrzański gościniec hmmmm fajna restauracja ale ceny maja kosmiczne .... Dziękuje za podpowiedz wszystkim. Zastanawiam sie nad restauracja Pod Kasztanami ale słyszałam ze jedzenia mało wszystko wyliczone. Wystroj maja za to swietny Cięzki wybór z ta sala a w styczniu chciała bym wszystko załatwic POMOCY

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2008-12-29, 08:35   #128
gapciocha
Raczkowanie

Wesele Bytom,Tarnowskie góry,Orzech itd.

Planuje ślub na czerwiec 2010 rok i już poszukuje lokalu.Bardzo proszę o jakieś namiary.Na weselu będzie około 60 osób.Z góry dziękuje za pomoc.
gapciocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 14:23   #129
Sephinrot
Wtajemniczenie

Z czystym sumieniem polecam Parkowa w Rudzie Śląskiej.Byłam tam na 2 weselach i 3 miesiące temu na swoimwłaściciel rewelacja-mozna z nim wszystko załatwić,jedzonko super,w cenę wliczona dekoracja sali,soki owoce,ciasta i tort weselny.Wczesniej mozna przyjechac i wszystkiego sprobowac.Sama wybierałam też zastawę.Goście byli zachwyceni.Mają tam 2 sale.U góry malutką tak na 40osób i cały dół na jakies 120 os.
Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-03, 15:50   #130
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Zabrzański gościniec hmmmm fajna restauracja ale ceny maja kosmiczne .... Dziękuje za podpowiedz wszystkim. Zastanawiam sie nad restauracja Pod Kasztanami ale słyszałam ze jedzenia mało wszystko wyliczone. Wystroj maja za to swietny Cięzki wybór z ta sala a w styczniu chciała bym wszystko załatwic POMOCY
moj TŻ był Pod Kasztanami na weselu, ale z jedzeniem nie było az tak ciekawie. obsługa zbyt szybko zmieniała zastawe, nie można było nawet na spokojnie zjeść :| na 2 dzień jedzenie było niezbyt świeże, mięso kwaśne
fajne jest to, że mają 5 sal, róznej "pojemności"

Stary 2009-01-05, 07:26   #131
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sephinrot Pokaż wiadomość
Z czystym sumieniem polecam Parkowa w Rudzie Śląskiej.Byłam tam na 2 weselach i 3 miesiące temu na swoimwłaściciel rewelacja-mozna z nim wszystko załatwić,jedzonko super,w cenę wliczona dekoracja sali,soki owoce,ciasta i tort weselny.Wczesniej mozna przyjechac i wszystkiego sprobowac.Sama wybierałam też zastawę.Goście byli zachwyceni.Mają tam 2 sale.U góry malutką tak na 40osób i cały dół na jakies 120 os.

Własnie tez zastanawiałam sie nad Parkowa. Mam do niej 10 minut z własnego domu. Podoba mi sie to ze można spokojnie wyjśc do parku pospacerowac a. Ja biore slub w sierpniu wiec pogoda bedzie jeszcze ładna wiec na tym mi bardzo zalezy. Ruch kazdemu w czasie wesle dobrze robi. Jak sie siedzi to potem nawet ochoty jesc sie nie ma . Jedyny minus to wystrój sal nie jest zbyt urzekający a i jak z jedzonkiem duzo dobre ? Cena orientacyjna za osobe ?

Pozdrawiam i dziekuje za każda odpowiedz i pomoc

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2009-01-05, 10:10   #132
kratostanik
Przyczajenie

Dot.: Wesele Bytom,Tarnowskie góry,Orzech itd.

ja również planuję ślub w czerwcu 2010 i juz zarezerwowałam salę. Polecam Biały Dom w Czerwionce. Wprawdzie maja bardzo napiety terminarz i generalnie nie miałam okazji bawic się tam na weselu ale menu jest bogate i urozmaicone jak za cene 140 zł od osoby. Szef bardzo sympatyczny, doradzi w doborze orkiesty czy kamerzysty jeżeli jeszcze nie macie itp. Poza tym sala i cały lokal jest bajeczny moze tylko troche wiecej zieli dookoła mi brakuje....
kratostanik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 11:14   #133
ultraradiola
Wtajemniczenie

A ja byłam na weselu w Białym Domu.
Jedzonko bardzo dobre, duzo miejsca do zabawy,
zastawa stołowa zmieniana na czysta jesli talerzyk był drudny, co nie stety nie którym lokala tego brakuje.
Obsługa tez miła i co ważne nie było porcji wydzielonych co dla mnie jest totalnym bezsensem. Jednym słowem podobało mi sie tam nawet pokój można było wynająć.
A i kościoł zaraz na przeciwko sali co dla nie których jest duzym udogodnieniem

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2009-01-05, 13:57   #134
sloneczny_raj
Raczkowanie

sala na wesele - Tarnowskie Góry i okolica

Witam serdecznie,
w przyszłym roku wychodzę za mąź i szukamy z moim narzeczonym jakiejś fajnej klimatycznej restauracji i niedrogiej.
Może ktoś polecić jakąś?

Zastanawiamy się w sumie nad:
ZAJAZD MAZUR w Radzionkowie
ORFEUSZ w TARNOWSKICH GóRACH
U MNICHA w Bytomiu Stolarzowicach
IMPERIUM w Piekarach Śląskich
NAD ANIOłEM w Tarnowskich Górach
POD PROGIEM na DSD w Bytomiu Stolarzowicach

Dziękuję za wszystkie opinie
sloneczny_raj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 14:01   #135
SSR
Zadomowienie

GG do SSR
Dot.: sala na wesele - Tarnowskie Góry i okolica

Cytat:
Napisane przez sloneczny_raj Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
w przyszłym roku wychodzę za mąź i szukamy z moim narzeczonym jakiejś fajnej klimatycznej restauracji i niedrogiej.
Może ktoś polecić jakąś?

Hej ja też jestem z TG i też robimy wesele w przyszłym roku A macie już jakiś termin, albo wiecie na ile osób to wesele, bo od tego chyba trzeba by zacząć
Z tych sal co wymieniłaś to znam tylko orfeusza i nad aniołem i wszystko z nimi w jak najlepszym porządku
Co za gapa ze mnie, przecież mamy już 2009 rok a piszę, że wesele mam w przyszłym, ot taka mała pomyłeczka, oczywiście w tym roku

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-01-05 o 21:05 Powód: dopisek
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 15:14   #136
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Witam serdecznie,
Może ktoś polecić jakąś?

ja znam tylko orfeusza pozytywnie jesli o mnie chodzi

Stary 2009-01-05, 19:07   #137
sloneczny_raj
Raczkowanie

SSR, witam tarnogórzankę Tzn. chcieliśmy w maju albo we wrześniu, ale moja mama stwierdziła,że w maju wszystko drogie więc pozostaniemy na razie przy wrześniu - wstępnie 4. Wesele będziemy robić na ok. 60osób.Takie jakieś małe...

A kiedy Wy i gdzie?Macie już coś "zaklepane"?

W sumie mi się podobało w Riding Clubie, ale ceny są takie, że...i 4 września mają zajęte;P

A w Orfeuszu i w Nad Aniołem jak jedzenie?Obsluga i wystrój? Bo w sumie nie miałam okazji tam być, na razie rozeznaje się na internecie i na forum, ale w styczniu teraz chcemy w niektóre miejsca jechać, pooglądać i pod koniec stycznia zamówić coś...
Stary 2009-01-05, 19:12   #138
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

nie chcę krakać, ale nie wiem czy to nie okaże się za późno na klepanie tego terminu, w sumie 8 miesiecy tylko...

Stary 2009-01-05, 19:15   #139
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Hej ja też jestem z TG i też robimy wesele w przyszłym roku
w TYM roku, kolezanko )

Cytat:
A kiedy Wy i gdzie?Macie już coś "zaklepane"?
no ja 3 pazdziernika, impreza bedzie w zabrzu w Słonecznej wlasciwie zostala mi juz tylko sukienka do "znalezienia" z tkaich grubszych spraw

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107411&page=15 <= zapraszamy

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-01-05 o 19:16
Stary 2009-01-05, 21:20   #140
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
nie chcę krakać, ale nie wiem czy to nie okaże się za późno na klepanie tego terminu, w sumie 8 miesiecy tylko...
o widzę LadySith, że Ty te zdałaś się złapać sloneczny_raj został 1rok i 8 miesięcy
sloneczny_raj nie wiem o co chodzi z tym majem, że niby drogo jak ceny i tak są ustalene przez restauratorów z góry rok na przód. Powiem Ci,że plusy maja są takie, iż pod koniec roku są wyprzedaże sukienek a do maja tylko 5 miesięcy i można na tym zaoszczędzić dodatkowo jest bajecznie zielono i długi weekend i może jest mniejszy problem ze znalezieniem zespołu, kamery i foto, bo to nie popularny miesiąc, ale swoje rezerwacje w salach robią w maju przyjęcia komunijne i to może być problem. Ale wrzesien jest super, bo i zaczyna być kolorowo, a i też tak samo może być chłodno jak w maju, no i jest "r" a to przyciąga ludzi i strasznie może być ciężko z ograniem pozostałych rzeczy, tak, że jużzabieraj sie do pracy

Co do daty, to LadySith ma rację ślubujemy w tym roku po prostu zagapiłam się że jest już nasz 2009 Mamy wesele w "Dom bankietowy nad zalewem" nad chechłem, pewnie wiesz gdzie to Wesele miało być na 40 ale lista mi się rozrosła do 70osób ale będzie jeszcze rodzinna weryfikacja mamusi i teściowej Zespół jest, kamera i foto też i zaproszenia już prawie. Na razie tyle załatwione a reszta to na razie wizje i moje widzimisię

Orfeusz i nad aniołem jedzenie dobre, obsługa też, wystrój oki ale to zalezy od Ciebie, musisz po prostu pojechać i pooglądać(boje się że nad aniołem może być mało miejsca na 60osób ale może mi się tylko tak wydaje)

A w riding clubie jakie mają ceny?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-01-06, 09:58   #141
Sephinrot
Wtajemniczenie

Płaciłam w Parkowej 190zł za osobę(troche dużo,ale miałam 2pieczone świnki)a co do reszty jedzonka to sporo i smacznie.Jesli możesz poczekac to w poniedziałek wyslę Ci przykładowy jadłospis(nie mam go przy sobie,ale wezmę od rodziców).Tak orientacyjnie to na obiadek rosół,2rodzaje rolad,kurczak,kotlet i jakas pieczeń(wiec dużo)potem 2 desery + osobno tort,zimna płyta,2 gorace kolacje i wspomniane świnkiA co do wystroju,to masz racje troche skromnie,dorzucają kwiaty, baloniki i serpentyny(kolor wybierasz sama).Pozdrawiam serdecznie
Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 10:03   #142
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dzięki za odpowiedz to poczekam na jadłospis. Kurcze wybór sali to chyba najgorsza rzecz w planowaniu wesela. Jednak mam nadzieje ze sale wybiore trafnie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2009-01-07, 09:03   #143
sloneczny_raj
Raczkowanie

Tzn. właśnie teraz w piątek mamy jechać do Orfeusza zobaczyć i do Zajazdu Mazur. Jeszcze zastanawiam sie nad Oazą w Wielowsi.
W Nad Aniołem w porównaniu z Orfeuszem jest mało jedzenia...
No a w sumie o Zajeździe Mazur praktycznie słyszałam tylko jedną opinię i boję się tak w ciemno trochę zamawiać..
O Orfeuszu słyszałam w sumie dobre opinię z jednym wyjątkiem, w każdym bądź razie ceny mają kuszące a menu bogate...

A w Riding Clubie są takie ceny na 2010 rok: 190zł, 220 zł i 280 zł...

No obawiam się że ze wrześniem będzie ciężko ...w sumie najbardziej zawsze chciałam w maju, i tak w tym 2010 roku by mi pasował ostatni weekend no i jeszcze ew. biorę pod uwagę czerwiec. Ale to jeszcze wszystko będzie podlegać weryfikacji jak wybierzemy już jakąś restauracjęi zobaczymy jakie terminy mają wolne. Więc myślę,że w weekend już coś zarezerwujemy
Stary 2009-01-07, 09:29   #144
sloneczny_raj
Raczkowanie

SSR, a ile płacicie od osoby nad zalewem?Masz może jakieś zdjęcia stamtąd albo stronę internetową bo szukałam a nic nie znalazłam.Będę wdzięczna!
Stary 2009-01-07, 10:27   #145
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR, a ile płacicie od osoby nad zalewem?Masz może jakieś zdjęcia stamtąd albo stronę internetową bo szukałam a nic nie znalazłam.Będę wdzięczna!
w naszym lokalu płacimy 170zł/os (to jest cena na 2009, wiem że w 2008 było 150zł) w tym mamy obiad, zimna płyta,sałatki, 3 kolacje i deser, owoce i napoje.1l/os.
Zdjęć nie mam jeszcze, bo w sumie byłam tam tylko raz na sali i jak mieli remont przed sylwestrem. Ale sala jest utrzymana w konwencji leśniczówki poroża na ścianach głowa dzika i drewno wszędzie. Drewniane stoły, krzesła i rzeźbione patery na owoce, no i parkiet drewniany, co jest ważne przy tańcach żeby się nie ślizgać A i to jest ta duża sala bankietowa na dole, bo na górze mają jeszcze dwie sale mniejsze, do przyjęć komunijnych i mniejszych spotkań niż wesele
Mają pokoje na górze w razie czego i za dzieci do 5 lat nie płacimy nic a od 5-12 połowę ceny. Tak, że nasze dzieciaki będą gratis, bo mamy same do 5 lat, a naliczyłam ich chyba z 10 sztuk, a to już dużo zaoszczędzone, bo w niektórych salach płaci się za dzieci całą kwotę i nie ważne w jakim są wieku i że zjedzą jak wróbelek. Na to też zwracajcie uwagę.
A w tym riding clubie to rzeczywiście sobie liczą a robią tam ludzie w ogóle wesela?
A co do oazy w wielowsi to słyszałam że bajer i że taniutko i wszystko w cenie razem z tortem, ale tam ludzie walą drzwiami i oknami więc ciekawa jestem na który rok mają już rezerwacje 2020?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-01-07, 11:05   #146
sloneczny_raj
Raczkowanie

No w sumie też fajnie, a właśnie nie zwracałam uwagi na ceny za dzieci. A nazbiera się ich troszeczkę; dzięki za informację.
To może jeszcze tam się wybierzemy.

W sumie z Oazy z Wielowsi widziałam płytę z wesela, ale słyszałam też niepochlebne opinie...i że niby jak w sobotę chce się mieć wesele to tylko 2 dni.

No jak się pytałam to w Riding Clubie 4 września tak jak chcieliśmy to mieli zajęte, wolne tylko było 18 i 25 września...także chyba troszkę ludzi mają...
Stary 2009-01-07, 11:11   #147
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
W sumie z Oazy z Wielowsi widziałam płytę z wesela, ale słyszałam też niepochlebne opinie...i że niby jak w sobotę chce się mieć wesele to tylko 2 dni.
ja byłam na weselu w Oazie, w 2006 roku podobało mi się, jedzonko było dobre i nawet duzo dodatkowo mają fajne sprzęciki żeliwne (ławeczki, taka altanka drewniana, mostek...) na podwórku, tak, że można nawet fotki ciekawe sobie strzelić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 15:06   #148
inishmore
Przyczajenie

Cytat:
No w sumie też fajnie, a właśnie nie zwracałam uwagi na ceny za dzieci. A nazbiera się ich troszeczkę; dzięki za informację.
To może jeszcze tam się wybierzemy.

No jak się pytałam to w Riding Clubie 4 września tak jak chcieliśmy to mieli zajęte, wolne tylko było 18 i 25 września...także chyba troszkę ludzi mają...
Cześć , a ja dzwoniłam dziś do riding club, podekscytowana Twoją wypowiedzią, że są terminy ze wrześniu, i powiedzieli mi, ze we wrześniu już nic nie ma buuu tylko kwiecień i maj.

Szukam dalej!
Pozdrawiam
inishmore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 19:01   #149
sloneczny_raj
Raczkowanie

inishmore, dzisiaj dotarłam do zestawów weselnych które są w Riding Clubie tyle że otwarl mi się tylko ten za 220zł, ale w tej cenie jest dodatkowo tort weselny, soki, woda mineralna i naprawdę bogate i zróżnicowane menu. Także trochę się napaliłam
W sumie jak mi odpisali na maila to powiedzieli mi że w 2010 roku w maju nie mają wolnych terminów, a we wrześniu tylko 18 i 25.

LadySith, także w sumie startujemy w piątek po pracy do Orfeusza, do Mazura, Oazy i może tego Riding Clubu. W sumie w Oazie trochę przeraża mnie to, że zaliczki trzeba dać 1000zł:/
Ale cóż...
Stary 2009-01-07, 19:43   #150
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
także w sumie startujemy w piątek po pracy do Orfeusza, do Mazura, Oazy i może tego Riding Clubu. W sumie w Oazie trochę przeraża mnie to, że zaliczki trzeba dać 1000zł:/
Ale cóż...
sloneczny_raj my też dawaliśmy zaliczki za salę 1000zł, zawsze to już będzie mniej o ten tysiak przy płaceniu całości

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości