|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia
i ja chętnie przyłączę sie do wątku
mam 176 cm i ważę 87 kg ![]() rok temu urodziłam synka - w ciąży przytyłam max 12 kg - ale po ciaży upasłam sie tragicznie jutro przeczytałm wątek dokładnie dziś chciałam się przywitać lecę spać bo ja bez kolacji i zła i głodna jestem
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia
Witajcie wkrótce-szczupłe koleżanki
![]() Mam nieśmiałe pytanie, czy pozwolicie mi dołączyć do swojego grona? Jeśli wspólne odchudzanie mi nie pomoże to już koniec z mną ![]() Mam 23 lata, 164 cm wzrostu i ważę... ech... 82,2 kg. Od dziecka byłam grubaskiem, pod koniec liceum zaczęłam się intensywnie odchudzać i osiągnęłam przemiłą wagę 57 kg. A potem... Jadłam, jadłam, jadłam, jadłam. Postanowiłam, że teraz MUSZĘ schudnąć, bo mój widok bez ubrania mógłby niejednego przyprawić o koszmary senne Moje nogi przypominają dwa salcesony upstrzone wszelkim możliwym cellulitem, rozstępami, pajączkami..., ze zgrozą odkryłam, że opona na brzuchu się rozmnożyła i teraz są dwie... Nie mieszczę się już w większość moich ciuchów, kupowanie luźnych bluzek przestało zdawać egzamin, bo wyglądam w nich jak w ciąży Nic tylko się powiesić albo... schudnąć. Nie mam jakiejś specjalnej koncepcji na tę dietę. Nie chcę się obżerać, zacznę ćwiczyć (chociaż tego nie cierpię). Moje marzenie to 55 kg. Ale wszystko w swoim czasie, nie zakładam konkretnego terminu. Kiedy waga pokaże z przodu siódemkę to będzie pierwszy sukces. Bardzo potrzebuję wsparcia, bo przez ostatnie pół roku próbowałam z 10 razy się odchudzać i nie wytrzymywałam dłużej jak 2-3 dni. Ale teraz będzie inaczej. Schudnę i będę smukła jak łania |
|
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z ta kolacja pelnobialkowa to mozesz mi tak lopatologicznie wytlumaczyc co mam jesc ? Jakie produkty ? Cytat:
![]() Stepper mam i uzywam, ale tylko w dni w ktore nie chodze do pracy - ta mi daje wystarczajacy wycisk ;/ Jeszcze tylko musze znalezc kogos kto mnie bedzie na basem wozil bo daleko strasznie i autobus dojezdza tylko do polowy drogi a ja sama prowadzic nie umiem ;/ Aaa i zgrzeszylam dzis.. Sugar Free Red Bull'em przed praca
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
MiSiApYsia101110 - miałam gdzieś przeliczniki z programu "Komputerowy dietetyk" ale czy one są dobre nie wiem.
AniaRP, Manianaaa - witajcie ![]() SimplyDivine - musisz to jakoś wyregulować, bo tak to lipa będzie straszna. Może spać wcześniej, śniadanko koło 8/9, II śniadanie koło 11, spróbuj jakiś obiad zjeść w pracy wiem, że trudno będzie ale może pakuj jakieś sałatki itp. w pudełeczka (ja tak robię jak śmigam na uczelnie), kolacja najlepiej białkowa (sądzę że Marzeniatko Ci wytłumaczy ) Ja bym zrezygnowała z nocnej przekąski // musisz znaleźć czas na jedzenie, jeszcze kiedyś padniesz w tej pracy i dopiero będzie
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalam dzisiaj ciala
tragedia na calej linii ![]() Manianaaaa widze, ze my z tej samej gliny bedziesz miala wsparcie
Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2009-01-04 o 22:38 |
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
SimplyDivine basen to jest naprawdę świetna sprawa, polecam
![]() Manianaaa nie przejmuj się celullitem, nie Ty jedna z nim walczysz. Kiedy zaczniesz chudnąć, na pewno znacznie się zmniejszy, albo i zniknie. Rozstępy, hmm te ciemne jeśli w porę zaczniesz działać na pewno da się zredukować, te które są już białe, raczej nie. Swego czasu chciałam zainwestować w krem na rozstępy z masy perłowej, ale nie znalazłam informacji czy warto, a potem całkiem o nim zapomniałam. |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w pozostale 4. 3 przed praca i jeden po jesli ide na popoludnie ( 17 - 22 ) i 2 przed praca / 2 po jesli ide na dzienna zmiane. I ta salatka/koktail w pracy.. A nocna przekaske jadam dlatego, ze chodze spac dosyc pozno i od kolacji o 18/19 ( w zasadzie to poznego obiadu ) kolo polnocy robie sie glodna. A jem wtedy najczesciej twarozek ze szczypiorkiem albo owsiane krakersy z serkiem topionym light i ogorkiem ;] TZ wcina moje ulubione Pringles a mnie nawet do nich nie ciagnie Edit: Alfa147 ja na basen w Polsce chodzilam sporo i chce do tego wrocic tutaj. Nawet taki pieeeekny kostium kupilam A co do rozstepow to mma tego pecha, ze jestem uczulona na ktorys skladnik kremow przeciw rozstepom i kazdy ktory probowalam pozostawial mnie ze skorupa zamiast skory. Chyba bede musia zaakceptowac te moje, pomimo iz wygladam jakbym conajmniej blizniaki urodzila a ja tylko do UK wyjechalam
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2009-01-04 o 22:50 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
widzę odchudzanie pelna geba
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
SimplyDivine - no słuchaj jeśli możesz zmienić pracę to zmień, jak już 3 lekarzy powiedziało. Ja też nie mogłam się przystosować do 5 posiłków, zawsze na uczelni jadłam bułę,a śniadań w ogóle nie jadłam bo od razu odruch wymiotny, a potem już normalnie. Rano mogę i zjeść o każdej porze, ja jem o 7 potem na uczelni albo serek wiejski z warzywami serek i warzywa w osobnym pudełeczku, potem w domu obiad, podwieczorek i kolacja. Naprawdę to bardzo dużo daje. No wiem, że nocną przekąskę wcinasz bo chodzisz spać późno ale naprawdę żeby jak już coś było to coś wysokobiałkowego, ja czasami jak jestem głodna jem samo białko z jajek ugotowanych
Może Marzeniatko Ci coś więcej podpowie. Ja jak będę w Kielcach to zeskanuję te moje zestawy 1200 od dietetyczki. Zielona z żurawiną? takiej nie piłam ![]() guanta - w szczególności ja, która odwaliłam na 2 ms dietę bo chorowałam... ale od wtorku już na nowo tylko muszę kupić te wszystkie pierdoły z listy ![]() poza tym myślę o nowym kolczyku w okolicach ust więc wtedy 2 tygodnie na płynnym, chociaż po 1szym i 2gim kolczyku na języku już po 4 godzinach jadłam wszystko
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
SimplyDivine na R najlepiej aby było 5 posiłków, no ew. 4. W tym 3 główne (śniadanie, obiad, kolacja) i przekąski (II ś., podwieczorek). Kiedy się odchudzamy powinnyśmy też zadbać o to, aby w naszym jadłospisie znalazło się chociaż jedno ciepłe danie.
Ogólnie reguła jest taka od rana mniej więcej do obiadu spożywamy więcej węglowodanów (chleb, ziemniaki, makaron, ew. coś słodkiego, serki homogenizowane), bo one sa najbardziej szkodliwe dla naszej sylwetki, dlatego powinno je jeść się na te wcześniejsze dania, aby móc spalić to w ciągu dnia. Im bliżej wieczoru, tym nasz organizm jest bardziej ospały, tzn. więcej zjada, niż spala, że tak powiem. Dlatego wtedy należy przyjmować więcej białka (mniej więcej podwieczorek, kolacja), bo od niego raczej nie da się utyć , tylko rozkręcamy nim metabolizm. Na podwieczorek możemy pomieszać, np. węglowodany z białkiem (przykładowo kanapka chleba razowego z twarogiem), natomiast kolacja powinna być pełnobiałkowa, tzn. że powinna się składać tylko i wyłącznie z białka, aby nasza przemiana materii na noc troszkę się rozruszała. Źródłem białka są m.in. jaja, pierś z kurczaka, ryby (ale raczej te chude, bo tłuste na kolacje niekoniecznie, bo za dużo tłuszczu mają), serek wiejski, czy też twaróg chudy. To właśnie z tych produktów kolację powinniśmy tworzyć. Przykładowa kolacja omlet z 2 jajek z chudym twarogiem. Mam nadzieje, że rozwiałam wątpliwości, jeżeli nie, proszę pisać - wytłumaczę raz jeszcze. ![]() edycja: Co do zapotrzebowania na b/t/w i kalorię podrzucam przydatne linki: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_ka...f-t276436.html http://www.sfd.pl/!!!KALKULATORY!!!-t432492.html http://www.sfd.pl/Podstawy_układania_diety-t367367.html Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-01-04 o 23:09 |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeniatko jestes nieoceniona
nawet ja wreszcie zrozumialam co i jak
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa147 - ale pomyśl jak potem będziesz wyglądać
na razie może źle się prezentujesz ale potem uhuhu co do jeszcze kremu na rozstępy z masy perłowej (jeśli chodzi Ci o No-scar) to ja polecam, ale zależy czy zareagujesz na niego bo nie każdy reaguje, ja na przykład z bordowych rozstępów zeszłam na białe/cieliste niewidoczne miałam gdzieś foto ale wątpię, że znajdę.Marzeniatko - a masz gdzieś jeszcze jakieś inne kolacje białkowe?
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram sie byc na diecie nisko weglowodanowej i wyeliminowac chleb/ziemniaki/slodycze/owoce/ryz na jakis czas a za to jesc duzo warzyw, nabialu i kurczaka. Z tego co piszesz to wszystko robilam zle, bo ja omlet/jajecznice na sniadania jadam. Powiedz mi wiec czy taki mniej wiecej jadlospis moze byc : - wczesne sniadanie ( ok 8/9 rano ) - platki Bran Flakes w postaci niteczek ( sa to platki z otrebow o niskim IG ) z mlekiem plus salatka z pomidorow, cebuli i jogurtu naturalnego - II sniadanie ( ok 11 - przed pojsciem do pracy ) filet z makreli z ziarenkami pieprzu, do tego ogorek, pomidor i papryka - obiad/pozny obiad ( jesli uda mi sie dostac przerwe w pracy to pomiedzy 14 a 15/po powrocie do domu ok 18 - 19 ) kawalki kurczaka w marynacie pomidorowej pieczone w piekarniku z mieszanka warzyw na patelnie ( jesli gotuje sama ) / salatka z kurczakiem ( jesli w pracy ) - kolacja ( jesli byl obiad w pracy to ok 19 jesli nie to okolo 21 ) omlet/jajecznica lub jajko na twardo plus twarog chudy z jogurtem naturalnym z wkrojonym ogorkiem i papryka Czy teraz lepiej rozumuje ?
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2009-01-04 o 23:22 |
||
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zwizualizowalam sobie siebie po odchudzaniu..wybralam pania a o takim samym typie budowy jak moj gdzies pod tluszczem czyli atletycznym
-juz nie wspominajmy o photoshopie-
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Guantanamera dziękuję!
![]() Malinko kolacje bez problemu będziesz mogła sama tworzyć, chodzi przede wszystkim o to, aby składały się z produktów wysokobiałkowych. Źródłem białka dla człowieka mogą być takie produkty zwierzęce jak mięso, wędliny, drób, ryby, mleko, sery oraz jaja. Te produkty dostarczają pełnowartościowego białka, czyli o dużej wartości biologicznej. Na podstawie tego widzisz, że kolacje mogą być np.: - duża kostka chudego twarogu - omlet z 2 jajek - chuda rybka z jajkiem na twardo - 200 g serka wiejskiego np. z cynamonem - sama rybka Dowolność, byle by składało się z produktów wysokobiałkowych. SimplyDivine taki jadłospis jest o wiele lepszy i dobrze rozumujesz. ![]() Ja dziewczynki już lecę w razie jakiś wątpliwości - pytać, jutro odpowiem. ![]() Buziaki
Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-01-04 o 23:30 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Malinka_86 tak, właśnie o ten krem mi chodzi, jeśli polecasz to skuszę się jak tylko wykorzystam wszystkie te, które mam teraz. Afirmacje siebie po odszczuplaniu naprawdę w moim przypadku dużo dają, ale dużo daja też wyobrażenia co będzie jak nie ogranicze się i sama nie potrafie wskazać co bardziej do mnie przemawia.
SimplyDivine praca jest ważna, ale chyba najważniejsze Twoje zdrowie, na pewno znajdziesz jakieś wyjście. Masz całkowita rację jeśli idzie o odpoczynek kręgosłupa i stawów w wodzie, to jest bardzo odczuwalne, swoją drogą ciekawa jestem tego szałowego kostiumu, może zaprezentujesz go w wolnej chwili? Guantanamera, obyś tylko nie wzorowała się na tempramencie tej pani, bo ze współpracownikami może być krucho
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz wiem jak planowac sobie posilki Zeszlam do kuchni zrobic sobie herbatke i zerknelam na wage. Zwazylam sie i... Ostatni raz wazylam sie 31 grudnia, na diete przeszlam od 1 stycznia. 31 grudnia bylo 91 dzis jest... 89 kg! Nie wiem nawet kiedy polecialo, ale faktycznie brzuszek sie 'mniejszy wydaje :P Zaraz pod prysznic lece i sie pomierze wtedy centymetrem ![]() Edit: Alfa147 zdjec na stronie producenta juz nie ma, sama moge cyknac komorka ale nie na sobie - za 10 kg wrzuce na sobie - obiecuje! ![]()
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2009-01-05 o 00:12 |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
jestem temperamentna ze ojoj.. ale nie walnięta jak Naomi
|
|
|
|
|
#79 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
witam odchudzaczki z kubkiem zielonej herbaty
![]() strasznie dzis zimno :| ale pogoda piękna ![]() SimplyDivine waz się zawsze rano po zrobieniu siusiu :d i bez sniadania...
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Dziś pierwszy dzień mojej diety i oczywiście od razu szlag ją trafił ![]() Dostałam @ i tak jak normalnie trochę brzuch poboli, wezmę tabletkę i przechodzi, to dzisiaj jest tragedia. Nie jestem w stanie przełknąć NIC. Czekam na lekarza zakładowego, może da mi jakiś zastrzyk czy coś Zła jestem jak nie wiem, bo w pracy do 15, a potem masa spraw do pozałatwiania. Nie wiem jak dam radę, a chciałam dzisiaj zacząć ćwiczyć, nawet dodałam do ulubionych parę filmików z YouTube, uszykowałam dresy itd. Ooooo, kto wymyślił @????? Na pewno jakiś facet ![]() Ech... czas na herbatkę. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Mam do zrzucenia 15 kg odchudzam się od 3 dni straciłam 1.5 kg i 1 cm w pasie.; stosuję dietę Atkinsa wygląda to tak przez 2 tygodnie 2 l wody dziennie herbata bez cukru kawa zabielona śmietanką 30 %, śniadania - 3 jajka z dodatkiem różnego mięsa szczypiorkiem lub papryką czerwoną w postaci jajecznicy obiad mięso wszelkiego rodzaju pieczone smażone gotowane jak kto chce z dodatkiem sałaty ogórka zielonego podwieczorek biały ser z dodatkiem warzyw które wymieniłam wcześniej + 1 łyżka kwaśnej śmietany, kolacje wszelkiego rodzaju ryby przyprawione jak kto che z puszki tylko te w ooleju jak ktoś chce więcej informacji na ten temat lub ma pytania odpowiem na każde jak tylko będę znała odpowiedź. Mój mąż odchudza się razem ze mną ma do zrzuceniz 23 kg przez 3 dni zrzucił 3 kg i 3 cm w pasie aha ważne podczas pierwszych 2 tygodni nalezy zarzywać preparat witaminowy dbać o zęby
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Manianaaaa ja tez mam dzis I dzien @... porazka
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
SimplyDivine trzymam za słowo z tym kostiumem, przypilnuję Cię po 10 kg w dół nie ma przeproś i widzę foto
![]() Manianaaa i Guantanamera mam nadzieję juz Wam lepiej, no trzeba jakoś przeżyć, ja jestem na finiszu @ i dlatego taka mądra U mnie dziś tak zimno, ponuro i szaro, że rezygnuję ze spaceru |
|
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
Chyba nie mówisz na serio co? Moim zdaniem to już jej blisko do wieszaka i nie ma nic w niej co by mnie pociagalo
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
witam Was dziewczynki.Jeżeli mogę to również się przyłącze
Niestety mam do zrzucenia DOŚĆ dużo, nie mówię ile konkretniej bo każdy kilogram to dla mnie wielki sukces. mam(jeszcze) 19 lat bo zobaczyłam 90 kg![]() i postanowiłam się wreszcie zabrać za siebie i od 2 dni ograniczam moje obżarstwo, pije zieloną herbatkę co kiedys było nie do pomyślenia ze mogę pić gorzką, a co dopiero zieloną herbatę. ze słodyczami się kategorycznie pożegnałam, ostatni posiłek o 18. Tyle o mnie, mam nadzieje że przygarniecie mnie pod słoje skrzydła i już niedługo będziemy mogły się pochwalić naszymi osiągnięciami ![]() Aha i jeszcze jednej rzeczy zapomniałam powiedzieć odnośnie wagi. A mianowicie dzisiaj rano się ważyłam i nie wiem jakim cudem ale spadło 4 kg ![]()
|
|
|
|
|
#87 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy, ze mi sie podoba poza tym umiescilam w zalacznikach wieszaka i dla porownania Naomi, chyba nic nie trzeba dodawac czekoladka ma boskie nogi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi jak złagodzić apetyt. Jem tyle słodyczy, że już mnie brzuch boli, ale mam ochotę na jeszcze
. Przeraża mnie to z jaką łatwością je pochłaniam. Oczywiście teraz wyrzuty sumienia.Wczoraj było tak samo ;( Co zrobić? |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
a jak rozplanowalas posilki ?
moze jesz za malo wartosciowych produktow? pij duzo wody zielonej herbaty i nie poddawaj się...ja herbatkami oklamuje glod
|
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Obca1993 ja za słodyczami nie przepadam za bardzo, więc nie pomogę Ci profesjonalnie
, ale myslę, że dobrze by było jakbyś spóbowała jeść owoce, też słodkie, ale przy okazji wiele zdrowsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

wystarczy Marzena 

poza tym umiescilam w zalacznikach wieszaka i dla porownania Naomi, chyba nic nie trzeba dodawac