![]() |
#841 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar VII
Gwai, to bardzo przykre
![]() Życzę Ci dużo siły żebyś przez to wszystko przeszła. Trzymaj się i bądź dzielna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Gwai, paskudnie się to czyta, a co dopiero przez to przechodzić
![]() ![]()
#843 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Zaslugujesz na to, aby znalezc w zyciu jeszcze prawdziwe szczescie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Princesko, ja bylabym ostrozniejsza z ocena calej sytuacji
w zyciu bywa roznie, umiejetnosc rozmowy z druga osoba, czasem umiejetnosc przebaczenia nawet najstraszniejszej zdrady to wielka sztuka, dzieki ktorej mozna uratowac zwiazek mam na mysli oczywiscie taki zwiazek, ktory warto ratowac, a to juz wiedza tylko osoby, ktore sa w danym zwiazku .... i to tez nie zawsze ![]() moja przyjaciolka przezyla podobna historie jak ta, ktora opisuje Gwai, po roznych zawirowaniach jest znowu ze swoim mezem i stanowia swietna pare, sa szczesliwi i bardzo cenia sobie wszystko, co razem przezyli Gwaihally, duzo sily i madrosci Ci zycze ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2009-01-05 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Jeszcze bym dodała, że warto przyjrzeć się motywom postepowania drugiej osoby...niestety życie nie jest biało- czarne i nic nie jest tak proste jak się w pewnym wieku wydaje...
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Gwai, nie wiem co powiedziec, moge Cie jedynie wirtualnie uściskać
![]()
#847 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja wiem tylko, ze choc wiele jestem w stanie ybaczyc, to zdrada jest dla mnie adekwatna z koncem. Wychodze z zalozenia, ze jak bylo mu zle ze mna, to przebaczenia nie potrzebuje. Jestem w stanie dac szanse Landrynowi, za te glupie akcje, ktore ostatnio przezywalam, ale tak naprawde to co on zrobil to glupota, choc raniaca. Natomiast gdy tylko sobie yobraze, ze Kamil patrzy na jakas dziewczyne mowiac jej "kocham cie", a potem patrzy tak samo na mnie, to wiem, ze nie umialabym z ta swiadomoscia zyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Princesko, nie wiem
![]() nie wiem nic o tym, zebym byla zdradzona, a mam nadzieje, ze mam na ten temat pelna wiedze ![]() wiem wiec, a przynajmniej tak mi sie zdaje, jak bardzo zdrada mojego meza by mnie bolala wiem jedno - staralabym sie cos z tego zwiazku ratowac, nie za wszelka cene, moze nawet nie sam zwiazek, ale cos, nie chcialabym bez rozmowy i przemyslenia wszystkiego przekreslac partnera i tego co nas laczylo, bo to tak jakbym miala wykasowac jakas czesc siebie, a jestem do siebie przywiazana i zal by mi bylo tej czesci ![]() mysle, ze w takich sytuacjach daje sie szanse nie tyle swojemu partnerowi, co swojemu zwiazkowi, a wiec przede wszyskim sobie edit: Big Mama przypomniala mi moja ulubiona piosenke----> KLIK Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2009-01-05 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Wiedźma
|
Gwaihally, aż mnie ciary przeszły. To, co napisałas uświadamia nam, jak kruche jest nasze szczęście, jak łatwy do zburzenia jest nasz spokój.
Wiem, że ludzki organizm zawsze dąży do szczęscie, że radzi sobie z bólem, że wychodzi z kryzysów, że jeszcze słońce zaświeci i że jeszcze będzie dobrze, ale na razie mogę tylko przesłac uścisk i zapewnić o tym, że gdybyś potrzebowała się wygadać, wypisać - będę do dyspozycji. Cytat:
Czy po prostu sie pogubił i nie wie, jak bardzo jeszcze kocha Gwai i jak bardzo chce z nią być, a tamten związek to takie wołanie o pomoc. Czy też kocha tamtą miłością wielką i chce z nią układać życie. No i jeszcze - wiem, że wybaczać warto czasem. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-05 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie zwiazek to cos bardzo waznego, dlatego mocno bolaloby mnie, gdyby okazalo sie, ze kiedys, za iles lat moj maz zaczyna to niszczyc. Ja akurat jestem pod katem wiernosci bardzo wrazliwa, nic na to nie poradze. Poprostu wychodze z zalozenia, ze ja i moj facet, jestemy przede wszystkim dla siebie. Oczywiscie sa inni, rowniez bardzo wazni, ale chialabym, aby kiedys moj maz, byl dla mnie tak bliski jak rodzice, a oni zawsze ze mna beda. Bez wzgledu na to czy poklocimy sie o kolor lampy czy o cos powaznego. Oni beda mnie kochali tak mono jak ja ich. Zawsze. Chcialabym bardzo, aby moj maz, kochal mnie kiedys z taka sama sila i nie wyobrazam sobie dlatego, ze w naszym zyciu moglaby sie pojawic inna kobieta. Mozna starac sie ratowac, to nawet wskazane. Ja poprostu znajac siebie wiem, ze bardzo ciezko byloby mi pogodzic sie z tym faktem, a co dopiero kiedys jeszcze polozyc glowe na ramieniu, na ktorym przez jakis czas, opierala sie inna. Wiem, ze kochajac, bardzo bym starala sie byc z nim dalej. Poprostu czuje, ze mimo staran, nie umialabym zapomniec. To nie jest tak, ze jestem jeszcze dzieckiem i mam zludne wyobrazenie milosci. Nie. Poprostu ja w jakis sposob jestem juz uksztaltowana i wiem, czego moge sie po sobie spodziewac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
rude jest piękne:)
|
Gwai kochana
![]() ![]()
#852 |
Wtajemniczenie
|
Gwai, kurczę, ale przykre wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Gwai, kochana - przetrwasz to, przetrwasz na pewno! Dużo, dużo siły życzę
![]() Co do dawania szansy - nie ma jednej odpowiedzi: warto - nie warto, bo wszystko zależy od zbyt wielu czynników. Na pewno warto porozmawiać, chociaż w takiej sytuacji spokojna rozmowa może być najtrudniejsza - dla obu stron. Princesko - z doświadczenia wiem, że można kochać 2 osoby na raz, chociaż, no właśnie, dzielenie się drugą osobą jest praktycznie niemożliwe i dla własnego zdrowia psychicznego nie warto nawet próbować |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
grozi wypollizowaniem
|
Princessko! tylko że z czasem życie się komplikuje niestety i decyzja o rozstaniu nie jest taka łatwa, bo pojawiają się poza uczuciami inne aspekty do rozważenia...i czasem może być tak że chociaż chcesz to nie możesz się rozstać...
#855 |
Zakorzenienie
|
Gwai - ja nawet nie wiem, co napisać. Potwornie przykro czyta się takie rzeczy :
![]() ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Ulu kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Gwai jest głęboko zraniona i, wydaje mi się, że mimo gniewu, który wyziera z jej posta, zrozpaczona.
Czasem przy rozstaniach chodzi o to, żeby nie odbywały się niespodziewanie i gwałtownie, ale żeby nam dano czas na oswojenie sytuacji, odbycie "żałoby". To jest tak, jak ze smiercią - inaczej ją przyjmujemy, gdy umierają nam bliscy po długiej chorobie , a inaczej, gdy nagle. Nie mówię, że żal jest mniejszy - jest inny. Wciąż jak Was tu podczytuję cisną mi się do głowy dwie pieśni, w których dla mnie swego czasu (w sytuacji podobnej, ale może mniej dramatycznej niz Gwai, gdy patrzę na nią z perspektywy lat) najważniejsze i wiernie oddające uczucia były zaznaczone strofy : Hanny Banaszak "Nie, nie możesz teraz odejść" Nie, nie możesz teraz odejść Bierzesz mi ostatnią wodę Żar pustyni pali mnie Bezlitosna płowa pustka Mam spękane suche usta Pocałunek mój to krew Nie, nie możesz teraz odejść Kiedy cała jestem głodem Twoich oczu, dłoni twych Mów, powiedz, że zostaniesz jeszcze Nim odbierzesz mi powietrze Zanim wejdę w wielkie nic Nie, nie możesz teraz odejść Jestem rozpalonym lodem Zrobię wszystko, tylko bądź Bądź, zostań jeszcze chwilę, moment Płonę, płonę, płonę, płonę... Zimnym ogniem czarnych słońc Nie, nie możesz teraz odejść Popatrz listki takie młode Nim jesieni rdza i śmierć Bądź - proszę cię na rozstań moście Nie zabijaj tej miłości Daj spokojnie umrzeć jej i Edyty Geppert "Łza" Łza, to jest ta łza Popielec mój I twarde "dość" Już nie skowyt psa Nie cichy bój O byle kość Mówiłam ci Strzeż się tej łzy Mówiłam: grasz O nerwów nagłe amen Zważ, prosiłam zważ Już wszystko masz Prócz jednej łzy Łza, to jest ta łza Jak kamień w skroń Lawina z gór Łza, spod spodu dna Już pięść nie dłoń Podniebny mur Ni białym bzem Ziszczonym snem Naręczem róż Nie zmienisz biegu zdarzeń Cóż, "wspólnota dusz" Do góry dnem Przez jedną łzę Tę jedną łzę Przepraszam za przydługi post ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-05 o 18:29 Powód: literówki i powtorzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
Gwai, nie wiem, co napisać... Życzę Ci mnóstwo siły i odwagi. Bardzo mocno ściskam i całuję.
![]()
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
Właśnie wyszedł, zostawił klucze. Rozmawialiśmy chwilę. Mówił, że nie chciał żeby tak wyszło że ja się dowiem. Chciał ze mną porozmawiać po prostu. Że nie czuje do mnie tego co powinien. I ze nie chodzi tu o inną tylko że nam się nie układało (?). Ale na pewno znowu kłamie. Żeby tamta się nie nawinęła, to ciągle by uważał że mnie kocha. Jak zwykle jest zawiedziony że ułożyło się nie po jego planach. I Koniecznie chciał wiedzieć skąd to wszystko wiem, wręcz drążył. Mówiłam, żeby już mnie nie męczył, że i tak nie powiem, żeby po prostu w końcu poszedł. A on żebym mu powiedziała, bo on mnie o to prosi. Ja mówię, że już nie czuję się w obowiązku spełniać twoich próśb ani się tobie tłumaczyć. Wyrażnie to go rozjuszyło, on nie lubi jak czegoś nie może się dowiedzieć. Zawsze potrafił tak mnie podejść żebym wszystko powiedziała. Ale teraz nie powiedziałam. Bo myślę że on bał się że ja to od kogoś usłyszałam itp. i na ile bedzie mógł temu wszystkiemu zaprzeczyć. W końcu pyta, jak dostałam się na jego pocztę (kiedyś mogłam spokojnie chodzić po jego poczcie a on po mojej, ale ostatnio hasło zmienił i to tak że komputer nie zapamiętuje). Ja mówię że wcale nie powiedziałam że byłam na jego poczcie. W końcu przestał wypytywać, ale widać było że ta kwestia gra kluczową rolę w całej rozmowie. Potem takie teksty że on może nie potrafi w ogóle kochać, że tamtą może kocha może nie kocha. Jak powiedziąłm że on po prostu skacze z kwiatka na kwiatek, to on, że tak, że rozgryzłam go i że może on z żadną nie będzie szczęśliwy. Takie pierdoły.
A tak w ogóle dla niedowiarków że to taki... no nie wiem.... to znalazłam ostatnio na dawnym gg w archiwum przez przypadek, jak w 2006! roku, kilka miesięcy po naszym ślubie kościelnym pisał z jakąs laską poznaną przez internet różne słodkie słówka, i jej of course też wiersz napisał, i był tekst że się w niej jakby zakochuje i myszko, skarbie, nie zasnę zanim do ciebie nie napiszę i umawiali się na spotkanie. Potem sie jakby urwało (chyba). A tak w ogóle to jeszcze niedawno znalazłam jego ogłoszenie na dwóch portalach randkowych, takim zwykłym i takim bardziej seksowym. No dobra, ktoś może powiedzieć, że może ja z tych co leżą i myślą o ojczyźnie podczas i sex to zło konieczne. Nic z tych rzeczy wręcz odwrotnie, mnóstwo razy tojego właśnie "głowa bolała". Żaden seksoholik. Seksoholik to by mi się marzył, a jakże. Jakaś odpychająca też nie jestem, myję się nawet regularnie ![]() k**wa, b**ć, f**k, &(#%^*$$%^*><_{'@#%%. Powiedzcie mi tylko jak schudnąć, bo tylko tego mi brakuje żeby móc spokojnie powiedzieć: tak, jestem atrakcyjną kobietą. A muszę to móc sobie powiedzieć, bo teraz taplam się w takiej niskiej samoocenie, że normalnie bym się zakopała pod ziemię. Wydaje mi się że on taki biedny tak starał się we mnie zakochać o tu d**a, bo taka jestem beznadziejna że tylko worek na głowę nałożyć i do piwnicy schować, albo na pole postawić za stracha na wróble.
![]() |
#860 |
BAN stały
|
Gwai, trzymaj się. Jakoś...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
Gwai. Nie wyobrażam sobie co czujesz i nawet nie będę próbować. Bo to nie ma sensu. Wierzę, że jesteś zrozpaczona i zraniona. Jeśli w jakikolwiek sposób byłabym w stanie Ci pomóc, potrzebujesz się wygadać , pisz na PW, dzwoń, cokolwiek - byleś tylko nie zrobiła żadnej głupoty.
Gwai ..... czytając Twoje słowa sama wyobraziłam sobie siebie w tej sytuacji, nie wiem co bym czuła naprawdę ale wyobrażam sobie i szlag mnie trafia. Wiem, przepraszam ... nie, nie wiem - domyślam się jak to boli ..... ściskam Cię serdecznie i jeszcze raz powtarzam - jeśli potrzebujesz sie wygadać - wal jak w dym. Czy to na PW czy na GG czy w jakikolwiek inny sposób. Sądzę, że ja bym postapiła zupełnie wbrew rozsądkowi - "skopałabym gnoja a sukę zabiła" . ![]() Trzymaj się Kochana ![]() Jeśli natomiast chodzi o schudnięcie to może uda mi się Ci pomóc ..... i pokażesz "DUPKOWI" co stracił ![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2009-01-05 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
czyli Endżi
|
Gwai, tak strasznie, strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() Gdybym mogła jakkolwiek pomóc to pisz ![]() Ja zaczęłam się zastanawiać nad czymś innym. Gdzie panny adorujące cudzych mężów/chłopaków mają honor ![]() Ta sytuacja jest mi bliska z nieco innej perspektywy ![]()
#863 | |
BAN stały
|
Cytat:
Boże czego ja nie przerabiałam w życiu osobistym ![]() Rozwód? Gwai...współczuje strasznie...u mnie to trochę inaczej wygląda ale tez kiepsko...mam zamiar odejść. Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-01-05 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Gwai -
Nie zostawil Cie bo jestes brzydka, nudna - nic z tych rzeczy. Jestes zapewne pelnowartosciowa kobieta. Odszedl bo widocznie nie potrafi kochac, przywiazac sie, byc odpowiedzialnym. Uwierz mi, on i tak nie bedzie szczesliwy. Ty masz w sobie sile, mine gniew, smutek i zaczniesz cieszyc sie zyciem. Poznasz kogos, kto doceni. Pokocha. Rozwod - trudno, zdarza sie. Nie koniec swiata. Niedlugo znow zaczniesz sie usmiechac. A on? byc moze do konca zycia bedzie gonil ulotne uczucia, zludne uczucia by tylko chwile czuc ten dreszcz. A gonienie pragnien bywa ekscytujace aczkolwiek ... ten brak umiejetnosci stworzenia zwiazku na lata, na cale zycie jest straszny. (ja taka jestem....) |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Gwai- trzymaj się jakoś, bądź silna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Gwaii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Gwai - naprawdę wiem, przez co teraz przechodzisz....
![]() Tak jak napisała Agnyska, stoi za Tobą moc pozytywnych myśli wielu z nas, jesteśmy z Tobą. I wiem, że to nie jest pusty frazes - przekonałam się o tym sama - tu na forum dostałam mnóstwo wsparcia, kiedy znalazłam się w podobnej sytuacji. Ba, dwie świetne dziewczyny stały się niemal moimi osobistymi psychoterapeutkami, które ciągną mnie za uszy do góry, codziennie przekonują, że wszystko się ułoży, dają siłę. ![]() ![]() Przytulam Cię Przetrwasz.
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak wyskoczę jak Filip z Konopii ale jestem pod ścianą.
Kuba zapomniał zabrać od dziadków ulotki od Staloral 300 i za chorobę nie wiem ile psików mam mu jutro podać. Może któraś z Was używała ten lek, albo podawała dziecku? Dziś ostatni dzień stężenia 10IR ( 6 psików ) i nie wiem od ilu psików trzeba zacząć dawkę o stężeniu 300IR. I w ogóle co dalej ....jutro będziemy u alergologa - ale dopiero po południu - a młode chłopię musi przyjąć go rano na czczo. ![]() Heeeeeeeeelp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.naszaapteka.com.pl/index....Staloral%20300 http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5011-Staloral |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czemu Oni tej książeczki nie wzięli normalnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.