|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Mehja ja też Ci radze zrobić poprawiny. Ja od razu wiedziałam, że będą, bo bym chciała troche pojeść, a na weseleu będzie z tym cieżko
![]() ![]() Co do tej altanki o którą pytasz to ostatnio byliśmy tam na sali z moimi rodzicami (oni jej wcześniej nie widzieli) i teściową i powiem, że wszystkim się ta altanka podoba. No ale mnie się nie podoba i koniec ![]() A co do kosztów. Każdy robi wesele za tyle na ile go stać. Jeśli komuś podoba się zespół czy sala, która jest baaardzo droga, ale może sobie na to pozwolić to nie ma problemu. Każdy wie jakimi środkami dysponuje. Ja na przykład nie wzięłabym zespołu za 5 tys. nawet jakby był najbardziej rewelacyjny. Nie stać mnie na to. Za 5 tys. mam zespół, kamerzystę i fotografa i jeszcze zaproszenia. Tak samo z sukienką. Nawet nie będę patrzeć w stronę takich za 4,5 tys., za tę sumę musimy kupić sukienkę, smoking i jeszcze część dodatków. Te koszty są może i realne jeśli ktoś wszystkiego z tej wyzszej półki poszukuje. Ale za znacznie mniejsze pieniądze też można znaleźć moim zdaniem i świetny zespół i piękną sukienkę. Ale każdy sam wie najlepiej na co go stać. Przeddzidzie nie zastanawiałabym się nad tą salą. Wygląda bardzo ładnie i elegancko. A jeszcze ta cena ... My też się zastanawialiśmy nad Media Vision, nie pamiętam już teraz dlaczego się nie zdecydowaliśmy (chyba nie mieli terminu), ale bardzo bardzo nam się podobały ich zdjęcia, a jeszcze bardziej film. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2009-01-05 o 15:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
O Matko Igoolek !!! a cóż to za suknia za aż tyle..
![]() ![]() Więc teraz ja zacznę, ja mam rozmiar 36 i nie jestem za wysoka i muszę tez miec suknie dobrana do siebie ![]() My płacimy za: salę 180 zł od osoby za dwa dni ( wesele + poprawiny ) na ok.100 osób, stół wiejski : 800 zł ( o ile dobrze pamietam ) , obrączki : chyba z Apartu ze ścientymi brzegami ok 1300 zł. orkiestra : 2500 zł ( za dwa dni, dojazd w cenie ) , skrzypek na ślub : ok.400 zł filmowanie : 1200 zł , zdjęcia : 800 zł , suknia : ( jeszcze się nie rozgladałam, ale pewnie do jakichś ok.3500 zł. najlepiej jakby ze wszystkimi dodatkami), garnitur : ok.2500 zł autko : ok.550 zł kwiaty : ok.1000 zł zaproszenia : ok.450 zł. alkohol : ok.2500 zł.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2009-01-05 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Dokładnie cena sukienki wynosi 3 840 zł... właśnie otrzymałam odpowiedź o cenie... Sukienka jest prosta ale z jedwabiu i dlatego kosztuje dużo. Najwięcej wyniesie nas sala nie ma co się oszukiwać. Nad zespołem się zastanawiamy nadal bo ta cena też nas przeraża ale póki co nikogo lepszego i WOLNEGO w tym dniu nie znaleźliśmy
![]() ![]()
Nasz Tymi! ![]() ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2010072401801830.png ![]() Edytowane przez Igoolek Czas edycji: 2009-01-05 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
oliwkach1985 dzięki za pocieszenie
![]() Która z was kobietki pisała, że ma zamiar urządzić wesele w Jacentowie w nowej sali?? Znana jest już cena tego lokalu?? jest fantastyczny, ale obawiam się, że cena też bedzie fantastyczna ![]() kasiuni_a popieram w 100% Też bym chciała wesele w takom np. RED, czy taką suknię za 3000, ale niestety to wszystko o dużo za dużo kosztuje. A co tam, wogóle się cieszę, że robimy wesele. Tyle osób nie robi, a ja bardzo chciałam zawsze mieć przyjęcie. A wydaje mi się,że miejscówka nie jest taka zła. Kurcze, nie mogę załadować zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Wtajemniczenie
|
Ninuska to chyba Daisy89 pisała o weselu w Jacentowie.
Ja tam też z mojej sali jestem bardzo zadowolona, cena w porównaniu z innymi w okolicy jest bardzo zachęcająca, a wcale innym niczym nie ustępuje. Mamy tu taki lokal, w którym nie ma miejsc na 2010, ludzie się o niego zabijają, cena dosć wysoka, dużo rzeczy trzeba samemu wstawić, no ale wszyscy są zachwyceni wystrojem. Brat mojego Narzeczonego miał tam wesele we wrześniu 2007, bo jego żona nie chciała nigdzie indziej, no ale okazało się że nie jest tam tak idealnie i że wystrój to nie wszytko. Tak że to co najdroższe nie zawsze jest najlepsze (w żadnym wypadku nie odnosze się do żadnego z zamówionych przez Was lokali, chodzi mi konkretnie o moją okolicę). Teraz jeszcze doczytałam Ninuska o tej sytuacji z kuzynem, to Ci napisze coś na PW, bo tu by za dużo miejsca zajęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
BAN stały
|
Jezeli ktoras z Pan bedzie miala ochote i czas na przeczytanie kilku porad to mysle, ze warto. Co prawda to straszne ogolniki ale zawsze... : http://www.fotograf-wesele.pl/jak_wy...grafa,s17.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zamierzam :P tylko czekam az bede mogła ją obejrzec :P z tego co wiem to max 170 od osoby bez poprawin na 2010r :P czyli norma :P
![]() |
#2888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja jestem zdania ze na sukience nie warto oszczedzac...w koncu sie ja ubiera tylko raz w zyciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-01-05 o 20:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
Rozmawiałam dzis z Pania w studio u Górczynskiego (kamerzysty) powiedziano mi ze w tym momencie za film trzebaz zaplacic 1500zl ale biarac pod uwage, ze ja potrzebuje na rok 2010 to jakies 100-200zl podrosnie cena.
Kilka dni temu napisalam maila do Pana Górczynskiego i dopiero dzis dostałam odpowiedz: ze na 2009 cena wynosi 1900zl ![]() Wiec ja sie pytam co jest grane :| to juz nie pierwsza osoba tak pisze za kazdym razem inna cena.... I to jest niby ten profesjonalizm????????? A płyta taka sobie - nic specjalnego
#2891 |
Zakorzenienie
|
Ostrowczanka jesteś niezastąpiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony to coraz wiecej par rezygnuje z video na rzecz fotografii. Jak czesto siega sie po dvd z filmem i oglada 80 minut imprezy i pokazuje sie ze na 40 minucie ktos ladnie wyszedl ? No wlasnie. Po album czy prezentacje trwajaca 20 minut siega sie czesciej i subtelniej , zwlaszcza we dwoje przy wieczornym czerwonym kalifornijskim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chodzi mi o cene (jako kwote) ale o fakt, ze jednego dnia, od tego samego zakładu uslyszalam dwie zupelnie odmienne ceny - dla mnie to jest nie powazne ![]() A tak apropo podobaja mi sie Panskie zdjecia, ale wolałabym wiecej koloru Poza tym chce i płyte i album
Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza... Edytowane przez Daisy89 Czas edycji: 2009-01-05 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
kasiuni_a jeszcze raz wielki buziak dla Ciebie
![]() Daisy89 niestety nie pierwsza jesteś postawiona w takiej sytuacji. Już od nie jednej osoby o tym słyszałam. Niestety. I jeśli chodzi o salę...cena mnie zabiła ![]() Mam nadzieję, że uda mi się w końcu pokazać Wam mój lokalik ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-06 o 12:21 Powód: proszę nie pisać post pod postem i korzystać regularnie z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania", takie są zasady panujące na tym forum! |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Ninuska jak za takie pieniadze to sala jest swietna
![]()
#2897 |
Zadomowienie
|
Ufffff.......
![]() ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-01-05 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Nad oczkiem ![]() Jeśli chodzi o zaproszenia to ja zamówię na allegro bo rzeczywiście taniej to wyniesie, podobają mi się takie ręcznie robione zaproszenia ale to jest wydatek i z tym trzeba się liczyć wole te parę groszy zamiast na zaproszenia wydać na coś innego, bo jak wiadomo zaproszenia są dla gości a oni potem i tak to wyrzuca i tak więc nie ma co przepłacać na nich. Inaczej sprawa się ma jeśli wesele jest małe, to wtedy można nad takimi zaproszeniami pomyśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Raczkowanie
|
Nie wiecie, gdzie taki wiejski stoł mozna wypożyczyc? bo watpie zeby tam taki mieli :P
Cytat:
Po miesiecu od wesela i tak kazdy kto jest dostał - wyrzuci je - smutne ale prawdziwe. Ja tez z zaproszeniami nie bede szalec wole dolozyc i miec lepsza orkiestre czy fotografa, bo to zostaje w pamieci dluzej niz zaproszenie
Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza... Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-06 o 12:22 Powód: proszę nie pisać post pod postem i korzystać regularnie z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania", takie są zasady panujące na tym forum! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do odmiennych cen..no coz..czasami jest tak, ze tych zapytan klienckich jest bardzo duzo i wcale bym sie nie zdziwil ze moglo sie komus za przeproszeniem pomerdac. Zdarza sie. Chociaz jak mowie.. nie znam stylu pracy Pana Gorczynskiego. Ale takie sytuacje sie zdarzaja. Zwlaszcza, gdy odpowiedzi udziela minimum dwoch ludzi w firmie. A ze rozne ceny..no moze ktos inaczej ocenil lokalizacje itd., bo na cene wykonania uslugi czy to foto czy video skladaja sie takie czynniki jak odleglosc, liczba gosci szacunkowa, koszt amortyzacji sprzetu foto albo video (w koncu ma on swoja trwalosc w czasie i musi na siebie zarobic, a takie zabawki kosztuja w kompletach do 30-40 tysiecy), ubezpieczenia zus (no chyba ze ktos robi na czarno), narzuty energii, mediow, album, fotoksiazka, serwer itp. Pisalem biznes plan takiej dzialalnosci, wraz z analiza swat i naprawde tych kosztow jest sporo a przeciez dochodzi jeszcze tzw. wynagrodzenie dla tworcy za know-how i niejednokrotnie artyzm. A jezeli moge sie do lokalu wtracic. Czasami pary decyduja sie na przyjecie weselne kilkadziesiat km od miejsca zamieszkania. Mialem taka pare ktora mieszkala kolo Ilzy. Slub mieli w Radomiu. Przjecie w Skaryszewie. Niezle rozjazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Elsi81 Dokładnie, nad Oczkiem
![]() A co do zaproszeń to mi też się strasznie z allegro podobają. I pewnie z tamtąd zamówią. Można dostać nawet z nadrukami imion i nazwisk gości- nie trezba pisac ręcznie. Ale na to mam jeszcze czas. Daisy89 oj niestety ja nie pomoge. Jak widzisz na sali jest już taki. I jeszcze zaproszenia- ja mam własnie te ciekawe i oryginalne. Sporo wody upłynęło od tych wesel a mi szkoda ich wyrzucić i pewnie tego nie zrobę. Fajnie powspominać jak wpadną w ręce ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-01-05 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Wtajemniczenie
|
A ja sobie umyślałam zaproszenia z jakimiś lawendowymi wstawkami i takie mi się udało zamówić
![]() Trochę się ze mnie śmieją, że ważniejsza dla mnie dekoracja niż np. jedzenie. To już przesada, ale rzeczywiscie bardzo zwracam na takie szczegóły uwagę i musze mieć wszystko dopracowane i takie jak sobie wymyśliłam. Nawet te zaproszenia, które potem ktoś wyrzuci. Zamówiłam je już jakiś czas temu, bo bardzo mi się spodobały i nie chciało mi się już więcej szukać. Dostanę je rzecz jasna dopiero w maju, nie teraz, w cenie jest personalizacja gosci. Do kompletu wzięłam winietki, zawieszki, menu i nalepki na ciasto - taki mój kaprys i jedyne szaleństwo ![]() Jutro spróbuje wstawić zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Przeddzidzie śliczna ta Twoja sala! Co do zaproszeń to myślę ze śmiało można zamawiać przez internet, dużo jest stronek i niektóre bardzo ładne i cenowo też w miarę!
#2904 |
Zakorzenienie
|
ninuska ja na tym weselu byłam dawno bodajże w 2000r więc dużo się tam mogło zmienić ale sala dużo się nie zmieniła, pamiętam że smaczne dania były i duże porcje wtedy dawali i na stołach też ubogo nie było.Podoba mi umiejscowienie że w lasku się ta sala znajduje. Tak więc wspominam bardzo dobrze ale to dawno było i myslę że generalnie tam nie pozmieniali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Ninuska - sala jak na tę cenę fajna, może ją też stosunkowo niedrogim kosztem ubrać (balony, materiał) i będzie wyglądała jeszcze lepiej
![]() Mnie cena aż tak bardzo nie przejmowała bo ostatecznie miałam na weselu 65 czy 66 osób - ale gdybym planowała wesele np. na 150 osób to pewnie to by był główny czynnik. Moje zaproszenia wyglądały tak: Mi się bardzo podobały, nie były jakieś przecudzone i kosztowały 2.10 za sztukę już z kopertą, tylko do wpisania nazwisk (wolałam to wykonać sama, bałam się że firma może się pomylić w jakimś nazwisku i klops).
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
Dziekuję bardzo. Teraz już jestem bardzo zadowolona, że ostatecznie decydujemy się na tą właśnie salę. Już zarezerwowaliśmy miejsce w sobotę a w piątek wpłacamy pierwszą zaliczkę.
Trochę Wam zazdroszczę, że już możecie wybierać sukienki i zaproszenia, ja jeszcze ok. roku będę musiała na to poczekać ![]()
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
Ostrowczanka nie jest najgorzej. Przybierzemy balonami i będzie ok. Tylko nie za bardzo można z kolorami szaleć bo tam prucz zółtego, zielonego i złota nie pasuje nic. Eh.... jak bym miała 60 osób to i dla mnie nie był by to taki problem. Tyle,że ja mam 160. Albo i lepiej.
Elsi81 i tak dziękuje za odpowidź. Sala jest rozchwytywana( jak pisałam wcześniej już w sierpniu były zajmowane terminy) to może nie jest najgorzej ![]() przeddzidzie też zazdroszcze dziewczynom, które mogą już oglądać sukie,zająć sie tymi milszymi rzeczami ![]() Za tydzień podpisujemy umowę z kamerzystą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Ninuska - w tych kolorach można bardzo ładne dekoracje zrobić. Parę przykładów.
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.