|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Everyday Minerals
Cytat:
Nie kazda cera dojrzala bedzie dobrze reagowac na mineraly ale to wszystko zalezy to glownie od kondycji cery i genow-niestety,nie oszukujmy sie ale czesto zdrowe odzywianie,dieta itd.nie na wiele sie zda kiedy pojawia sie genetyczne obciazenie,mozna to minimalizowac ale nie zawsze sie sprawdzi.Poza tym osoby,ktore decyduja sie na kuracje kwasowe/retinoidowe itd. takze beda mialy inna kondycje skory i pomimo bogatej pielegnacji mineraly tez nie zawsze sie sprawdza. Wazne aby w tym wszystkim znalezc dla siebie miejsce i nie dac sie zwariowac ![]() Cytat:
Uwazam,ze podforum o mineralach byloby przydatne-przede wszystkim stanowiloby odrebna czesc tymbardziej,ze jest coraz wieksze zainteresowanie Jestem w niesamowitym szoku,ze dotarla do mnie juz swiateczna paczka z EDM,zamawialam 22/12/08 i wzielam zwykla przesylke choc kwota byla troche duza to zaryzykowalam-ominela UC ale przeszla przez ich rece bo jest stempel,ze dopuszczono do obrotu. Zrobie pozniej foty ![]() Najwieksze zadowolenie to pedzel faktycznie niesamowicie miekki,identyczna miekkosc jak kabuki Inglota ale za to jaka roznica w cenie
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Hexxana, gratulacje
Też bym chciała, żeby moje zamówienia szybko do mnie przyszły... Pochwal się koniecznie
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod petycją w sprawie minerałowego podforum wszystkimi kończynami. Można by zrobić osobny wątek ze zdjęciami, wątki porównawcze dotyczące cen, składów, kolorystyki, wątki o najpopularniejszych markach, wątek o promocjach już jest
. Właśnie doznałam szoku na skutek wizyty na stronie Conservatorie, jest to dla mnie objawienie na miarę mazideł i wiem już, że będę robić własne formulacje przynajmniej pudrów, bo ceny składników są powalające, w sensie pozytywnym. Tak więc osobiście mogłabym założyć wątek minerałowo-produkcyjny .Cytat:
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-06 o 12:17 |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kto pisze petycję do Złośliwca? ![]() Również zajrzałam na ich stronę, powaliła mnie wegańska baza Wydaje mi się, że bardzo ciekawy pomysł mają, ktoś zaawansowany minerałowo czy z nietypowym kororem skóry będzie zachwycony i usatysfakcjonowany.
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Organizatorka
|
[quote=Lorri;10364547]Podpisuję się pod petycją w sprawie minerałowego podforum wszystkimi kończynami. Można by zrobić osobny wątek ze zdjęciami, wątki porównawcze dotyczące cen, składów, kolorystyki, wątki o najpopularniejszych markach, wątek o promocjach już jest
. Właśnie doznałam szoku na skutek wizyty na stronie Conservatorie, jest to dla mnie objawienie na miarę mazideł i wiem już, że będę robić własne formulacje przynajmniej pudrów, bo ceny składników są powalające, w sensie pozytywnym. Tak więc osobiście mogłabym założyć wątek minerałowo-produkcyjny .quote] do mnie juz leca skladniki ale z innego |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Organizatorka
|
z coastal scents, ale patrze na ten conservatorie i tam sa formuly ( gdzie indziej raczej na blogach) Lorri jak zrobisz primer z c. to masz klientkę
bo ja się babram suchymi tylko
Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-01-06 o 13:08 |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Iustitio, właśnie dostałam próbki Buff'd (zamówione 27 grudnia, w sobotę!
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-12 o 21:57 |
|
|
|
#1989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno zostane przy podkladach a reszta to dodatki,po ktore lubie siegac w zaleznosci od potrzeb.Cytat:
![]() Going Pink To Gren jak wyglada? No zobaczymy,ja lubie wszystko co sie blyszczy,swieci,opalizuje itd ![]() Cytat:
i wrzucic.Cytat:
Cytat:
![]() W kazdym razie podforum bedzie uzyteczne
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Takie formuły są najtrwalsze. Ciecz wymaga zawsze konserwantu, albo kręcenia co 1-2 tygodnie. Napisałam już do nich, żeby mi poradzili, jaki typ miki najbardziej by się nadawał do mojego wymarzonego pudru, bo mają niezły wybór. A jakie świetne, tanie słoiczki, ech... Przepraszam za OT, ale rozmarzyłam się Ładne pudełeczko. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-06 o 13:48 |
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za informację Cytat:
![]() Nieważne, w jaki sposób, byle osiągnąć cel Uważam, że to wprowadzi dużo porządku na forum, poza tym, kobiety się znają na kosmetykach najlepiej i wiedzą, jak powinno być
|
||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
ale nastrzelałyście postów! lecę na pocztę, bo mam awizo na "inną przesyłkę" i oby to było EDM.
btw. co do picia wody o którym pisała Nanomi to swoją wagę dzielimy przez 30 i tyle co wyjdzie zapotrzebowanie w litrach i jestem za podforum mineralnym. Poza tym bulwersuje mnie wrzucanie kompaktów i minerałów do jednej kategorii na KWC... no nic, lecę pędzę może flat top mnie odwiedzi ![]() edit: ale ze mnie ciapa, to było awizo z dzisiaj...wybiorę się wieczorem lub jutro. Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-01-06 o 14:36 |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, tego nie napisałam. Najjaśniejsze odcienie EDM, te które wybrałaś, Fair Neutral i Sandy Fair będą, wg mnie, wystarczająco jasne, zwłaszcza ten pierwszy jest przerażająco jasny, sądząc po opisach i zdjęciach. Dla mnie nawet Sandy Fair jest kapkę za jasny, więc zamówiłam na próbę Golden Fair. A Fawn Buff'd mam zamiar zmieszać z innym odcieniem.
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx dobry czlowieku
iustitia znam twoje prosty z watku bladolicych, najjasniejsze odcienie EDM nie beda za ciemne, sama uzywam ich z powodzeniem, Bialy podklad stosowany solo to przesada, chyba, ze sie starasz o role w teatrze Kabuki ![]() Na tym watku wklejalam zdjecia najjasneijszych mineralow na mojej skorze - pierwszy post "swatche vril". Mimo fascynacji mineralami nie porzuce tradycyjnej kolorowki, bo widze, ze mineraly to dobra alternatywa dla mnie podczas jesieni i zimy ale w lecie nie zamierzam kombinowac z filtrami, wtedy leci tylko jedwabnik hauszki, korektor i lekki puder sypki na to, nic wiecej, bez wcierania. Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-01-06 o 14:20 |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ulala, to jesli to bedzie w kopercie to nie dojdzie jak Panie szanowne zobaczą, ze to zza oceanu...
No ale obym sie mylila. Kartki na Swieta z USA nie dochodzily do mnie, moze Panie myslaly ze tam $$$ sa.. ![]() Ja juz chce miec pedzel
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja własnie zrobiłam jakieś obłędnie hurtowe zapasy podkładów, czekam na pierwsze próbki minerałów i się zastanawiam, co zrobię z podkładami jeśli stwierdzę, ze tylko minerały Ale uwaga Vril mnie pociesza- minerały latem mogą nie dać rady
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam podobne zdanie jezeli chodzi o makijaz latem,wtedy przede wszystkim stawiam na ochrone choc teraz szczegolnie zima w takich temperaturach moja skora kocha filtry ![]() Cytat:
Wiesz,to wszystko jest plynne i przede wszystkim sama zobaczysz czy akurat mineraly to jest wlasnie TO,poza tym cos mi sie wydaje ze mozesz byc bardzo zadowolona z "bananowca" szczegolnie latem bo ma naprawde dobry sklad i bedzie dobrze matowic_________________________ _________________________ ____________ Oto moje nowe zdobycze ![]() Czuje sie nasycona
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx ubieglam cie
Ale spokojnie, nie pali sie, odpisz kiedy bedziesz miala czas![]() Masz racje, ze filtr zima az milo sie nosi, taka kolderka na twarzy, zwlaszcza teraz jak przyszly mrozy. Hexx, te zdjecia Roz Jingle Bells mnie zastanawia, taki jasny, robi za rozswietlacz? I jeszcze jedno - jak sie ma roz Short Cake do Pink Ribbon?Ja od ponad tygodnia uzywam codziennie mineralow (szok, codziennie sie pacykuje ) i wreszcie stwierdzam, ze przestaly mnie zapychac, na poczatku byly takie sklonnosci, chyba skora sie przyzwyczaila ale za to mam inny problem. Poglebil mi sie przesusz na polikach (raczej nie od mineralow, tylko tak ogolnie) i chyba bede musiala na pare dni odstawic mineraly, bo mnie denerwuja skorki i juz wiem, ze bedzie dziwnie, przyzwyczailam sie cholera do tych proszkow
Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-01-06 o 15:04 |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wina, odstawilam kwas hialuronowy, bo nie chcialo mi sie biegac do lodowki, a sam DDMG przy podkreconym ogrzewaniu nie wydala.
Skoro nikt nie zalozyl watku na temat podforum o mineralach, to ide na techniczny, zaraz podam linka i macie sie wpisywac dziolchy, co by vox populi postawil na swoim |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hexxana! ale śliczne różności! Jak będziesz się nudzić wrzuć swatchowe porownanie cieni, bo wyglądają podobnie a podejrzewam ze są między nimi istottne różnice. |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Wierze,ze jak dotrze Twoje zamowienie takze bedziesz zadowolona Cytat:
![]() Na spokojnie opisze wrazenia,bo poki co otworzylam jedynie cien Mystic Night ciekawy brudny fiolet,ktory w zaleznosci od ilosci ma ciekawy odcien-do tego jeszcze takie drobne iskierki ktore opalizuja na fioletowo.Musze z nim pokombinowac bo wydaje mi sie,ze jest takim odcieniem jakiego szukalam odnosnie fioletow.Postaram sie jeszcze zrobic zdjecia samego cienia jak rozpakuje te wszystkie pudelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Hexx kusisz, zwlaszcza, ze obie lubimy fiolety
Czekam w takim razie na dodatkowe zdjecia twoich skarbow, ja mam jeszcze z miesiac czasu na przemyslenie zakupow. Widzialam, ze ruszylyscie do "urny" gromadnie Tez licze na to, ze redakcja spojrzy przychylnie na pomysl. Juz mam w glowie kilka nowych watkow do zalozenia
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem, trzeba by zapytać. |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Bo za tydzien [o ile na PP dojdą $$$] bym sobie zamowila probki z tą darmowa przesylką.Fajnie jakbys dala fotki na reku ![]() No i czy testowalas formule original i coverage? Odisz na pudrach ![]() Dodatkowo mam pytanie o ta stronke Conservatorie, czy zamawialas jakeis skladniki no i co trzeba zamowic zeby sobie zrobic wlasny podklad? ![]() edit: Lorri, nie pisze o EDM, w koncu o tym watek boje sie ze przesylki nie dostane.. ale zobaczymy
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-01-06 o 15:59 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vril, genialna jesteś z tym podforum. |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysl byl zbiorowy
Tez poprosze zdjecia i dokladne opisy Buff'd na watku ogolno-mineralnym. Nie wytrzymam i lada dzien zamowie probki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

ale czesto zdrowe odzywianie,dieta itd.nie na wiele sie zda kiedy pojawia sie genetyczne obciazenie,mozna to minimalizowac ale nie zawsze sie sprawdzi.
Daj znac jak sie sprawuje

faktycznie niesamowicie miekki,identyczna miekkosc jak kabuki Inglota ale za to jaka roznica w cenie

Wydaje mi się, że bardzo ciekawy pomysł mają, ktoś zaawansowany minerałowo czy z nietypowym kororem skóry będzie zachwycony i usatysfakcjonowany.
bo ja się babram suchymi tylko