|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po
Cytat:
![]() czekam na fotki |
|
|
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Jaka jest najlepsza ¶rednica wa³ków rzepowych? Tez mam pocieniowane i okropnie stercz±, ka¿dy w inn± stronê. W³osy mam bardzo podatne na krêcenie i czêsto wychodzi mi "baran"
na g³owie.
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Cytat:
Jak masz podatne na krêcenie, to nawijaj je lu¼no, tak, aby wa³ki prawie lecia³y Ci z g³owy. I najlepiej na suche w³osy ju¿, ew. odrobinkê dos³ownie wilgotne (takie nie wilgotne tylko zimne, no ).
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2009-01-05 o 23:55 |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Moim w³osom wystarczy, ¿e zwinê je gumk± np. na pó³ lub ¶limaczek na 2 godzinki (suche) i mam skrêt.
justyna_dt dziêki za radê |
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
ja sie trzymam z daleka od gumek po myciu bo mi odkszta³caj± wlosy.
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Ja u¿ywam tylko czasami np. mycie pod³ogi, pranie. Strasznie przecinaj± w³osy.
|
|
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 506
|
aktualizuje mój dziennik zapuszczania w³osów. Zdjêcia kolejno z listopada-25cm, grudnia27cm i stycznia29cm.
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 669
|
mi z takich bardzo krotkich doslownie w rok urosly do polowy lopatek. i sie cieszylam strasznie, a teraz jakos wolno im idzie to rosniecie, no, ale, moze do wakacji cos sie ruszy ;D
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 590
|
Sweet_Jelly wiem ze najgorsze jest zapuszanie z tak krotkich wlosow ja mialam osatnio ochote sciac wlosy bo fryzura mi sie kompletnie nie ukladala ale teraz kryzys zarzegnany i zapuszczam dalej
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 357
|
Sweet_Jelly, 301185, zabkania - fajnie widziec u kogos efekty
nie moge sie doczekac kiedy ja bede mogla swoje zaprezentowac
Edytowane przez Tygrryska Czas edycji: 2009-01-06 o 13:53 |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
301185 bardzo ladne wloski i zdrowe
![]() zabkania tez ³adniutkie Sweet_Jelly o ladnei uros³y
|
|
#1243 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 684
|
Witam.
Moze opiszê, jak wygl±da³a "historia" mojego zapuszczania. Co prawda to tylko w³osy, ale je¶li juz je zapuszczamy warto to robiæ efektywnie, wiec moze to co napiszê co¶ wam podpowie. ![]() Staram sie..no w³asnie staram sie je zapusciæ od oko³o 2 lat. ![]() Mia³am w³osy do ³opatek i wpad³am na pomys³ zeby je pocieniowaæ, efekt ocyzywi¶cie nie podoba³ mi siê, wiec c±³kiem je ¶cie³am. Potem mia³y juz same rosn±æ, a ja zmaierza³am je tylko co pó³ roku podcinac o 2 cm, zeby koñcówki by³y ³±dne. NO i tak, zapuszcza³am w³osy przez pó³ roku, potem wybiera³am sie do fryzjera i ZAWSZE dos³ownie zawsze, niezaleznie od tego, jaka to by³a fryzjerka , po mojej pro¶bie o DELIKATNE PODCIECIE O 2cm, zawsze traci³am ok 10 cm w³osów, czyli dok³adnie tyle ile uda³o mi sie zapusciæ przez te pó³ roku. I tak oko³o 3 razy. Mozecie sobie wyobraziæ jak by³am zdenerwowana, i nadal co¶ we mnie buzuje gdy o tym pomy¶le. Gdyby nie to mia³abym teraz piêkne w³osy do pasa. A roku 2008 natomiast bardzo wypada³y mi w³osy, do teog dos¿³o ejszcze wiele czynników któe spowodowa³y ich os³abienie, wiec z piêknej burzy falowanych kasztanowych w³osów pozosta³a mi po³owa tego co mia³am. Na szczê¶cie ju¿ nie wypadaj± ( pó³ roku brania tabletek) i juz widze nowe odrastajace w³osy, jak ma³e dzieci które chc± dogoniæ swych rodziców Jestem na siebie z³a za to wszystko. Znowu chce miec piêkne w³osy za które wszyscy mnie chwalili i z których by³am dumna. Powiem wam - je¶li chcecie "zachowac" w³osy i ¿eby ³adnie ros³y to nie odchduzajcie siê, ani nie chódzcie do fryzjerów. Nie mówiê pewnie nic nadzwyczajnego, ale mysle ze warto to niektórym przypomieæ. teraz postanowi³am juz tego nie zepsuæ - zamierzam zaczac..pic dro¿d¿e, to podobno ma ¶wietny wp³yw na w³osy, kupiê szczotke z naturalnego w³osia i nie bêde siê "wymigiwaæ" od u¿ywania odzywek i olejku. ![]() ( I jak? Urzek³a Was moja historia? )Pozdrawiam. Ps. Mam jeszcze ejdno bARDZO wazne dla mnie pytanie - dotyczy spania. Jak najlepiej "przygotowac" w³osy do spania. Jak mam rozpuszczone to wcieraja siê w poduszkê, a rano mam ich na niej do¶æ du¿o, poza tym nie wygladaja po nocy zbyt dobrze. Zwiazane w kucyk - niewygodnie siê ¶pi i w³osy pewnie sie ³ami± pod gumk±. jak my¶licie jakie rozwiazanie bêdzie najlepsze? Ostatnio próbowa³am w warkoczu - bardzo lekko splecionym i leciutko zwi±zanym grub± gumk±. Przyznam, ze by³o mi wtedy najlepiej. Czy to dobry sposób, tzn. dobry dla moich w³osów? Jak ju¿ mówi³am w rozpuszczonych jest mi niewygodnie i ¼le wp³ywa to na w³osy, sa ca³e popl±tane. Proszê o radê. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2009-01-06 o 16:59 |
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 546
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Cytat:
Mnie urzek³a Twoja historia ![]() ![]() Teraz ju¿ nie pójdziesz do fryzjera. Ju¿ siê nachodzi³a¶ w swoim ¿ycie, teraz bêdziesz zapuszczac i ¿yczê Ci szybkich, piêknych i d³ugich efektów^^ Powodzenia Mog³aby¶ wkleic fotkê swoich w³osów?
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 590
|
powinnam isc na jakis odwyk od zakupow kosmetykow do wlosow
ale coz dzisaj kupilam ampu³ki radical a gratis byly tabletki tej samej firmy jak mi sie skoncza ampulki kupie jeszce jedno opakowanie no chyba ze wlosy juz mi urosna do pasa pozdrawiam
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
Cytat:
Ja spróbowa³am ostatnio, ale mia³am pó¼niej nieregularne fale, wiêc nie by³am zadowolona, bo chcê mieæ proste w³osy. Próbowa³am te¿ zwi±zaæ w kucyk, ale ci±gle spada³a mi frotka, a poza tym ba³am siê, ¿e zrobi mi siê fala w miejscu zwi±zania. I teraz jestem w kropce - co zrobiæ z tymi w³osami na noc ![]() Kiedy ¶piê z rozpuszczonymi to ³atwo odkszta³caj± siê, albo wywijaj± na zewn±trz. |
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
U mnie czy spie z warkoczem kucykiem, kokiem i tak nic sie nie utrzyma na ³bie. Wiec moge spac z czym chce, ale wygodniej mi w rozpuszczonych.
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Ja ¶piê w takim niby koczku, tj. zwi±zuje w³osy tak jak na niskiego kucyka, z tym, ¿e przy ostatnim przek³adaniu przez gumkê nie robiê tego do koñca i powstaje takie, hm, j±derko
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Clip-on - moje marzenie
piêknie siê prezentujesz kupowa³a¶ na Allegro? U jakiego sprzedawcy? jak mi wpadnie wiêcej grosza, to to jest mój zakup nr 1. Planowa³am przed ¶wiêtami, ale jako¶ tak wysz³o :PEDIT: To odpowied¼ na post Burbery ze zdjêciami z clip-on, zapomnia³am zacytowaæ
|
|
#1252 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 684
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rzeczywi¶cie ciê¿ko by³o wytrzymaæ ten ostatni miesi±c. Fryzura ju¿ siê nie uk³ada³a.Ale teraz jest ju¿ ok.Fryzjerka praktycznie ¶ciê³a mi milimetry w³osów, tak tylko by te d³ugo¶ci do ucha by³y równe i pocieniowa³a grzywkê! Teraz zapuszczanie bêdzie ju¿ ³atwiejsze!
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
|
|
|
|
#1254 | ||||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 684
|
Cytat:
![]() Chêtnie wklejê zdjecie swoich w³osów, sama nawet o tym pomysla³am. Jutro pstryknê przy dobrym ¶wietle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozostanê wiêc przy lu¼nym warkoczu. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2009-01-06 o 20:45 |
||||
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 301
|
Cytat:
Naprawdê polecam ¶wietna sprawa! Co prawda da³am za nie 239 z³otych, ale to naturalne, ¶wietnej jako¶ci w³osy. Sprzedawczyniê znalaz³am na allegro, ale zamówi³am przez jej stronê bo taniej ( bez kosztów allegro, 10 z³otych mniej w sumie). Babka odpowiada³a cierpliwie na wszystkie moje pytania . Kolorek trochê ja¶niejszy ni¿ na zdjêciach, ale ró¿nicy praktycznie nie widaæ, wiosn± siê wyrówna jak mi moje s³oñce rozja¶ni. Pierwszy raz zak³ada³am 25 minut, drugi ju¿ z 15, mysle ¿e kwestia wej¶cia w wprawê. Jedyny minus to to ¿e w³osy s± ciêzkie i na pocz±tku mia³am wra¿enie ¿e mi sie co¶ odczepi, ale ca³y dzieñ nosi³am i nic siê nie sta³o . Chêtnie odpowiem na wsyztskie pytania zainteresowanych na prv (wiem ¿e opinia niezale¿nych u¿ytkowników jest bardziej obiektywna od opini sprzedawców i sama jej szuka³am zanim zamówi³am) . Nie chcia³abym robiæ tutaj off topu. Efekt jest naprawde boski, kiedy ju¿ wszystko przymocowa³am to pó³ dnia paradowa³am przed lustrem, samoocena skoczy³a mi o 300% Zamówi³am na stronie chichairextensions - polecam! Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2009-01-06 o 22:18 |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
I dlatego je¶li planujê rozpuszczenie w³osów nastêpnego dnia, nie zaplatam warkocza na noc, tylko zawijam sobie ¶limaka (lub kilka slimaczków) i nastêpnego dnia fale mam ³adne, naturalne
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 684
|
Cytat:
naturalny?
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 506
|
niestety farbowane, naturalne mam ciemny blond/jasny br±z
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

na g³owie.

Mog³aby¶ wkleic fotkê swoich w³osów?

piêknie siê prezentujesz
I dlatego je¶li planujê rozpuszczenie w³osów nastêpnego dnia, nie zaplatam warkocza na noc, tylko zawijam sobie ¶limaka (lub kilka slimaczków) i nastêpnego dnia fale mam ³adne, naturalne