|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy warto walczyc o zajetego chlopaka?
Cytat:
![]() pod jednym tylko warunkiem , on się musi dobrze spisać na tym pierwszym spotkaniu, bo to od tego właśnie będzie zależał dalszy rozwój akcji
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-01-04 o 23:47 |
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby nie ona nadal bylibyśmy szczęsliwi....uhm..bardzo ...do jego następnej fascynacji inna kobietą, a raczej jej fizycznością.. motylki w brzuchu szybko mijają i albo ludzie się rozchodzą albo jest poważne uczucie. Facet ktory kocha swoją kobietę nie zdecyduje się na skok w bok choćby z szacunku dla niej. Trzeba to zzakceptować. Kończe bo za bardzo się wczulam![]() ![]()
Edytowane przez euforia112 Czas edycji: 2009-01-05 o 00:28 |
|
|
|
|
|
#213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre )))) Coraz bardziej mnie bawisz swoja postawa![]() Cytat:
Na pewno bedzie szczesliwy![]() Cytat:
Cytat:
A zainteresowana, czyli partnerka dowiaduje sie zwykle na koncu. Jak facet jest ze mna i robi takie numery, to niech spada, ale ja chce o tym wiedziec, ze jest inna,nikt nie chce byc ostatnia naiwna, ktora wierzy w szczescie w zwiazku. A bardzo czesto tak bywa- i obstawiam,ze tym razem tak bedzie, bo na to wyglada.
|
||||
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wcześniej, pokrótce, opowiedziałabym jej o opinii jaka ma o niej jej własny chłopak. Wolałabym mieć w niej koleżankę, niż w nim chłopaka-łajzę. (To samo odnosi się do mnie, jakbym chciała z innymi facetami po cichu umawiać się na kawki to w sumie może taka nauczka dałaby mi do myślenia)
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
na moje to jest nielogiczne.. pomysl.. czy Ty nie chciałabys wiedziec chocby o najglupszym spotkaniu swojego chlopaka? nie stawiaj jej w niezrecznej sytuacji.. moze go w takim razie zostawi i nie bedziesz musiala wcale kombinowac.. przynajmniej dziewczyna bedzie mniej cierpiec;/
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Moim skromnym zdaniem(nie czytałam całości wątku) daj sobie spokój!!!!
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie ma sensu dalej się wypowiadac, autorka wątku już podjęła decyzję i szcze mówiąc, mysle, że od początku wiedziała, że taka własnie będzie jej decyzja.
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Z góry przepraszam, że nie przeczytałam całego tematu, mogę się powtarzać.
Nie umówiłabym się z takim chłopakiem. Gdyby z tego wyszedł jakiś związek, nigdy nie możesz mieć pewności, że za 2-3-7 lat za twoimi plecami nie będzie umawiał się z jakimiś pannami. Schematy już ma wypracowane. Zajętych facetów którzy dają się poderwać należy trzymać się z daleka. Nawet zakładając (a może TYM BARDZIEJ zakładając), że jego związek z aktualna partnerką jest w rozsypce powinien najpierw go skończyć a potem brać się za inne kobiety. Jeżeli jest nie fair wobec aktualnej dziewczyny nie licz, że będzie fair wobec Ciebie. |
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe czy autorka rzeczywiscie poszła na to spotkanie
A zresztą....Oby dwoje są siebie warci....
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobre! popieram
|
|
|
#221 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się przypomniał wątek jednej wizażanki, obrończyni ucieleśnionych biednych dziewcząt, które mają zapędy na cudzych chłopów, wiele jej opinii podobnych do Diamentowej miałam przyjemność przeczytać, podobnie jak opinii o wagonach, które można odczepić, o tym że te dziewczyny nic złego nie robią, że ona tak zrobiła i jest szczęśliwa teraz, więc co ma się kimś przejmować... a że reszta dziewczyn na wizażu to wredne zazdrośnice, które swojego chłopa chcą się trzymać kurczowo i za wszelką cenę
A tu nagle jak filip z konopii wyskakuje taka 'koleżanka' z pracy jej tżta na dzień przed wigilią, chłopaczyna przyszalał sobie na imprezie firmowej i w telefonie istnie ćwiergotanie gołąbków ![]() Ja jeśli mój facet chciałby umawiać się z inną, podziękowałabym mu za związek. Ale chciałabym wiedzieć co się święci, a nie żyć w błogiej nieświadomości. Wywaliłabym buca za oszukiwanie na zbity pysk po prostu. I nie winiłabym dziewczyny - jeśli by nie wiedziała o moim istnieniu. Ale jeśli miałaby świadomość, że ja jestem w jego życiu - byliby dla mnie siebie warci, i tyle. W głębi serca liczyłabym na to, że wytną sobie podobny numer, niech mają, należy im się. I chciałabym żeby ktoś mnie poinformował, jeśli mój facet wykazywałby takie zapędy. Everything you've done, will come back twice, pain for pain, suffer for suffering
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Nie warto.
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
uwazam, ze jesli to ma byc niezobowiazujace spotkanie to warto sie przejsc. Moze to bedzie znajomosc na lata
Ale jesli jednak poczujecie do siebie "miete" to uczciwie bedzie albo zdusic to w zalazku albo chlopak powinien powiedziec to dziewczynie. P.S. Niektorzy chyba uwazaja, ze jak juz ktos jest w ziwazku to powinien cale zycie chodzic w torbie na glowie co by sie na innych nie popatrzec, nie powinno sie utrzymywac zadnych kontaktow towarzyskich z plcia przeciwna, bo nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie, itp, itd :/
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam, czy ktoś chcialby zeby jej chłopak byl obiektem takiej dyskusji jak na tym watku?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
a niech bedzie
gdyz moim zdaniem to jest zenujace robienie burzy w szklance wody. Poznali sie na jakims portalu, chwile pogadali, nawet sie nie spotkali a tu juz pol wizazu siusia w majtochy z przejecia, bo ktos niszczy cudze szczescie i chce zbudowac swoje na czyims nieszczesciu. Ludzie, troche dystansu do pewnych spraw.
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektorzy uwazaja po prostu, ze nie powinno sie tego robic za plecami partnera. Uczciwosc? Komus cos to mowi?
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do uczciwości, to dziś przestałam wierzyć że ona istnieje (nie mówię tu o związkach, ale o relacji poszkodowany konsument - gwarant )
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Jesli to ma byc zwykle spotkanie znajomych na kawie to ten jeden raz mozna to zataic. ale jesli to mialoby byc normalne radnkowanie, to moim zdaniem jest to nieuczciwe i nie popeiram takich zachowan.
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
moze dlatego tak uwazam, bo sama nigdy nie spowiadalam sie mojemu bylemu ze spotkan ze znajomymi. Tak samo on mi sie nie spowiadal. Nie uwazalam za stosowne wypytywac sie "A z kim tam idziesz, a gdzie, a do kogo, a beda tam jakies dziewczyny, a poznales kogos nowego itp itd?". Jesli chcial mi powiedziec, to powiedzial. jesli nie, to widocznie nie bylo powodow.
sama raz do roku chodzilam z kolegą na piwko, nic nie mowilam eksowi bo wiem, ze nie lubil tamtego chlopaka i bardzo by sie denerwowal. Coz, zwiazek nie przetrwal a przyjazn z tamtym chlopakiem tak
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, bo ja nie popieram klamstwa. A podejrzewam, ze bedzie musial oklamac swoja partnerke i opowiedziec jakas zgrabna bajke na temat tego gdzie sie wybiera. Albo nic nie powie, co tez jest dla mnie jakies takie... no, niefajne. Nie wiem, ale jak dla mnie to takie nieuczciwe jest. Spotkanie to chyba nie jest cos, co tak strasznie trzeba ukrywac, a jesli komus nie pasuje zwiazek z osoba bardzo zazdrosna, to chyba powinien z niego zrezygnowac? Cale zycie bedzie sie tak ze wszystkim ukrywac? Bo przeciez jesli z ta dziewczyna zostanie, to cale zycie spedzi na ukrywaniu, zatajaniu i klamstwie. Dla mnie koszmar.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-01-06 o 16:10 |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Mi głownie chodzi o postawe autorki- "po trupach do celu" przeszkody po drodze nieistotne, uczucia innych osob niewazne, byle sobie dogodzic. I mysl o odbiciu( walce o faceta) ktory faktycznie na dobra sprawe moze miec ja gdzies.
|
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z Lubą. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski?? bo staralam sie nie byc bluszczem i mialam zaufanie do mojego partnera?
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Ludzie normalnie ze sobą rozmawiają i jedno drugie informuje, gdzie wychodzi i z kim
|
||
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Denerwuje mnie argumentacja typu :"może ona sie zakochała".Może, czemu nie. trzeba jednak zauważyć, że kiedy ta druga strona tkwi w związku, to niech sama rozwiąże pewne kwestie(typu:zakończy związek, ustali jasne relacje z "tą drugą"). Facet nie dziecko,będzie chciał, to zdradzi, oczywiście, ale osobiście wychodzę z założenia, że nie chcę być czyjąkolwiek kochanką, tylko pełnoprawną partnerką- jeżeli mu na mnie będzie zależało, to zrobi wszystko,żebyśmy byli razem oficjalnie,jako para. i co to za określenie"walczyć o chłopaka"...bić sie chcesz? |
||
|
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się nazywa uczciwość, bo przynajmniej tyle jest winny swojej dotychczasowej dziewczynie. Zakochał się w kimś innym? Proszę bardzo, droga wolna, krzyżyk na drogę! Ale niech zdobędzie się na męską odwagę i powie to prosto w oczy swojej partnerce, a nie robi z niej głupka, który o wszystkim dowie się ostatni, gdy już cała okolica będzie od plotek huczała ![]() Cytat:
Dokładnie. Nikt faceta na siłę nie trzyma i nie zatrzyma. Tylko niech ten facet pokaże jeszcze, że jest facetem i najpierw skończy z jedną, a dopiero zabiera za drugą. |
||
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz w sumie masz racje. Chodzilismy roznymi drogami bo czasami zapomnialam sie dokladni wypytac z kim, gdzie, jak. Na nastepny raz bede bluszczem od samego poczatku
Rzadko inteligencja idzie w parze z urodą, ale u mnie się tak jakoś złożyło ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2009-01-06 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

, on się musi dobrze spisać na tym pierwszym spotkaniu, bo to od tego właśnie będzie zależał dalszy rozwój akcji

Dobre

A zresztą....Oby dwoje są siebie warci....

). Jesli to ma byc zwykle spotkanie znajomych na kawie to ten jeden raz mozna to zataic. ale jesli to mialoby byc normalne radnkowanie, to moim zdaniem jest to nieuczciwe i nie popeiram takich zachowan.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)