|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Witajcie dziewczynki!!
![]() ![]() ![]() Zobaczę jak jutro będzie się zachowywał, jeśli normalnie, to znaczy, że dziś po prostu ma taki dzień, że tylko by spał i spał.. Zacznę od tego, że Wasze dzieciaczki śliczniutkie!!!!! Tyle się naczytałam i miałam tyle odpisać, ale oczywiście już nie pamiętam co komu ![]() Mbu trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka Twój i Maleństwa, jak widzisz wszystkie forumowe koleżanki martwią się o Ciebie i wspierają Cię duchowo, jesteśmy z Tobą. Xandra mam nadzieję, że jesteś już po wszystkim i tulisz swoje maleństwo, oby było wszystko dobrze. U nas ogólnie w porząsiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przypomniało mi się: Scorpionec dlaczego kazano Wam odstawić Sab Simplex? Kurdę my też stosujemy.. A to niedobrze? Mój Filip już prawie dogania Igusię ![]() ![]() Jeśli chodzi o szczepionke to nie mieliśmy tempki, jedynie marudzenie, ale nie braliśmy wszystkiego na raz a tylko hexę, a rota i pneumo za tydzień, bo bałam się, że wszystko na raz to za dużo. Dziewczyny, które mają problem z usypianiem- spokojnie, dziecko musi się nauczyć i zaakceptować nową rzeczywistość. U nas też odrazu nie było kolorowo, a jak ja byłam nerwowa, że coś mi się nie udaje, to dziecko jeszcze bardziej, więc postanowiłam przystopować i cierpliwie poczekać, aż się wszystko unormuje. Tuliłam, odkładałam do łóżeczka, wybudzał się, to głaskałam po policzku, szeptałam, cichutko śpiewałam, trwało to długo, ale nie poddawałam się, zasypiał. I tym sposobem dzieciątko poddało się i polubiło łóżeczko ![]() Jejciu, ale ten czas leci, niedawno rodziłyśmy, a teraz już co niektóre dzieciaczki 2 miesiące pokończyły!! Życzę zdrówka wszystkim Maleństwom!!!buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Jeszcze mi się przypomniało.. asiak1981 dzięki za podpowiedź, wypróbuję polecane przez Ciebie pieluszki jak mi się skończą pampki, może będą lepsze..
Teraz ściskam jeszcze mocniej pieluszkę niż zawsze, no i rezultat taki, że kupek na pleckach mniej, ale jeszcze są ![]() A, i Filip kazał podziękować za komplementy ![]() Śpi i śpi.. coś mu się odmieniło czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Maja niestety też odchorowywała szczepionkę ![]() ![]() Jeśli chodzi o nocki to przesypia bardzo ładnie. Kąpiemy ją ok 19.30 i później zasypia dopiero o 22 ale od momentu kąpieli cały czas chce być na rękach ![]() ![]() ![]() Ciekawe co u xandry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
drobciaa my z powodu rozwolnienia musimy odstawić sab simpex
![]() chyba dzisiejsza noc spedze na lapaniu moczu malej do kubeczka bo jak do tej pory mi sie nie udalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
male pytanko,mlody ma 37 i 8 podac juz syropek czy czekac? juz bym podala
aha scorpio moze pielunie wykrec?
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, ale z powodu kataru jest przesunięte o tydzień, choć nie wiem, czy się jeszcze nie odwlecze, mała znowu ma stan podgorączkowy. Ale Wasze dzieciaczki są już duże!! Moja to taka kruszynka, dopiero dorasta do rozm.56, ale i pediatra i położna mówią że jest ok. Zresztą je sporo, bo czuję jak mi cyce opróżnia, ale może nie treściwe jakieś. ![]() Pozdrawiam!! Ciepełka i zdrówka życzę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ze ja od razu podalam ten syropek z paracetamolem. temp nie ma, ale nie mam tez dzieciecego termometra, a na moim elektronicznym pokazuje ze ma 35.7 st wiec chyba cos nie tak, ale chlodne ma policzki no i w konsulacie spedzilam 10 min. jazda z wozekiem po londynie zajela mi czas, bo przejscie z victorii na cavendish street jest wyzwanie, idzie sie przeciez przez same zakupowe ulice mnie jazda zajmuje pociagiem godzinke z brighton Cytat:
Cytat:
ale powiem wam lepszy numer - moje dziecko ma 54 cm (mierzyla mi lekarka) a buciki jak kupuje to na rozmiar 6-9 misiacy i sa akurat! kumacie? mam drobne dziecko z wielkimi stopami jak hobbit no wlochate uszka nadal ma Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
katakumba no i pielegniarka mowila zeby dac jak bedzie mial i z doswiadczenia zyciowego, ale dla mnie 38 to goraczka a 37 to podgoraczkowy, no i lepiej jak cialko samo sie pobroni troszku, wiem co mowie bo u mnie 37 i 5 to juz goraczka,nigdy nie mialam, a sorki raz 38 i 7 to na pogotowiu wyladowalam,jakos tak moje cialo ma dziwnie,ze samo sie nie umie bronic i tempki nie wytwarza, ale coz nauczylam sie z tym zyc, no a te 7 godzin? tyle siedzialas w konsulacie?
edit sa fajne przeceny termometrow w mothercare i toys, i to dousznych, powiem,ze sa super bo jak chcielismy zmierzyc pachwowym doroslym to porazka, a tak w uszko, 5 sec i juz
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-01-06 o 18:38 Powód: jak zwykle skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() normalnie niewiem co mam poczac ![]() a jakby tego bylo malo to ma straszna wysypke od 1,5 tygodnia na buzi glowce i szyjce, normalnie serce mi sie kraje jak na nia patrze, co dzien wyglada gorzej, polozna powiedziala ze to przez moje hormony podawane w mleku, ale tego coraz wiecej w niedziele pojechalismy do doktora i co?? 2 ja obejrzalo i powiedzieli to samo co moja polozna i smarowac tylko moim mlekiem, moze cos jej dolega a ja niewiem co ![]()
![]() |
#1210 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i wlasnie takiego zanoszacego sie brzdaca tez nie zostawie, bo sie jeszcze udusi Sliczne malenstwo i takie biedne przez ta wysypke, ale mam nadzieje, ze szybko zejdzie
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
molka86 to sobie maleństwo upatrzyło mamusię do usypiania hi hi, widocznie w Twoich ramionach czuje się bardzo bezpiecznie i bez trudu zasypia, to super! I te przespane nock, tak trzymać, gratuluję
![]() scorpionec a skąd wiedziałaś, że Iga ma rozwolnienie? Filip robi same rzadkie kupki, nie wiem czy to normalne ![]() Moje dziecko dziś mnie zadziwia, jest takim śpiochem, po kąpieli dostał cyca i w trakcie picia zasnął tak o 20.30, nic go nie ruszało, nawet mu się nie odbiło, zasnął na kamień, odłożyłam go do łóżeczka, trochę się pokręcił i zasnął, śpi do tej pory, a ja co chwilę do niego latam i sprawdzam czy oddycha, schizę mam już, ale się niepokoję o niego, co on taki senny dziś cały dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupie taki na czolko chyba, albo do uszka boze nie je praktycznie od 2 po poludniu a jest polnoc, torche spala, troche sie posmiala, pomarudzila i juz wykapalam ja w tym j&j bed time, wysmarowalam lotion z tej serii zobaczymy jak to bedzie magadalena az przykro patrzec na malutka tak wysypana, ale wiesz ze to minie. zobaczysz, zacznie tylko byc lepiej. choc pamietam ze ja sie rozryczlam u lekarza i w aptece zaraz po tym jak mi malo piersi nie odpadly a mala darla sie 24/7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
drobcia to widzę że z Filipka już duży facet się zrobił
![]() ![]() magdalena mój też się zanosi czasami jestem tak wystraszona. W szpitalu już sie zanosił i od razu powiedzieli mi co mam robić. Biedna ta twoja malutka przez tą wysypkę ale nie martw się mojej koleżanki mała też miała dokładnie to samo i przeszło! Magdalenka, Niobe, Neljka, Sorpioniec maluszki przepiękne Scorpioniec twoje Iga wygląda w tym ręczniku jak taki mały robaczek heheh swuper zdjęcie ![]() Niobe a jaką ładną mamusię ma Karolinka ![]() lisley wiesz że ja mam to samo po zoo a myślałam że ja jestem jakaś dziwna! boli mnie dojładnie miejsce wkucia igły nawet jak dodtykam a na dodatek miałam parę razy wkuwaną bo nie mogli się dobrze wkuć ![]() piszecie o szczepieniach ja właśnie będę się wybierała niedługo z ałym i aż się boje jak będzie to przechodził |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | ||||
Zakorzenienie
|
mamy kolejną mamcię !!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() al toche do pojemniczka zlapalam..balam sie ze nie starczy..ale tz odwoząc to do lab spotkal tam znajomą z podstawóki i powiedziala ze zrobia tak zeby starczylo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie mala jak skończyla miesiąc robila jedna giga wielka i rzadką kupę na dzień.. ale potem znow zaczela robić 3, potem 5 (po kazdym karmieniu) do tego brudzace pieluszkę baki.. nie martwila sie początkowo.. bo na diecie cycowej tak moze być.. ale potem kupy zaczely być z wodą.. az po kilku dniach pojawil sie śluz (takie glutki przeźroczyste) az w końcu niteczki krwi.. a wszedzie pisza ze jak jest sluz i te niteczki to do lekarza.. wiec zadwonilam i kazal przyjść ![]() lisey jak tam maly po szczepionkach? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
ale naprodukowałyście postów! Chyba nigdy tego nie nadrobię! Ja mam jakiegoś pecha-2dni leżałam w szpitalu i teskniłam za Kajtolkim okropnie! Po porodzie miałam już drugi raz czyszczenie macicy. Tym razem na szczęście pod narkozą
![]() Kajtuś rośnie mi bardzo szybko-waży już 6400 a ma 11 tyg. Gdy wychodziliśmy ze szpitala miał tylko 2720g!Mało śpi i ciągle by jadł. Lekarka kazała mu już dodawać troszkę kleiku do mleka, żeby dłużej był syty, ale na niego to nie działa ![]() Pozdrowienia dla Was i dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Ola - GRATULACJE
![]() takiej fotki to jeszcze chyba nie mialysmy - prosto z brzuszka ![]() Slicznosci ![]() wiecie co, wczoraj uspilam Karole (poszl odosc szybko ![]() ![]() Paula - a co robisz jak Ci sie maly zaczyna zanosic placzem? edit: mala - ale masz juz nie takiego malego zarloczka ![]() moze w jakisweekend poprosc meza zeby sie zajal malym i Ty troszke odpocznij?
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-07 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Rozeznanie
|
Olu gratuluję córeczki. Wymęczyłaś się bidulko ale juz masz swoje Szczęście przy sobie
![]() Dziewczyny, które mają problemy z nieprzespanymi nocami i z zaspianiem dzieci. Polecam Wam książkę pt. "Każde dziecko może nauczyć się spać". JEst to książka tylko i wyłącznie o problemach z zasypainiem dzieciaczków. Jest dokładnie opisane co powoduje zaburzenia snu u dzieci i jak temu zaradzić. Moje dwie znajome korzystały z tej książki i ich pociechy przesypiają nocki i zasypiają same. Ja też miałam zamiar skorzystać ale jak narazie nie mam z tym wiekszych problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o szczepienie nie boj sie,musimy przez to przejsc,bedzie dobrze ![]() Cytat:
gratki dla xandry, biedna tak czekala i tyle wycierpiala, i jak tu rodzic po ludzku? ![]() mlody dobrze,wieczorem mial 37i8 ale syropku nie dalam,bo chcialam zeby sam powalczyl,lepiej dla niewgo, no od 19 do 20 30 byl bardzo aktywny,gadal do meza itp,ale nie plakal, tylko tak se cos szwargolil, potem lulu, i obudzilam go dopiero ok 2,bo i mnie sie przysnelo,no pomijajac ze to byla jego normalna pora wstawania w nocy, i mial juz 36 i 8, zjadl i lulu, potem o 5, tempka ta sama, no a teraz wstal o 8 i dopiero co przysnal,lobuziak, pobudzony, no i juz normlany, usmiechy,gadanko itp,i jakos mi sie wydaje doroslejszy ![]()
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowej Mamusi
![]() moja @ trwała 5 dni i była taka jak przed ciąża 2 pierwsze dni masakra , ból brzucha okropny i lało sie okropnie a potem do zniesienia i koniec . jak dostane anty bedzie lepiej pewnie a to mój mały smyk wczoraj, jego dziadkowie stwierdzili , że Kacperek ma imieniny i przyszli w gosci do nas , , już niebde tego nawet komentować ![]() Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2009-01-28 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
no to se pospal, baczki go obudzily ale juz ruchliwszy,lapki w gorze i piastka grozi, zebym z lezaczka wyjela
kasia sliczniutki synio
#1223 |
Zakorzenienie
|
powiem wam ze mloda spala jak zabita. nie wiem czy to po szczepianiach, bo jest zywa jak zwykle, czy po lawendowym j&j ale spala pieknie
sie akurat wyspapalam na urodziny swoje ![]()
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-01-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Magdalena wiem co czujesz. Moja Olimpia tez mialam okropna wysypke i tez na twarzy, szyi i troche na glowce. Wszystko zeszlo jej po 3 tygodniach. Teraz nie ma sladu. I nie kazda wysypka jest zaraz skaza bialkowa.
![]() ![]() Xandra gratuluje coreczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
mój mały wreszcie zasnął mam nadzieję że pośpi 3 godz bo akurat jest jego pora
![]() ![]() xandra ogromne gartulacje!!!!!!!! ![]() ![]() kasiaeg synuś śliczny a jak fajnie w tych porteczkach wygląda! lisley to jesteśmy obydwie takie pechowe ![]() niobe7 jak mały się zanosi to podnosze go na pionowo i delikatnie klepię w plecki i przytulam a jak tak bardzo mocno się zanosi to kazali mi powietrze do ust mu wpuścić ale jescze nie musiałam na szczęście tego robić. Zauważyłam że już mu to powoli przechodzi w szpitalu tylko mi powiedzieli zebym przed szczepieniami informowla o tym lekarza zeby wiedzieli na wszelki wypadek mała82 super że Kajtuś tak rośnie a teraz zamieszczam kilka zdjątek małego z pozdrowieniami dla cioć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
zapomniałam mu oko poprawić tkie czerwone wyszło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
katakumba sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmo k:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
katakumba sto lat!!
![]() Cytat:
a w przypadku niemowlaka to nie możliwe.. my pobraliśmy wieczorem a rano poszedl do badania i tylko w pojemniczku mógł być ![]() no kajtek to rekordzist wątkowy w przyieraniu na wadze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.