Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 12:41   #2251
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ojjjj, to bardzo nie ładnie z jego strony.Co za bzdura!!! jeszcze ktoś w to uwierzy.
Może poucz swojego doktorka, hm? Zanim u którejś kobiety dojdzie do tragedii i toxo wywoła mega szkody, i naświat przyjdzie upośledzony człowieczek.
Z tym nie ma żartów. Pogoogluj...poczytaj sama.Ja mam 2 koty w domu i nie mam toxo, znajoma nigdy kota w domu nie miala...ma toxo.Dajcie żyć kotom, zejdzcie z nich poprostu.Prędzej zaraza czai sie w mięsie itp itd
W wątku już była szersza dyskusja na ten temat.

Dziewczyny powiedzcie mi...przy badaniu na Toksoplazmoze trzeba zrobić na przeciwciała w klasie IgM czy IgG? Jutro idę na badanie krwi to bym zrobiła od razu...
Stary 2009-01-06, 12:47   #2252
aha9
Raczkowanie

dzięki, o widzisz ja też byłam na 4d w 12 tyg i nam powiedział że dziewczykna, ja jednak mam nadzieję,że coś jej wyrośnie, nasz lekarz powiedział, że jest przerośnieta łechtaczka ustawiona do przodu nie do góry i ze na tym etapie to jest to bardzo prawdopodobne ze jego opinia bedzie zgodna z prawdą. No nic zobacze 15 czy sie potwierdzi, bedzie to pierwszy dzień 17 tyg
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 12:49   #2253
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi...przy badaniu na Toksoplazmoze trzeba zrobić na przeciwciała w klasie IgM czy IgG? Jutro idę na badanie krwi to bym zrobiła od razu...
Najlepiej oba naraz.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 12:58   #2254
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

niestety nie da sie tego filmu wyslac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 12:58   #2255
eleeri
Zakorzenienie

Zastanawiam się, dlaczego moja ginekolog nie zleciła mi badań na toksoplazmozę? Może pójdę i sama zrobię, w sumie to i tak chodzę prywatnie i za wszystko płacę. Trzeba być na czczo? Kiedy trzeba robić badania? Jestem w 15 tygodniu, czy zrobienie ich teraz ma w ogóle jakiś sens?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 13:00   #2256
Cassandra 23
Zakorzenienie

Aha dziękuje za wyczerpującą odpiwedź Napewno rozejrze sie za szkołą rodzenia, pogadam z TŻ i byc może się zapiszemy.

Svinecka boskie fotki A maluszek śliczny, nawet twarzyczke mu widać

eleeri ja tez nie miałam badań na tokso. Nic lekarka na ten temat nie wspominała. Nawet rozmawiałam z mama (położna) i przyznała, że u nas nie są popularne te badania... hmm jesteśmy chyba sto lat za murzynami w tym naszym miasteczku.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-01-06 o 13:02
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 13:13   #2257
eleeri
Zakorzenienie

Dzięki Cassandra 23 pocieszyłaś mnie troszkę. W czwartek i tak wybieram się do lekarza to może ją popytam.

Svinecka masz śliczne maleństwo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 13:26   #2258
aha9
Raczkowanie

Ja miałam robią toko już 3 razy, pierwsze IGg (to badanie czy kiedyś chorowałaś na to) wyszło mi że nie wieć zrobiłam IGm ( to z kolei czy aktualnie jestes na to chora) i też wyszło że nie ( robiłam we wrześniu po powrocie z teneryfy, jedlismy tam różnie owoce moża więc się troche bałam) ale nic nie wyszło, no i zrobiłam też tydz temu, bo lekarz mówił, że jeśli nie miałam nigdy tokso to że nie można jeść jajecznicy, jajaek na miękko, surowych wędzonych szynek, boczku, tatara ( nic co nie jest do końca zrobione) a ja oczywiście jadłam więc dla świętego spokoju zrobiłam raz jeszcze i teraz już przesyrzegam diety z tokso nie ma żartów lepiej zrobić, jeśli (odpukać ) ktoś ją załapie w ciąży to lekarz rozpocznie leczenie.
Stary 2009-01-06, 13:27   #2259
aha9
Raczkowanie

jezu jakimi ja błędami sypie owoce morza oczywiście
Stary 2009-01-06, 13:31   #2260
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tą szkołą rodzenia. Czy tam się chodzi tylko z partnerem? Bo mój TŻ przy porodzie nie będzie więc pewnie nie ma potrzeby zabierać go ze sobą do szkoły rodzenia.
mozesz chodzic sama, lub np z mama czy siostra jesli chcesz aby byli przy porodzie. koleznaki mama prowadzi szkole rodzenia i mowi ze dosc czesto przychodza mamy z babciami ojcowie nie maja odwagi
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

dwa male sprostowanka do waszych postow :
po cc normalnie karmi sie pierscia
w kroczu sa szwy rozpuszczalne zreszta na brzuchu tez - a polozna tak czy siak przychodzi zawsze zeby obejrzec dziecko i mame i wspisuje dzieciaczka do danego lekarza rodzinnego

co do filmiku - jesli ktos chce to po prosze maila - publicznie nie bede go wystawiac, zreszta sa tam moje dane

poki co zrobilam screeny z filmu, zarowno zwykle jak i 4d

1. glowka profilek :
2. stopki
3. ujecie bokiem 4d
4. jeszcze jedno 4d
5. przeciagamy sie
6. drugi boczek
na zdjeicu gdzie sie przeciaga wyglada jakby tanczyl a płec znasz

ja nieśmiało prosze o filmik jestem ciekawa ps ile kosztowalo te usg ?

acha moj meil katarzyna_1983@wp.pl

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 13:34   #2261
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Ja miałam robią toko już 3 razy, pierwsze IGg (to badanie czy kiedyś chorowałaś na to) wyszło mi że nie wieć zrobiłam IGm ( to z kolei czy aktualnie jestes na to chora) i też wyszło że nie ( robiłam we wrześniu po powrocie z teneryfy, jedlismy tam różnie owoce moża więc się troche bałam) ale nic nie wyszło, no i zrobiłam też tydz temu, bo lekarz mówił, że jeśli nie miałam nigdy tokso to że nie można jeść jajecznicy, jajaek na miękko, surowych wędzonych szynek, boczku, tatara ( nic co nie jest do końca zrobione) a ja oczywiście jadłam więc dla świętego spokoju zrobiłam raz jeszcze i teraz już przesyrzegam diety z tokso nie ma żartów lepiej zrobić, jeśli (odpukać ) ktoś ją załapie w ciąży to lekarz rozpocznie leczenie.
mozesz napsiac jak dokładnie nazywa sie to badania ile kosztuje u ciebie i jak dlugo czeka sie na wynik ?

ja jutro ide na badania ogolne krwi i moczu ktore mi lekarz zlecil, dzis po poludniu do apteki po pojemnik na mocz musze isc ! ehhh a tak mi sie nie chce z domku wychodzic !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-06, 13:43   #2262
aha9
Raczkowanie

dokładnie Toksoplazmoza Igm i Igg, kosztuje jakoś 70 zł za komplet czyli i igg i igm, chociaż ja suię zdziwiłam bo byłam teraz w innym lakaratorium (mój gin dał mi tam kartę rabatową 25%) zrobiłąm toksoplazmoze Igm, antygen, i to badanie na V ( to są chyba choroby weneryczne) i zapłaciłam 47 zł mmilutko, a nie wiecie ile kosztuje grupa krwi? ja coprawda miałam robione jak każde dziecko odrazu po porodzie ale ponoć to nie dokońca może być prawdziwe badanie bo krew miesza sie z krwią matki (ile w tym prawdy nie wiem) choć ja mam grupę po tacie więc raczej prawidłowa.
Stary 2009-01-06, 14:25   #2263
Karolinak82
Zakorzenienie

Teraz znalazłam wykaz badań jakie dał mi lekarz przy pierwszej wizycie...mówił by zrobić test IgG...ale jeśli nie ma się stycznosci z kotami to nie trzeba...więc wtedy odpuściłam...ale jutro jednak zrobię...
Stary 2009-01-06, 14:55   #2264
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
dokładnie Toksoplazmoza Igm i Igg, kosztuje jakoś 70 zł za komplet czyli i igg i igm, chociaż ja suię zdziwiłam bo byłam teraz w innym lakaratorium (mój gin dał mi tam kartę rabatową 25%) zrobiłąm toksoplazmoze Igm, antygen, i to badanie na V ( to są chyba choroby weneryczne) i zapłaciłam 47 zł mmilutko, a nie wiecie ile kosztuje grupa krwi? ja coprawda miałam robione jak każde dziecko odrazu po porodzie ale ponoć to nie dokońca może być prawdziwe badanie bo krew miesza sie z krwią matki (ile w tym prawdy nie wiem) choć ja mam grupę po tacie więc raczej prawidłowa.
nie wiem cyz chodzisz do gina prywatnie czy panstwowo, ale zawsze gin daje skieroanie na grupe krwi przeciwciała rh i inne podstawowe badania

ale jesli chodzisz do prywatnego to zawsze mzoesz isc do panstwowego on ci bedzie dawał skieroanie na badania kotre zorbisz za darmo duzo kobiet tak robie ze chodzi do dwoch ginów i wtedy ma badania kotre skieruje gin prywatny robie za darmo u gina państwowego

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-06 o 14:57
Stary 2009-01-06, 14:57   #2265
megi b
Wtajemniczenie

Svinecka śliczne dzieciątko już spory kawałek człowieczka

Ja mam dwa kotki i póki co raz robiłam badanie na tokso.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-01-06 o 14:58
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:40   #2266
AnnGe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Od 01.12 (wtedy test pokazał dwie kreseczki) podczytuję Was i śledzę wszystko co się dzieje w wątku.
Może tak pokrótce się przedstawię
Mam na imię Ola, z mężem i prawie 6-cio letnim synkiem mieszkam pod Warszawą. Na wizażu nowa nie jestem, juz bywałam dłużej na kilku wątkach m.in "próbowac do skutku", "planujemy zajśc w ciążę" i "mamusie wrześniowo-październikowe 2008".
Do lutego 2008 przez rok wcześniej staraliśmy się o maluszka, w końcu się udało, jednak w 7 tygodniu poroniłam. Na szczęście 01.12 zobaczyłam dwie kreseczki na teście po raz kolejny i jestem mega przeszczęśliwa.

Dzisiaj byłam na drugiej wizycie u ginka i wiem, że mój maluszek rozwija się prawidłowo (wg OM 9 tydz., wg USG 10 tydz.). To było znakiem, że mogę już się do Was przyłączyc na całego i czynnie uszestniczyc w konwersacji

Proszę o dopisanie do listy
Ola, 29 lat, mazowieckie, tp 12.08.09 Zuzia lub Antoś
Gratulacje i witam

Cytat:
Dziewczyny ale rzeczywiście duże Wasze dzidzie...ja ostatnio jak byłam na usg to bylo w 12 tygodniu i Maluszek mierzył 47 mm...teraz idę w poniedziałek do gina...ciekawe jak Maleństwo urosło...w końcu to będzie już 16 tydzień Może też będę miała szczęście i dzidzia tak się ułoży że zobaczymy czy będzie córeczka czy synek
Mój B. sam chce być przy wszystkich badaniach...nie może się tak samo doczekać żeby zobaczyć swojego potomka Ostatnio tylko zapytał czy już bedzie badanie przez brzuch...bo jakoś nie lubi jak ktoś mi grzebie na dole Wariat jeden Jak to facet zazdrosny nawet o lekarza

Co do jedzenia to ja własciwie jem wszystko..nie zauważyłam zebym nie miała na coś ochoty...hmmm może to i lepiej Dzisiaj napadło mnie na knedle z truskawkami...polane śmietanką i posypane cukrem Pycha!!!!:rolle yes:

Ostatnio też zauważyłam że chyba mijają mi te straszne humory...przez ostatnie tygodnie byłam nie do zniesienia...zwłaszcza dla mojej drugiej połówki...nic nie mówiłam a jak już to ciągle pretencje i zero uśmiechu...a jeszcze mnie denerwował ciągłymi tekstami że chciałby bym była taka jak przed ciążą..a przecież to nie było specjalnie...Moje przyjaciółki miały podobnie...pierwsze ciężkie kłótnie i ciche dni właśnie w ciąży...ale teraz czuję że mi się poprawia:ju pi: Mój B. jest wniebowzięty że znowu ma swoją ulubioną Karolinkę
A jak z Waszymi humorami?

UnholyOne serdecznie witam w naszym gronie
Ja ryczę z byle powodu, mam humorki na maksa, marudzę i woglę jestem straszna Chyba odbijam sobie pierwszą ciążę, wtedy byłam bezproblemowa, więc mój mężuś nie przejmował się zbytnio, bo myślał że tak ma być. No to teraz mu pokarzę

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki!Zakończyłam 30 grudnia 12 tydzień, i niebyłoby w tym nic dziwnego gdybym nie zrobiła tego na 3333m n.p.m na Top of the Tyrol...pojechaliśmy w Alpy z przyjaciółmi, przez 3 dni siedziałam grzecznie pod wyciągami i czytałam książkę ale 4 dnia nie wytrzymałam i wyporzyczyłam narty!Stoki w Alpach są głatkie jak stół, poza tym ja czuję się rewelacyjnie, po dwóch dniach opoczynku jeszcze raz pojeździłam na nartkach oczywiście nieco wolniej i uważniej niż zwykle!Wróciłam do domku i jestem szcześliwa... w sobote idę na USG genetyczne, i może będę znała płeć?
WowGratuluję

Cytat:
Na pewno wszystko będzie super Trzymam kciuki

A jak u Was wygląda temat porodu rodzinnego? Rozmawialiście już o tym? U mnie od początku mój B. powiedział że nie ma szans by był przy porodzie bo by chyba zemdlał ze strachu i nie mógłby patrzec jak cierpię...ja nie naciskam ale ostatnio stwierdził że temat nie jest jeszcze zamknięty...może się jednak przekona że to nic zlego a tylko coś pięknego...rozmawiał kolegami którzy to przeszli a ja podsyłam mu artykuły o tym jak Tatusiowie są ważni w tym najpiekniejszym momencie
Mój nie chce nawet słyszeć Powiedział że on się nie nadaje i już. Przy pierwszym porodzie go nie było, w zasadzie było ok. Trafiłam na przemiłą położną. Lekarze też byli ok. Ale tym razem chciałabym aby był ze mną, zobaczył ile kobieta daje z siebie. Może to sprawi że nabierze większego szacunku dla roli matki i kobiety, żony...Taka lekcja w plenerze

Poza tym czytałam że któraś z was pytała o szwy?? Szwy po porodzie sn są rozpuszczalne, ale dopiero się rozpuszczają gdzieś po miesiącu, więc się je poprostu ściąga po tygodniu.

Tak ogólnie to jesteście kobiety bardzo aktywne Zaglądam codziennie i zawsze mam tyle do czytania
Stary 2009-01-06, 15:45   #2267
AnnGe
Raczkowanie

Och bym zapomniała Svinecka słodkie twoje maleństwo Ja też już bym chciała zobaczyć moją malutką Ale dopiero 12 idę do gin, a kiedy usg to wogle nie wiem.
Stary 2009-01-06, 16:58   #2268
eleeri
Zakorzenienie

A jak to w sumie jest z tym usg? Ja już miałam dwa razy, teraz wybieram się w czwartek i pewnie zrobi mi znowu. Czy nadmiar, aby nie szkodzi Nie znalazłam, co prawda w necie żadnych informacji o tym, że usg jest szkodliwe, no i fajnie widzieć, co m-c dzidzie i wiedzieć, że wszystko jest OK.

Stary 2009-01-06, 17:56   #2269
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

1. glowka profilek :
2. stopki
3. ujecie bokiem 4d
4. jeszcze jedno 4d
5. przeciagamy sie
6. drugi boczek

BOSKIE

moja dzidzia nadal pewnie wyglada jak ufo u Ciebie to juz maly czlowieczek
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 18:20   #2270
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A jak to w sumie jest z tym usg? Ja już miałam dwa razy, teraz wybieram się w czwartek i pewnie zrobi mi znowu. Czy nadmiar, aby nie szkodzi Nie znalazłam, co prawda w necie żadnych informacji o tym, że usg jest szkodliwe, no i fajnie widzieć, co m-c dzidzie i wiedzieć, że wszystko jest OK.
ojeja takie małe masz te literki ze ja mam trudnosci z doczytaniem ;p powieksz je no dziewczyno, żeby ludzie ktorzy niedowiadza jak ja umieli ciebie przeczytac

co do usg to niby nie skzodzi chodz nadal badania trwaja ale przyjmuje sie niby max 5 usg na ciaze , w sensie na pcoztaku do polowy drugiego trymestru wykonuje sie czesciej, zbey zoabczyc czy dziecko jest,czy ma serce pozniej czy dorbze rosnie, okolo lub po 12 tygodniu pacjentka skierowana jest na usd 3D zeby zoabczyc czy dziecko nie ma wad wrodzonych no i pozniej pod kniec 2 trymestru czy jest zdrowe i sie prawidlowo rozwija no i przy koncu zazwyczaj robi sie czesciej zeby zoabczyc czy dziecko dobrze sie układa

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-06, 18:29   #2271
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ojeja takie małe masz te literki ze ja mam trudnosci z doczytaniem ;p powieksz je no dziewczyno, żeby ludzie ktorzy niedowiadza jak ja umieli ciebie przeczytac
To ja już nie wiem jakiej czcionki mam używać u mnie wychodzi normalna, a nie malutka
No i dziękuję za odpowiedź

Stary 2009-01-06, 18:31   #2272
jusali
Rozeznanie

A ja w końcu podjęłam decyzję...pojutrze czyli w czartek pojadę do tego prywatnego gina na usg. Po prostu muszę wiedzieć czy jest wszystko ok i czy może się trafią bliźniaki?? Chciałabym, ale jeśli będzie jedno to nie będę zła...
A gdy gostek mi powie, że coś jest nie tak to pójdę jeszcze do innego
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 18:42   #2273
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
wykonuje sie IgG - ilosciowy i IgM polilosciowy wynik w surowicy

SVINECKA świetne foty

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2009-01-06 o 18:55
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:13   #2274
aha9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
nie wiem cyz chodzisz do gina prywatnie czy panstwowo, ale zawsze gin daje skieroanie na grupe krwi przeciwciała rh i inne podstawowe badania

ale jesli chodzisz do prywatnego to zawsze mzoesz isc do panstwowego on ci bedzie dawał skieroanie na badania kotre zorbisz za darmo duzo kobiet tak robie ze chodzi do dwoch ginów i wtedy ma badania kotre skieruje gin prywatny robie za darmo u gina państwowego

no wiem właśnie (chodzę prywatnie) ale myślam, że w skład badań refundowanych (za darmo) wchodzi marologia, moczy a reszta jak tokso to i tak trzeba za nie płacić ?
Stary 2009-01-06, 19:18   #2275
jusali
Rozeznanie

To są moje zdjęcia, a raczej mojego brzuszka
Sorki za brzydki strój, ale lubię chodzić po domu w spodniach dresowcyh i koszulce TŻ-a
W ten piątek będzie 14-y tc...jak myślicie, duży jak na teraz?? Ostatni posiłek jadłam dwie godziny temu, więc najedzona nie jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5302371.jpg (26,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5302367.jpg (59,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2009-01-06, 19:27   #2276
musicman
Zadomowienie

fajowy, ja mam większy - ale to kwestia tłuszczyku

Od 2 dni cały czas boli mnie brzuch i nie mam siły, wymiotowałam już samą śliną, bo nic nie miałam w żołądku a jednak wymioty trwały dalej. A miało być lepiej po skończeniu pierwszego trymestru. JA już nie mam siły.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:32   #2277
jusali
Rozeznanie

U mnie to nie kwestia tłuszczyku...bo ja szczupła z reguły byłam, talię osy miałam, zero tłuszczu
Dużo więcej nie jem, ale i tak się cieszę, że mi urósł, hi
Stary 2009-01-06, 19:34   #2278
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
fajowy, ja mam większy - ale to kwestia tłuszczyku

Od 2 dni cały czas boli mnie brzuch i nie mam siły, wymiotowałam już samą śliną, bo nic nie miałam w żołądku a jednak wymioty trwały dalej. A miało być lepiej po skończeniu pierwszego trymestru. JA już nie mam siły.

nie denerwuj się, na pewno minie a Ty dzielnie przebrniesz przez ten okres. Głowa do góry! Sprobuj wypic miętę, niektorzy mówią że łągodzi..

jusali świetnie wygladasz. brzuszek maleńki!!!

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:39   #2279
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
To są moje zdjęcia, a raczej mojego brzuszka
Sorki za brzydki strój, ale lubię chodzić po domu w spodniach dresowcyh i koszulce TŻ-a
W ten piątek będzie 14-y tc...jak myślicie, duży jak na teraz?? Ostatni posiłek jadłam dwie godziny temu, więc najedzona nie jestem

Piękny brzuszek

A ja dziś pouczyłam Tz że poród rodzinny to zaszczyt a nie obowiązek albo kara!
W czasie rozmowy powiedział, ze w sumie to on może rodzić ze mną więc mu powiedziałam co o tym myślę a co!!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:41   #2280
aha9
Raczkowanie

oki to i ja swojego badzioszka na światło dzienne wystawię, tylko że mój jest poobiedni, nie jestem głodna ani trochę, ale w sumie jak jestem to nie jest wiele mniejszy i jeszcze pochwale się prezentami od mikołaja dla mojej córeczki, która ma 15 tyg i siedzi w moim brzuszku, szczęsciara
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości