![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi...przy badaniu na Toksoplazmoze trzeba zrobić na przeciwciała w klasie IgM czy IgG? Jutro idę na badanie krwi to bym zrobiła od razu...
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
dzięki, o widzisz ja też byłam na 4d w 12 tyg i nam powiedział że dziewczykna, ja jednak mam nadzieję,że coś jej wyrośnie, nasz lekarz powiedział, że jest przerośnieta łechtaczka ustawiona do przodu nie do góry i ze na tym etapie to jest to bardzo prawdopodobne ze jego opinia bedzie zgodna z prawdą. No nic zobacze 15 czy sie potwierdzi, bedzie to pierwszy dzień 17 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
niestety nie da sie tego filmu wyslac
#2255 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się, dlaczego moja ginekolog nie zleciła mi badań na toksoplazmozę? Może pójdę i sama zrobię, w sumie to i tak chodzę prywatnie i za wszystko płacę. Trzeba być na czczo? Kiedy trzeba robić badania? Jestem w 15 tygodniu, czy zrobienie ich teraz ma w ogóle jakiś sens?
![]()
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Aha dziękuje za wyczerpującą odpiwedź
![]() Svinecka boskie fotki ![]() ![]() eleeri ja tez nie miałam badań na tokso. Nic lekarka na ten temat nie wspominała. Nawet rozmawiałam z mama (położna) i przyznała, że u nas nie są popularne te badania... hmm jesteśmy chyba sto lat za murzynami w tym naszym miasteczku.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-01-06 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Cassandra 23
![]() Svinecka masz śliczne maleństwo ![]()
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Ja miałam robią toko już 3 razy, pierwsze IGg (to badanie czy kiedyś chorowałaś na to) wyszło mi że nie wieć zrobiłam IGm ( to z kolei czy aktualnie jestes na to chora) i też wyszło że nie ( robiłam we wrześniu po powrocie z teneryfy, jedlismy tam różnie owoce moża więc się troche bałam) ale nic nie wyszło, no i zrobiłam też tydz temu, bo lekarz mówił, że jeśli nie miałam nigdy tokso to że nie można jeść jajecznicy, jajaek na miękko, surowych wędzonych szynek, boczku, tatara ( nic co nie jest do końca zrobione) a ja oczywiście jadłam więc dla świętego spokoju zrobiłam raz jeszcze i teraz już przesyrzegam diety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
jezu jakimi ja błędami sypie owoce morza oczywiście
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nieśmiało prosze o filmik jestem ciekawa ![]() acha moj meil katarzyna_1983@wp.pl
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro ide na badania ogolne krwi i moczu ktore mi lekarz zlecil, dzis po poludniu do apteki po pojemnik na mocz musze isc ! ehhh a tak mi sie nie chce z domku wychodzic !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
dokładnie Toksoplazmoza Igm i Igg, kosztuje jakoś 70 zł za komplet czyli i igg i igm, chociaż ja suię zdziwiłam bo byłam teraz w innym lakaratorium (mój gin dał mi tam kartę rabatową 25%) zrobiłąm toksoplazmoze Igm, antygen, i to badanie na V ( to są chyba choroby weneryczne) i zapłaciłam 47 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Teraz znalazłam wykaz badań jakie dał mi lekarz przy pierwszej wizycie...mówił by zrobić test IgG...ale jeśli nie ma się stycznosci z kotami to nie trzeba...więc wtedy odpuściłam...ale jutro jednak zrobię...
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli chodzisz do prywatnego to zawsze mzoesz isc do panstwowego on ci bedzie dawał skieroanie na badania kotre zorbisz za darmo ![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-01-06 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Wtajemniczenie
|
Svinecka śliczne dzieciątko
![]() ![]() Ja mam dwa kotki i póki co raz robiłam badanie na tokso.
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-01-06 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym czytałam że któraś z was pytała o szwy?? Szwy po porodzie sn są rozpuszczalne, ale dopiero się rozpuszczają gdzieś po miesiącu, więc się je poprostu ściąga po tygodniu. Tak ogólnie to jesteście kobiety bardzo aktywne ![]() ![]()
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
Och bym zapomniała Svinecka słodkie twoje maleństwo
![]() ![]()
#2268 |
Zakorzenienie
|
A jak to w sumie jest z tym usg? Ja już miałam dwa razy, teraz wybieram się w czwartek i pewnie zrobi mi znowu. Czy nadmiar, aby nie szkodzi
![]()
![]() |
#2269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() moja dzidzia nadal pewnie wyglada jak ufo u Ciebie to juz maly czlowieczek ![]()
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do usg to niby nie skzodzi chodz nadal badania trwaja ale przyjmuje sie niby max 5 usg na ciaze , w sensie na pcoztaku do polowy drugiego trymestru wykonuje sie czesciej, zbey zoabczyc czy dziecko jest,czy ma serce pozniej czy dorbze rosnie, okolo lub po 12 tygodniu pacjentka skierowana jest na usd 3D zeby zoabczyc czy dziecko nie ma wad wrodzonych no i pozniej pod kniec 2 trymestru czy jest zdrowe i sie prawidlowo rozwija no i przy koncu zazwyczaj robi sie czesciej zeby zoabczyc czy dziecko dobrze sie układa ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
A ja w końcu podjęłam decyzję...pojutrze czyli w czartek pojadę do tego prywatnego gina na usg. Po prostu muszę wiedzieć czy jest wszystko ok i czy może się trafią bliźniaki?? Chciałabym, ale jeśli będzie jedno to nie będę zła...
A gdy gostek mi powie, że coś jest nie tak to pójdę jeszcze do innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
celebriti
|
Cytat:
SVINECKA świetne foty ![]()
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-01-06 o 18:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no wiem właśnie (chodzę prywatnie) ale myślam, że w skład badań refundowanych (za darmo) wchodzi marologia, moczy a reszta jak tokso to i tak trzeba za nie płacić ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
To są moje zdjęcia, a raczej mojego brzuszka
![]() Sorki za brzydki strój, ale lubię chodzić po domu w spodniach dresowcyh i koszulce TŻ-a ![]() W ten piątek będzie 14-y tc...jak myślicie, duży jak na teraz?? Ostatni posiłek jadłam dwie godziny temu, więc najedzona nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
fajowy, ja mam większy - ale to kwestia tłuszczyku
![]() Od 2 dni cały czas boli mnie brzuch i nie mam siły, wymiotowałam już samą śliną, bo nic nie miałam w żołądku a jednak wymioty trwały dalej. A miało być lepiej po skończeniu pierwszego trymestru. JA już nie mam siły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
U mnie to nie kwestia tłuszczyku...bo ja szczupła z reguły byłam, talię osy miałam, zero tłuszczu
![]() Dużo więcej nie jem, ale i tak się cieszę, że mi urósł, hi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | ||
celebriti
|
Cytat:
nie denerwuj się, na pewno minie a Ty dzielnie przebrniesz przez ten okres. Głowa do góry! Sprobuj wypic miętę, niektorzy mówią że łągodzi.. jusali świetnie wygladasz. brzuszek maleńki!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny brzuszek ![]() A ja dziś pouczyłam Tz że poród rodzinny to zaszczyt a nie obowiązek albo kara! W czasie rozmowy powiedział, ze w sumie to on może rodzić ze mną więc mu powiedziałam co o tym myślę ![]()
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
oki to i ja swojego badzioszka na światło dzienne wystawię, tylko że mój jest poobiedni, nie jestem głodna ani trochę, ale w sumie jak jestem to nie jest wiele mniejszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.