|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
system clear light
Zglaszam sie do Pani z ogromna prosba, mianowicie uslyszalam ostatnio o nowym sposobie zwalczania tradziku -
niebieskim swiatlem /clear light/ podobno skuteczniejszy od antybiotykow, dziala podobnie jak promienie sloneczne z tym ,ze bez skotkow ubocznych. Moje pytanie brzmi czy to rzeczywiscie prawda i jezeli Pani posiada wiecej informacij na ten temat to bardzobym o nie prosila. Serdecznie dziekuje i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: system clear light
Jest to jeszcze bardzo swieza metoda, jej wymalazcy oczywiscie twierdza, ze daje ona bardzo dobre rezultaty, zwlaszcza w leczeniu tradziku ze zmianami ropnymi, jednak dermatolodzy sa jeszcze dosc sceptycznie nastawieni, gdyz dzialanie i skutecznosc tej metody nie zostaly jeszcze w pelni potwierdzone przez conajmniej kilka neizaleznych badan, tak wiec dpiero czas pokaze. Terapia nosi nazwe APC- acne photo-clearing,wykonywana jest w Klinikach epi-centrum w Warszawie, Poznaniu i Gdansku, cena nie jest mi znana. Zabiegi polegaja na naswietlaniu miejsc objetych tradzikiem za pomoca lampy emitujacej swiatlo neibieskie o dlugosci fali 405-420 nm o dzialaniu bakteriobojczym, nie obejmuje wiec szkodliwego zakresu UV.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: system clear light
Dodam tylko, że nie jest to metoda skuteczniejsza od antybiotyków. Jest to jedynie uzupełnienie tradycyjnego leczenia. A wiem to właśnie do dermatologa z warszawskiego Epi-Centrum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.